Over dit schip: Mare fan Fryslân

Het zeilschip Mare fan Fryslân is in 1960 gebouwd als vrachtschip, maar vaart inmiddels alweer vele jaren (sinds 2007) als zeer comfortabele driemastschoener op de Nederlandse wateren. Het zeil kan zowel met de hand als elektrisch worden bediend. De Mare fan Fryslân is eigendom van Joris en Rinske de Wit, die ook het zeilschip Leafde fan Fryslân bezitten en exploiteren.

Beschrijving van de hutten
Op het benedendek zijn veertien comfortabele hutten. Twaalf tweepersoonshutten (9 m²) met twee eenpersoonsbedden die tegen elkaar kunnen worden geplaatst, een junior-suite (11 m²) met twee eenpersoonsbedden die tegen elkaar kunnen worden geplaatst en een kleine zithoek en een eenpersoonshut (6 m²). In alle tweepersoonshutten kan een opklapbaar bed worden geplaatst. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Alle hutten hebben ventilatie, centrale verwarming en patrijspoorten die geopend kunnen worden. Verder heeft elke hut een kluisje en een föhn.

Beschrijving van het schip
Op het benedendek biedt de Mare van Fryslân een gezellige lounge/restaurantgedeelte met airconditioning. De houten lambrisering en mooie bekleding creëren prettige en warme sfeer. Vanaf hier is het stuurhuis op het bovendek te bereiken, voorzien van een grote zithoek, een goed geoutilleerde bar, muziek- en videoapparatuur en TV. De grote, panoramische ramen bieden een schitterend uitzicht over het water. Wifi is beschikbaar.
Het bovendek biedt voldoende zitplaatsen, bij minder mooi weer kunt u vanuit het stuurhuis genieten van het varen. Eveneeens vindt u hier de buitenbar met tap en grill en zelfs een jacuzzi. Fietsen voor ook op het bovendek gesteld.

Feiten over dit schip
Lengte:                54 m
Breedte:              7.2 m
Zeiloppervlak:     650 m²
Hutten:               14
Passagiers:          27 – 40 (max.)
Crew:                   4