Bekijk onze laatste acties op onze aanbiedingen pagina! Alle aanbiedingen

Onze fietsen

De meeste van onze schepen hebben hun eigen stevige en comfortabele fietsen aan boord. Daarnaast is er een aantal e-bikes beschikbaar. Indien u uw eigen fiets wilt meenemen, dan is het belangrijk dat u ons dat laat weten, zodat we hiervoor een plek aan dek – indien beschikbaar – kunnen reserveren.

 

Kenmerken
Bijna alle huurfietsen zijn traditionele toerfietsen (damesmodellen) met 7 of 8 versnellingen, handremmen en een waterdichte Boat Bike Tours-Vaude fietstas. De e-bikes zijn voorzien van een kleine elektromotor en een accu die het trappen vergemakkelijkt. Ze hebben geen autonome aandrijving. Het is alsof u wind mee hebt: het is makkelijker fietsen, maar u moet nog wel steeds zelf trappen.

Let op: alle fietsen hebben normale pedalen, geen klikpedalen. Draag dus alstublieft gewone sportschoenen. Het verwisselen van de pedalen is niet mogelijk.

Eigen fiets
Laat ons voorafgaand aan uw reis weten, als u liever uw eigen fiets meeneemt. Dan kunnen wij een plaats aan boord voor u reserveren.

Let op: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert. De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets, bedraagt €10 per week. Voor een e-bike betaalt u €25 per week voor het parkeren en opladen. Wilt of kunt u geen eigen fiets meenemen, dan is het belangrijk om bij de reservering uw huurvoorkeuren in te vullen. In dat geval kunnen wij u een fiets bieden die geschikt is voor uw lengte.

Eigen zadel
Indien u overweegt om uw eigen zadel mee te nemen, controleer dan altijd vooraf of het mogelijk is om deze op een van onze huurfietsen te installeren. Let op: dit is alleen mogelijk in uitzonderlijke situaties, na een controle en met een bevestiging van ons. Wij willen teleurstellingen en/of technische problemen bij aankomst voorkomen.

Inbegrepen bij Premium Reizen
Hebt u een Premium reis geboekt en heeft u tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies‘ van uw gehuurde fiets/e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Deze service is niet inbegrepen in de huurprijs van een fiets voor onze reizen zonder premium label. In dit geval kunt u ervoor kiezen om een helm te huren en/of een extra ‘beperking van de aansprakelijkheid’ wilt toevoegen aan uw reservering.