Terug naar het overzicht
Nederland

8-daagse Tulpenreis

Voorjaar, bloemen en kaas
Amsterdam Rondreis.
Vanaf €1029 p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Tulpen & het “Groene hart”

Historische steden Amsterdam & Leiden

Bloemenmarkt, Keukenhof, Zaanse Schans

(Premium)Schepen met max. 24 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Deze prachtige fiets- en vaarvakantie die begint en eindigt in Amsterdam, voert u door de provincies Zuid- en Noord-Holland terwijl de voorjaarsbloemen in bloei staan.

U bezoekt de historische steden Haarlem, Leiden, Gouda en Alkmaar en leert over de waterhuishouding van de gebieden aan de Noordzee. Ook bezoekt u de beroemde Keukenhof, bekend van de honderdduizenden bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen. De wereldberoemde bloemenveiling van Aalsmeer staat eveneens op het programma. Hier wordt dagelijks een verbazingwekkende hoeveelheid bloemen verhandeld en over de hele wereld geëxporteerd.

Een van de nachten zal het schip aanleggen bij het openluchtmuseum ‘de Zaanse Schans’ met zijn windmolens, kaasboerderij en pittoreske houten huisjes. Laat u verrassen door het prachtige, gevarieerde landschap van dit gedeelte van Nederland.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider

 • Allure & Sarah: Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord).
 • Fleur & Zwaantje: Tijdens deze reis is er deskundige en ervaren reisleiding aan boord. Hij of zij zal dagelijks de fietsroutes van de volgende dag bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). Uiteraard kan de reisleider tijdens de fietstocht worden gebeld bij problemen of in geval van nood. Het is mogelijk om tijdens deze reis de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider te maken. U kunt in dit geval de reis “upgraden

Dag tot dag programma

Gedeeltes die cursief zijn worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietsroutes.
De beschreven route is onder voorbehoud van wijzigingen, op grond van nautische, technische of meteorologische redenen.

Dag 1: Amsterdam – Spaarndam | Spaarndam – Haarlem (6 of 14 km)

Tussen 13.00 en 14.00 uur kunt u inchecken. De bemanning verwelkomt u met koffie en thee. Om 14.30 uur verlaat het schip de haven. Terwijl het schip naar Haarlem vaart, vertelt uw reisleider u over de reis, het fietsen en de veiligheid. Vanuit Spaarndam kunt u een proefritje maken. Na het diner aan boord neemt de reisleider u mee voor een stadswandeling door de mooie Haarlemse binnenstad.

Dag 2: Haarlem – Keukenhof – Leiden (38 km)

De fietstocht van vandaag leidt u door de oudste tulpenvelden van Nederland, inclusief een bezoek aan de Keukenhof – dé plek waar de lente begint. Een overweldigende kleurenpracht; zeven miljoen bloeiende tulpen in een prachtige 80 hectare grote tuin, vol traditionele en moderne tuinarchitectuur. Ook zijn er verschillende hyacinten, narcissen en vele andere kleurrijke bloemen te bewonderen. In de middag fietst u naar Leiden. Diner aan boord en daarna kunt u deelnemen aan de wandeling door de stad.

Dag 3: Leiden – Gouda (32 of 40 km)

Na het ontbijt fietst u Leiden uit. U reist door het ‘groene hart’ van Nederland. In de buurt van Zoeterwoude bezoekt u een kaasboerderij waar u kunt zien hoe kaas wordt gemaakt. Natuurlijk krijgt u ook de kans om het resultaat te proeven! ’s Middags bereikt u Gouda, beroemd om de Goudse kaas, kaarsen én stroopwafels. Gouda heeft een aantrekkelijk compact centrum en een mooi marktplein met gotisch stadhuis. De hoofdkerk van Gouda, gewijd aan Johannes de Doper, is wereldberoemd om haar glas-in-loodramen. Na het diner kunt u wederom deelnemen aan een wandeling door de stad.

Dag 4: Gouda – Alphen aan de Rijn | Alphen aan de Rijn – Kudelstaart (20 of 44 km)

’s Ochtends blijft u in Gouda, waar u kunt winkelen en een bezoek brengen aan het marktplein met zijn waag. Of bezoek de Sint-Janskerk. Rond het middaguur vertrekt het schip, waar u aan boord geniet van een lichte lunch. Vanuit Alphen aan den Rijn fietst u door het ‘groene hart’ van Zuid-Holland via de Drecht en het Amstel-Drechtse kanaal naar Kudelstaart.

Dag 5: Kudelstaart – bloemenveiling (9 km) | Aalsmeer – Amsterdam | Amsterdam – Zaanse Schans (– Purmerend) (23, 30 of 41 km)

Om 6.30 uur kunt u een vroeg kopje koffie drinken. Daarna fietst u naar de grootste bloemenveiling van Europa, in Aalsmeer. Hier worden dagelijks enorme hoeveelheden bloemen aangevoerd en verkocht, waarna ze over heel Europa worden verspreid. Na uw bezoek keert u terug aan boord (rond 9 uur ’s ochtends) voor een laat ontbijt terwijl het schip naar Amsterdam vaart. Geniet van het uitzicht op deze mooie vaartocht door de stad.

De fietstocht van vandaag brengt u van Amsterdam naar de Zaanse Schans, een uniek plaatsje waar mensen wonen en werken, met originele huizen en windmolens uit de Zaanstreek. Deze plek wordt gedomineerd door werkende windmolens. De oudste werd gebouwd in 1673, en ze werden geplaatst voor het malen van mosterd, specerijen, verf en olie en voor het zagen van hout tot planken. Als u door het dorp loopt ziet u een klokkenmuseum, een ouderwetse kruidenierswinkel, een huis met antieke meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij. Allure & Sarah: Aan het eind van de middag fietst u naar Purmerend, waar u overnacht.

Dag 6: Allure & Sarah: Purmerend – Spijkerboor | Spijkerboor – Alkmaar (29 of 39 km) / Fleur & Zwaantje: Zaanse Schans – Alkmaar (29 of 40 km)

Deze ochtend fietst u naar de Hortus Bulborum, een uniek tuinmuseum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen. Meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloemen zijn hier geplant. Uw fietstocht gaat verder naar Egmond aan de Zee, door de duinen naar Alkmaar. Deze stad staat bekend als kaasstad. Als u door de straten wandelt, zult u versteld staan van de schoonheid van de oude binnenstad van Alkmaar, met zijn goed bewaard gebleven 17e eeuwse gebouwen en smalle, kronkelende grachten. ’s Avonds dineert u in de stad (niet inbegrepen).

Dag 7: Alkmaar – Amsterdam (37 of 54 km)

Na het ontbijt leidt uw fietstocht u naar het voormalige windmolencomplex van de Schermerpolder. Hier brengt u een bezoek aan het Schermerhorn Molenmuseum. Uw volgende stop is het mooie stadje De Rijp. Eeuwenlange geschiedenis is hier nog steeds te zien in de houten gevels van De Rijp, de prachtige kerk, de sluis en het stadhuis. Vanaf hier gaat uw rit terug naar Amsterdam. In de late namiddag of avond is er tijd voor een rondvaart door de beroemde grachten van het historisch centrum.

Dag 8: Amsterdam

Einde van de reis: ontschepen na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.

 

 • Allure & Sarah: Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Fleur & Zwaantje: Reisleider (individueel + upgrade)
  Er is een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood. Wilt u de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider maken, dan kunt u de reis ‘upgraden’.

Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2022
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C
2-Persoonshut 2 pers. € 1089 € 1109 € 1119 2-Pers.hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1359 € 1379 € 1678,50 3-Persoonshut (max. 2. 3de bed is bovenbed) 3 pers. € 1029 € 1049 Niet beschikbaar
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 6 x 3-gangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Fleur & Zwaantje: Airco in de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Allure & Sarah: Volledig begeleide fietstochten
 • Allure & Sarah: Enkele korte wandeltochten
 • GPS-routes
 • Gebruik van een fietshelm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Allure & Sarah: Vergoedingen voor veerboten
 • Allure & Sarah: Entree Keukenhof
 • Wi-Fi
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit

 

Fleur & Zwaantje: Alleen bij upgrade begeleide fietstochten (meerprijs):

 • Volledig gegidste fietstochten (vanaf 18 gasten: 2 reisleiders , 2 groepen),
 • Een aantal korte avondwandelingen
 • Kosten voor pontjes
 • Entree voor de Keukenhof
 • Bezoek aan een originele kaasboerderij
 • Entree Noord-Hollandse duinenreservaat
 • Entree bloemenveiling Aalsmeer
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1 x diner
 • Dranken
 • Fietshuur of e-bike huur
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Fleur & Zwaantje: Vergoedingen voor veerboten
 • Entreegelden en excursies (niet genoemd bij inclusief)
 • Transfer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2022

2022 – Allure & Sarah:

 • Huurfiets: € 85 per week
 • Huur E-Bike: € 185 per week (alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen)
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes

 

2022 – Fleur & Zwaantje:

 • Huurfiets Premium: € 95 per periode
 • Huur E-Bike Premium: € 210 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op dit schip, vanwege te weinig ruimte op het dek.
 • Klik op deze link voor meer informatie over de huurfietsen/e-bikes
 • Upgrade: begeleide fietstochten: € 170 p.p. Het is mogelijk om tijdens deze reis alle fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider te maken. Kiest u hiervoor, dan rijdt u samen met de reisleider naar interessante plaatsen en verrassende bezienswaardigheden. Bij grote groepen gaat er een tweede reisleider mee. Hierbij zijn enkele entreeprijzen en de kosten voor veerpontjes onderweg inbegrepen.

 

Alle schepen:

 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 15 (bij de kassa ca.: € 20). Gelieve uw ticket vooraf te reserveren. U kunt deze op de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (valet parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip Allure België, Duitsland, Nederland

Kinderbed optioneel

Ramen die open kunnen

Leeshoek

Deels overdekt zonnedek

max. 20 gasten
10 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Motorschip Sarah Nederland

Ramen die open kunnen

Deels overdekt zonnedek

Derde bed beschikbaar

Open salon

max. 22 gasten
10 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Fleur

Reizen in Frankrijk

Deels overdekt zonnedek

Gratis koffie en thee 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 20 gasten
10 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Zwaantje België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Ruim zonnedek

Gratis koffie en thee 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 24 gasten
12 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
8-daagse Sail & Bike Tulpenreis Lente, kaas en zeilen

Een zeilavontuur op een driemaster

Tulpenvelden in Zuid- & Noord-Holland

Bezoek het waddeneiland Texel

Zeilschip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
5-daagse Tulpenreis Veel bloemen en historische hoogtepunten

Een voorjaarsvakantie vol bloemen

Historische steden Amsterdam & Haarlem

Bloemenmarkt, Keukenhof, Zaanse Schans

(Premium)Schepen tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 5, 4 of 5 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
Noord-Holland en Friesland Inclusief bezoek aan Texel + Gaasterland

Weids groene landschap

Strand, duinen en bos

Romantische havenstadjes zoals Enkhuizen

Schip met max. 90 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
4 stars
14 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

8-daagse Tulpenreis

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?