Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Bij Boat Bike Tours doen we iedere dag ons uiterste best om de meer dan 15.000 gasten die we jaarlijks verwelkomen aan boord, een unieke fietsvaar-ervaring te laten beleven. Dit doen we door het aanbieden van zorgvuldig uitgestippelde routes, bekwame en ervaren reisleiders, lekker eten en prima service aan boord in combinatie met onze gastvrije bemanning op de schepen. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een geweldige fiets-vaar-vakantie.

 

Geschiedenis

Ons verhaal begon meer dan veertig jaar geleden bij Channel Cruises Holland (CCH). De oprichter bezat een paar kleine binnenvaartschepen, die hij gebruikte om reizen aan te bieden aan groepen enthousiaste gasten. Het woord verspreidde zich en zo ook zijn vloot; hij moest al snel meer schepen inhuren. Het bedrijf bleef zich uitbreiden en in 1995 nam Jan Timmermans het bedrijf over.
In de jaren ’90 kwam er steeds meer vraag naar typisch Nederlandse activiteiten. Het bedrijf voegde het onderdeel fietsen toe aan hun vakanties; het nieuwe concept fietsvaarvakanties bleek succesvol. CCH lanceerde een nieuw merk: Boat Bike Tours (BBT), een zusterbedrijf van CCH. BBT ontwikkelde snel meer reizen, voegde meer schepen toe, ontwikkelde verschillende fietsconcepten en verhoogde haar marketingactiviteiten om gasten van over de hele wereld bewust te maken van dit mooie concept. In 2017 sloot Eurosail Travel zich aan bij de familie van bedrijven – voormalig eigenaar Jossie Verkerk en haar team met scheepsexploitanten pasten perfect in het BBT-concept.

Ervaring

In de loop der jaren heeft Boat Bike Tours tienduizenden tevreden reizigers mogen verwelkomen. Met behulp van de beoordelingen van onze gasten en de feedback van onze reisleiders en scheepsbemanningen hebben we nieuwe technieken en aantrekkelijke excursies ontwikkeld om onze fietstochten nog aantrekkelijker en comfortabeler te maken.

Team

Zonder ons geweldige team was dit allemaal niet mogelijk geweest! Ons kantoorteam bestaat uit de oude garde en een stel frisse gezichten; het afgelopen jaar hebben we zes nieuwe medewerkers kunnen verwelkomen. Voeg daar nog eens meer dan 50 reisleiders en zo’n 200 scheepsbemanningsleden aan toe en zij vormen een team van uitstekende, enthousiaste en hardwerkende mensen, die stuk voor stuk zorgzaam en toegewijd zijn met één doel: ervoor zorgen dat u een fantastische vakantie beleeft.

We verheugen ons u te ontmoeten!  

Geniet van de vele voordelen

 • Fietsen door steden, strand, duinen en meer
 • Varen over rivieren, kanalen, zee en meer
 • Tijdens de fietstochten volop tijd om boeiende steden te bezoeken
 • ’s Avonds na het fietsen en varen bezienswaardigheden, attracties en winkels op loopafstand van het schip
 • Fietsen in uw eigen tempo of in een groepje met een ervaren reisleider, ca. 25 tot 50 kilometer per dag
 • Fietsen en e-bikes incl. fietstas te huur

 

 • Vaar mee en verblijf aan boord van het comfortabele en goed uitgeruste passagiersschip.
 • Mee varen en verblijven op schepen voor kleinere (20) en grotere groepen (80)
 • Uw hotelkamer reist met u mee, iedere nacht slaapt u in hetzelfde bed
 • Hutten met eigen douche en toilet, vaak voorzien van airco
 • Meestal eenpersoons bedden, incl. gebruik van handdoeken en beddengoed
 • Restaurant, groot zonnedek, sfeervolle salon/lounge met bar, vaak met Wi-Fi