Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
Reizen8-daagse Sail & Bike Tulpenreis
All tours in Nederland

8-daagse Sail & Bike Tulpenreis

Lente, kaas en zeilen

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1
Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Geniet van Nederland in het voorjaar op een onvergetelijke manier en ontdek de betoverende landschappen per fiets en zeilschip tijdens onze Sail & Bike Tulpenreis. Ruik de tulpen en andere voorjaarsbloemen tijdens de fietstochten door het landschap, voel de vrijheid en de wind door uw haren tijdens de vaartochten over de Waddenzee en het IJsselmeer, en geniet van comfort en gezelligheid op de een van de prachtige zeilschepen Leafde fan fryslân of Mare fan Fryslân. Beste tulpengebieden van Nederland Tijdens deze fascinerende Sail & Bike reis (her)ontdekt u de beste […]

Vanaf €1299 p.p.

Een zeilavontuur op een drie-/viermaster

Tulpenvelden in Zuid- & Noord-Holland

Bezoek het waddeneiland Texel

Zeilschepen met max. 38 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
8-daagse Sail & Bike Tulpenreis

Over deze reis

Geniet van Nederland in het voorjaar op een onvergetelijke manier en ontdek de betoverende landschappen per fiets en zeilschip tijdens onze Sail & Bike Tulpenreis. Ruik de tulpen en andere voorjaarsbloemen tijdens de fietstochten door het landschap, voel de vrijheid en de wind door uw haren tijdens de vaartochten over de Waddenzee en het IJsselmeer, en geniet van comfort en gezelligheid op de een van de prachtige zeilschepen Leafde fan fryslân of Mare fan Fryslân.

Beste tulpengebieden van Nederland
Tijdens deze fascinerende Sail & Bike reis (her)ontdekt u de beste tulpengebieden die Nederland te bieden heeft. U bezoekt niet alleen de beroemde Keukenhof, bekend om de honderdduizenden bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolbloemen. U fietst ook door minder bekende, net zo mooie, gebieden waar in het voorjaar zoveel prachtige bloemen bloeien. Een bezoek aan de Hortus Bulborum staat ook op het programma. Dit unieke tuinmuseum is volledig gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen.

Polderlandschappen
Het gaat niet alleen om tulpen; tijdens uw 8-daagse Sail & Bike Tulpenreis reist u door de historische steden als Alkmaar en Enkhuizen. U ontdekt culturele hoogtepunten en fietst door aangename, vlakke poldergebieden, het resultaat van eeuwenlange inpolderingen van de Noordzee en de voormalige Zuiderzee (nu het IJsselmeer). Het gebied waar u doorheen fietst, leert u de betekenis van het spreekwoord: “God schiep de aarde, maar de Nederlanders maakten Holland”.

Hoogtepunten van deze tulpenreis
De regio is doorkruist met vele rustige fietspaden die zich uitstrekken van de ene kant van het gebied naar de andere. Verbaas u over de schoonheid en weidsheid van de Noordzeestranden, het uiterst fietsvriendelijke eiland Texel, de prachtige vlakke landschappen, de dromerige boerendorpjes en de pittoreske havenstadjes. En dat alles aangevuld met af en toe een veld vol prachtige bloemen.

Een handje helpen of ontspannen aan boord
U vaart over het IJsselmeer naar Enkhuizen en Hoorn. Als u wilt, kunt u – op aanwijzingen van de ervaren bemanning – een handje helpen bij het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is niet nodig. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om gewoon te ontspannen en te genieten van het zeilen en de omgeving.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van de gratis Ride with GPS app en onze BBT fietskaart (beschikbaar aan boord).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma Zaanse Schans - Amsterdam

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.

Dag 1: Zaanse Schans – Alkmaar 

U kunt inchecken tussen 13.00 en 14.00 uur, waarbij de bemanning u zal verwelkomen met koffie en thee. Het schip ligt naast de Zaanse Schans, een authentiek dorp dat wordt gedomineerd door de nog werkende windmolens – waarvan de oudste in 1673 is gebouwd – die werden gebruikt voor het malen van mosterdzaden, kruiden en verfbestanddelen; het winnen van plantaardige olie; en voor het zagen van hout tot planken.

Na het bezoek aan het dorp vaart u met het schip naar Alkmaar. Tijdens deze vaartocht geniet u van een eerste varend diner.

 

Dag 2: Alkmaar – Alkmaar, rondrit door de duinen (34 km of 40 km)

Vandaag kunt u het prachtige Noord-Hollands Duinreservaat ontdekken. Dit is een 5.300 hectare groot bos- en duingebied met zijn unieke landschappen. In deze duinen wordt het drinkwater voor bijna de hele provincie Noord-Holland gewonnen. Na een bezoek aan het strand en kunstenaarsdorp Bergen keert u terug naar Alkmaar waar u de prachtige binnenstad kunt bezoeken.

Dag 3: Alkmaar – Den Helder (30 km of 50 km)

Vandaag staat een fietstocht ten noorden van Alkmaar op het programma. Hier vindt u de mooiste tulpenvelden op weg naar de Noordzee. Het zandstrand is hier een van de mooiste kust-wandelgebieden van Nederland; de perfecte plek om de wind door uw haren te voelen waaien of om gewoon te genieten van het uitzicht. Vlakbij – en zeker een bezoek waard – ligt het kunstenaarsdorp Bergen. Daarna fietst u door het Noord-Hollandse Duinreservaat naar Den Helder: dit stuk land, ingeklemd tussen de Noordzee en het IJsselmeer, heeft ‘s werelds grootste bloeiende bollenveld. In één woord: spectaculair!

Dag 4: Den Helder – Oudeschild | Waddeneiland Texel: rondrit (43 km tot 48 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Texel, het grootste van de waddeneilanden. Vandaag kunt u kiezen voor een kortere route of voor een langere fietstocht over het eiland. U fietst door prachtige natuurparken en zelfs op Texel fietst u langs bloeiende bloemenvelden! De route leidt u door pittoreske dorpjes en landschappen, en zelfs naar het zeehondenreservaat Ecomare. Aan het einde van uw fietstocht kunt u genieten van een welverdiend, lokaal gebrouwen, biertje tijdens een bezoek aan de kleine brouwerij bij Oudeschild.

Dag 5: Oudeschild – Enkhuizen | Zeildag

Vandaag vaart uw schip naar Enkhuizen. Tijdens de vaartocht mag u een handje helpen bij het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is niet nodig. Natuurlijk kunt u ook gewoon heerlijk relaxen en genieten van het zeilen op het IJsselmeer. Tijdens de zeiltocht geniet u van een uitgebreide lunch aan boord. In de middag komt het schip aan in Enkhuizen, een oude stad met een eeuwenlange maritieme traditie. Ga op verkenning door deze ‘haringstad’, met zijn prachtige oude haven en historisch stadscentrum.

Vanavond wordt er aan boord geen diner geserveerd, zodat u lekker op eigen gelegenheid de stad in kunt. U kunt aan boord een picknickmaaltijd maken of een van de leuke restaurantjes van Enkhuizen uitproberen.

Dag 6: Enkhuizen – Hoorn | Hoorn – Volendam (24 km)

‘s Ochtends vaart u met het schip over het IJsselmeer naar de voormalige VOC-stad Hoorn, die in de 17e eeuw een van de belangrijkste havens ter wereld was. Uw middagfietstocht gaat naar Volendam, een bekende kleine, pittoreske vissershaven aan het IJsselmeer. Onderweg passeert u Edam, dat bekend staat om zijn beroemde Edammer kaas.

Dit rustieke dorp was het ooit een bedrijvige scheepswerf en haven. De specialiteit van het dorp werd al in de 17e eeuw een van de meest populaire kazen ter wereld. Zeelieden namen de geel en roodgewaxte kazen uit Edam mee op hun reizen. Op deze manier bedierf de kaas niet gemakkelijk en kon deze worden geruild voor specerijen en andere rijkdommen van het Oosten.

Dag 7: Volendam – Keukenhof – Amsterdam | Volledige excursiedag per bus

Vandaag maakt u een prachtige busrit, via de oudste tulpenvelden van Nederland naar de beroemde Keukenhof. U hebt volop tijd om dit mooiste bloembollenpark ter wereld te bezoeken. De Keukenhof is de plek waar het voorjaar ontspringt: u vindt er een overweldigende kleurenpracht van maar liefst zeven miljoen bloeiende tulpen in een prachtige omgeving van 80 hectare traditionele en moderne tuinarchitectuur. U kunt er ook verschillende hyacinten, narcissen en vele andere levendige bloemen bewonderen.

Aan het einde van de middag brengt de bus u weer terug naar Amsterdam, voor uw laatste nacht aan boord van uw drijvende hotel.

Dag 8: Amsterdam

Na het ontbijt is de reis al weer ten einde; afscheid nemen en uit checken kan tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Een gedetailleerde fietskaart en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

 

Belangrijke opmerkingen voor de zeil- en fietsreizen (Sail & Bike):
Een beetje avontuur hoort bij iedere zeil- en fietsreis. Het weer hebben we nu eenmaal niet in de hand. Op de vertrek- en aankomstdag is de ligplaats bekend, maar verder hangen de vaarroutes van de windsterkte en windrichting af.

De schipper bepaalt per dag de beste route en bespreekt de mogelijkheden met zijn gasten. De bemanning doet er alles aan om het programma zoveel mogelijk volgens plan te laten verlopen. Maar het kan dus voorkomen dat de vertrek- en vaartijden veranderen. Soms moet ook de volgorde van het programma worden aangepast. Het kan zijn dat u meer of minder tijd op het water doorbrengt dan gepland.

Ons advies: laat u leiden door de elementen en vergeet vooral niet te genieten! Het wordt zeker een boeiende, afwisselende en actieve week, met volop natuur en cultuur. Waar mogelijk wordt op meerdere afstanden volledig gezeild. Iedereen die dat wil, mag de bemanning een handje helpen bij het varen en sturen van het schip. Zeilervaring is niet nodig, zolang er maar goed naar de instructies van de bemanning wordt geluisterd.


Dag tot dag programma Amsterdam - Zaanse Schans

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.

Dag 1: Amsterdam – Volendam

U kunt inchecken tussen 13.00 en 14.00 uur, waar uw bemanning u zal verwelkomen met koffie en thee. Om 14.30 uur verlaat het schip de haven. Terwijl het naar Volendam vaart, zal uw reisleider u meer vertellen over de reis, de fiets- en veiligheidsprocedures. Bij aankomst kunt u een proefritje maken. Na een heerlijk diner aan boord neemt de reisleider u mee voor een wandeling door Volendam, een levendige vissersplaats aan het IJsselmeer.

Dag 2: Volendam – Hoorn (24 km) | Hoorn – Enkhuizen

Op deze eerste fietsdag wordt een smakelijk ontbijt gevolgd door een fietstocht naar Hoorn, de voormalige VOC-stad, die in de 17e eeuw een van de belangrijkste havens ter wereld was. Onderweg passeert u Edam, dat bekend staat om zijn beroemde Edammer kaas.

Tegenwoordig staat dit charmante dorp bekend om zijn kaas, bedekt met rode of gele was. Vroeger was het een bedrijvige scheepswerf en haven. De specialiteit van het dorp in de 17e eeuw waren deze razend populaire kazen. Zeelieden namen ‘Edammertjes’ mee op hun reizen. Handig was dat de kaas niet gemakkelijk bedierf en kon worden geruild voor specerijen en andere rijkdommen van het Oosten.

Later in de middag vaart u met het schip mee naar Enkhuizen, een oude stad met een eeuwenlange maritieme traditie. Verken deze ‘haringstad’ met zijn prachtige oude haven en historisch centrum, op uw gemak.

Dag 3: Enkhuizen – Oudeschild | Zeildag

Vandaag vaart uw schip naar de haven van Oudeschild op Texel. Tijdens de overtocht kunt u misschien een handje helpen met het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is hiervoor niet nodig. Natuurlijk kunt ook gewoon lekker relaxen en genieten van het zeilen. Tijdens de zeiltocht geniet u van een uitgebreide lunch aan boord.

‘s Middags komt het schip aan bij Texel, het grootste Waddeneiland. Vanavond wordt er geen diner geserveerd. U kunt ervoor kiezen om een picknickmaaltijd te maken of in een van de leuke restaurantjes van Oudeschild te gaan eten.

Dag 4: Waddeneiland Texel: rondrit (43 km of 48 km) | Oudeschild – Den Helder 

Op deze dag kunt u ervoor kiezen om een kortere route te fietsen of een langere tocht rond het eiland te maken. U fietst door prachtige natuurgebieden en langs bloeiende bloemenvelden! De route leidt u door pittoreske dorpjes en bijzondere landschappen, en naar het zeehondenreservaat Ecomare.

Aan het einde van uw fietstocht kunt u genieten van een welverdiend, lokaal gebrouwen, biertje tijdens een bezoek aan de kleine brouwerij bij Oudeschild. In de late namiddag brengt het schip u terug naar het vasteland, naar de haven van Den Helder.

Dag 5: Den Helder – St. Maartensvlotbrug | St. Maartensvlotbrug – Alkmaar (32 km of 53 km)

Het eerste deel van uw fietstocht gaat door het noordelijk deel van de provincie Noord-Holland. Dit stuk land, ingeklemd tussen de Noordzee en het IJsselmeer, biedt plaats aan het grootste bloembollenveld ter wereld. In één woord: spectaculair!

Dichter bij Alkmaar vindt u de mooiste tulpenvelden op weg naar de Noordzee. Het zandstrand is hier een van de mooiste wandelgebieden langs de kust van Nederland, ideaal om de zilte zeewind in uw haren te voelen of gewoon te genieten van het uitzicht. Vlakbij – en zeker een bezoek waard – ligt het kunstenaarsdorp Bergen.

Het schip wacht op u in de historische binnenstad van Alkmaar. Als u hier door de straten wandelt, zult u versteld staan van de schoonheid van de oude binnenstad van deze kaasstad, met zijn goed bewaard gebleven 17e eeuwse gebouwen en smalle, kronkelende grachten.

Dag 6: Alkmaar – Keukenhof – Alkmaar | Volledige excursiedag met de bus

Vandaag leidt een prachtige busrit u door de oudste tulpenvelden van Nederland naar de beroemde Keukenhof. U hebt alle tijd om het mooiste bloembollenpark ter wereld te ontdekken – dé plek waar het voorjaar ontspringt. In deze overweldigende kleurenpracht van zeven miljoen bloeiende tulpen in een prachtige omgeving van 80 hectare traditionele en moderne tuinarchitectuur, kunt u ook verschillende hyacinten, narcissen en vele andere schitterende bloemen bewonderen. ‘s Middags brengt de bus u terug naar Alkmaar.

Dag 7: Alkmaar – Zaanse Schans (33 of 43 km)

In de ochtend fietst u naar Egmond en Limmen en ook hier heeft u de kans om langs kleurrijke tulpenvelden te fietsen. In de buurt bezoekt u de Hortus Bulborum, een uniek tuinmuseum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen. Met meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bijzondere bloemen is het een plek die u niet mag missen op deze unieke reis.

De volgende bestemming is de Zaanse Schans, een uniek plaatsje waar mensen wonen en werken in originele huizen en windmolens die aan de rivier de Zaan zijn gebouwd. De werkende windmolens – waarvan de oudste in 1673 is gebouwd – worden gebruikt voor het malen van mosterdzaden, kruiden en verfbestanddelen; het winnen van plantaardige olie; en voor het zagen van hout tot planken. Als u door het dorp loopt, ziet u een klokkenmuseum, een ouderwetse kruidenierswinkel, een huis met antieke meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij. Het schip ligt net buiten de Zaanse Schans afgemeerd.

Dag 8: Zaanse Schans

Dit is alweer het einde van uw reis: na het ontbijt kunt u tot 9.30 uur afscheid nemen en van boord gaan.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Een gedetailleerde fietskaart en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

 

Belangrijke opmerkingen voor de zeil- en fietsreizen (Sail & Bike):
Een beetje avontuur hoort bij iedere zeil- en fietsreis. Het weer hebben we nu eenmaal niet in de hand. Op de vertrek- en aankomstdag is de ligplaats bekend, maar verder hangen de vaarroutes van de windsterkte en windrichting af.

De schipper bepaalt per dag de beste route en bespreekt de mogelijkheden met zijn gasten. De bemanning doet er alles aan om het programma zoveel mogelijk volgens plan te laten verlopen. Maar het kan dus voorkomen dat de vertrek- en vaartijden veranderen. Soms moet ook de volgorde van het programma worden aangepast. Het kan zijn dat u meer of minder tijd op het water doorbrengt dan gepland.

Ons advies: laat u leiden door de elementen en vergeet vooral niet te genieten! Het wordt zeker een boeiende, afwisselende en actieve week, met volop natuur en cultuur. Waar mogelijk wordt op meerdere afstanden volledig gezeild. Iedereen die dat wil, mag de bemanning een handje helpen bij het varen en sturen van het schip. Zeilervaring is niet nodig, zolang er maar goed naar de instructies van de bemanning wordt geluisterd.


De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het is mogelijk uw eigen fiets of e-bike mee te nemen, mits er geen spiegels of andere uitstekende elementen aan zitten. Aan boord is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor eigen fietsen beschikbaar. U kunt een parkeerplaats hiervoor reserveren tegen een kleine meerprijs. Boat Bike Tours is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van meegebrachte fietsen.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C
Kleine 2-pers. hut (Leafde) 2 pers. Niet beschikbaar € 1199 € 1299 2-Persoonshut 2 pers. € 1299 € 1399 € 1499 Junior Suite (max. 1) 2 pers. € 1499 € 1599 € 1699 Suite bovendek (Leafde) 2 pers. Niet beschikbaar € 1999 € 2099 1-Persoonshut (Leafde, max. 2) 1 pers. Niet beschikbaar € 1699 € 1799 2-pers. hut voor alleengebruik (max. 2) 1 pers. € 1948,50 € 2098,50 € 2248,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen / 7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • 5 x lunchpakket & 1 x 3-gangen lunch aan boord
 • 6 x 3-gangendiner aan boord & 1 x picknick-maaltijd
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Volledig begeleide fietstochten
 • Enkele korte wandeltochten
 • Bus excursie inclusief entree Keukenhof
 • BBT fietskaart (1 per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • Drankjes
 • Fietshuur of e-bike huur
 • Helm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Vergoedingen voor veerboten
 • Transfer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/e-bikes
 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. De fiets is handgemaakt in Nederland door Azor, speciaal ontworpen door Boat Bike Tours. De fiets bestaat uit een lichtgewicht aluminium frame en is voorzien van snel reagerende rolremmen (handremmen), 7 versnellingen (Shimano Nexus), een in hoogte verstelbaar Selle-Royal gel-zadel, een eenvoudig te bedienen slot (bevestigd op het frame) en Schwalbe Marathon antilekbanden. Alles bijelkaar, zorgt voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, goed voor vele kilometers op het zadel.
 • De e-bikes zijn van het merk Azor Steps (of een vergelijkbaar merk/model) en heeft 7 versnellingen (Shimano Nexus) en handremmen. De Shimano motor (400 WH) biedt 4 ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.
 • Fietshuur is optioneel. U mag ook uw eigen fiets of e-bike meenemen (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar). U kunt een parkeerplaats voor uw fiets of e-bike reserveren tegen een kleine meerprijs. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. De bemanning of reisorganisatie zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van uw meegebrachte fiets of e-bike.
 • Prijzen van andere fietsen (bijv. kinderfietsen, slip streamers/aanhangfietsen, tandemfietsen, fietskarretjes etc. en (achterop) kinderzitjes) zijn op aanvraag.

 

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

 • Huurfiets: €91 per week
 • Huur e-bike: €245 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €14 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €28 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 14 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 28 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes
 • Parkeren in Amsterdam (valet parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.


Beoordelingen

gebaseerd op 1 beoordelingen op
5 mei 2024

John F Evans

Sailing ship, accommodation, staff, guides, cycles & cycling and Keukenhof tour were all great. Whilst food was good the vegetarian meals were really just a modified version of non-vegetarian dishes often with tofu added.

Reactie van Boat Bike Tours 16 mei 2024

Dear John, Thank you for taking the time to share your experience with us. We're thrilled to hear that you enjoyed your sailing ship adventure, accommodations, our dedicated staff and guides, as well as the cycling tours and the visit to Keukenhof. Your feedback regarding the vegetarian meals is truly appreciated. We hope to welcome you back on board for another memorable journey. Best regards, Boat Bike Tours


Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Sail & Bike schip Mare fan Fryslân Nederland

Jacuzzi

Bar met uitzicht

Driemaster

Dek van teakhout

max. 41 gasten
14 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Sail & Bike schip Leafde fan Fryslân Nederland

Jacuzzi

Viermast-schoener

Bovendeksuites

Air-conditioning

max. 38 gasten
20 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Sail & Bike schip Wapen fan Fryslân Nederland

Jacuzzi

Bar met uitzicht

Derde bed beschikbaar

Ramen die open kunnen

max. 36 gasten
12 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
korting
Sail & Bike IJsselmeer en Weerribben Met uitstapje naar Overijssel

Zeilend naar de volgend bestemming

Historische stadjes en ingepolderd land

Weerribben en Oostvaardersplassen

Zeilschip met max. 24 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Enkhuizen Rondreis.
last-minute
Sail & Bike Waddenzee Belevenissen op en rond het Wad

Ontdek de Waddenzee per fiets & zeilschip

Bezoek havensteden Enkhuizen & Stavoren

Prachtige fietstochten op Texel & Terschelling

Zeilschepen met max. 38 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
5 stars
48 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

8-daagse Sail & Bike Tulpenreis

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.