Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Gebruik en aansprakelijkheid van huurfietsen en e-bikes

Optioneel pakket: beperking van de aansprakelijkheid voor schade aan en verlies van huurfietsen en e-bikes

Gebruiksvoorwaarden
Voor de duur van uw fiets-vaarvakantie kunt u een gewone fiets of een e-bike huren, waarbij het gebruik van een fietstas is inbegrepen. Zolang de fiets of e-bike tijdens de huurperiode niet aan dek van het schip staat, bent u verantwoordelijk en aansprakelijk voor uw huurfiets plus toebehoren. Dit betekent onder andere, dat u uw fiets altijd op slot moet zetten als u hem aan land stalt en dat u altijd uw fietstas meeneemt.

Het is van groot belang dat u de instructies van de reisleider opvolgt waar en hoe u uw fiets stalt. In geval van schade aan of diefstal van de fiets worden de kosten daarvan aan u doorberekend.

Optioneel pakket: beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies

Voor reizen, waarvoor Boat Bike Tours de organiserende touroperator* is, bieden wij u een optionele beperking van de aansprakelijkheid voor schade en verlies van uw huurfiets of e-bike. Dit pakket houdt in:

  • In geval van diefstal van een goed afgesloten fiets bent u niet aansprakelijk voor het verlies / de kosten van de gestolen fiets, zolang u de originele sleutel van het slot als bewijs kunt overleggen;
  • In geval van pech, technische storing of een lekke band tijdens uw tocht – maar pas nadat u uw reisleider heeft gebeld en gesproken – kunt u de reparatie bij een plaatselijke fietsenmaker regelen. Na het overleggen van de kassabon worden de reparatiekosten vergoed;
  • In geval van schade worden geen kosten voor reparatie in rekening gebracht, behalve wanneer dit het gevolg is van uw eigen opzet of nalatigheid;
  • Wanneer u – als gevolg van pech, technische storing of schade tijdens uw fietstocht – uw fietstocht niet kunt voortzetten met deze fiets, en nadat u met uw reisleider hebt gesproken, kunt u de fiets veilig stallen en vergrendelen, en met het openbaar vervoer naar uw schip reizen (indien niet beschikbaar: per taxi). Na aankomst aan boord worden de reiskosten vergoed;
  • Indien nodig en van toepassing kunt u voor de resterende dagen van de tocht zonder extra kosten een andere fiets/e-bike gebruiken.

Huurt u een fiets/e-bike aan boord van een van onze premium schepen, dan is dit pakket al inclusief in de fietshuur.

* Deze regelingen gelden alleen voor en zijn geldig voor fietsen en e-bikes die gehuurd zijn bij Boat Bike Tours. Voor reizen waarbij Boat Bike Tours niet de organiserende touroperator (maar de tussenpersoon) is en een ander partnerbedrijf de organiserende touroperator, kunnen andere regelingen van toepassing zijn.

Let op: uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om de huurfietsen of e-bikes te gebruiken voor zelf ondernomen ritten in Amsterdam: in deze gevallen is de beperking van de aansprakelijkheid niet van toepassing.

Voor details, mogelijkheden en prijzen van dit pakket verwijzen wij u naar de beschrijving van de fiets-vaarvakantie van uw keuze.