Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze aktiepagina! Zie alle aanbiedingen
Home » Veilig en comfortabel reizen

Veilig en comfortabel reizen

Update: 1 februari 2023

Regels voor deelname aan een reis van Boat Bike Tours in 2023

Gezondheid, veiligheid en welzijn staan voorop. We weten dat we voorlopig allemaal voorzichtig moeten zijn. Daarom blijven wij ons houden aan alle noodzakelijke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Op basis van onze recente ervaringen zijn de regels voor deelname aan een Boat Bike Tours reis in het seizoen 2023 niet anders dan de regels voor 2022.

In 2023 mag u aan een reis van Boat Bike Tours* deelnemen:

  • als de officiële overheidsvoorschriften die ten tijde van de reis in het reisland uw toegang tot dat land toestaat** (en in het geval van een meerlandenreis: als u voldoet aan de voorschriften van elk land waarin de reis plaatsvindt).
  • als u gezond bent en geen symptomen hebt die wijzen op Covid:
    • als u aan het begin van de reis covid-gerelateerde symptomen heeft en positief test op covid mag u niet aan boord van het schip en mag u niet aan de reis deelnemen;
    • als u tijdens de reis Covid-gerelateerde symptomen ontwikkelt en positief test op Covid moet u zich onmiddellijk in uw hut afzonderen en de reis beëindigen door het schip bij de eerstvolgende gelegenheid te verlaten.

 

Bovendien (en juist daarom) geldt het volgende:

  • Boat Bike Tours raadt alle reizigers aan meteen bij boeking een passende verzekering (reis- en/of annuleringsverzekering) af te sluiten bij de maatschappij van uw keuze, bij voorkeur met een uitgebreide Covid-dekking.
  • Boat Bike Tours roept alle reizigers er toe op om alleen volledig gevaccineerd op reis te gaan: Bescherm jezelf en anderen zo goed mogelijk!

 

Om op de hoogte te blijven van de huidige reisregels kunnen de volgende links nuttig zijn voor elke internationale reiziger: KLIK HIER – Links naar externe Engelstalige websites. Disclaimer: Hoewel dit overzicht van links met zorg is samengesteld, is Boat Bike Tours niet aansprakelijk voor de inhoud van deze externe websites en kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

 

*: Voor bepaalde reizen waarbij niet Boat Bike Tours, maar een van onze buitenlandse partners de organiserende touroperator is, kunnen iets andere regels en/of protocollen gelden, afhankelijk van de richtlijnen en overheidsvoorschriften in dat land / op dat schip. Als er andere regels gelden, vindt u die in de betreffende reisbeschrijving.

**: In 2022 zijn de door de regeringen vastgestelde regels voor internationale reizen en/of toegang tot EU-landen al aanzienlijk versoepeld. Op dit moment (feb. 2023) zijn er geen noemenswaardige overheidsbeperkingen voor reizen binnen de EU naar landen waar Boat Bike Tours reizen aanbiedt.

Corona in 2020, 2021en 2022

Als gevolg van de Covid-pandemie en de daarmee gepaard gaande beperkingen door de regeringen waren 2020 en 2021 uiterst moeilijke jaren voor internationale reizen. Gedurende deze twee jaar kon Boat Bike Tours ondanks Covid toch een aantal van haar reizen uitvoeren door een uitgekiend pakket maatregelen en strikte protocollen die de hygiëne, het welzijn en de veiligheid aan boord van haar schepen waarborgden. In 2021 betekende de beschikbaarheid van vaccins een keerpunt.

Voor 2022 was het credo van Boat Bike Tours: “Iedereen zorgt goed voor zichzelf en anderen, en Boat Bike Tours zorgt goed voor jou.” Boat Bike Tours adviseerde daarom alle gasten om alleen te reizen met volledige vaccinatiebescherming. Verder legt Boat Bike Tours uit dat elke gast aan een reis mag deelnemen als zij/hij gezond is (en blijft) en op het moment van de reis volledig voldoet aan de overheidsvoorschriften van het land/de landen waar de reis plaatsvindt: “Als je gezond bent en het land in mag, mag je ook mee aan boord”. En natuurlijk werd er goed gelet op gezondheid, hygiëne en veiligheid aan boord. Deze aanpak was zeer succesvol in 2022. Maar dat betekent niet dat Covid – zoals overal in de samenleving – niet meer bestaat: Corona is er nog steeds en zal voorlopig nog wel even blijven. Maar door heldere communicatie en handhaving van enkele belangrijke basisregels hebben wij aan boord van onze schepen een veilige en aangename omgeving gecreëerd waarin onze gasten ten volle van hun fietsvakantie kunnen genieten. Wij kijken terug op een seizoen 2022 met de een record aantal boekingen en de hoogste klanttevredenheid ooit.