Over dit schip: Wapen fan Fryslân

Met zijn 55 meter lengte is het Wapen fan Fryslân de grootste tweemastschoener op de Nederlandse wateren. In 1965 werd het zeilschip te water gelaten als vrachtschip, dat allerlei soorten vracht vervoerde door heel Nederland, Duitsland en België. Sinds 2003 is het schip in de vaart als zeilend passagiersschip. Aan boord van dit prachtige schip valt meteen de warme en luxe sfeer op. De Wapen fan Fryslân is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Erik van Aken.

Beschrijving van de hutten
Op het benedendek heeft de Wapen fan Fryslân twaalf identieke tweepersoonshutten (8,5 m²), elk met twee aparte eenpersoonsbedden die aan elkaar kunnen worden gezet en een opklapbed als derde bed dat, zodat er drie personen kunnen slapen. In elke hut is een badkamer met douche, toilet en wastafel. Alle hutten zijn voorzien van ventilatie, centrale verwarming en twee patrijspoorten waarvan er één geopend kan worden. Verder vindt u in elke hut een kluisje.

Beschrijving van het schip
Op het benedendek vindt u het lounge/restaurantgedeelte  met TV, De luxueuze uitstraling en flexibele inrichting maken dit een aangename plek aan boord. Van hieruit bereikt u de grote stuurhut met een gezellige en stijlvolle bar en zithoek. De panoramische ramen bieden een perfect uitzicht over het water. Wifi is beschikbaar. Het achterdek is voorzien van een bar met tap en een jacuzzi, op het middendek zijn er diverse zitjes, waar bij mooi weer ook ‘s avonds gegeten kan worden.

Feiten over dit schip
Lengte:              55 m
Breedte:             7,2 m
Zeiloppervlak:    550 m²
Hutten:              12
Passagiers:         24 – 36 (max.)
Crew:                  4