Update voor vertrek

Veiligheid aan boord, regels, gezondheid en meer.

Update: 25 maart 2021

Voor een veilig en comfortabel verblijf

Gelukkig is de situatie rond het coronavirus wat versoepeld en kunnen we weer op reis. We moeten echter nog steeds voorzichtig zijn, omdat het virus nog steeds rondwaart. We hebben aan boord uitgebalanceerde en uitgebreide hygiënemaatregelen genomen om uw verblijf veilig en toch aangenaam te maken. Als uw reis binnenkort van start gaat is de volgende informatie belangrijk voor u.

Corona-protocol

Alle noodzakelijke maatregelen die aan boord worden genomen en alle regels die van toepassing zijn om uw verblijf zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, vindt u hier: “Corona protocol voor fiets-vaarvakanties“.

Officiële regels

Actuele reisinformatie over het coronavirus in Nederland vindt u op de website van de Nederlandse overheid, op de website van het RIVM, of op de websites van uw overheid en haar gezondheidsautoriteiten. Reist u naar of door andere landen dan (alleen) Nederland, bezoek dan ook de officiële overheidswebsites van die landen. Elke gast is er altijd zelf verantwoordelijk voor dat hij / zij de officieel vastgestelde regels kent en volgt die van toepassing zijn op binnenkomst in en vertrek uit een land en om naar het bestemmingsgebied te reizen.

Vragenlijst over uw gezondheidstoestand

Momenteel is er nog geen uniform, internationaal erkend certificaat dat de vaccinatiestatus, immuniteit of een recente negatieve Covid-test certificeert.  Boat Bike Tours gebruikt daarom een korte gezondheidsvragenlijst bij de check-in van al haar reizen. We vragen u deze vragenlijst af te drukken (één exemplaar voor elke gast) en deze uiterlijk 12 uur voor aankomst aan boord in te vullen. Om zoveel mogelijk veiligheid aan boord te kunnen bieden moeten alle gasten en bemanningsleden deze vragen beantwoorden. Toon het ingevulde formulier bij het inchecken. Het spreekt voor zich dat wij uw persoonsgegevens strikt vertrouwelijk behandelen (in overeenstemming met de AVG / EU-verordening gegevensbescherming). Het formulier wordt op een veilige plaats bewaard en 14 dagen na uw vertrek vernietigd.

Speciale regels bij reizen naar België

Iedereen die vanuit het buitenland België binnenkomt en daar langer dan 48 uur wil blijven, moet binnen 48 uur na binnenkomst een zogenaamd “Passagier Lokalisatie Formulier” invullen. Dit kan ook van tevoren online op de website https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form van de Belgische gezondheidsautoriteiten. Hiervoor hebt u een mobiele telefoon en een e-mailadres nodig waartoe u tijdens de reis toegang hebt. Als u het PLF-formulier voor vertrek niet online kunt invullen, kunt u dit doen bij het inchecken aan boord.

Moet ik een mondkapje / gezichtsmasker dragen?

Gezichtsmaskers zijn momenteel verplicht in alle landen waar Boat Bike Tours reizen organiseert. Dat is o.a. het geval in alle openbaar toegankelijke gebouwen en ruimten, zoals winkels en winkelcentra, luchthavens en stations, cafés, restaurants, musea en andere bezienswaardigheden, evenals in het openbaar vervoer (inclusief taxi’s). Mondkapjes zijn ook verplicht op veerboten en pontjes die we in Nederland en België gebruiken tijdens fietstochten. De algemene regel is dat u overal een ​​mondkapje moet dragen als u de minimumafstand van 1,5 meter (1,0 meter in Frankrijk) tot andere mensen buiten uw huishouden niet kunt waarborgen.

We raden u aan uw eigen mondkapjes mee te nemen, aangezien deze niet aan boord beschikbaar zijn.

Reis naar het schip

Als u met de trein of het vliegtuig naar Nederland, België, Duitsland of Frankrijk reist en vervolgens het openbaar vervoer (bus, tram, metro) gebruikt om bij het schip te komen, moet u voldoen aan de mondkapjesplicht. Houd er rekening mee dat u het kaartje bijna altijd contactloos kunt betalen (bankpas of creditcard met PIN) en niet in de bus kunt kopen, maar alleen vooraf (treinstation, ticketautomaat). Als u een taxi neemt naar de ligplaats van het schip, houd er dan rekening mee dat er mogelijk slechts een beperkt aantal passagiers per taxi is toegestaan. De bestuurder zal u vragen om tijdens het rijden een mondkapje te dragen.

Inchecken aan boord

Volg bij het inchecken de instructies van de bemanning en houd altijd een afstand van 1,5 meter aan. Vanwege de Corona-maatregelen (vermijden van direct contact) kan de bemanning u helaas niet helpen met het dragen van uw bagage. Wij vragen om uw begrip.

En dan? … kan de reis beginnen en kunt u van uw vakantie genieten!

We zijn ervan overtuigd dat we u op deze manier een veilige, maar vooral mooie en ontspannen reis kunnen bieden met prachtige fietstochten, interessante ontmoetingen, heerlijke maaltijden, goede service en onvergetelijke herinneringen. Onze bemanningsleden en reisleiders heten u graag welkom aan boord!

Prijsopgave aanvragen

  • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
  • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
  • Hoe kunnen wij u bereiken?