Terug naar het overzicht
Nederland

Zuid-Holland en omgeving

Grote steden, lieflijke dorpjes
Amsterdam Rondreis.
Vanaf €699 p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Het Groene Hart van Holland

Zilverstad Schoonhoven en kaasstad Gouda

Windmolens bij Kinderdijk & Zaanse Schans

Schip met max. 112 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Tijdens deze aangename fiets-vaarvakantie, krijgt u niet alleen de kans om een aantal bekende plaatsen te bezoeken, maar u zult ook een heel andere, minder bekende kant van Nederland ontdekken. Fietsend door het Groene Hart ziet u een landschap van water, weilanden, grazende koeien, windmolens en pittoreske boerderijen… Hollandser is er haast niet!

Hierdoor is de Zuidroute is de perfecte reis voor iedereen die zoveel mogelijk authentiek Holland in één week wil zien. Geniet van het natuurschoon in het Groene Hart en breng een bezoek aan levendig Amsterdam; Utrecht, het geografische centrum van Nederland; Rotterdam, de grootste haven van Europa; Delft, beroemd om zijn Delftsblauw en schilder Johannes Vermeer; en Haarlem, met zijn hofjes en vele watertjes. Andere bezienswaardigheden zijn de kaas- en kaarsenstad Gouda, de molens bij Kinderdijk, de zilverstad Schoonhoven, de duinen en stranden van de Noordzeekust, en de Zaanse Schans.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u van tips en informatie voorziet. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo, met behulp van een gedetailleerde fietskaart, de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij/zij is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Upgrade mogelijk met reisleiding
Op enkele vertrekdata kunt u een volledig begeleide optie boeken. Dat betekent dat u met een reisbegeleider in een kleine groep van max. 20 gasten uw fietstochten zal maken. De toeslag voor deze ‘volledig begeleide’ optie bedraagt € 130 pp.. Indien u op één van deze data al een semi-begeleide reis hebt geboekt, kunt u hiervan een ‘volledig-begeleide’ reis maken (beperkte beschikbaarheid). Voor 2022 zijn de data op De Amsterdam: 7, 14, 21, 28 mei, 4, 11 en 18 juni, 3, 10 en 17 september.

Tip voor een reis van twee weken
Tijdens bijna het gehele seizoen vaart het schip “Poseidon” afwisselend de “Noord-Holland en Friesland” reis en de “Zuid-Holland” reis. U heeft dus de mogelijkheid om deze twee reizen te combineren tot een 14-daagse fiets-vaarvakantie. U verblijft en reist veertien dagen in dezelfde hut aan boord van het schip “Poseidon”. Afhankelijk van de reisdatum kunt u zelf de volgorde bepalen.

UW VOORDELEN:
– Alle hoogtepunten van Nederland tijdens een cruise van 2 weken;
– Geen verandering van schip of hut;
– € 50 p.p. korting op de hutprijs van de 2de week.

 

Dag-tot-dag programma

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip gevaren.
Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
De beschreven route is onder voorbehoud.

Dag 1: Amsterdam

Boarding en check-in. De bemanning verwelkomt u graag tussen 14.00 en 16.30 uur aan boord. Maak van de gelegenheid gebruik om vandaag nog het centrum van Amsterdam te verkennen, een rondvaart te maken of een museum te bezoeken. Om 17.00 uur graag weer aan boord zijn voor een welkomstdrankje en de veiligheidsinstructies. Dan is het tijd voor het diner en gevolgd door de eerste briefing aan boord. U overnacht aan boord in Amsterdam.

Dag 2: Amsterdam – Breukelen | Breukelen – Utrecht (25 km of 40 km) | Utrecht – Rotterdam

Uw eerste fietstocht begint in Breukelen. U rijdt langs de prachtige en kronkelende rivier de Vecht met zijn betoverende decor van kastelen, landhuizen en schilderachtige theehuizen. U volgt de Vecht naar het centrum van Utrecht waar u de prachtige historische binnenstad kunt verkennen: de Domkerk met zijn toren, de grachten, bijzondere winkels en leuke cafés. In de middag gaat u per schip verder van Utrecht naar Rotterdam

Dag 3: Rotterdam – Schiedam – Delft – Rotterdam (28 km of 50 km)

Vandaag fietst u via de ‘jeneverstad’ Schiedam en door het Delfland naar Delft, natuurlijk beroemd om zijn blauwe aardewerk. Bezoek de prachtige binnenstad met de grachten, pittoreske straatjes, bruggen en steegjes. Voor velen is een bezoek aan de Delftse aardewerkfabriek een van de hoogtepunten van hun reis. Daarna fietst u terug naar Rotterdam, waar u ’s avonds een korte stadswandeling kunt maken.

Dag 4: Rotterdam – Alblasserdam per ‘waterbus’ | Kinderdijk – (Gouda) – Schoonhoven (30 km of 58 km)

Vandaag kunt u het eerste deel fietsen of met de ‘waterbus’ naar Alblasserdam. Vanaf daar is het maar een paar minuten fietsen voor u Kinderdijk bereikt; het UNESCO-cultuurerfgoed, met een indrukwekkende rij van 19 molens. U kunt nu kiezen of u de langere fietstocht met een bezoek aan de prachtige kaas- en kaarsenstad Gouda maakt of de korte fietstocht door de Alblasserwaard. Beide tochten eindigen in de ‘zilverstad’ Schoonhoven, waar u een zilversmid kunt bezoeken.

Dag 5: Schoonhoven – Oudewater – Utrecht (45 km) | Utrecht – Haarlem

Vandaag fietst u vanuit Schoonhoven door het prachtige Groene Hart van Nederland langs dorpjes en rustige wegen naar Utrecht. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een traditionele kaasboerderij en in Oudewater kunt u de Heksenwaag bezoeken. In de namiddag vaart het schip van Utrecht naar Haarlem.

Dag 6: Haarlem – Noordzeekust – Haarlem (40 km of 50 km) | Haarlem – Zaandam

Ook vandaag is er weer keuze uit 2 fietstochten. Beide tochten nemen u mee door de prachtige Kennemerduinen, een nationaal park waar u verschillende vogelsoorten, Schotse Hooglanders en Shetlandpony’s kunt vinden. Na een bezoek aan Bloemendaal en Zandvoort fietst u door de bossen en het centrum van Haarlem terug naar het schip. De langere fietstocht leidt nog naar de grootste stoommachine ter wereld – het Cruquiusgemaal – en terug naar Haarlem. Tijdens het diner vaart uw schip naar Zaandam.

Dag 7: Zaandam – Amsterdam (30 km of 45 km)

Vanuit Zaandam brengt uw laatste fietsdag u allereerst naar de Zaanse Schans (gratis toegang), met zijn prachtige windmolens, een Oudhollands dorp met traditionele houten huizen, een kaasboerderij en een traditionele klompenmakerij. Na het verkennen van het museum fietst u door het recreatiegebied ’t Twiske terug naar Amsterdam. ’s Middags en ’s avonds hebt u alle tijd om alles te zien en doen wat deze stad te bieden heeft. Als u niet op de eerste dag een rondvaart hebt gemaakt, heeft u vandaag de gelegenheid om dat te doen.

Dag 8: Amsterdam

Einde van de reis: afscheid en van boord, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (semi)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.

 


Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2022
Hutsoort Voor Periode A Periode B Periode C Periode D
DAM: 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 699 € 849 € 969 € 1039 DAM: 2-pers. voor alleengebruik benedendek (max. 5) 1 pers. € 1048,50 € 1273,50 € 1453,50 € 1558,50 DAM: 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 849 € 999 € 1119 € 1239 DAM: 2-pers. voor alleengebruik bovendek (max. 1) 1 pers. € 1273,50 € 1498,50 € 1678,50 € 1858,50 DAM: Suite bovendek 2 pers. € 1099 € 1249 € 1369 € 1489 POS: 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 599 € 749 € 849 € 949 POS: 2-pers. voor alleengebruik benedendek (max. 3) 1 pers. € 898,50 € 1123,50 € 1273,50 € 1423,50 POS: 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 799 € 949 € 1049 € 1149 POS: DAM: 2-pers. voor alleengebruik bovendek (max. 3) 1 pers. € 1198,50 € 1423,50 € 1573,50 € 1723,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Verpakte lunches
 • 7 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord (tot 16.00 uur)
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Verwarming en airco in de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Semi-begeleide fietstochten (u fietst op eigen gelegenheid, de reisleider fietst de route ook)
 • Enkele korte begeleide wandelingen
 • Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Wi-Fi (beschikbaar in het restaurant – datagebruik niet inclusief)
 • Live muziek aan boord
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • Koffie en thee aan boord na 16.00 uur
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Huur van een fietshelm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerboten/waterbus
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2022

2022:

 • Huurfiets: € 85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen  beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking.
 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 15 (aan de kassa ca.: € 20). Boek uw ticket vooraf en u kunt het op  de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Volledig begeleide fietstochten: € 130 p.p.. Op enkele vertrekdata met De Amsterdam (7, 14, 21, 28 mei, 4, 11 en 18 juni, 3, 10 en 17 september) kunt u een ‘volledig begeleide’ variant boeken. Dat betekent dat u met een reisleider in een kleine groep van max. 20 gasten fietst. Indien u al de semi-begeleide reis op één van deze data hebt geboekt, dan kunt u deze ‘volledig begeleide’-optie aan uw reservering toevoegen (let op: beperkte beschikbaarheid).
 • Parkeren in Amsterdam (Valet Parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.
 • Optionele bezoeken (entree niet inbegrepen, maar voor onze gasten met korting of gratis):
  • Delfts Blauw aardewerkfabriek
  • Bezoekerscentrum bij de molens van Kinderdijk
  • Sint Janskerk Gouda
  • Kaasboerderij Oudewater
  • Zilversmid Schoonhoven
  • Stadhuis Zaandam en meer…


Beoordelingen

Beoordeeld met 9.3 van 10 gebaseerd op 17 beoordelingen
4 stars

Nico van Es

Goede vakkundige reisleiding. Prima eten en prachtige interessante touren

4 stars

Q1

Geweldig concept waardoor je heel veel van Nederland kan zien. Enorm vriendelijk personeel en comfortabele boot. Het enige dat nog kan verbeteren is het avondeten

5 stars

Jens

Prachtig om zo’n fietskantie te beleven vanuit eev varend hotel! Vriendelijke behulpzaam personeel.

5 stars

Helmut F.

Deze beoordeling is vertaald vanuit het Duits: Het was een prachtige reis per fiets en schip. Ondanks Covid-19 heeft het ons aan niets ontbroken. We zijn de volgende reis al aan het plannen.

Reactie van Boat Bike Tours Wat fijn om te horen dat u ondanks (of misschien dankzij) de Corona-maatregelen toch zo van de reis hebt kunnen genieten. Hartelijk dank voor uw 5 sterren beoordeling. We kijken er naar uit u de volgende keer te mogen verwelkomen. Team Boat Bike Tours
Lees alle beoordelingen op Trustpilot

Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip De Amsterdam Nederland

Restaurant en aparte lounge

Dansvloer

Piano

Individueel regelbare airconditioning

max. 112 gasten
56 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip
Motorschip Poseidon Nederland

Aparte lounge en restaurant gedeeltes

Deels te openen raam in de hut

Individueel regelbare airconditioning

max. 96 gasten
48 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
Noord-Holland en Friesland Inclusief bezoek aan Texel + Gaasterland

Weids groene landschap

Strand, duinen en bos

Romantische havenstadjes zoals Enkhuizen

Schip met max. 96 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
4 stars
14 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Maastricht
Amsterdam - Maastricht of Maastricht - Amsterdam Ontdek de rivieren van Nederland

Ontdek de groene rivierlandschappen

Historische steden Utrecht & Maastricht

Levendige gastvrijheid in Limburg

Schepen met max. 20 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
7 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Zuid-Holland en omgeving

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?