Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenKvarner Baai en eilanden
All tours in Kroatië

Kvarner Baai en eilanden

Groene heuvels en rotsachtige maanlandschappen

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 3
Moeilijkheidsgraad 3
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Beschut door het majestueuze Velebit-gebergte in het oosten en omhelsd door het schilderachtige schiereiland Istrië in het noordwesten, vindt u de eilanden van de Kvarnerbaai. Stille inhammen met kristalhelder water omgeven de adembenemende landschappen van de Kvarnerbaai-eilanden; groene heuvels en rotsachtige “maan”-landschappen wijken voor charmante havenstadjes, doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Ervaar de betovering van de Adriatische Zee op een fiets/e-bike en aan boord van een van onze romantische schepen. Kristalhelder water, diep uitgesneden kliffen en schilderachtige strandjes kenmerken de wonderschone Kvarnerbaai. De dag start met een stevig ontbijt dat […]

Vanaf €1190 p.p.

Ontdek de charme van de Adriatische Zee

De diversiteit van de eilanden

Zadar, met zijn rijke historie

Schepen met max. 29 passagiers

 

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Kvarner Baai en eilanden

Over deze reis

Beschut door het majestueuze Velebit-gebergte in het oosten en omhelsd door het schilderachtige schiereiland Istrië in het noordwesten, vindt u de eilanden van de Kvarnerbaai. Stille inhammen met kristalhelder water omgeven de adembenemende landschappen van de Kvarnerbaai-eilanden; groene heuvels en rotsachtige “maan”-landschappen wijken voor charmante havenstadjes, doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Ervaar de betovering van de Adriatische Zee op een fiets/e-bike en aan boord van een van onze romantische schepen.

Kristalhelder water, diep uitgesneden kliffen en schilderachtige strandjes kenmerken de wonderschone Kvarnerbaai. De dag start met een stevig ontbijt dat u klaar bent om de veelzijdigheid van de Kvarnerbaai-eilanden te ontdekken. Of het nu gaat om de middeleeuwse stad Rab, de autovrije ‘hemelroute’ op Dugi Otok of het rustige leven van de inwoners op het bloemeneiland Molat, elke dag biedt nieuwe verrassingen. Terug aan boord van het schip worden lokale specialiteiten bereid in de keuken en kunt u genieten van alle voordelen van een varende accommodatie. U hoeft niet elke dag uw koffers in en uit te pakken als u van het ene hoogtepunt naar het andere reist en u heeft de mogelijkheid om direct vanaf het schip te genieten van een verfrissende duik in het kristalheldere water van de Adriatische Zee. De avonden brengt u veelal door in sfeervolle havenstadjes met kronkelende steegjes waar talloze bars en cafés garant staan voor een relaxte avond.

Bij deze reis heeft u de keuze uit 2 varianten: standaard of plus. De routes zijn (nagenoeg) hetzelfde, het verschil is:
Standaard: standaard schip, fietstempo wordt bepaald door de gasten op een normale/hybride fiets
Plus: premium schip, het fietstempo wordt bepaald door de gasten op een E-bike
Meer informatie vindt u bij “goed om te weten” en bij “Fiets/E-Bike”.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U slaapt en ontbijt en gebruikt 1 of 2 warme maaltijden aan boord. Afhankelijk van het programma is dit lunch of diner. De andere maaltijd is aan wal (niet inbegrepen). Het is mogelijk om een dag aan boord door te brengen als u dat wilt. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u kunt ook uw eigen fiets meenemen als u dat bij boeking aangeeft (eigen E-Bike meenemen is niet mogelijk).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma

Dag 1: Inscheping: Omišalj | Omišalj – Cres

Individuele aankomst in Omišalj, een mooi klein havenstadje op het eiland Krk. Als u van plan bent om met de auto te komen, kunnen we een veilige parkeerplaats voor u regelen (vooraf reserveren, ter plaatse te betalen). Check-in op het motorjacht tussen 14:00 en 14:30 uur. Rond 15:00 uur brengt het schip u in ongeveer vier uur naar het eiland Cres. Op Cres maken we ‘s avonds een wandeling door de Venetiaanse oude stad.

Dag 2: Cres – Martinšćica (ca. 28 km) | Martinšćica – Lošinj

Na het ontbijt starten we onze tour van de stad Cres naar Martinšćica. Het schip wacht op uw aankomst en tijdens de cruise naar het eiland Lošinj wordt de lunch geserveerd. Als het weer het toelaat, regelt de kapitein een zwemstop onderweg voordat we afmeren in de haven van wellness-stad Mali Lošinj. De haven met zijn kleurrijke gevels en talrijke cafés biedt zijn bezoekers een gastvrije sfeer voor een ontspannen avond.

Dag 3: Lošinj – Veli Lošinj – Molat (ca. 20+10 km)

We fietsen langs de kustpromenade naar het zuiden van Lošinj en bezoeken de pittoreske kleine haven van Veli Losinj voordat we het schip ontmoeten voor de lunch. In de middag steken we over naar het eiland Molat, waar we nog een korte fietstocht kunnen maken. Uiteindelijk overnachten we in de rustige haven van Molat.

Dag 4: Eilanden van Dugi Otok en Zadar (ca. 32 km)

Tijdens het ontbijt verlaat het schip Molat en brengt u langs vele kleine eilanden naar het “specerijeneiland” van Dugi Otok. Onze fietstocht begint in de baai van Božava, omgeven door dennenbossen, agaves en tamariskbomen, en we rijden op een bijna verkeersvrije weg. Onze tocht leidt u eerst naar het noordelijkste punt van het eiland waar de vuurtoren van Veli Rat trots staat sinds 1849 om zeilers veilig op weg te helpen. Een rit langs de “Weg in de Hemel” van het eiland brengt u naar de vredige haven van Savar of Bribinj. Er zal ruimschoots tijd zijn voor een zwempauze in de middag voordat we doorgaan naar Zadar. Zadar is eeuwenlang het politieke, culturele en spirituele centrum van Dalmatië geweest. 3000 jaar geschiedenis hebben hun stempel gedrukt op het karakter van deze stad en er zijn veel dingen om te bewonderen: de machtige versterkte muren met hun bastions, de loggia en de vroegromaanse Sint-Donatusbasiliek. In de avond neemt onze reisleider u mee voor een uitgebreide wandeling door het levendige stadscentrum.

Dag 5: Eiland Olib – Eiland Pag | Mandre – Novalja – Lun (ca. 34 km) | Lun – Eiland Rab

Na een overtocht in de ochtend bereiken we het eiland Pag. In het harde maar heerlijke landschap van het eiland komen we veel vijgen- en olijfbomen tegen. Door de eeuwen heen hebben de inwoners talrijke stenen muren gebouwd als bescherming tegen de wind. Vanuit Mandre fietsen we op het smalle schiereiland totdat we de zee bereiken, vanwaar het schip u naar Rab brengt. Het eiland Rab is een van de zonnigste plaatsen in Europa. De stad Rab, de vesting hoofdstad van het eiland, is gebouwd in de middeleeuwen op een wigvormig voorgebergte en markeert een van de hoogtepunten van de reis. De vier beroemde klokkentorens zijn het symbool van de versierde schoonheid van de stad. Er is voldoende tijd om ‘s avonds de smalle steegjes met hun talrijke gezellige cafés te verkennen.

Dag 6: Eiland Rab (ca. 25 km) | Eiland Rab – Eiland Krk

Vandaag genieten we van een rondreis door diverse landschappen op het eiland Rab. Vanuit de oude stad voert onze fietstocht u door afwisselende landschappen van kustpromenades, naar schaduwrijke bossen en afgelegen baaien. Na terugkeer naar het schip beginnen we onze cruise naar het eiland Krk. Onderweg hopen we te stoppen voor een verfrissende duik in zee. We brengen de avond door in de historische stad Krk.

Dag 7: Eiland Krk – Vrbnik – Omišalj: Baai van Soline (ca. 45 km)

We fietsen over de rug van het eiland, bedekt met geurige “macchia”, naar een vallei van wijngaarden en vervolgens verder naar het kleine museumstadje Vrbnik in het noordoosten. De stad, gebouwd op een 50 meter hoge klif en omringd door wijngaarden, is de thuisbasis van de beroemde witte wijn, Žlahtina. Een andere eigenaardigheid die Vrbnik te bieden heeft, is het op één na smalste steegje ter wereld. De weg leidt u dwars over het eiland door oude dorpen en rijke vegetatie naar Omišalj. Onderweg hebben we de kans om te zwemmen in de baai van Soline. Een vrolijk avondmaal aan boord geeft u de tijd om het succes van de week te vieren met medereizigers en reisleiders.

Dag 8: Ontscheping: Omišalj

Na het ontbijt, afscheid en van boord tot 9 uur en individuele thuisreis.

Goed om te weten
 • Wijzigingen in het reisschema: We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het geplande reisschema als gevolg van veranderende wind- en weersomstandigheden en organisatorische vereisten. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat de havens op de volgorde van het dag tot dag programma overvol zijn, dan zal de reis in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.
 • Taal aan boord: Vanwege ons internationale publiek worden alle tours tweetalig uitgevoerd, in het Engels en Duits. Ook de reisbescheiden worden alleen in het Engels en Duits aangeboden. Geeft u bij boeking door welke taal uw voorkeur heeft.
 • Fietsniveau: normale fiets 2-3 / E-Bike: 1: De fietstochten vereisen een goede basisconditie van de deelnemers, dat ze moeten hebben verworven door regelmatig te fietsen. De tochten brengen ons tot een hoogte van 200 tot 500 meter boven zeeniveau. De dagelijkse fietstochten voeren ons door heuvel- en bergachtig terrein en worden zonder tijdsbeperkingen voltooid. U zult ook enkele langere en vrij steile beklimmingen tegenkomen, waarbij het natuurlijk is toegestaan om met de fiets aan de hand te lopen. In plaats van een fietstocht kunnen gasten ook een halve of hele dag op het schip doorbrengen.
 • Groepstempo standaard reis: Bij onze reguliere fietstochten bepalen de fietsers op normale fietsen het tempo. We vragen gasten die een e-bike hebben gereserveerd hier rekening mee te houden en te accepteren dat de gewone fietsers tijd nodig hebben om te rusten en er langer over doen om de heuvels te beklimmen. We danken u voor uw begrip.
 • Groepstempo Plus reis: Bij onze plus/e-bike tourprogramma’s wordt het tempo bepaald door de fietsers op e-bikes. Gasten die deelnemen aan deze tochten op een gravel bike moeten over de nodige fysieke conditie beschikken om dit tempo bij te kunnen houden. Bedankt voor uw begrip.
 • Helmplicht: Helmen zijn verplicht op onze fietstochten. Het is aan te raden om uw eigen, goed passende helm mee te nemen, aangezien onze huurhelmen beperkt zijn (gratis, reserveren verplicht).
 • Kinderen: Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goede fysieke conditie en een minimumleeftijd van 10 jaar en eerdere ervaring met fietstochten de fietstochten op eigen kracht aankunnen. Houd er rekening mee dat de minimale hoogte voor een huurfiets 1,20 m is voor hybride fietsen en 1,50 m voor e-bikes. In Kroatië geldt een helmplicht voor alle kinderen tot 16 jaar.
 • Catering: De kok aan boord is een bemanningslid en bereidt het ontbijt en een of twee warme maaltijden per dag. De catering begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek. De catering bestaat uit 2 x volpension en 5 x halfpension.
 • Onze schepen: Vergeet niet dat het schip zowel uw hotel als een machine is, die moet worden onderhouden en bediend – dag en nacht. Een zekere mate van lawaai is daarom onvermijdelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C
Standaard: 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 1240 € 1290 Niet beschikbaar Standaard: 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 1390 € 1440 Niet beschikbaar Plus: 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 1790 € 1890 € 1990 Plus: 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 2040 € 2140 € 2240
Inbegrepen in deze reis
 • 8-daagse reis op een motoryacht met bemanning
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonshut benedendeks met douche/toilet
 • 2 x volpension en 5 x halfpension
 • Engels- en Duitssprekende reisleiding
 • Begeleide fietstochten en excursies zoals beschreven in het reisschema
 • Beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Overzichtskaarten voor de dagelijkse tours aan boord
Niet inbegrepen in deze reis
 • Transfer naar Omisalj
 • Vast (verplicht) bedrag voor flessen water en toeristenbelasting €60 per persoon of voor kinderen tot 16 jaar €30 (te betalen aan de kapitein)
 • Huurfiets of E-bike (optioneel)
 • Huur fietshelm (optioneel)
 • Entreegelden & excursies (niet vermeld in het reisprogramma)
 • Maaltijden en drankjes aan wal
 • Parkeerkosten (auto)
 • Overige transfers
 • Drankjes aan boord (turflijst; te betalen aan de kapitein)
 • Persoonlijke (reis)verzekeringen
 • Fooien voor reisleiding en bemanning (naar eigen inzicht)
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
  Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/E-Bikes

Bij een standaard reis heeft u de keuze uit een hybride fiets of een E-Bike. Bij een Plus reis kunt u kiezen uit een E-Bike of gravelfiets.

Alle hybride fietsen zijn betrouwbare, onderhoudsarme fietsen met een aluminium frame in verschillende maten. De fietsen zijn uitgerust met 28 inch holkamervelgen met lekvrije tourbanden, hoogwaardige derailleurversnellingen en remsystemen, een bagagedrager en een stevige fietsstandaard, een tourzadel en spatborden en een bagagedrager. Houd er rekening mee dat deze huurfietsen alleen beschikbaar zijn voor deelnemers die langer zijn dan 1,50 m.

E-bikes: Hoogwaardige elektrische fietsen, voornamelijk aangedreven door een Bosch-motor die lange afstanden kunnen afleggen en gekenmerkt worden door hun lichte gewicht en geweldige onderdelen. Er kunnen ook alternatieve aandrijfsystemen worden gebruikt. Standaard onderdelen van onze e-bikes in verschillende framematen zijn onder andere 28 inch holkamervelgen met lekvrije toerbanden, hoogwaardige derailleurversnellingen en remsystemen, een bagagedrager en een stevige fietsstandaard, een toerzadel en spatborden en een bagagedrager. We bieden een trapeze frame voor alle gasten tot 1,79 m, en een diamond frame voor mensen langer dan 1,80 m.

De gravel- of racefietsen kunnen over verschillende terreinen worden bereden. Deze fietsen rijden perfect op gladde asfaltoppervlakken en op gravelpaden. De Orbea Terra H (of vergelijkbaar model) is de ideale all-terrain racefiets. De ‘H’ staat voor ‘hydro’ en geeft de uitgebreide veelzijdigheid van de fiets aan. Het aluminium frame zorgt voor een rechte zithouding, zoals vereist voor wegen zonder asfalt. Orbea noemt dit “all-road geometrie”. De Terra H heeft een carbon voorvork die bandbreedtes tot 40 mm mogelijk maakt, plat gemonteerde schijfremmen en 12 mm steekassen. Een Shimano Tiagra transmissie maakt de onderdelen van de fiets compleet. De fiets is snel, licht, robuust, extreem veelzijdig en is buitengewoon goed hanteerbaar.

Gewichtslimiet voor eigen fietsen: Houd er rekening mee dat we een gewichtslimiet van 22 kg hanteren als u uw eigen fiets meeneemt aan boord van een van onze schepen. Deze limiet is belangrijk om de gezondheid van onze gidsen/bemanningsleden te beschermen, als zij de fietsen aan boord moeten tillen. Als we het nodig achten, zullen we het gewicht ter plaatse controleren. Als de gewichtslimiet wordt overschreden, behouden we ons het recht voor om te weigeren de fiets aan boord te nemen. Het is niet mogelijk om uw eigen E-bike mee aan boord te nemen.

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • E-bike: € 225 per week
 • Huurfiets: € 80 per week
 • Gravelfiets: € 180 per week
 • Verzekering tegen diefstal en beschadiging van de huurfiets: e-bike/gravelfiets: € 25 /week; hybride fiets: € 10 /week (niet verzekerd: schade door grove nalatigheid)

 

 • Gedeelde tweepersoonshut (op aanvraag)
 • Toeslag tweepersoonshut voor alleengebruik benedendeks: € 400 (Linda) / € 600 (Andela Lora) (op aanvraag, beperkte beschikbaarheid)
 • Toeslag tweepersoonshut voor alleengebruik bovendeks: € 600 (Linda) / € 800 (Andela Lora) (op aanvraag, beperkt beschikbaar)
 • Een veilige parkeerplaats: motorfiets: € 40 /week, auto tot 6 m lengte: € 70/week, voertuig boven 6 m lengte: € 120 /week (ter plaatse te betalen aan de reisleiding)
 • Transfer van/naar de luchthaven van Rijeka (alleen op inschepings- en ontschepingsdagen): prijs op aanvraag
 • Bij aankomst per trein: Ophaaltransfer van treinstation Rijeka naar Omišalj: prijs op aanvraag (reservering verplicht). Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om uw eigen fiets mee te nemen in de trein.
 • Collectieve transfers tussen Zagreb en Omisalj alleen op de dag van inscheping/ontscheping (11:30 uur vanaf Zagreb Centrum of 12:15 uur vanaf Zagreb Luchthaven / retourtransfer van Omišalj naar Zagreb Luchthaven begint om 8 uur: prijs op aanvraag (reservering vereist twee weken van tevoren, boeking incl. volledige overdracht van vluchtgegevens)
 • Exclusieve transfers: op aanvraag

 

Deelnemers: minimaal: 14; maximaal: 31+

Wettelijke kennisgeving: Boat Bike Tours is niet de exploitant van deze tour; dit is een zogenaamde ‘partner tour’. Reisorganisator is: Inselhuepfen/Radurlaub Zeitreisen GmbH, Konstanz, Duitsland. Op deze tour kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn: meer informatie op aanvraag.Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip Linda Kroatië

Comfortabele hutten

Klassieke stijl

Ligkussens op het dek

Ruime salon

max. 27 gasten
13 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Andela Lora Kroatië

Zwemplateau

Ligstoelen

Gezellige zithoek

Verschillende zonnedekken

max. 34 gasten
17 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Uw gekozen reis:

Kvarner Baai en eilanden

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.