Terug naar het overzicht
Nederland

8-daagse Sail & Bike Tulpenreis

Lente, kaas en zeilen
Amsterdam Rondreis.
Vanaf €1019 p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Een zeilavontuur op een driemaster

Tulpenvelden in Zuid- & Noord-Holland

Bezoek het waddeneiland Texel

Zeilschip met max. 24 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Geniet van Nederland in het voorjaar op een onvergetelijke manier en ontdek de betoverende landschappen per fiets en zeilschip tijdens onze Sail & Bike Tulpenreis. Ruik de tulpen en andere voorjaarsbloemen tijdens de fietstochten door het landschap, voel de vrijheid en de wind door uw haren tijdens de vaartochten over de Waddenzee en het IJsselmeer, en geniet van comfort en gezelligheid op de een van de prachtige zeilschepen Mare fan Fryslân of ’t Wapen fan Fryslân.

Beste tulpengebieden van Nederland
Tijdens deze fascinerende Sail & Bike reis (her)ontdekt u de beste tulpengebieden die Nederland te bieden heeft. U bezoekt niet alleen de beroemde Keukenhof, bekend om de honderdduizenden bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolbloemen. U fietst ook door minder bekende, net zo mooie, gebieden waar in het voorjaar zoveel prachtige bloemen bloeien. Een bezoek aan de Hortus Bulborum staat ook op het programma. Dit unieke tuinmuseum is volledig gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen.

Polderlandschappen
Het gaat niet alleen om tulpen; tijdens uw 8-daagse Sail & Bike Tulpenreis reist u door de historische steden als Alkmaar en Enkhuizen. U ontdekt culturele hoogtepunten en fietst door aangename, vlakke poldergebieden, het resultaat van eeuwenlange inpolderingen van de Noordzee en de voormalige Zuiderzee (nu het IJsselmeer). Het gebied waar u doorheen fietst, leert u de betekenis van het spreekwoord: “God schiep de aarde, maar de Nederlanders maakten Holland”.

Hoogtepunten van deze tulpenreis
De regio is doorkruist met vele rustige fietspaden die zich uitstrekken van de ene kant van het gebied naar de andere. Verbaas u over de schoonheid en weidsheid van de Noordzeestranden, het uiterst fietsvriendelijke eiland Texel, de prachtige vlakke landschappen, de dromerige boerendorpjes en de pittoreske havenstadjes. En dat alles aangevuld met af en toe een veld vol prachtige bloemen.

Een handje helpen of ontspannen aan boord
U vaart over het IJsselmeer naar Enkhuizen en Hoorn. Als u wilt, kunt u – op aanwijzingen van de ervaren bemanning – een handje helpen bij het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is niet nodig. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om gewoon te ontspannen en te genieten van het zeilen en de omgeving.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord).

 

Dag tot dag programma Mare fan Fryslân

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.

Dag 1: Amsterdam – Zaandam

U kunt inchecken tussen 13.00 en 14.00 uur, waarbij de bemanning u zal verwelkomen met koffie en thee. Om 14.30 uur verlaat het schip de haven. Terwijl het schip naar Zaandam vaart, zal uw reisleider u meer vertellen over de reis, de fiets- en veiligheidsprocedures. In de late namiddag kunt u een proefritje maken. Na een heerlijk diner aan boord neemt de reisleider u mee op een begeleide stadswandeling door het centrum van Zaandam.

Dag 2: Zaandam– Alkmaar (47 km)

’s Ochtends fietst u naar de Zaanse Schans, een uniek mini-dorpje waar mensen wonen en werken in de originele huizen en windmolens die aan de rivier de Zaan zijn gebouwd. Dit authentieke dorp wordt gedomineerd door de nog werkende windmolens – waarvan de oudste in 1673 is gebouwd – die werden gebruikt voor het malen van mosterdzaden, kruiden en verfbestanddelen; het winnen van plantaardige olie; en voor het zagen van hout tot planken. Als u door die levendige openluchtmuseum loopt, ziet u tevens een klokkenmuseum, een ouderwetse kruidenierswinkel, een huis met antieke meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij.

Na het bezoek gaat uw fietstocht verder naar Limmen en Egmond-Binnen. Hier ziet u de eerste kleurrijke tulpenvelden. In de buurt bezoekt u de Hortus Bulborum, een uniek tuinmuseum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen. Meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bijzondere bloemen zijn hier geplant. Uw fietstocht gaat verder naar Egmond aan Zee, waarbij u opnieuw langs de tulpenvelden rijdt. Uw schip ligt op u te wachten in de buurt van de historische binnenstad van Alkmaar. Deze stad staat bekend als kaasstad. Terwijl u door de straten dwaalt, zal u zich verbazen over de schoonheid van de oude binnenstad van Alkmaar, met zijn goed bewaard gebleven 17e eeuwse gebouwen en smalle grachten.

Dag 3: Alkmaar – Den Helder (30 km of 50 km)

Vandaag staat een fietstocht ten noorden van Alkmaar op het programma. Hier vindt u de mooiste tulpenvelden op weg naar de Noordzee. Het zandstrand is hier een van de mooiste kust-wandelgebieden van Nederland; de perfecte plek om de wind door uw haren te voelen waaien of om gewoon te genieten van het uitzicht. Vlakbij – en zeker een bezoek waard – ligt het kunstenaarsdorp Bergen. Daarna fietst u door het Noord-Hollandse Duinreservaat naar Den Helder: dit stuk land, ingeklemd tussen de Noordzee en het IJsselmeer, heeft ’s werelds grootste bloeiende bollenveld. In één woord: spectaculair!

Dag 4: Den Helder – Oudeschild | Waddeneiland Texel: rondrit (43 km tot 48 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Texel, het grootste van de waddeneilanden. Vandaag kunt u kiezen voor een kortere route of voor een langere fietstocht over het eiland. U fietst door prachtige natuurparken en zelfs op Texel fietst u langs bloeiende bloemenvelden! De route leidt u door pittoreske dorpjes en landschappen, en zelfs naar het zeehondenreservaat Ecomare. Aan het einde van uw fietstocht kunt u genieten van een welverdiend, lokaal gebrouwen, biertje tijdens een bezoek aan de kleine brouwerij bij Oudeschild.

Dag 5: Oudeschild – Enkhuizen | Zeildag

Vandaag vaart uw schip naar Enkhuizen. Tijdens de vaartocht mag u een handje helpen bij het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is niet nodig. Natuurlijk kunt u ook gewoon heerlijk relaxen en genieten van het zeilen op het IJsselmeer. Tijdens de zeiltocht geniet u van een uitgebreide lunch aan boord. In de middag komt het schip aan in Enkhuizen, een oude stad met een eeuwenlange maritieme traditie. Ga op verkenning door deze ‘haringstad’, met zijn prachtige oude haven en historisch stadscentrum.

Vanavond wordt er aan boord geen diner geserveerd, zodat u lekker op eigen gelegenheid de stad in kunt. U kunt aan boord een picknickmaaltijd maken of een van de leuke restaurantjes van Enkhuizen uitproberen.

Dag 6: Enkhuizen – Hoorn | Hoorn – Volendam (28 km)

’s Ochtends vaart u met het schip over het IJsselmeer naar de voormalige VOC-stad Hoorn, die in de 17e eeuw een van de belangrijkste havens ter wereld was. Uw middagfietstocht gaat naar Volendam, een bekende kleine, pittoreske vissershaven aan het IJsselmeer. Onderweg passeert u Edam, dat bekend staat om zijn beroemde Edammer kaas.

Dit rustieke dorp was het ooit een bedrijvige scheepswerf en haven. De specialiteit van het dorp werd al in de 17e eeuw een van de meest populaire kazen ter wereld. Zeelieden namen de geel en roodgewaxte kazen uit Edam mee op hun reizen. Op deze manier bedierf de kaas niet gemakkelijk en kon deze worden geruild voor specerijen en andere rijkdommen van het Oosten.

Dag 7: Volendam – Keukenhof – Amsterdam | Volledige excursiedag per bus

Vandaag maakt u een prachtige busrit, via de oudste tulpenvelden van Nederland naar de beroemde Keukenhof. U hebt volop tijd om dit mooiste bloembollenpark ter wereld te bezoeken. De Keukenhof is de plek waar het voorjaar ontspringt: u vindt er een overweldigende kleurenpracht van maar liefst zeven miljoen bloeiende tulpen in een prachtige omgeving van 80 hectare traditionele en moderne tuinarchitectuur. U kunt er ook verschillende hyacinten, narcissen en vele andere levendige bloemen bewonderen.

Aan het einde van de middag brengt de bus u weer terug naar Amsterdam, voor uw laatste nacht aan boord van uw drijvende hotel.

Dag 8: Amsterdam

Na het ontbijt is de reis al weer ten einde; afscheid nemen en uit checken kan tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

 

Belangrijke opmerkingen voor de zeil- en fietsreizen (Sail & Bike):
Een beetje avontuur hoort bij iedere zeil- en fietsreis. Het weer hebben we nu eenmaal niet in de hand. Op de vertrek- en aankomstdag is de locatie altijd hetzelfde, maar verder hangen de vaarroutes van de windsterkte en windrichting af.

De schipper bepaalt per dag de beste route en bespreekt de mogelijkheden met zijn gasten. De bemanning doet er alles aan om het programma zoveel mogelijk volgens plan te laten verlopen. Maar het kan dus voorkomen dat de vertrek- en vaartijden veranderen. Soms moet ook de volgorde van het programma worden aangepast. Het kan zijn dat u meer of minder tijd op het water doorbrengt dan gepland.

Ons advies: laat u leiden door de elementen en vergeet vooral niet te genieten! Het wordt zeker een boeiende, afwisselende en actieve week, met volop natuur en cultuur. Waar mogelijk wordt op meerdere afstanden volledig gezeild. Iedereen die dat wil, mag de bemanning een handje helpen bij het varen en sturen van het schip. Zeilervaring is niet nodig, zolang er maar goed naar de instructies van de bemanning wordt geluisterd.

Dag tot dag programma Wapen fan Fryslân

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.

Dag 1: Amsterdam – Volendam

U kunt inchecken tussen 13.00 en 14.00 uur, waar uw bemanning u zal verwelkomen met koffie en thee. Om 14.30 uur verlaat het schip de haven. Terwijl het naar Volendam vaart, zal uw reisleider u meer vertellen over de reis, de fiets- en veiligheidsprocedures. Bij aankomst kunt u een proefritje maken. Na een heerlijk diner aan boord neemt de reisleider u mee voor een wandeling door Volendam, een levendige vissersplaats aan het IJsselmeer.

Dag 2: Volendam – Hoorn (28 km) | Hoorn – Enkhuizen

Op deze eerste fietsdag wordt een smakelijk ontbijt gevolgd door een fietstocht naar Hoorn, de voormalige VOC-stad, die in de 17e eeuw een van de belangrijkste havens ter wereld was. Onderweg passeert u Edam, dat bekend staat om zijn beroemde Edammer kaas.

Tegenwoordig staat dit charmante dorp bekend om zijn kaas, bedekt met rode of gele was. Vroeger was het een bedrijvige scheepswerf en haven. De specialiteit van het dorp in de 17e eeuw waren deze razend populaire kazen. Zeelieden namen ‘Edammertjes’ mee op hun reizen. Handig was dat de kaas niet gemakkelijk bedierf en kon worden geruild voor specerijen en andere rijkdommen van het Oosten.

Later in de middag vaart u met het schip mee naar Enkhuizen, een oude stad met een eeuwenlange maritieme traditie. Verken deze ‘haringstad’ met zijn prachtige oude haven en historisch centrum, op uw gemak.

Dag 3: Enkhuizen – Oudeschild | Zeildag

Vandaag vaart uw schip naar de haven van Oudeschild op Texel. Tijdens de overtocht kunt u misschien een handje helpen met het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is hiervoor niet nodig. Natuurlijk kunt ook gewoon lekker relaxen en genieten van het zeilen. Tijdens de zeiltocht geniet u van een uitgebreide lunch aan boord.

’s Middags komt het schip aan bij Texel, het grootste Waddeneiland. Vanavond wordt er geen diner geserveerd. U kunt ervoor kiezen om een picknickmaaltijd te maken of in een van de leuke restaurantjes van Oudeschild te gaan eten.

Dag 4: Waddeneiland Texel: rondrit (43 km of 48 km) | Oudeschild – Den Helder 

Op deze dag kunt u ervoor kiezen om een kortere route te fietsen of een langere tocht rond het eiland te maken. U fietst door prachtige natuurgebieden en langs bloeiende bloemenvelden! De route leidt u door pittoreske dorpjes en bijzondere landschappen, en naar het zeehondenreservaat Ecomare.

Aan het einde van uw fietstocht kunt u genieten van een welverdiend, lokaal gebrouwen, biertje tijdens een bezoek aan de kleine brouwerij bij Oudeschild. In de late namiddag brengt het schip u terug naar het vasteland, naar de haven van Den Helder.

Dag 5: Den Helder – St. Maartensvlotbrug | St. Maartensvlotbrug – Alkmaar (33 km of 50 km)

Het eerste deel van uw fietstocht gaat door het noordelijk deel van de provincie Noord-Holland. Dit stuk land, ingeklemd tussen de Noordzee en het IJsselmeer, biedt plaats aan het grootste bloembollenveld ter wereld. In één woord: spectaculair!

Dichter bij Alkmaar vindt u de mooiste tulpenvelden op weg naar de Noordzee. Het zandstrand is hier een van de mooiste wandelgebieden langs de kust van Nederland, ideaal om de zilte zeewind in uw haren te voelen of gewoon te genieten van het uitzicht. Vlakbij – en zeker een bezoek waard – ligt het kunstenaarsdorp Bergen.

Het schip wacht op u in de historische binnenstad van Alkmaar. Als u hier door de straten wandelt, zult u versteld staan van de schoonheid van de oude binnenstad van deze kaasstad, met zijn goed bewaard gebleven 17e eeuwse gebouwen en smalle, kronkelende grachten.

Dag 6: Alkmaar – Zaandam (47 km)

In de ochtend fietst u naar Egmond en Limmen en ook hier heeft u de kans om langs kleurrijke tulpenvelden te fietsen. In de buurt bezoekt u de Hortus Bulborum, een uniek tuinmuseum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen. Met meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bijzondere bloemen is het een plek die u niet mag missen op deze unieke reis.

De volgende bestemming is de Zaanse Schans, een uniek plaatsje waar mensen wonen en werken in originele huizen en windmolens die aan de rivier de Zaan zijn gebouwd. De werkende windmolens – waarvan de oudste in 1673 is gebouwd – worden gebruikt voor het malen van mosterdzaden, kruiden en verfbestanddelen; het winnen van plantaardige olie; en voor het zagen van hout tot planken. Als u door het dorp loopt, ziet u een klokkenmuseum, een ouderwetse kruidenierswinkel, een huis met antieke meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij. Aan het eind van de middag arriveert u weer bij het schip in Zaandam.

Dag 7: Zaandam – Keukenhof – Amsterdam | Volledige excursiedag met de bus

Vandaag leidt een prachtige busrit u door de oudste tulpenvelden van Nederland naar de beroemde Keukenhof. U hebt alle tijd om het mooiste bloembollenpark ter wereld te ontdekken – dé plek waar het voorjaar ontspringt. In deze overweldigende kleurenpracht van zeven miljoen bloeiende tulpen in een prachtige omgeving van 80 hectare traditionele en moderne tuinarchitectuur, kunt u ook verschillende hyacinten, narcissen en vele andere schitterende bloemen bewonderen.
’s Middags brengt de bus u terug naar Amsterdam voor uw laatste nacht aan boord van uw drijvende hotel.

Dag 8: Amsterdam

Dit is alweer het einde van uw reis: na het ontbijt kunt u tot 9.30 uur afscheid nemen en van boord gaan.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

 

Belangrijke opmerkingen voor de zeil- en fietsreizen (Sail & Bike):
Een beetje avontuur hoort bij iedere zeil- en fietsreis. Het weer hebben we nu eenmaal niet in de hand. Op de vertrek- en aankomstdag is de locatie altijd hetzelfde, maar verder hangen de vaarroutes van de windsterkte en windrichting af.

De schipper bepaalt per dag de beste route en bespreekt de mogelijkheden met zijn gasten. De bemanning doet er alles aan om het programma zoveel mogelijk volgens plan te laten verlopen. Maar het kan dus voorkomen dat de vertrek- en vaartijden veranderen. Soms moet ook de volgorde van het programma worden aangepast. Het kan zijn dat u meer of minder tijd op het water doorbrengt dan gepland.

Ons advies: laat u leiden door de elementen en vergeet vooral niet te genieten! Het wordt zeker een boeiende, afwisselende en actieve week, met volop natuur en cultuur. Waar mogelijk wordt op meerdere afstanden volledig gezeild. Iedereen die dat wil, mag de bemanning een handje helpen bij het varen en sturen van het schip. Zeilervaring is niet nodig, zolang er maar goed naar de instructies van de bemanning wordt geluisterd.


Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2022
Hutsoort Voor 9 april 16 - 30 april
2-Persoonshut 2 pers. € 1019 € 1079 Junior Suite (Leafde/Mare, max. 1) 2 pers. € 1219 € 1279 2-Pers. hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1528,50 € 1618,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen / 7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • 5 x lunchpakket & 1 x 3-gangen lunch aan boord
 • 6 x 3-gangendiner aan boord & 1 x ‘take-away’-diner
 • Koffie en thee aan boord tot 16.00 uur
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Volledig begeleide fietstochten
 • Enkele korte wandeltochten
 • Bus excursie inclusief entree Keukenhof
 • Kaarten en routes voor fietstochten (1 set per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Wi-Fi
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • Drankjes
 • Koffie en thee aan boord na 16.00 uur.
 • Fietshuur of e-bike huur
 • Helm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Vergoedingen voor veerboten
 • Transfer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2022

2022:

 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes
 • Parkeren in Amsterdam (valet parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Zeilschip Wapen fan Fryslân Nederland

Jacuzzi

Bar met uitzicht

Derde bed beschikbaar

Ramen die open kunnen

max. 36 gasten
12 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip
Zeilschip Mare fan Fryslân Nederland

Jacuzzi

Bar met uitzicht

Driemaster

Dek van teakhout

max. 41 gasten
14 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
Sail & Bike IJsselmeer en Weerribben Met uitstapje naar Overijssel

Zeilend naar de volgend bestemming

Historische stadjes en ingepolderd land

Weerribben en Oostvaardersplassen

Zeilschip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
7 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
Sail & Bike IJsselmeer & Friese stadjes Noord-Holland en Friesland

Zeiltochten van kust naar kust

Historische pracht uit de Gouden eeuw

Slingerende dijken en strak polderland

Zeilschip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
3 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Enkhuizen Rondreis.
Sail & Bike Waddenzee Belevenissen op en rond het Wad

Ontdek de Waddenzee per fiets & zeilschip

Bezoek havensteden Enkhuizen & Stavoren

Prachtige fietstochten op Texel & Terschelling

Zeilschip met max. 26 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
39 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

8-daagse Sail & Bike Tulpenreis

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?