Over dit schip: Leafde fan Fryslân

Het zeilschip Leafde fan Fryslân, een imposante driemasterbarkentijn, maakte in het voorjaar van 2018 zijn eerste reis voor Sail & Bike.  Joris en Rinske de Wit zijn de eigenaren. Zij exploiteren al jaren het zuster zeilschip Mare fan Fryslân.

Beschrijving van de hutten
Op het benedendek heeft de Leafde fan Fryslân dertien fraai ingerichte hutten: 11 tweepersoons hutten (9-10m2) met twee losse bedden (kunnen in de meeste gevallen aaneen worden geschoven), 1 kleine suite met twee losse bedden +  zithoek, 1 eenpersoons hut (7 m2). 8 tweepersoonshutten hebben een derde inklapbaar bed, waardoor de hut door 3 personen gebruikt kan worden.

Elke hut heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Alle hutten hebben ventilatie en verwarming, patrijspoorten en een luik dat geopend kan worden (behalve de eenpersoonshut, in deze hut kan het raam niet geopend worden). Verder vindt u in elke hut een föhn en een kluisje.

Beschrijving van het schip
Op het benedendek vindt u het restaurant in nautische stijl, waar de met zorg bereide maaltijden worden geserveerd. In het stuurhuis op het bovendek biedt de Leafde fan Fryslân een gezellige lounge die is uitgerust met grote panoramische ramen, een goed ingerichte zithoek, TV en een goed uitgeruste bar. Wifi is beschikbaar. Het beste uitzicht over het water is hier en op het dek beschikbaar, waar u bij mooi weer ook kunt zitten.

Feiten over dit schip
Lengte:              48 m
Breedte:            7,2 m
Zeiloppervlak:  760 m²
Hutten:             13
Passagiers:        25 – 27 (max.)
Crew:                 4

NIEUW VANAF 2024

In de winter 2023-’24 wordt het grote zeilschip, in een vrij unieke operatie van eigenaar/exploitant Joris de Wit, in twee stukken gezaagd en verlengd met een nieuwe sectie van 14 meter. Ook wordt een extra vierde mast geplaatst. Hierdoor zal de Leafde Fan Fryslân enige viermast-schoener in de Nederlandse wateren zijn.

Benedendeks worden 3 nieuwe gastenhutten toegevoegd en op het bovendek komen vier prachtige bovendeksuites, elk met een -dubbele- glazen deur en klein privé balkon. In alle hutten en openbare binnenruimten zal een airconditioningsysteem worden geïnstalleerd.

De capaciteit wordt daarmee verhoogd van 25 naar 38 gasten in 12 tweepersoonshutten (ca. 9-10 m²) en een kleinere tweepersoonshut (9 m²), twee eenpersoonshutten, een junior suite (12 m2) op het benedendek en vier nieuwe suites op het bovendek (ca. 15-16 m²). De totale lengte van het schip wordt 64 meter.

Impressie