Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenItalië: Sicilië & Eolische Eilanden
All tours in Italië

Italië: Sicilië & Eolische Eilanden

Het hart van de Middellandse Zee

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 3
Moeilijkheidsgraad 3
Reisduur
time
8, 11 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Laat u betoveren tijdens de fiets-, wandel- én vaarvakantie langs de markante Eolische Eilanden. Vernoemd naar de Griekse god van de wind, Aiolos, bestaat de archipel ten noorden van Sicilië uit acht unieke eilandjes. U stapt aan boord van de charmante caique Sundial, een traditionele vissersboot, om deze spectaculaire vulkanische eilanden per fiets en te voet te ontdekken. Unesco werelderfgoed Bereid u voor op een reis vol verrassingen, waarbij u de eilanden op een ontspannen maar actieve manier verkent. Het programma bestaat uit zowel fiets- als wandeltochten, allebei perfect om […]

Vanaf €2099 p.p.

Bezoek 5 Eolische Eilanden

Verken Unesco werelderfgoed

Varen en zwemmen in de Middellandse Zee

Schip met max. 12 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Italië: Sicilië & Eolische Eilanden

Over deze reis

Laat u betoveren tijdens de fiets-, wandel- én vaarvakantie langs de markante Eolische Eilanden. Vernoemd naar de Griekse god van de wind, Aiolos, bestaat de archipel ten noorden van Sicilië uit acht unieke eilandjes. U stapt aan boord van de charmante caique Sundial, een traditionele vissersboot, om deze spectaculaire vulkanische eilanden per fiets en te voet te ontdekken.

Unesco werelderfgoed
Bereid u voor op een reis vol verrassingen, waarbij u de eilanden op een ontspannen maar actieve manier verkent. Het programma bestaat uit zowel fiets- als wandeltochten, allebei perfect om te genieten van de bijzondere Eolische Eilanden. Niet voor niets worden ze ook wel de parels van Sicilië genoemd en is de archipel opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Reis naar vijf eilanden
We starten de rondreis in het historische stadje Milazzo, gelegen aan de noordoostkust van Sicilië. Daar stapt u aan boord van de Sundial en gaat op weg naar de eerste stop: eiland Vulcano. De reis gaat verder naar Panarea, met zijn grote, rotsachtige bergkammen, gevolgd door een bezoek aan Stromboli met zijn gelijknamige, nog altijd actieve vulkaan. Hierna reizen we naar Salina, waar u – als u zin hebt – de typisch Siciliaanse granita kunt proeven. Laatste halte voordat we terugkeren naar Milazzo, is het lieflijke eiland Lipari, dat u per fiets zult verkennen.

Het schip – Uw varende hotel
Tussen de fiets- en wandeltochten door vaart u mee met het schip, dat elke dag naar een nieuwe bestemming vaart. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee voor onderweg. Een dag relaxen aan boord behoort ook tot de mogelijkheden. Op het schip zijn huurfietsen aanwezig.

Begeleid fietsen
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fiets- en wandeltochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Onderweg hoort u alles over wat u tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van de gratis Ride with GPS-app en onze Boat Bike Tours-fietskaart (beschikbaar aan boord).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma

We wish to specify that this is not a sailing trip. The ship is a motor vessel, it has sails but the navigation is powered by engines.

All distances are “approximate distances” of recommended bike tours.
The tour details are barring changes, a.o. as a result of nautical, technical or meteorological reasons.

Dag 1: Inschepen in Milazzo

2024: Individuele aankomst op de luchthaven van Catania waar om 15.30 uur de verzamelplaats voor de transfer is, waarna u naar de haven van Milazzo wordt gebracht. De inscheping is om 18.00 uur in de haven Marina di Nettuno in Milazzo. U maakt kennis met de bemanning en accommodatie aan boord, en geniet van een welkomstdrankje, diner en presentatie van het programma. Overnachting in de haven van Milazzo.

2025: Individuele aankomst en transfer naar de haven van Milazzo. De inscheping is om 18.00 uur in de Marina di Nettuno in Milazzo. U maakt kennis met de bemanning en accommodatie aan boord, en geniet van een welkomstdrankje, diner en presentatie van het programma. Overnachting in de haven van Milazzo.

Dag 2: Milazzo (15 km)

Vandaag fietst u richting Capo di Milazzo, waar u de kans krijgt om te zwemmen in de prachtige Pool of Venus, een beschermd, natuurlijk zeebad. Eenmaal terug in Milazzo kunt u het kasteel en het eeuwenoude centrum bezoeken. We blijven vannacht in de haven van Milazzo.

Dag 3: Milazzo – Vulcano | Vulcano (20 km fietsen)

De Sundial vaart naar het eiland Vulcano, het zogenoemde ‘zwaveleiland’ vanwege de zwaveldampen die uit de verschillende kraters opstijgen. Hier ontdekt u per fiets het achterland van het eiland rond de nederzetting Piano, een ideale plek om het schitterende landschap te bewonderen. Geniet ‘s middags van vrije tijd, die u kunt besteden met vele interessante suggesties: loop naar de krater van de grootste vulkaan Vulcano della Fossa, neem een warm modderbad op het zwavelstrand (Pozza dei Fanghi) of u gaat voor een duik tussen de fumarolen (vulkanische openingen in de aarde) onder water. Overnachting in de haven van Vulcano.

Dag 4: Vulcano – Panarea – Stromboli (3,5 uur wandelen)

Na het ontbijt vertrekken we richting Panarea, het kleinste van de Eolische Eilanden. We stoppen voor een duik vlak bij de mini-eilandjes Lisca Bianca, Bottara en Dattilo, waar de vulkanische activiteit nog duidelijk te zien is. Eenmaal in Panarea aangekomen, luncht u aan boord in een mooie baai. De caique vaart dan richting Stromboli, en vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht over de Sciara del Fuoco – de beroemde talussteen van Stromboli waar soms nog lavastromen te zien zijn. In de late namiddag maken we een wandeltocht tot 400 meter boven zeeniveau, om de vulkanische activiteit in de schemering te kunnen bewonderen. U geniet van een picknickdiner op een mooi panoramisch punt. Neem voorhoofdverlichting mee, want tijdens de wandeling terug naar het schip is het al donker.  Vannacht verblijven we op een beschutte rede (voor anker) nabij Stromboli.

Dag 5: Stromboli – Panarea (2,5 uur wandelen) | Panarea – Salina

Vandaag zetten we, na het ontbijt, weer koers richting Panarea. Het anker laten we vallen in de baai in de haven San Pietro, waar u kunt genieten van een wandeling door het dorpje Panarea, en het strand en prehistorische dorp Drautto. Lunchen doen we al picknickend bij de schitterende uitzichten van Cala Junco, waarna we weer aan boord gaan. Op naar het eiland Salina, waar u lokale winkels kunt bezoeken en kunt proeven van lokale producten. De overnachting is in de haven van Salina.

Dag 6: Salina (20 km fietsen) | Salina – Lipari

De dag begint met een fietstocht over Salina. Van Santa Marina aan de oostkust rijdt u naar Pollara, een panoramische plek aan de westkust. Daarna fietsen we naar het kleine meer van Lingua in het zuiden en kunt u zich verfrissen met een heerlijke lokale granita. Terug aan boord varen we door naar het lieflijke eiland Lipari, waar u door het gelijknamige dorpje kunt slenteren. Ook dit plaatsje kent een rijke historie. We overnachten in de haven van Lipari.

Dag 7: Lipari (25 km fietsen) | Lipari – Milazzo

Na het ontbijt geniet u van een heerlijke fietstocht van kust tot kust op Lipari. Vanuit de plaats Lipari komen we langs het mooie dorp en het strand van Canneto. Stop voor de picknicklunch op het panoramische punt bij Quattrocchi, voordat u terug fietst naar het oude centrum van Lipari dat vele winkels en restaurants telt. Eenmaal weer aan boord, gaan we op terugreis naar Milazzo. Daar geniet u van uw laatste diner in een van de vele restaurants van de stad en overnachten we in de haven van Milazzo.

Dag 8: Milazzo

Einde van de reis. Uitcheck is om 9.00 uur en na het ontbijt vertrekt u gezamenlijk met transfer naar de luchthaven van Catania. Aankomst op de luchthaven van Catania is rond 12.00 uur.

Goed om te weten
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De fietsafstanden en wandeltijden in het reisprogramma zijn bij benadering.
 • Neem a.u.b. voorhoofdverlichting mee vanaf huis voor uw excursie op Stromboli. Tijdens de wandeling terug is het al donker.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Een detailleerde fietskaart en een gps-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in eigen tempo willen fietsen. De reisbegeleider is bij vragen, storingen of calamiteiten altijd telefonisch bereikbaar.

2024: Optioneel verlengingsprogramma

We wish to specify that this is not a sailing trip. The ship is a motor vessel, it has sails but the navigation is powered by engines.

All distances are “approximate distances” of recommended bike tours.
The tour details are barring changes, a.o. as a result of nautical, technical or meteorological reasons.

We wish to specify that this is not a sailing trip. The ship is a motor vessel, it has sails but the navigation is powered by engines.

All distances are “approximate distances” of recommended bike tours.
The tour details are barring changes, a.o. as a result of nautical, technical or meteorological reasons.

Dag 8: transfer Milazzo – Villafranca Tirrena | Villafranca Tirrena – Messina (40 km)

Na het ontbijt vertrekt u met een minibus van de haven van Milazzo naar Villafranca Tirrena (circa 30 minuten). Bij aankomst in dit plaatsje ontvangt u uw fiets en ons digitale roadbook voor de fietstocht naar het centrum van Messina. Op de route doet u, al fietsend over de oude rijksweg 113, de hele noordoostkust van Sicilië aan. Door het dennenbos van Calamona, via het kleine dorpje Spartà helemaal tot aan Torre Faro in Capo Peloro. Hier kunt u een van de mooiste stranden van Messina bewonderen en de Pilone di Torre Faro, een van de symbolen van het dorp. De voormalige hoogspanningsmast is het dichtstbijzijnde punt tussen de Siciliaanse en Calabrische kust (Straat van Messina). Verken het dorpje Torre Faro en maak rond lunchtijd van de gelegenheid gebruik om een typische, verfrissende granita te proeven. Na een pauzestop vertrekt u in de richting van de stad Messina. Onderweg passeert u het meer van Ganzirri (Lago di Ganzirri), een beschermd natuurreservaat. Nabij Messina leidt – het roadbook volgend – een speciaal fietspad naar het stadscentrum, helemaal naar het plein met de kathedraal (Duomo di Messina) die bewonderd wordt vanwege de grootste astronomische klok ter wereld. Aan het einde van de fietsdag kunt u terecht in Emme B&B (of vergelijkbaar). Het diner is niet inbegrepen, dus u kunt een lokaal restaurant in Messina proberen.

Goed om te weten: de fietsroute is ongeveer 40 km (circa 4 uur) met een hoogteverschil van +107 m en -122 m.

Dag 9: transfer Messina – Giampilieri Marina | Giampilieri Marina – Taormina (35 km)

Ontbijt in Pasticceria Delia (aangesloten bij de B&B), waarna u per minibus vertrekt naar Giampilieri Marina, dat zuidwaarts ligt. Hier krijgt u uw fiets om op weg te gaan naar de kustplaats Taormina. Met deze route uit het roadbook rijdt u via de oude provinciale weg 114 langs de oostkust van Sicilië. Onderweg komt u langs Capo Alì en verschillende oude kustdorpen, tot u het kasteel van Sant’Alessio (Castello di Sant’Alessio Siculo) bereikt. Daarna start de afdaling naar de wijk Mazzarò in Taormina.

Diner is niet inbegrepen, maar er zijn genoeg restaurants om uit te kiezen in Taormina. Overnachting in Hotel Baia Azzurra Taormina of gelijkwaardig.

Goed om te weten: de fietsroute is ongeveer 35 km (circa 4 uur) met een hoogteverschil van +317 m en -116 m.

Dag 10: Taormina – Alcantara kloof – Riposto (43 km) | transfer Riposto – Catánia Centro

Na het ontbijt vertrekt u per fiets van Taormina naar de mooie Alcantara kloof (Gole dell’Alcantara). Vanaf de kust van Taormina neemt u rijksweg 185 het binnenland in, die u naar het nationale park Alcantara Fluvial Park (Parco Fluviale dell’Alcantara) leidt. Daar kunt u, naast een lunchstop, afdalen in de kloof en gebruikmaken van het kleine strand en een duik nemen in de Alcantararivier. Eenmaal terug aan de kust ligt daar het strand van Marina Cottone, vanaf waar u verder fietst naar de stad Riposto. Daar eindigt de tocht. Tip: bezoek zeker de vismarkt in Riposto. Vanuit deze plaats wordt u per privétransfer naar het centrum van Catánia gebracht. In de middag kunt u genieten van een bezoek aan het historische centrum van de op een na grootste stad van Sicilië. Diner is niet inbegrepen, dus probeer de lokale specialiteiten in Catania. Overnachting in La Collegiata Hotel of gelijkwaardig.

Goed om te weten: de fietsroute is ongeveer 43 km (circa 4 uur) met een hoogteverschil van +280 m en -481 m.

Dag 11: Catánia

Einde van de reis. Na het ontbijt in het hotel wordt u naar de luchthaven van Catánia gebracht.


De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De huurfietsen aan boord zijn op maat gemaakt door een kleine fietsenfabriek en uitgerust met alle essentiële onderdelen van een goede toerfiets. Betrouwbare Shimano 24 versnellingen en remsystemen, een bagagedrager, spatborden en een comfortabel Selle Royal toerzadel maken het pakket compleet. Alle fietsen hebben 28 inch wielen en er zijn verschillende framematen beschikbaar.

E-bikes

De e-bike is een op maat gemaakte Granville Urban. Hij is relatief licht en heeft een comfortabele lage instap. Verder is de E-Bike uitgerust met een soepel werkende 9 versnellingen en betrouwbare hydraulische Shimano schijfremmen en een krachtige middenmotor uit de Bosch Active+ lijn.

Eigen fiets mee

Op deze reis is het niet mogelijk om eigen fietsen mee te nemen vanwege ruimtegebrek aan boord.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor alle data
Kleine hut met 2-pers.bed 2 pers. € 2099 Hut met 2-persoonsbed 2 pers. € 2399 Kleine hut met 2-persoonsbed voor alleengebruik 1 pers. € 3148,50
Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor alle data
Kleine hut met 2-pers.bed 2 pers. € 2099 Hut met 2-persoonsbed 2 pers. € 2399 Hut met 2-persoonsbed voor alleengebruik 1 pers. € 3148,50
Inbegrepen in deze reis
 • 2024: Collectieve bus transfer tussen de luchthaven van Catania en het schip, bij aankomst (om 15.30 uur) en op dag van vertrek (om 9.00 uur, aankomst op de luchthaven rond 12.00 uur). Laat het ons van tevoren weten als u gebruik wilt maken van deze transfer. In dat geval hebben we uw vluchtgegevens en mobiele telefoonnummer nodig.
 • 8 dagen/7 nachten
 • 6 x driegangendiner
 • 7 x ontbijt, 7 x (verpakte) lunch
 • Koffie en thee aan boord
 • Halve liter flessen water per persoon voor de lunch en waterkaraf op tafel voor het avondeten
 • Welkomstdrankje
 • Airco in de hut
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken (1x handdoekwissel)
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Volledig begeleide fiets- en wandeltochten
 • Dagelijkse briefings
 • Digitale reisinformatie
 • Gebruik van een helm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • BBT-fietskaart (1 per hut)
 • GPS-routes
 • Havengelden
 • Wifi (alleen in de havens)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1 x diner
 • 2025: Transfers van/naar de ligplaats
 • Drankjes aan boord
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Persoonlijke (reis)verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Parkeerkosten
 • Andere transfers
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

 • Huurfiets: €91 per week
 • Huur e-bike: €245 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op deze schepen, vanwege te weinig ruimte op het dek.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen: €14 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike: €28 per week (alleen vooraf te boeken)

 

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • Huurfiets: €125 per week
 • Huur e-bike: €235 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op deze schepen, vanwege te weinig ruimte op het dek.
 • Optioneel verlengingsprogramma 4d/3n: € 599 p.p. (boekbaar vanaf 2 personen)

 

Collectieve bus transfer: van en naar de luchthaven van Catania bij aankomst (om 15.30 uur) en op dag van vertrek (om 9.00 uur, aankomst op de luchthaven rond 12.00 uur). Laat het ons van tevoren weten als u gebruik wilt maken van deze transfer. In dat geval hebben we uw vluchtgegevens en mobiele telefoonnummer nodig.

Optioneel verlengingsprogramma:

 • Inbegrepen: alle stadsbelastingen; 24-uurs lokale assistentie; 3 overnachtingen in hotels met ontbijt; huurfiets; transfers met minibus zoals gepland.
 • Exclusief: alle lunches en diners; persoonlijke uitgaven; fooien voor reisleider en chauffeur; huur E-bike (toeslag € 120 per E-bike)


Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Boutique schip Sundial Italië

Openluchtrestaurant

Ligkussens op het dek

Lounge buiten

Airconditioning

max. 12 gasten
6 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Uw gekozen reis:

Italië: Sicilië & Eolische Eilanden

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.