Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
Terug naar het overzicht
Nederland

8-daagse Tulpenreis

Voorjaar, bloemen en kaas
Amsterdam Rondreis.
Vanaf €1199 p.p.
Ga snel naar
8-daagse Tulpenreis

Hoogtepunten van deze reis

Deze prachtige fiets- en vaarvakantie die begint en eindigt in Amsterdam, voert u door de provincies Zuid- en Noord-Holland terwijl de voorjaarsbloemen in bloei staan. U bezoekt de historische steden Haarlem, Leiden, Gouda en Alkmaar en leert over de waterhuishouding van de gebieden aan de Noordzee. Ook bezoekt u de beroemde Keukenhof, bekend van de honderdduizenden bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen. De wereldberoemde bloemenveiling van Aalsmeer staat eveneens op het programma. Hier wordt dagelijks een verbazingwekkende hoeveelheid bloemen verhandeld en over de hele wereld geëxporteerd. Een van de […]

Tulpen & het “Groene hart”

Historische steden Amsterdam & Leiden

Bloemenmarkt, Keukenhof, Zaanse Schans

(Premium)Schepen met 24 tot max. 40 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch.
8 dagen

Over deze reis

Deze prachtige fiets- en vaarvakantie die begint en eindigt in Amsterdam, voert u door de provincies Zuid- en Noord-Holland terwijl de voorjaarsbloemen in bloei staan.

U bezoekt de historische steden Haarlem, Leiden, Gouda en Alkmaar en leert over de waterhuishouding van de gebieden aan de Noordzee. Ook bezoekt u de beroemde Keukenhof, bekend van de honderdduizenden bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen. De wereldberoemde bloemenveiling van Aalsmeer staat eveneens op het programma. Hier wordt dagelijks een verbazingwekkende hoeveelheid bloemen verhandeld en over de hele wereld geëxporteerd.

Een van de nachten zal het schip aanleggen bij het openluchtmuseum ‘de Zaanse Schans’ met zijn windmolens, kaasboerderij en pittoreske houten huisjes. Laat u verrassen door het prachtige, gevarieerde landschap van dit gedeelte van Nederland.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen (niet mogelijk op Fleur & Zwaantje).

Reisleider
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van onze Ride with GPS app en onze BBT fietskaart (beschikbaar aan boord).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma

Gedeeltes die cursief zijn worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietsroutes.
De beschreven route is onder voorbehoud van wijzigingen, op grond van nautische, technische of meteorologische redenen.

Dag 1: Amsterdam – Spaarndam | Spaarndam – Haarlem (6 of 14 km)

Tussen 13.30 en 14.00 uur kunt u inchecken. De bemanning verwelkomt u met koffie en thee. Om 14.30 uur verlaat het schip de haven. Terwijl het schip naar Haarlem vaart, vertelt uw reisleider u over de reis, het fietsen en de veiligheid. Vanuit Spaarndam kunt u een proefritje maken. Na het diner aan boord neemt de reisleider u mee voor een stadswandeling door de mooie Haarlemse binnenstad.

Dag 2: Haarlem – Keukenhof – Leiden (38 km)

De fietstocht van vandaag leidt u door de oudste tulpenvelden van Nederland, inclusief een bezoek aan de Keukenhof – dé plek waar de lente begint. Een overweldigende kleurenpracht; zeven miljoen bloeiende tulpen in een prachtige 80 hectare grote tuin, vol traditionele en moderne tuinarchitectuur. Ook zijn er verschillende hyacinten, narcissen en vele andere kleurrijke bloemen te bewonderen. In de middag fietst u naar Leiden. Diner aan boord en daarna kunt u deelnemen aan de wandeling door de stad.

Dag 3: Leiden – Gouda (37 of 43 km)

Na het ontbijt fietst u Leiden uit. U reist door het ‘groene hart’ van Nederland. In de buurt van Zoeterwoude bezoekt u een kaasboerderij waar u kunt zien hoe kaas wordt gemaakt. Natuurlijk krijgt u ook de kans om het resultaat te proeven! ’s Middags bereikt u Gouda, beroemd om de Goudse kaas, kaarsen én stroopwafels. Gouda heeft een aantrekkelijk compact centrum en een mooi marktplein met gotisch stadhuis. De hoofdkerk van Gouda, gewijd aan Johannes de Doper, is wereldberoemd om haar glas-in-loodramen. Na het diner kunt u wederom deelnemen aan een wandeling door de stad.

Dag 4: Gouda – Alphen aan de Rijn | Alphen aan de Rijn – Kudelstaart (20 of 44 km)

’s Ochtends blijft u in Gouda, waar u kunt winkelen en een bezoek brengen aan het marktplein met zijn waag. Of bezoek de Sint-Janskerk. Rond het middaguur vertrekt het schip, waar u aan boord geniet van een lichte lunch. Vanuit Alphen aan den Rijn fietst u door het ‘groene hart’ van Zuid-Holland via de Drecht en het Amstel-Drechtse kanaal naar Kudelstaart.

Dag 5: Kudelstaart – bloemenveiling (9 km) | Aalsmeer – Amsterdam | Amsterdam – Zaanse Schans (23 km) (– Purmerend, 36 km)

Om 6.30 uur kunt u een vroeg kopje koffie drinken. Daarna fietst u naar de grootste bloemenveiling van Europa, in Aalsmeer. Hier worden dagelijks enorme hoeveelheden bloemen aangevoerd en verkocht, waarna ze over heel Europa worden verspreid. Na uw bezoek keert u terug aan boord (rond 9 uur ’s ochtends) voor een laat ontbijt terwijl het schip naar Amsterdam vaart. Geniet van het uitzicht op deze mooie vaartocht door de stad.

De fietstocht van vandaag brengt u van Amsterdam naar de Zaanse Schans, een uniek plaatsje waar mensen wonen en werken, met originele huizen en windmolens uit de Zaanstreek. Deze plek wordt gedomineerd door werkende windmolens. De oudste werd gebouwd in 1673, en ze werden geplaatst voor het malen van mosterd, specerijen, verf en olie en voor het zagen van hout tot planken. Als u door het dorp loopt ziet u een klokkenmuseum, een ouderwetse kruidenierswinkel, een huis met antieke meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij. Allure & Sarah: Aan het eind van de middag fietst u naar Purmerend, waar u overnacht.

Dag 6: Allure & Sarah: Purmerend – Spijkerboor | Spijkerboor – Alkmaar (29 of 39 km) / Fleur, Magnifique I & Zwaantje: Zaanse Schans – Alkmaar (40 km)

Deze ochtend fietst u naar de Hortus Bulborum, een uniek tuinmuseum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen. Meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloemen zijn hier geplant. Uw fietstocht gaat verder naar Egmond aan de Zee, door de duinen naar Alkmaar. Deze stad staat bekend als kaasstad. Als u door de straten wandelt, zult u versteld staan van de schoonheid van de oude binnenstad van Alkmaar, met zijn goed bewaard gebleven 17e eeuwse gebouwen en smalle, kronkelende grachten. ’s Avonds dineert u in de stad (niet inbegrepen).

Dag 7: Alkmaar – Amsterdam (37 of 54 km)

Na het ontbijt leidt uw fietstocht u naar het voormalige windmolencomplex van de Schermerpolder. Hier brengt u een bezoek aan het Schermerhorn Molenmuseum. Uw volgende stop is het mooie stadje De Rijp. Eeuwenlange geschiedenis is hier nog steeds te zien in de houten gevels van De Rijp, de prachtige kerk, de sluis en het stadhuis. Vanaf hier gaat uw rit terug naar Amsterdam. In de late namiddag of avond is er tijd voor een rondvaart door de beroemde grachten van het historisch centrum.

Dag 8: Amsterdam

Einde van de reis: ontschepen na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Gegidst – guided Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Een gedetailleerde fietskaart en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het is mogelijk uw eigen fiets of e-bike mee te nemen (behalve op de Fleur en Zwaantje), mits er geen spiegels of andere uitstekende elementen aan zitten. Aan boord is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor eigen fietsen beschikbaar. U kunt een parkeerplaats hiervoor reserveren tegen een kleine meerprijs. Boat Bike Tours is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van meegebrachte fietsen.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Op geselecteerde afvaarten ontvang je 100 tot 200 euro korting per persoon. Je hoeft alleen maar de kortingscode SPROLY (Lente actie) of RMSCC (Zomer actie) in te voeren bij het boeken of deze aan ons door te geven als je telefonisch boekt. De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingen.

 

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C Seizoen D
2-Persoonshut 2 pers. € 1549 € 1799 € 1279 € 1389 2-Pers.hut met splitlevelbed (LaMar) 2 pers. € 1399 € 1649 Niet beschikbaar Niet beschikbaar 2-Pers.hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 2323,50 € 2698,50 € 1918,50 € 2083,50 Splitlevelhut voor alleengebruik (LaMar) 1 pers. € 2098,50 € 2473,50 Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C Seizoen D Seizoen E Seizoen F
2-Persoonshut 2 pers. € 1499 € 1549 € 1599 € 1699 € 1199 € 1299 2-Pers.hut met splitlevelbed (LaMar) 2 pers. € 1349 Niet beschikbaar € 1449 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Junior Suite (MAGI) 2 pers. Niet beschikbaar € 1949 Niet beschikbaar € 2099 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Suite bovendek (MAGIII) 2 pers. Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar € 2299 Niet beschikbaar Niet beschikbaar 1-Persoonshut (MAGIII) 1 pers. Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar € 2189 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Splitlevelhut voor alleengebruik (LaMar) 1 pers. € 2023,50 Niet beschikbaar € 2173,50 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar 2-Pers.hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 2248,50 € 2323,50 € 2398,50 € 2548,50 1798,50 1948,50 3-Persoonshut (max. 2, 3de bed is bovenbed) 3 pers. Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar € 1139 € 1239
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 6 x 3-gangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Airco in de hut (niet op Allure & Sarah)
 • Dagelijkse briefings
 • Volledig begeleide fietstochten (Premiumschepen: vanaf 18 gasten: 2 reisleiders , 2 groepen)
 • Enkele korte wandeltochten
 • GPS-routes
 • 2024: Gebruik van een fietshelm (alle schepen)
 • 2025: Gebruik van een fietshelm (Fleur & Zwaantje)
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Vergoedingen voor veerboten
 • Entree Keukenhof
 • Premiumschepen: Bezoek aan een originele kaasboerderij
 • Premiumschepen: Entree Noord-Hollandse duinenreservaat
 • Premiumschepen: Entree bloemenveiling Aalsmeer
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1 x diner
 • Dranken
 • Fietshuur of e-bike huur
 • 2025: Huur van een fietshelm (Flora, Gandalf, Sarah)
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies (niet genoemd bij inclusief)
 • Transfer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/e-bikes

Fleur

 • De fietsen zijn van het merk Gudereit met 11 versnellingen, handremmen, slot en fietstas.
 • De e-bikes zijn van het merk Gudereit EC-4 met 8 versnellingen, handremmen, slot en fietstas (alleen op aanvraag, beperkt aantal (6 stuks) beschikbaar).
 • Het meenemen van een eigen fiets/e-bike is niet mogelijk, vanwege ruimtegebrek aan dek. Alleen voor speciale fietsen is dit, alleen mogelijk na overleg en indien plaats beschikbaar.
 • Reizen in Nederland: extra e-bikes (max. 4) kunnen worden aangevraagd, tegen een meerprijs (incl. transportkosten)

 

Sarah

 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen van het merk Velo de Ville C100, en hebben een lichtgewicht frame en normale instap (damesmodel), met 7 makkelijk te bedienen versnellingen (Shimano Nexus), handremmen, een in hoogte verstelbaar gel-zadel, een slot op het frame en fietstas. Alle fietsen hebben 28 inch wielen. Aan boord zijn enkele kleinere frames beschikbaar en voor grote heren (vanaf 1,90 m en groter) hebben we enkele traditionele herenmodellen (met horizontale stang) beschikbaar.
 • De e-bike is een Velo de Ville CEB 200 (of een vergelijkbaar merk/model) met 7 versnellingen (Shimano Nexus), 4 ondersteuningsniveaus en handremmen. E-bikes zijn alleen beschikbaar op aanvraag (beperkte voorraad).
 • Fietshuur is optioneel. U mag ook uw eigen fiets of e-bike meenemen (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar). U kunt een parkeerplaats voor uw fiets of e-bike reserveren tegen een kleine meerprijs. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. De bemanning of reisorganisatie zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van uw meegebrachte fiets of e-bike.
 • Prijzen van andere fietsen (bijv. kinderfietsen, slip streamers/aanhangfietsen, tandemfietsen, fietskarretjes etc. en (achterop) kinderzitjes) zijn op aanvraag.

 

Zwaantje

 • Onze fietsen zijn moderne uniseks fietsen met 21 versnellingen, een gemakkelijke en lage instap, twee handremmen, een slot en een fietstas.
 • De e-bikes hebben handremmen, 3 versnellingen en 3 ondersteuningsniveaus, een slot en fietstas. Ze zijn beperkt beschikbaar, alleen op aanvraag.
 • Het is niet mogelijk om uw eigen fiets/e-bike mee te nemen, vanwege ruimtegebrek aan dek.
 • Reizen in Nederland: extra e-bikes kunnen worden aangevraagd (max. 5) tegen extra (transport)kosten.

 

Allure

 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen van het merk Velo de Ville C100 en hebben een lichtgewicht frame en normale instap (damesmodel), 7 makkelijk te bedienen versnellingen (Shimano Nexus), handremmen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en fietstas. Alle fietsen hebben 28 inch wielen. Aan boord zijn enkele kleinere frames beschikbaar en voor grote heren (vanaf 1,90 m en groter) hebben we enkele traditionele herenmodellen (met horizontale stang) beschikbaar.
 • De e-bikes zijn van het merk Velo de Ville CEB 200 (of een vergelijkbaar merk/model) en hebben 7 versnellingen (Shimano Nexus), 4 ondersteuningsniveaus en handremmen. E-bikes zijn alleen beschikbaar op aanvraag (beperkte voorraad). Prijzen van andere fietsen (bijv. kinderfietsen, slip streamers/aanhangfietsen, tandemfietsen, fietskarretjes etc. en (achterop) kinderzitjes) zijn eveneens op aanvraag.
 • Fietshuur is optioneel. U mag uw eigen fiets of e-bike meenemen (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar). U kunt een parkeerplaats voor uw fiets of e-bike reserveren tegen een kleine meerprijs. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. De bemanning of reisorganisatie zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van uw meegebrachte fiets of e-bike.

 

Lena Maria

 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. De fiets is handgemaakt in Nederland door Azor, speciaal ontworpen door Boat Bike Tours. De fiets bestaat uit een lichtgewicht aluminium frame en is voorzien van snel reagerende rolremmen (handremmen), 7 versnellingen (Shimano Nexus), een in hoogte verstelbaar Selle-Royal gel-zadel, een eenvoudig te bedienen slot (bevestigd op het frame) en Schwalbe Marathon antilekbanden. Alles bijelkaar, zorgt voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, goed voor vele kilometers op het zadel.
 • De e-bikes zijn van het merk Azor Steps (of een vergelijkbaar merk/model) en heeft 7 versnellingen (Shimano Nexus) en handremmen. De Shimano motor (400 WH) biedt 4 ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.
 • Fietshuur is optioneel. U mag ook uw eigen fiets of e-bike meenemen (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar). U kunt een parkeerplaats voor uw fiets of e-bike reserveren tegen een kleine meerprijs. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. De bemanning of reisorganisatie zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van uw meegebrachte fiets of e-bike.
 • Prijzen van andere fietsen (bijv. kinderfietsen, slip streamers/aanhangfietsen, tandemfietsen, fietskarretjes etc. en (achterop) kinderzitjes) zijn op aanvraag.

 

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

Fleur, La Mar, Lena Maria & Zwaantje:

 • Huurfiets Premium: € 105 per periode
 • Huur E-Bike Premium: € 266 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Fleur/Zwaantje: Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op dit schip, vanwege te weinig ruimte op het dek.
 • La Mar/Lena Maria: Parkeren eigen fiets: €14 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: graag aanvragen bij boeking)
 • La Mar/Lena Maria: Parkeren en opladen eigen e-bike: €28 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: graag aanvragen bij boeking)

 

Flora, Gandalf & Sarah:

 • Huurfiets: € 91 per week
 • Huur E-Bike: € 245 per week (alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen)
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €14 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €28 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 14 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 28 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes

 

Alle schepen:

 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 18 (bij de kassa ca.: € 22). Gelieve uw ticket vooraf te reserveren. U kunt deze op de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (valet parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

Fleur, LaMar, Magnifique I / III & Zwaantje:

 • Huurfiets Premium: € 104 per periode
 • Huur E-Bike Premium: € 256 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Fleur/Zwaantje: Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op dit schip, vanwege te weinig ruimte op het dek.
 • LaMar/Magnifique’s: Parkeren eigen fiets: €10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: graag aanvragen bij boeking)
 • LaMar/Magnifique’s: Parkeren en opladen eigen e-bike: €25.20 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: graag aanvragen bij boeking)

 

Allure & Sarah:

 • Huurfiets: € 96 per week
 • Huur E-Bike: € 232 per week (alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 25.20 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes

 

Alle schepen:

 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 16 (bij de kassa ca.: € 19). Gelieve uw ticket vooraf te reserveren. U kunt deze op de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (valet parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.


Beschikbare schepen voor deze reis

Boutique schip Sarah Nederland

Ramen die open kunnen

Deels overdekt zonnedek

Derde bed beschikbaar

Open salon

max. 22 gasten
10 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Fleur België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Deels overdekt zonnedek

Gratis koffie en thee gekoeld (bruisend) water 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 20 gasten
10 hutten
6 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Zwaantje België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Ruim zonnedek

Gratis koffie en thee 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 24 gasten
12 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip La Mar (voorheen Fiep) België, Nederland

Restaurant en aparte salon

Ramen die open kunnen

Individueel regelbare airconditioning

Gratis koffie en thee 24/7

max. 24 gasten
12 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Lena Maria België, Nederland

Familiaire sfeer

Ramen die open kunnen

Panoramaramen

Individueel regelbare airconditioning

max. 24 gasten
12 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Boutique schip Flora Duitsland, Nederland

Ramen die open kunnen

Gratis koffie en thee 24/7

Bergruimte onder de bedden

Derde bed beschikbaar

max. 24 gasten
11 hutten
6 beschikbare reizen met dit schip
Boutique schip Gandalf België, Nederland

Ramen die open kunnen

Zelfvoorzienend (zonnepanelen)

Derde bed beschikbaar

Twee zonnedekken

max. 20 gasten
10 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Premium schip Magnifique I België, Duitsland, Nederland

Intiem en exclusief

Individueel regelbare airconditioning

Overdekt zonnedek

Nieuwe junior suites

max. 32 gasten
16 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Boutique schip Allure België, Duitsland, Nederland

Kinderbed optioneel

Ramen die open kunnen

Leeshoek

Deels overdekt zonnedek

max. 20 gasten
10 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Premium schip Magnifique III België, Duitsland, Nederland

Ligstoelen op het dek

Jacuzzi

Ruim van opzet

Individueel regelbare airconditioning

max. 40 gasten
21 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Zaanse Schans
8-daagse Sail & Bike Tulpenreis Lente, kaas en zeilen

Een zeilavontuur op een drie-/viermaster

Tulpenvelden in Zuid- & Noord-Holland

Bezoek het waddeneiland Texel

Zeilschepen met max. 38 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
korting
5-daagse Tulpenreis Veel bloemen en historische hoogtepunten

Een voorjaarsvakantie vol bloemen

Historische steden Amsterdam & Haarlem

Bloemenmarkt, Keukenhof, Zaanse Schans

(Premium)Schepen tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 5 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
korting
Noord-Holland en Friesland Inclusief bezoek aan Texel + Gaasterland

Weids groene landschap

Strand, duinen en bos

Romantische havenstadjes zoals Enkhuizen

Schip met max. 96 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
4 stars
15 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

8-daagse Tulpenreis

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.