Onze fietsen

De meeste van onze schepen hebben hun eigen stevige en comfortabele fietsen aan boord. Daarnaast is er een aantal e-bikes beschikbaar. Indien u uw eigen fiets wilt meenemen, dan is het belangrijk dat u ons dat laat weten, zodat we hiervoor een plek aan dek – indien beschikbaar – kunnen reserveren.

Kenmerken
Bijna alle huurfietsen zijn traditionele toerfietsen (damesmodellen) met 7 of 8 versnellingen, handremmen en een waterdichte Boat Bike Tours-Vaude fietstas. De e-bikes zijn voorzien van een kleine elektromotor en een accu die het trappen vergemakkelijkt. Ze hebben geen autonome aandrijving. Het is alsof u wind mee hebt: het is makkelijker fietsen, maar u moet nog wel steeds zelf trappen.

Let op: alle fietsen hebben normale pedalen, geen klikpedalen. Draag dus alstublieft gewone sportschoenen. Het verwisselen van de pedalen is niet mogelijk.

Eigen fiets
Laat ons voorafgaand aan uw reis weten, als u liever uw eigen fiets meeneemt. Dan kunnen wij een plaats aan boord voor u reserveren.

Let op: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert. De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets, bedraagt €10 per week. Voor een e-bike betaalt u €25 per week voor het parkeren en opladen. Wilt of kunt u geen eigen fiets meenemen, dan is het belangrijk om bij de reservering uw huurvoorkeuren in te vullen. In dat geval kunnen wij u een fiets bieden die geschikt is voor uw lengte.

Eigen zadel
Indien u overweegt om uw eigen zadel mee te nemen, controleer dan altijd vooraf of het mogelijk is om deze op een van onze huurfietsen te installeren. Let op: dit is alleen mogelijk in uitzonderlijke situaties, na een controle en met een bevestiging van ons. Wij willen teleurstellingen en/of technische problemen bij aankomst voorkomen.

Inbegrepen bij Premium Reizen
Hebt u een Premium reis geboekt en heeft u tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies‘ van uw gehuurde fiets/e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Deze service is niet inbegrepen in de huurprijs van een fiets voor onze reizen zonder premium label. In dit geval kunt u ervoor kiezen om een helm te huren en/of een extra ‘beperking van de aansprakelijkheid’ wilt toevoegen aan uw reservering.