Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Duurzaamheidsbeleid 

Duurzaamheid is een van de vier kernwaarden van Boat Bike Tours en krijgt veel aandacht. Zo hebben wij een cluster met meerdere medewerkers speciaal gewijd aan dit onderwerp.
Ook zijn we trotse partner van Travelife. Dit partnerschap is een erkenning van onze duurzame inspanningen.

Jaarlijks wordt de ‘voetafdruk’ van onze reizen berekend (zie Onderdeel Meten). Zo krijgen we beter inzicht waar we kunnen verbeteren. Ons doel is om de CO2 uitstoot te reduceren, o.a. door het gebruik van biodiesel en het installeren van zonnepanelen én ook door goed te kijken naar de samenstelling van de menu’s. Een kwart van onze CO2 footprint bestaat namelijk uit eten en drinken. Op onze menu’s zult u tegenwoordig:
– minder vaak voor vlees kunnen kiezen,
– vaker lokale/regionale en biologische producten en ingrediënten tegenkomen,
– meer groentes en fruit aantreffen
Om deze redenen bestaat tijdens uw reis één diner uitsluitend uit heerlijke vegetarische gerechten. Laat u verrassen!

Met hulp van duurzaam adviesbureau Sea Going Green en de non-profit organisaties Justdiggit en Treesforall delen we het hele proces op in drie stappen:

  1. Meten van onze uitstoot en het effect op de natuur.  Lees meer >>
  2. Verminderen van uitstoot door acties te ondernemen. Lees meer >>
  3. Compenseren van uitstoot die we (nog) niet kunnen terugbrengen. Lees meer >>

U kunt ook helpen! Duurzame tips voor gasten

Als het gaat om het verminderen van onze CO2-voetafdruk, proberen wij iedereen te motiveren om mee te doen. In het speciaal, u als onze gast!

Door een paar eenvoudige keuzes te maken, kunt u al verschil maken. Hier staan de beste punten die u kunt ondernemen om duurzamer te reizen:

Voorafgaand aan uw reis
– Kies voor vervoer met weinig impact (zoals de trein) om bij de vertrekhaven te komen.
– Compenseer de CO2-uitstoot van uw vlucht als u naar een haven in het buitenland vliegt of vanuit een ander land naar Nederland vliegt. Dit kan o.a. door Treesforall.
– Kies voor een vegetarisch menu, mogelijk om tot 7 dagen voorafgaand aan uw reis door te geven.
– Lees je in over de lokale natuur, cultuur en geschiedenis van het land wat je bezoekt.

Aan boord
– Douche niet te lang (ongeveer 4 minuten) om water te besparen.
– Gebruik zeep, shampoo en zonnebrandcrème zonder microplastics (check www.beatthemicrobead.org)
– Sla de handdoekwissel in uw hut over om de was tot een minimum te beperken.
– Verminder afval! Neem uw eigen drinkfles mee voor op de fiets (Nederlands leidingwater is topkwaliteit!) en uw eigen broodtrommel voor de lunch onderweg.
– Haal de lader uit het stopcontact als uw apparaat opgeladen is.
– Doe de lichten uit als u de laatste bent die een ruimte verlaat.
– Scheid het afval in de daarvoor aangewezen bakken.
– Kies vaker voor de vegetarische en of milieuvriendelijke optie

Tijdens uw reis
– Respecteer de lokale etiquette, de do’s and don’ts en volg de tips van de reisleider op.
– Koop souvenirs van kleine lokale verkopers.
– Respecteer de lokale bevolking. Vraag lokale mensen eerst of je een foto van hen mag maken.

 

Onze duurzame reis

We zijn continu bezig om onze voetafdruk nauwkeuriger te meten en geschikte manieren te vinden om deze te verkleinen.
Als u met ons reist, hopen we dat u zich goed voelt bij het idee dat uw reis zo groen mogelijk is.

Boat Bike Tours’ duurzaamheidsbeleid omvat verschillende aspecten: Duurzame relaties: BBT streeft naar langdurige relaties met leveranciers, rederijen, distributiepartners en het eigen team, in plaats van zich te richten op snelle winsten. Duurzame positie in de samenleving: BBT wil gasten meenemen naar rustigere en minder bekende plekken, weg van de overvolle toeristische hotspots. Wij willen dat gasten in contact komen met de lokale bevolking en authentieke ervaringen beleven. Duurzame bedrijfsvoering: Het verkleinen van de ecologische voetafdruk is een complex maar cruciaal onderdeel. Als we er niet in slagen onze voetafdruk drastisch te verkleinen, zal het bedrijf niet kunnen overleven. Ons doel is het continue reduceren van onze uitstoot in plaats van de vroegere strategie van enkel meten en compenseren. 
 
BBT heeft verschillende duurzaamheidsdoelen geformuleerd, waaronder: Alle schepen die van/naar Amsterdam reizen moeten in 2025 een Green Award behalen. Vlootbrede CO²-reductie van 30% in 2027, 50% in 2031 en 80% in 2036. Reductie van CO²-uitstoot aan boord, tijdens de reis, op kantoor en bij derde partijen die betrokken zijn bij onze activiteiten. 
 
Hoewel het niet haalbaar is om onze schepen de komende 15 jaar volledig CO²-neutraal te maken, streven we naar een ambitieuze reductie van 80%. Dit vereist nauwe samenwerking met rederijen, overheidssteun, de bereidheid van de markt om meer te betalen voor duurzaam reizen, voortdurende technologische ontwikkeling en de beschikbaarheid van alternatieve brandstoffen. Terwijl we werken aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, compenseert BBT momenteel de resterende CO2-uitstoot. Daarnaast willen we onze samenwerking met offsetpartners uitbreiden met een lokale partner. Ons beleid richt zich ook op verschillende aspecten van reductie, voortstuwing, hoteloperaties, maaltijden, plastic, afval en zwartwater. Gedragsverandering is ook belangrijk, omdat verbeterd gedrag kan leiden tot een vermindering van de totale voetafdruk met 5-10%. Wij streven ernaar om ervaringen binnen ons wagenpark te delen via een online platform. Ook zullen wij rederijen financieel compenseren voor hun inspanningen. De compensatiebedragen worden gekoppeld aan CO2-reductie.

U kunt ons gehele Duurzaamheidsbeleid 2023-2026 hier teruglezen.

Vragen en suggesties zijn welkom! Stuur een mail naar [email protected]

     logoTree

 

Travelife Partner