Bekijk onze laatste acties op onze aanbiedingen pagina! Alle aanbiedingen
Sluiten

Update voor vertrek

Veiligheid aan boord, regels, gezondheid en meer - 2022

Update: 14 april 2022

Een veilige en plezierige reis

Gelukkig is de situatie rond het coronavirus verbeterd, zijn de maatregelen versoepeld en kunnen we weer reizen en op vakantie gaan. Toch moeten we allemaal nog even voorzichtig zijn, want het virus is nog steeds niet verdwenen. Wij hebben voor 2020 en 2021 verfijnde en uitgebreide hygiënemaatregelen aan boord van onze schepen genomen om onze gasten veilige en plezierige fietscruises te bieden. En we hadden succes met dit hygiëneconcept!

Op de volgende pagina kunt u lezen welke maatregelen in het seizoen 2022 aan boord zullen worden genomen om u een even veilige als aangename vakantie te bieden: https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/

Officiële regels voor (internationale) reizen

Actuele informatie over het coronavirus en de regels voor (internationaal) reizen met veel nuttige links is te vinden op deze pagina: https://www.boatbiketours.nl/reisvoorbereidingen/update-voor-vertrek/corona-internationaal-reizen/. Als u naar, in of door andere landen reist dan de landen die hier worden genoemd, bezoek dan ook de officiële websites van de regeringen van deze landen.

Het is altijd de verantwoordelijkheid van elke reiziger om ervoor te zorgen dat hij/zij op de hoogte is van en voldoet aan de overheidsregels en -voorwaarden die van toepassing zijn op binnenkomst, vertrek en reizen naar en door de bestemming gedurende de gehele reisperiode.

Door te boeken bij Boat Bike Tours en in te checken op het schip, bevestigt u bindend dat u en alle door u geboekte deelnemers aan de reis zich zullen houden aan de deelnamevoorwaarden gedurende de gehele reisperiode. Bovendien stemt u er uitdrukkelijk mee in dat uw vaccinatie- of herstelstatus tijdens de reis kan worden gecontroleerd.

Wij vragen uw begrip voor het feit dat de vervulling van deze voorwaarden de basis vormt voor de totstandkoming van de reisovereenkomst en dat Boat Bike Tours te allen tijde het recht heeft de reisovereenkomst op te zeggen in geval van niet-nakoming, zonder dat een waarschuwing nodig is.

Indien u boekt als gemachtigde van medereizigers, bent u verplicht er zorgvuldig op toe te zien dat alle deelnemers aan de reis gedurende de gehele reisperiode aan de eisen voldoen en stemt u er tevens mee in hun vaccinatie- of herstellingsstatus tijdens de reis te laten controleren.

Als u ziek bent, een positieve Covid-test heeft of symptomen vertoont die zouden kunnen wijzen op een infectie met Covid 19, mag u de reis niet beginnen of voortzetten. Mocht een dergelijke situatie zich onverhoopt voordoen, neem dan onmiddellijk contact op met Boat Bike Tours, uw boekingsagent / touroperator / reisbureau of de verantwoordelijke persoon aan boord om een passende oplossing te vinden.

Covid-19 vaccinaties incl. booster sterk aanbevolen (verplicht in sommige landen).

Boat Bike Tours beveelt vaccinatie en booster tegen Covid-19 ten zeerste aan. In ieder geval heeft de ervaring van ons seizoen 2021 geleerd dat volledige vaccinatie figuurlijk bijna alle deuren opent en alle hindernissen voor veilig én comfortabel reizen wegneemt. En voor volledig gevaccineerde reizigers zijn vrijwel alle reisbeperkingen opgeheven (geen extra tests, geen zelfquarantaine nodig).

Voor fietscruises in Duitsland en in alle andere landen langs de Donau is volledige vaccinatie een voorwaarde voor toegang tot het schip en deelname aan de reis.

Om bovengenoemde redenen raadt Boat Bike Tours alle reizigers ten zeerste aan om, voor hun eigen veiligheid en die van anderen, in 2022 alleen aan hun reis te beginnen met een volledige Covid 19 vaccinatiedekking, inclusief (indien beschikbaar) een booster.

Covid-vaccinatiebewijs; gezondheidsvragenlijst, indien van toepassing.

Er bestaat voor EU-burgers een binnen de hele EU door alle landen erkend certificaat dat de vaccinatiestatus, de immuniteit of een recente negatieve Covid-test aantoont. Als u een EU-burger bent, zal u worden gevraagd uw digitale COVID-certificaat van de EU te tonen. Als u geen EU-burger bent, zorg dan dat u altijd een bewijs van inenting bij u hebt (digitaal, plastic kaartje of geprint).

Afhankelijk van het moment van de reis en het land waar uw reis plaatsvindt, kan u worden gevraagd een korte gezondheidsvragenlijst in te vullen wanneer u incheckt voor uw reis.

Speciale regels bij reizen naar België

Iedereen die vanuit het buitenland België binnenkomt en daar langer dan 48 uur wil blijven, moet binnen 48 uur na binnenkomst een zogenaamd “Passagier Lokalisatie Formulier” invullen. Dit kan ook tot 6 maanden van tevoren online op de website https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form van de Belgische gezondheidsautoriteiten. Hiervoor hebt u een mobiele telefoon en een e-mailadres nodig waartoe u tijdens de reis toegang hebt. Als u het PLF-formulier voor vertrek niet online kunt invullen, kunt u dit doen bij het inchecken aan boord.

Moet ik een mondkapje dragen?

De voorschriften voor het dragen van maskers zijn niet uniform (stand van vandaag, 4 maart) in de landen waar wij reizen verzorgen. Zie de links op deze pagina voor meer informatie.  In het algemeen wordt aangeraden om, zolang het virus onder ons is, een mondkapje te dragen als u geen veilige afstand kunt bewaren tot anderen buiten uw huishouden. U bent vrij om een mondkapje te dragen in elke situatie die u wenst.

Wij raden u ten zeerste aan uw eigen mondkapjes mee te brengen, aangezien deze niet aan boord van het schip beschikbaar zijn.

Naar het schip

Als u met het vliegtuig of de trein reist en/of met het openbaar vervoer (bus, tram, metro) naar het schip gaat, moet u er rekening mee houden dat u (momenteel, begin maart) verplicht bent een mondkapje te dragen. Denk er ook aan dat u in sommige gevallen alleen met een pinpas of een creditcard met PIN kunt betalen (geen contant geld) en dat u uw kaartje misschien van tevoren moet kopen (op het station of bij een kaartjesautomaat). Als u een taxi neemt, bijvoorbeeld om van de luchthaven of het treinstation naar de kade van het schip te komen, houd er dan rekening mee dat, afhankelijk van de plaatselijke regels, slechts een beperkt aantal gasten in een taxi mag reizen en dat de chauffeur u kan vragen om tijdens de reis een mondkapje te dragen.

Check in aan boord

Wanneer u aankomt op uw schip, volg dan de instructies van het personeel bij de check-in: houd altijd een veilige afstand tot andere mensen. Helaas kan de bemanning niet altijd helpen bij het dragen van uw bagage, zoals ze normaal zou doen, omdat Corona-maatregelen direct contact verhinderen. Het spijt ons dat wij deze dienst niet kunnen aanbieden en wij hopen op uw begrip.

En dan? … kan de reis van start gaan en uw vakantie kan beginnen!

Wij zijn ervan overtuigd dat wij u op deze manier een veilige, maar vooral mooie en ontspannen reis kunnen bieden met mooie fietstochten, interessante ontmoetingen, heerlijke maaltijden, goede service en onvergetelijke herinneringen. Onze bemanningsleden en reisleiders kunnen niet wachten om u aan boord te verwelkomen!

Status van de bovenstaande informatie: 14 april 2022 – onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.