Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Onze fietsen

Minstens zo belangrijk als het schip waarop u meevaart, is de fiets waar u dagelijks de mooiste tochten op maakt. Er zijn vele redenen waarom onze huurfietsen perfect zijn voor uw fiets-vaarvakantie.

 

Compleet verzorgde vakantie

Gun uzelf een vakantie zonder zorgen – dus ook niet over uw fiets. Met liefde regelen wij voor u dat u alle fietstochten op een comfortabele fiets kunt maken, inclusief een praktische fietstas in bruikleen. U gaat op reis met reisleider, eten en drinken én uw hotelkamer die met u meevaart. En die fiets? Die staat gewoon voor u klaar zodra u op het schip komt.

Ultieme Nederlandse ervaring op vele van onze schepen

Wie op vakantie gaat, heeft de ultieme ervaring op een fiets van Nederlandse makelij. Azor – waar het gros van onze fietsen vandaan komt – fabriceert de fietsen speciaal voor Boat Bike Tours met een stevig frame en specifieke, betrouwbare onderdelen. Een echte Hollandse fiets bij een Hollandse reis! We hebben een duurzame relatie met één leverancier en bovendien werkt Azor met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Stabiele, betrouwbare fietsen

Nederland is een fietsland en dus weten wij als geen ander hoe belangrijk een betrouwbare fiets is. Samen met Azor hebben we goed nagedacht over bijvoorbeeld de vele verschillende onderdelen en de keuze voor het type versnellingen en de e-bikemotoren. De fietsen moeten voor zo min mogelijk problemen zorgen. Niets is tenslotte vervelender dan dat u onderweg met pech stil komt te staan en hulp van de reisleider moet inroepen. Vandaar dat u fietst op een stabiele toerfiets met een sterk frame dankzij de brede buizen.

 

Belangrijke kenmerken van onze fietsen

Praktisch al onze huurfietsen zijn toerfietsen met zeven Shimano-versnellingen en rollerbrakes remmen (handremmen), en hebben een lage instap. Zeven versnellingen is in Nederland voldoende, omdat het zo vlak is. Als u een heuvel op moet, schakelt u terug naar versnelling één of twee. Het mooie is dat de fietsen een dichte naaf hebben waar de versnellingen inzitten. De kettingkast eromheen zorgt dat uw broek niet vies wordt. Daarnaast zijn alle fietsen voorzien van Schwalbe anitlekbanden en normale pedalen; dus geen klikpedalen. Wel zo gemakkelijk, want dan hoeft u geen speciale schoenen aan te trekken als u gaat fietsen. De e-bikes beschikken over een Shimano Steps of Bosch motor en een accu van 400 WH met drie ondersteuningsniveaus. De accu zorgt voor trapondersteuning die het fietsen – bijvoorbeeld tegen de wind in – vergemakkelijkt. Zo voelt het steeds of u de wind mee hebt.

U zit rechtop zodat u om u heen kunt kijken

Onze fietsen zijn echt Hollands en dus zit u rechtop. Zo krijgt u op de klinkerwegen niet gauw last van uw polsen, zoals bij een racefiets het geval kan zijn. De fietsen hebben een comfortabele geometrie voor mensen die lekker ontspannen willen fietsen. In de vakantie fietst u voor uw plezier, niet omdat u zo hard mogelijk van a naar b moet. U wilt juist wat zien. Veelal moeten onze gasten wel even wennen aan dat rechtop zitten, maar u fietst hier in Nederland tenslotte rond om wat van de omgeving te zien.

Altijd een goed onderhouden fiets

Het hele seizoen lang zorgen wij ervoor dat de huurfietsen in goede staat zijn en blijven. Er wordt wekelijks onderhoud gepleegd en in de winter worden ze van voor naar achter nagelopen en gecheckt. Dan worden ze onder andere voorzien van nieuwe banden en intensief schoongemaakt. Ook worden diverse onderdelen weer gesmeerd of indien nodig vervangen.

Duurzame en geteste fietsen

Boat Bike Tours heeft gekozen voor een fiets die lang (zeker vijf jaar) meegaat. De grondstoffen zoals aluminium (voor het frame) worden zo optimaal gebruikt. Azor-fietsen zijn duurzaam samengesteld; voor elk onderdeel is gebruikgemaakt van betrouwbare onderdelen, die door het fietsenmerk zijn getest op degelijkheid en niet gauw stukgaan. Ook de laklaag van het frame is gericht op duurzaamheid. De lak is erg hard zodat de fietsen goed tegen een stootje kunnen. Daarnaast gebeurt het lakken op milieuvriendelijke wijze, want er worden geen chemische stoffen zoals verdunners bij gebruikt.

Onbezorgd fietsen

Wanneer u een toerfiets of e-bike huurt bij Boat Bike Tours, ontvangt u van ons een bij uw reis passende fiets inclusief een waterdichte fietstas. Een houder voor uw mobiele telefoon is beschikbaar, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de digitale fietsnavigatie, de app Ride with GPS. Het zadel en het stuur zijn naar wens verstelbaar. De scheepsbemanning of reisleider zijn u hier graag behulpzaam bij. Goed om te weten: voor onze premium reizen zijn een helm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ in de huurprijs inbegrepen. Voor de andere reizen kunt u tijdens het boeken aangeven of u hiervan gebruik wenst te maken.