Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenCochem – Metz of Metz – Cochem
All tours in Duitsland

Cochem – Metz of Metz – Cochem

3 landen moezelreis

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1
Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
time
8, 9 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Het landschap aan beide oevers van de Moezel is prachtig, de frisse wijnen smaken heerlijk, de pittoreske stadjes hebben een rijke geschiedenis en de omstandigheden om te fietsen zijn uitstekend. Volg de Moezel, in Duitsland, Luxemburg en Frankrijk, langs de uitgestrekte wijngaarden en oude steden als Cochem en Bernkastel. Het spreekt voor zich, dat u zo vaak als u wilt de diverse lokale wijnen kunt proeven. Dan het bezoek aan Trier, ooit een keizerlijke Romeinse stad. U ziet overblijfselen van dit glorieuze verleden in de oudste kathedraal van Duitsland, het […]

Vanaf €1759 p.p.

Rustig fietsen langs wijngaarden in 3 landen

Leer over Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de fijne Rieslingwijnen van de regio

Premiumschepen met max. 31 – 40 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Cochem – Metz of Metz – Cochem

Over deze reis

Het landschap aan beide oevers van de Moezel is prachtig, de frisse wijnen smaken heerlijk, de pittoreske stadjes hebben een rijke geschiedenis en de omstandigheden om te fietsen zijn uitstekend. Volg de Moezel, in Duitsland, Luxemburg en Frankrijk, langs de uitgestrekte wijngaarden en oude steden als Cochem en Bernkastel. Het spreekt voor zich, dat u zo vaak als u wilt de diverse lokale wijnen kunt proeven.

Dan het bezoek aan Trier, ooit een keizerlijke Romeinse stad. U ziet overblijfselen van dit glorieuze verleden in de oudste kathedraal van Duitsland, het amfitheater, de troonzaal van de keizer en in de beroemde ‘Porta Nigra’, de overblijfselen van de oude stadsmuur.

Na Trier volgt u de rivier de Saar voor een bezoek aan het charmante Saarburg, met zijn prachtige watervallen in het centrum van de stad. Dan gaat de reis naar Luxemburg, het enige Groothertogdom van Europa. Door de strategische ligging tussen twee grootmachten (Frankrijk en Duitsland) is het door de eeuwen heen een druk bevochten gebied geweest. De laatste dag fietst u in Frankrijk, met zijn gastvrije dorpjes. Hier zijn de inwoners trots op hun zoete, zachte wijnen en gouden ‘Mirabellen’-likeur. De reis eindigt in de stad Metz, met zijn prachtige, gotische kathedraal.

Speciale 9-daagse reis:

U verblijft de eerste of laatste dag (afhankelijk van de route) in een hotel in Metz. Een stadsrondleiding met een lokale gids is ook onderdeel van het programma. Op deze afvaarten is het niet mogelijk om uw eigen fiets/e-bike mee te nemen. Voor meer informatie zie het 9-daagse dag tot dag programma en prijsoverzicht.
2024: Vanaf 24 september 2024 bieden we op de Magnifique III vier keer een 9-daagse reis.
2025: alle afvaarten met de Magnifique III

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen (niet mogelijk bij de 9-daagse reis).

Begeleid fietsen
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van onze Ride with GPS app en onze BBT fietskaart (beschikbaar aan boord).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

8-daagse dag tot dagprogramma Cochem - Metz

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Cochem

Inschepen en inchecken is om 14.00 uur in Cochem. Na de kennismaking met de bemanning neemt de reisleider u mee voor een wandeling door deze gezellige en karakteristieke Moezelstad, met steile, met druivenranken begroeide bergen, beboste heuvels, een indrukwekkende burcht en een pittoresk pleintje met prachtige vakwerkhuizen en cafés. Een bezoek aan de majestueuze Reichsburg van Cochem staat op het programma.

Dag 2: Cochem – Zell (39 km)

Na het ontbijt fietst u naar Beilstein, een van de best bewaarde historische dorpen aan de Moezel. Boven aan het dorp bevindt zich de ruïne van kasteel Metternich; u hebt de mogelijkheid om deze te bezoeken. Na het verlaten van Beilstein passeert u bij Bremmer Calmont de steilste wijngaard van Europa – met hellingen tot 60 graden. De fietstocht van vandaag eindigt in het wijndorp Zell aan de Moezel, dat in de wijnwereld bekend staat om de Zeller Schwarze Katz. Maak hier van de gelegenheid gebruik om deze en andere goede wijnen van het Moezeldal te proeven!

Dag 3: Zell – Bernkastel-Kues (45 km)

Vandaag fietst u van Zell naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen aan de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil architectuur. Van daaruit rijdt u door de wijnstad Kröv, bekend om zijn populaire Kröver-wijn, naar Bernkastel-Kues, uw bestemming voor de nacht. De grote vakwerkhuizen rond de markt van Bernkastel-Kues dateren uit de Middeleeuwen en zijn een genot voor  fotografen! U vindt het schip in Kues na een rondleiding door de stad.

Dag 4:  Bernkastel-Kues – Neumagen – Schweich (28 km of 54 km) | Schweich – Trier

Vanuit Bernkastel strekt het dal én de wijngaarden zich uit, zover het oog reikt. Vandaag vaart u langs de zwaargewichten in de wijnwereld: Brauneberg, Piesport, Trittenheim. Piesport is geliefd vanwege ‘kleine gouden druppeltjes’. Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht op de rivier, omgeven door bergen vol druiven. Rond lunchtijd komt u aan in Neumagen, al in de Romeinse tijd een belangrijk centrum van de wijnproductie. U kunt besluiten om vanaf hier met het schip mee te varen of met de fiets verder te rijden naar Schweich, waar het schip op u wacht.
Eenmaal aan boord vaart u naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier werd rond 15 jaar voor Christus gesticht door Caesar Augustus onder de naam Augusta Trevorum. Als handelsstad en bestuurscentrum bloeide Trier in de late keizertijd op. Deze Romeinse gouden eeuw heeft een respectabel aantal monumenten nagelaten. Het meest authentiek is de stadspoort Porta Nigra, die rond 18 jaar na Christus werd gebouwd.

Dag 5: Trier – Saarburg (28 km)

‘s Ochtends neemt uw reisleider u mee naar Trier waar u door de Romeinse geschiedenis wandelt. U kunt er ook voor kiezen om Trier op eigen gelegenheid te ontdekken.

Na de lunch stapt u op de fiets en volgt u de Moezel en de Saar naar de volgende bestemming, Saarburg. Saarburg is een interessante oude stad gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers van de rivier dicht bebost. De burcht van Saarburg werd hier in het midden van de 10e eeuw gebouwd. In het midden van de stad komt u een waterval van 20 meter hoog tegen. Aan de voet van deze waterval staat een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude huizen uit de 17e en 18e eeuw, die Saarburg zijn schilderachtige uiterlijk geven, nog intact. Vandaag is er geen diner aan boord, dus maak uw keuze uit een van de lokale restaurants in het centrum van de stad.

Dag 6: Saarburg – Remich (45 km of 53 km)

Vandaag zijn er 2 fietsmogelijkheden. De ene is makkelijk, maar iets langer langs de rivieren. De kortere optie is wat uitdagender, door de heuvels. Wat uw keuze ook wordt, beide fietstochten leiden u naar het Groothertogdom Luxemburg. Hier vormt de Moezel de grens tussen Duitsland en Luxemburg. Luxemburg is een klein land, maar zijn  hoofdstad (ook Luxemburg genaamd) is een belangrijk financieel centrum en administratieve stad van de EU.
Onderweg bezoekt u (in Luxemburg) een wijncoöperatie, gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Cremant’, de Champagne van de Moezel. In de buurt van Remich kunt u een Romeinse mozaïekvloer bewonderen. Deze tegelvloer, die nog op zijn oorspronkelijke plaats ligt, was ooit het middelpunt van een vorstelijke Romeinse villa. Het tafereel (in 3 miljoen afzonderlijke stukjes) onthult scènes uit gladiatorenspelen in het amfitheater.

Dag 7: Remich – Schengen | Schengen – Thionville (30 km) | Thionville – Metz

Tijdens het ontbijt vaart u naar Schengen, waar de fietstocht begint. Het ‘Schengen-akkoord’ is iets waar iedereen in Europa van gehoord heeft, terwijl bijna niemand weet dat het naar dit stadje in Luxemburg aan de 3-landengrens is vernoemd. Al gauw gaat u de Luxemburg-Franse grens over en ervaart u het resultaat van dit akkoord: geen grenscontroles! U passeert het fort van Sierck-les-Bains, een van de paleizen die bewoond worden door de machtige hertogen van Lotharingen. De route gaat door het prachtige Franse platteland en langs gezellige dorpjes. Rond lunchtijd komt u aan in Thionville, het centrum van de staalindustrie tot in de jaren tachtig. Dat klinkt misschien modern en industrieel, maar de stad is oud. Het historische centrum heeft middeleeuwse stadswallen, prachtige tuinen, oude straatjes en de St.Maximin-basiliek. Hier wacht het schip op u om u op te halen voor een vaartocht naar Metz, een andere oude stad die strategisch gelegen is aan een Romeinse handelsroute. De St.Etienne kathedraal is de op-drie-na-grootste gotische kerk van Frankrijk met luchtbogen en Marc Chagall gebrandschilderde ramen. Metz is vol met prachtige architectuur, bloemen en geweldige cafés.

Dag 8: Metz

Einde van de reis. Uitchecken na het ontbijt, tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst) Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

8-daagse dag tot dagprogramma Metz - Cochem

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Metz

Inschepen en inchecken is om 14.00 uur in Metz. Na een eerste kennismaking met de bemanning is het tijd voor het afpassen van de fietsen en een proefritje. Na het diner neemt uw reisleider u mee voor een wandeling door Metz. Metz is een prachtige oude stad, strategisch gelegen aan een Romeinse handelsroute. De St. Etienne-kathedraal is de 3e grootste gotische kerk van Frankrijk met luchtbogen en Marc Chagall glas-in-loodramen. Metz zit vol met prachtige architectuur, bloemen en geweldige cafés.

Wij raden u aan om een of meerdere dagen eerder naar Metz te komen, zodat u voldoende tijd heeft om deze interessante stad te ontdekken.

Dag 2: Metz – Remich (41 km of 49 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip richting Thionville. Dichtbij deze stad begint uw fietstocht. Thionville was ooit het centrum van de Franse staalindustrie. Dat klinkt misschien modern en industrieel, maar de stad is oud. Het historische centrum toont u de middeleeuwse stadswallen, prachtige tuinen, oude straatjes en de St.Maximin-basiliek. De route is prachtig en gaat door het Franse platteland en langs gezellige dorpjes. U passeert het fort van Sierck-les-Bains, één van de paleizen die bewoond worden door de machtige hertogen van Lotharingen. Via het dal van de Moezel steekt u bij Schengen de Frans-Luxemburgse grens over. Het ‘Schengen-akkoord’ is iets waar iedereen in Europa vast van gehoord heeft, maar niet weet dat het naar dit Luxemburgse stadje aan de 3-landengrens is vernoemd. Bij het passeren van de Luxemburg-Franse grens ervaart u resultaat van dit akkoord: geen grenscontroles. Vlakbij uw eindbestemming Remich bezoekt u het kleine dorpje Nennig. U stopt hier bij wat ooit een oude Romeinse villa was. De mozaïekvloer, die nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats ligt, was ooit het middelpunt van deze Romeinse villa. Het tafereel (in 3 miljoen afzonderlijke stukjes) onthult scènes uit gladiatorenspelen in het amfitheater.

Dag 3: Remich – Saarburg (40 km of 48 km)

De Moezel vormt de grens tussen Duitsland en Luxemburg. U volgt  de rivier vanaf de Duitse kant, maar al snel bevindt u zich weer op de Luxemburgse kant. Hier bezoekt u een wijncoöperatie, gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Cremant’, de Champagne van de Moezel.
Dan zijn er 2 fietsmogelijkheden: de ene is makkelijk, maar iets langer langs de rivieren. De kortere optie is wat uitdagender, door de heuvels. Wat uw keuze ook wordt, beide tochten brengen u naar Saarburg, een interessante oude stad gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers van de rivier dicht bebost. De burcht van Saarburg werd al halverwege de 10e eeuw gebouwd. Midden in de stad vindt u een waterval van 20 meter hoog. Aan de voet van deze waterval bevindt zich een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude (en nog intact zijnde) huizen afkomstig uit de 17e en 18e eeuw, en geven Saarburg zijn schilderachtige uiterlijk.

Dag 4: Saarburg – Trier (32 km)

Na het ontbijt neemt uw reisleider u mee voor een korte fietstocht naar Trier. Daar komt u rond lunchtijd aan. Na een begeleide wandeling is er tijd om Trier op eigen gelegenheid te ontdekken en te genieten van wat de stad allemaal te bieden heeft. Trier staat bekend als de oudste stad van Duitsland en werd rond 15 jaar voor Christus gesticht door Caesar Augustus onder de naam Augusta Trevorum. Als handelsstad en bestuurscentrum bloeide Trier in de late keizertijd op. Deze Romeinse gouden eeuw heeft de stad een respectabel aantal monumenten nagelaten. Het meest authentiek is de stadspoort, Porta Nigra, die rond 18 jaar na Christus werd gebouwd. Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt kiezen uit een van de lokale restaurants van Trier.

Dag 5: Trier – Schweich | Schweich – Neumagen – Bernkastel-Kues (27 km of 53 km)

Na een ontbijt-vaartocht begint u uw fietstocht in Schweich. U hebt nu de ‘Romantische Moezel’, de onofficiële naam voor de Midden-Moezel, bereikt. Mooie wijngaarden spreiden zich uit zover het oog reikt. U fietst langs de ‘grote namen’ in de wijnwereld: Trittenheim en Piesport. Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht aan de rivier, omgeven door met druiven bedekte bergen. Piesport is geliefd vanwege de ‘kleine gouden druppeltjes’. Rond lunchtijd komt u aan in Neumagen, al in de Romeinse tijd een belangrijk centrum van de wijnproductie. U kunt besluiten om vanaf hier mee te varen of verder te fietsen naar Bernkastel-Kues. Dit veel bezochte, oude en pittoreske stadje produceert de beste wijnen van de Midden-Moezel. De trots van de stad is het marktplein, met zijn pittoreske vakwerkhuizen. Een wandeling naar het kasteel biedt een prachtig uitzicht.

Dag 6: Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell (45 km)

De fietstocht van vandaag brengt u naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen op de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil (art nouveau) architectuur. Verderop langs de rivier is uw bestemming voor de nacht: Zell, bekend in de wijnindustrie om zijn Zeller Schwarze Katz witte wijn. Zell biedt u de perfecte gelegenheid om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen.

Dag 7: Zell – Beilstein – Cochem (39 km)

Beilstein, de ‘Doornroosje van de Moezel’, is een van de best bewaarde historische dorpen langs de gehele lengte van de rivier en is het hoogtepunt van de uw fietstocht. Torenhoog boven het dorp liggen de ruïnes van kasteel Metternich, die u kunt bezoeken. Dan rijdt u verder naar uw eindbestemming Cochem, een gezellige en karakteristieke Moezelstad, met steile wijnbergen, beboste heuvels, een indrukwekkende burcht en een schilderachtig plein met prachtige vakwerkhuizen en cafés. Een perfecte plek voor een glas lokale wijn. Een bezoek aan de Reichsburg staat ook op het programma.

Dag 8: Cochem

Het einde van de reis. Uitchecken na het ontbijt, mogelijk tot 9:30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst) Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

9-daagse dag tot dagprogramma Cochem - Metz

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Cochem

Inschepen en inchecken is om 14.00 uur in Cochem. Na de kennismaking met de bemanning neemt de reisleider u mee voor een wandeling door deze gezellige en karakteristieke Moezelstad, met steile, met druivenranken begroeide bergen, beboste heuvels, een indrukwekkende burcht en een pittoresk pleintje met prachtige vakwerkhuizen en cafés. Een bezoek aan de majestueuze Reichsburg van Cochem staat op het programma.

Dag 2: Cochem – Zell (39 km)

Na het ontbijt fietst u naar Beilstein, een van de best bewaarde historische dorpen aan de Moezel. Boven aan het dorp bevindt zich de ruïne van kasteel Metternich; u hebt de mogelijkheid om deze te bezoeken. Na het verlaten van Beilstein passeert u bij Bremmer Calmont de steilste wijngaard van Europa – met hellingen tot 60 graden. De fietstocht van vandaag eindigt in het wijndorp Zell aan de Moezel, dat in de wijnwereld bekend staat om de Zeller Schwarze Katz. Maak hier van de gelegenheid gebruik om deze en andere goede wijnen van het Moezeldal te proeven!

Dag 3: Zell – Bernkastel-Kues (45 km)

Vandaag fietst u van Zell naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen aan de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil architectuur. Van daaruit rijdt u door de wijnstad Kröv, bekend om zijn populaire Kröver-wijn, naar Bernkastel-Kues, uw bestemming voor de nacht. De grote vakwerkhuizen rond de markt van Bernkastel-Kues dateren uit de Middeleeuwen en zijn een genot voor  fotografen! U vindt het schip in Kues na een rondleiding door de stad.

Dag 4:  Bernkastel-Kues – Neumagen – Schweich (28 km of 54 km) | Schweich – Trier

Vanuit Bernkastel strekt het dal én de wijngaarden zich uit, zover het oog reikt. Vandaag vaart u langs de zwaargewichten in de wijnwereld: Brauneberg, Piesport, Trittenheim. Piesport is geliefd vanwege ‘kleine gouden druppeltjes’. Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht op de rivier, omgeven door bergen vol druiven. Rond lunchtijd komt u aan in Neumagen, al in de Romeinse tijd een belangrijk centrum van de wijnproductie. U kunt besluiten om vanaf hier met het schip mee te varen of met de fiets verder te rijden naar Schweich, waar het schip op u wacht. Eenmaal aan boord vaart u naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier werd rond 15 jaar voor Christus gesticht door Caesar Augustus onder de naam Augusta Trevorum. Als handelsstad en bestuurscentrum bloeide Trier in de late keizertijd op. Deze Romeinse gouden eeuw heeft een respectabel aantal monumenten nagelaten. Het meest authentiek is de stadspoort Porta Nigra, die rond 18 jaar na Christus werd gebouwd.

Dag 5: Trier – Saarburg (28 km)

’s Ochtends neemt uw reisleider u mee naar Trier waar u door de Romeinse geschiedenis wandelt. U kunt er ook voor kiezen om Trier op eigen gelegenheid te ontdekken.

Na de lunch stapt u op de fiets en volgt u de Moezel en de Saar naar de volgende bestemming, Saarburg. Saarburg is een interessante oude stad gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers van de rivier dicht bebost. De burcht van Saarburg werd hier in het midden van de 10e eeuw gebouwd. In het midden van de stad komt u een waterval van 20 meter hoog tegen. Aan de voet van deze waterval staat een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude huizen uit de 17e en 18e eeuw, die Saarburg zijn schilderachtige uiterlijk geven, nog intact. Vandaag is er geen diner aan boord, dus maak uw keuze uit een van de lokale restaurants in het centrum van de stad.

Dag 6: Saarburg – Remich (45 km of 53 km)

Vandaag zijn er 2 fietsmogelijkheden. De ene is makkelijk, maar iets langer langs de rivieren. De kortere optie is wat uitdagender, door de heuvels. Wat uw keuze ook wordt, beide fietstochten leiden u naar het Groothertogdom Luxemburg. Hier vormt de Moezel de grens tussen Duitsland en Luxemburg. Luxemburg is een klein land, maar zijn  hoofdstad (ook Luxemburg genaamd) is een belangrijk financieel centrum en administratieve stad van de EU. Onderweg bezoekt u (in Luxemburg) een wijncoöperatie, gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Cremant’, de Champagne van de Moezel. In de buurt van Remich kunt u een Romeinse mozaïekvloer bewonderen. Deze tegelvloer, die nog op zijn oorspronkelijke plaats ligt, was ooit het middelpunt van een vorstelijke Romeinse villa. Het tafereel (in 3 miljoen afzonderlijke stukjes) onthult scènes uit gladiatorenspelen in het amfitheater.

Dag 7: Remich – Schengen | Schengen – Schengen (50 km)

Tijdens het ontbijt varen we naar Schengen, waar uw fietstocht van vandaag begint. Het Verdrag van Schengen is bij velen bekend, maar bijna niemand weet dat het vernoemd is naar dit kleine Luxemburgse dorpje nabij het drielandenpunt. Per fiets is een geweldige manier om Frankrijk binnen te rijden; u fietst door het fraaie Franse platteland en door vriendelijke dorpjes. Rond lunchtijd arriveren we in Thionville, tot de jaren tachtig het centrum van de staalindustrie. Dat klinkt misschien modern en industrieel, maar de stad is oeroud. In het historische centrum treft u middeleeuwse stadswallen, prachtige tuinen, oude straatjes en de Saint Maximin basiliek aan. ’s Middags keert u terug naar Schengen, waar de bemanning het afscheidsdiner heeft voorbereid. U overnacht aan boord van het schip.

Dag 8: Schengen – Metz

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en wordt u met de bus naar Metz gebracht, een historische stad gelegen aan een Romeinse handelsroute. Uw reisleider begeleidt u vandaag op deze reis. Bij aankomst checkt u in in het hotel, waarna u genoeg tijd hebt om op uw gemak Metz te verkennen. De stad is rijk aan verbluffende architectuur, vele bloemen en gezellige cafés. ‘s Middags staat een rondleiding met een lokale stadsgids op het programma. Hij neemt u mee naar de kathedraal Saint-Étienne, de op twee na grootste gotische kerk van Frankrijk. Deze is voorzien van luchtbogen en glas-in-loodramen van de bekende kunstschilder Marc Chagall. Nadat u de reisleider gedag hebt gezegd, hebt u de avond voor uzelf; verken de stad verder en probeer een van de vele lokale Franse restaurants uit.

Dag 9: Metz

Einde van de reis. Na het ontbijt checkt u voor 9.30 uur uit.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst) Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

9-daagse dag tot dagprogramma Metz -Cochem

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Metz

Bij aankomst in Metz kunt u vanaf 16.00 uur op uw gemak inchecken in uw hotel. Neem de avond om de fraaie, historische stad te verkennen, gelegen aan een Romeinse handelsroute. Maak een wandeling en bekijk de prachtige architectuur, vele bloemen en gezellige cafés die Metz zo charmant maken. Vergeet ook zeker niet de kathedraal Saint-Étienne, de op twee na grootste gotische kerk van Frankrijk. Deze is voorzien van luchtbogen en glas-in-loodramen van de bekende kunstschilder Marc Chagall.

Dag 2: Metz – Schengen

Om 11.00 uur verwelkomt de reisleider u in het hotel om u mee te nemen op avontuur. Een deskundige stadsgids laat u alle leuke bekende en minder bekende plekken van Metz zien tijdens een stadswandeling. Na de lunch pikt u de bagage op in het hotel en brengt een bus u richting het zuiden, naar het grensdorp Schengen, waar het schip op u wacht. Schengen staat bekend om het Verdrag van Schengen, vernoemd naar dit kleine, Luxemburgse dorp nabij het drielandenpunt. Dankzij dit verdrag uit 1985 zijn de grenscontroles tussen veel Europese landen afgeschaft. Aan boord maakt u kennis met de bemanning en is het tijd u klaar te maken voor de eerste fietstocht de volgende dag. Met hulp van de reisleider maakt u een proefrit op uw fiets, waarna u ‘s avonds geniet van het welkomstdiner op het schip.

Dag 3: Schengen – Remich (41 km of 49 km)

Vandaag start de eerste fietstocht vanuit Schengen en volgt u de Moezelvallei. Onderweg doet u een oude Romeinse villa aan, waar nog altijd de oorspronkelijke tegelvloer ligt. Deze tegelvloer is het middelpunt van de villa. Hij bestaat uit drie miljoen losse stukken en toont scènes uit gladiatorenspelen in het amfitheater. Ook bezoekt u het kleine dorpje Nennig, in de buurt van eindbestemming Remich.

Dag 4: Remich – Saarburg (40 km of 48 km)

De Moezel vormt de grens tussen Duitsland en Luxemburg. U volgt  de rivier vanaf de Duitse kant, maar al snel bevindt u zich weer op de Luxemburgse kant. Hier bezoekt u een wijncoöperatie, gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Cremant’, de Champagne van de Moezel. Dan zijn er 2 fietsmogelijkheden: de ene is makkelijk, maar iets langer langs de rivieren. De kortere optie is wat uitdagender, door de heuvels. Wat uw keuze ook wordt, beide tochten brengen u naar Saarburg, een interessante oude stad gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers van de rivier dicht bebost. De burcht van Saarburg werd al halverwege de 10e eeuw gebouwd. Midden in de stad vindt u een waterval van 20 meter hoog. Aan de voet van deze waterval bevindt zich een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude (en nog intact zijnde) huizen afkomstig uit de 17e en 18e eeuw, en geven Saarburg zijn schilderachtige uiterlijk.

Dag 5: Saarburg – Trier (32 km)

Na het ontbijt neemt uw reisleider u mee voor een korte fietstocht naar Trier. Daar komt u rond lunchtijd aan. Na een begeleide wandeling is er tijd om Trier op eigen gelegenheid te ontdekken en te genieten van wat de stad allemaal te bieden heeft. Trier staat bekend als de oudste stad van Duitsland en werd rond 15 jaar voor Christus gesticht door Caesar Augustus onder de naam Augusta Trevorum. Als handelsstad en bestuurscentrum bloeide Trier in de late keizertijd op. Deze Romeinse gouden eeuw heeft de stad een respectabel aantal monumenten nagelaten. Het meest authentiek is de stadspoort, Porta Nigra, die rond 18 jaar na Christus werd gebouwd. Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt kiezen uit een van de lokale restaurants van Trier.

Dag 6: Trier – Schweich | Schweich – Neumagen – Bernkastel-Kues (27 km of 53 km)

Na een ontbijt-vaartocht begint u uw fietstocht in Schweich. U hebt nu de ‘Romantische Moezel’, de onofficiële naam voor de Midden-Moezel, bereikt. Mooie wijngaarden spreiden zich uit zover het oog reikt. U fietst langs de ‘grote namen’ in de wijnwereld: Trittenheim en Piesport. Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht aan de rivier, omgeven door met druiven bedekte bergen. Piesport is geliefd vanwege de ‘kleine gouden druppeltjes’. Rond lunchtijd komt u aan in Neumagen, al in de Romeinse tijd een belangrijk centrum van de wijnproductie. U kunt besluiten om vanaf hier mee te varen of verder te fietsen naar Bernkastel-Kues. Dit veel bezochte, oude en pittoreske stadje produceert de beste wijnen van de Midden-Moezel. De trots van de stad is het marktplein, met zijn pittoreske vakwerkhuizen. Een wandeling naar het kasteel biedt een prachtig uitzicht.

Dag 7: Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell (45 km)

De fietstocht van vandaag brengt u naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen op de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil (art nouveau) architectuur. Verderop langs de rivier is uw bestemming voor de nacht: Zell, bekend in de wijnindustrie om zijn Zeller Schwarze Katz witte wijn. Zell biedt u de perfecte gelegenheid om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen.

Dag 8: Zell – Beilstein – Cochem (39 km)

Beilstein, de ‘Doornroosje van de Moezel’, is een van de best bewaarde historische dorpen langs de gehele lengte van de rivier en is het hoogtepunt van de uw fietstocht. Torenhoog boven het dorp liggen de ruïnes van kasteel Metternich, die u kunt bezoeken. Dan rijdt u verder naar uw eindbestemming Cochem, een gezellige en karakteristieke Moezelstad, met steile wijnbergen, beboste heuvels, een indrukwekkende burcht en een schilderachtig plein met prachtige vakwerkhuizen en cafés. Een perfecte plek voor een glas lokale wijn. Een bezoek aan de Reichsburg staat ook op het programma.

Dag 9: Cochem

Het einde van de reis. Uitchecken na het ontbijt, mogelijk tot 9:30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst) Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden. Als alle e-bikes van het schip geboekt zijn, is het mogelijk om een beperkt aantal extra e-bikes via een externe fietsverhuurder bij te huren. Dit is op aanvraag en tegen een meerprijs (incl. transportkosten).

Eigen fiets mee

Het is mogelijk uw eigen fiets of e-bike mee te nemen, mits er geen spiegels of andere uitstekende elementen aan zitten. Aan boord is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor eigen fietsen beschikbaar. U kunt een parkeerplaats hiervoor reserveren tegen een kleine meerprijs. Boat Bike Tours is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van meegebrachte fietsen.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C Seizoen D Seizoen E
Tweepersoonshut 2 pers. € 2099 € 1899 € 1799 € 2349 € 2049 Premium tweepersoonshut (PRR) 2 pers. € 2419 € 2219 € 2119 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Junior Suite (MAG1) 2 pers. € 2529 € 2329 € 2229 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Suite bovendek (MAG3) 2 pers. Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar € 3029 € 2729 Eénpersoonshut (PRR/MAG3) 1 pers. € 2729 € 2529 € 2429 € 3079 € 2779 2-persoonshut voor alleengebruik (max. 1, niet op MAG3) 1 pers. € 3148.50 € 2848,50 € 2698,50 € 3498,50 3048,50
Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C Seizoen D Seizoen E Seizoen F
Tweepersoonshut 2 pers. € 1949 € 1859 € 1759 € 2149 € 2049 € 1959 Premium tweepersoonshut (PRR) 2 pers. € 2199 € 2109 € 2009 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Junior Suite (MAG1) 2 pers. € 2349 € 2259 € 2159 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Suite bovendek (MAG3) 2 pers. € 2599 € 2509 € 2409 € 2799 € 2709 € 2609 Eénpersoonshut (PRR/MAG3) 1 pers. € 2549 € 2399 € 2299 € 2749 € 2599 € 2499 Tweepersoonshut voor alleengebruik (max. 1, niet op MAG3) 1 pers. € 2923,50 € 2788,50 € 2638,50 € 3123,50 2988,50 2838,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 6 x 3-gangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de cabine
 • Hut met airco en verwarming
 • Dagelijkse briefings
 • Volledig gegidste fietstochten (vanaf 22 gasten: 2 reisleiders , 2 groepen)
 • Een aantal korte avondwandelingen
 • Gebruik van pontjes
 • Entree voor de burcht in Cochem
 • Lokale wijnproeverij
 • BBT fietskaart (1x per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een helm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit

 

Ook inbegrepen bij de 9-daagse tour met de Magnifique III:

 • 1x hotelovernachting met ontbijt in Metz
 • Bustransfer van hotel naar schip of van schip naar hotel
 • Begeleide stadswandeling door Metz
 • 1x lunchpakket aan boord (alleen op Cochem – Metz)
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1x diner
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur van een e-bike
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Transfer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)

 

Ook niet inbegrepen bij de 9-daagse tour met de Magnifique III:

 • 1x Diner in Metz
 • 1x Lunch in Metz (op dag 2 van Metz naar Cochem)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/e-bikes

Princesse Royal

 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen van het merk Batavus Dinsdag, met een lichtgewicht frame en normale instap (damesmodel), met 7 makkelijk te bedienen versnellingen (Shimano Nexus), handremmen, een in hoogte verstelbaar gel-zadel, een slot op het frame en fietstas. Alle fietsen hebben 28 inch wielen. Aan boord zijn enkele kleinere frames beschikbaar en voor grote heren (vanaf 1,90 m en groter) hebben we enkele traditionele herenmodellen (met horizontale stang) beschikbaar.
 • De e-bike is een Velo de Ville CEB 200 (of een vergelijkbaar merk/model) met 7 versnellingen (Shimano Nexus), 4 ondersteuningsniveaus en handremmen. E-bikes zijn alleen beschikbaar op aanvraag (beperkte voorraad).

 

Magnifique III

 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. De fiets is handgemaakt in Nederland door Azor, speciaal ontworpen door Boat Bike Tours. De fiets bestaat uit een lichtgewicht aluminium frame en is voorzien van snel reagerende rolremmen (handremmen), 7 versnellingen (Shimano Nexus), een in hoogte verstelbaar Selle-Royal gel-zadel, een eenvoudig te bedienen slot (bevestigd op het frame) en Schwalbe Marathon antilekbanden. Alles bijelkaar, zorgt voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, goed voor vele kilometers op het zadel.
 • De e-bikes zijn van het merk Azor Steps (of een vergelijkbaar merk/model) en heeft 7 versnellingen (Shimano Nexus) en handremmen. De Shimano motor (400 WH) biedt 4 ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

 

Beide schepen

 • Fietshuur is optioneel. U mag ook uw eigen fiets of e-bike meenemen (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar). U kunt een parkeerplaats voor uw fiets of e-bike reserveren tegen een kleine meerprijs. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. De bemanning of reisorganisatie zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van uw meegebrachte fiets of e-bike.
 • Reizen in Duitsland: extra e-bikes (beperkt aantal) zijn mogelijk op aanvraag en tegen meerprijs (incl. transportkosten).
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

8-daagse reis:

 • Huurfiets Premium: €105 per week (optioneel)
 • E-Bike Premium: €266 (er is slechts een beperkt aantal e-bikes beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)
 • Parkeren van uw eigen fiets: €14 per week (er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)
 • Parkeren + oplaadstation eigen e-bike: €28 per week (er is slechts een beperkt aantal plekken voor e-bikes met een oplaadstation beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)

 

9-daagse reis:

 • Huurfiets Premium: €120 per week (optioneel)
 • E-Bike Premium: €304 (er is slechts een beperkt aantal e-bikes beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)

 

Transfer:

 • Tussen Cochem en Metz is er een goede treinverbinding. Bezoek een van de volgende websites voor dienstregelingen, tickets of meer informatie: www.thetrainline.com/nl of www.nsinternational.com.
 • Hebt u met/zonder eigen fietsen / e-bikes een transfer nodig tussen Metz en Cochem (of v.v.)? Neem dan contact op met Taxi Edringer in Bernkastel-Kues. Transfer vanaf 2 personen incl. fiets / e-bike, vanaf 195 € p.p. (meer personen, lagere prijs). Ze spreken ook Engels. [email protected] of 0049-6531-8149.
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

8-daagse reis:

 • Huurfiets Premium: €104 per week (optioneel)
 • E-Bike Premium: €256 (er is slechts een beperkt aantal e-bikes beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)
 • Parkeren van uw eigen fiets: €10 per week (er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)
 • Parkeren + oplaadstation eigen e-bike: €25,20 per week (er is slechts een beperkt aantal plekken voor e-bikes met een oplaadstation beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)

 

9-daagse reis:

 • Huurfiets Premium: €117 per week (optioneel)
 • E-Bike Premium: €288 (er is slechts een beperkt aantal e-bikes beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)

 

Transfer:

 • Tussen Cochem en Metz is er een goede treinverbinding. Bezoek een van de volgende websites voor dienstregelingen, tickets of meer informatie: www.thetrainline.com/nl of www.nsinternational.com.
 • Hebt u met/zonder eigen fietsen / e-bikes een transfer nodig tussen Metz en Cochem (of v.v.)? Neem dan contact op met Taxi Edringer in Bernkastel-Kues. Transfer vanaf 2 personen incl. fiets / e-bike, vanaf 185 € p.p. (meer personen, lagere prijs). Ze spreken ook Engels. [email protected] of 0049-6531-8149.


Beoordelingen

gebaseerd op 1 beoordelingen op
24 jul 2022

Timo

Geweldige reis gehad aan boord van de Princesse Royal. Goed verzorgd, schitterende omgeving. Fietsen langs de Moezel met haar wijnranken, mooie steden aangedaan. Echte aanrader!


Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Princesse Royal
Premium schip Princesse Royal Duitsland, Nederland

Klassieke stijl

Jacuzzi

Piano

Individueel regelbare airconditioning

max. 35 gasten
16 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Premium schip Magnifique III België, Duitsland, Nederland

Ligstoelen op het dek

Jacuzzi

Ruim van opzet

Individueel regelbare airconditioning

max. 40 gasten
21 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Premium schip Magnifique I België, Duitsland, Nederland

Intiem en exclusief

Individueel regelbare airconditioning

Overdekt zonnedek

Nieuwe junior suites

max. 32 gasten
16 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Koblenz Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Merzig
Koblenz - Merzig of Merzig - Koblenz Riesling wijnen en Romeinse geschiedenis

Rustig fietsen door wijngaarden

Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de beste Rieslingwijnen van de regio

Schip met max. 20 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis. Cochem
Amsterdam – Cochem Reis stroomopwaarts langs de Rijn en Moezel

Rustig fietsen langs de Rijn & Moezel

Ontdek de rijke geschiedenis van de regio

Proef uitstekende wijnen uit de Rijnvallei

Premiumschip met max. 30 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Germany_from_within_the_vineyards Cochem – Metz of Metz – Cochem

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.