Over dit schip: Leafde fan Fryslân

Het zeilschip Leafde fan Fryslân maakte in het voorjaar van 2018 zijn eerste reis voor Sail & Bike en wordt beheerd door eigenaren Joris en Rinske de Wit.  In de winter 2023-’24 is het grote zeilschip, in een vrij unieke operatie, in twee stukken gezaagd en verlengd met een nieuwe sectie van 14 meter. Ook werd er een extra vierde mast geplaatst. Hierdoor zal de Leafde Fan Fryslân enige viermast-schoener in de Nederlandse wateren zijn.

Beschrijving van de hutten
Op het benedendek heeft de Leafde fan Fryslân zestien fraai ingerichte hutten: 13 tweepersoons hutten (9-10m2) met twee losse bedden (kunnen in de meeste gevallen aaneen worden geschoven), 1 kleine suite met twee losse bedden +  zithoek, 2 eenpersoons hutten (7 m2). Twee tweepersoonshutten hebben een derde inklapbaar bed, waardoor de hut door 3 personen gebruikt kan worden.

Op het bovendek zijn er 4 prachtige suites (18 m²) met twee aparte bedden, naast elkaar geplaatst als een hotelbed (200 x 160 cm), een gezellige zithoek, een tv, een dubbele glazen deur en een klein privébalkon.

Alle hutten/suites hebben een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel, airconditioning, een haardroger, een kluisje en een stopcontact. De hutten hebben patrijspoorten en/of een luik dat geopend kan worden.

Beschrijving van het schip
Op het benedendek vindt u het van airconditioning voorziene restaurant in nautische stijl, waar de met zorg bereide maaltijden worden geserveerd. In het stuurhuis op het bovendek biedt de Leafde fan Fryslân een gezellige lounge die is uitgerust met grote panoramische ramen, een goed ingerichte zithoek, TV en een goed uitgeruste bar. Wifi is beschikbaar. Het beste uitzicht over het water is hier en op het dek beschikbaar, waar u bij mooi weer ook kunt zitten.

Feiten over dit schip
Lengte:             64 m
Breedte:            7,2 m
Zeiloppervlak:  760 m²
Crew:                 5
Hutten:             20
Passagiers:        38 (max.)