Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenParijs – Montargis of Montargis – Parijs | Seine Vallei
All tours in Frankrijk

Parijs – Montargis of Montargis – Parijs | Seine Vallei

Koninklijke pracht en praal

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2
Moeilijkheidsgraad 2
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Zelfstandig Begeleid

Deze 8-daagse fiets-vaarvakantie begint (of eindigt) in Parijs, waar het schip Fleur ligt aangemeerd in het centrum van de stad, niet ver van de kathedraal de Notre Dame. In tegenstelling tot andere riviercruiseschepen volgt u de Seine stroomopwaarts, in zuidelijke richting. Deze regio heeft een rijke, koninklijke geschiedenis en het kasteel van Fontainebleau is een prachtig voorbeeld van dit verleden. Het kasteel was erg in trek bij de Franse koningen, vanwege de uitgebreide mogelijkheden om te jagen in de omringende bossen. Net zo indrukwekkend zijn de koninklijke tuinen, die de […]

Vanaf €1729 p.p.

Fietsen door de bossen van Fontainebleau

Geschiedenis van het kasteel van Fontainebleau

Impressionist Barbizon & Moret-sur-Loing

Premiumschip met max. 20 gasten

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Parijs – Montargis of Montargis – Parijs | Seine Vallei

Over deze reis

Deze 8-daagse fiets-vaarvakantie begint (of eindigt) in Parijs, waar het schip Fleur ligt aangemeerd in het centrum van de stad, niet ver van de kathedraal de Notre Dame. In tegenstelling tot andere riviercruiseschepen volgt u de Seine stroomopwaarts, in zuidelijke richting.

Deze regio heeft een rijke, koninklijke geschiedenis en het kasteel van Fontainebleau is een prachtig voorbeeld van dit verleden. Het kasteel was erg in trek bij de Franse koningen, vanwege de uitgebreide mogelijkheden om te jagen in de omringende bossen.

Net zo indrukwekkend zijn de koninklijke tuinen, die de Franse koningen voor hen lieten aanleggen door hun koninklijke architecten. U fietst door de prachtige bossen naar het schilderdorp Barbizon, waar sinds de eerste helft van de 19e eeuw veel schilders (School van Barbizon) hebben gewoond en gewerkt.

De volgende stop is Moret-sur-Loing, een charmant middeleeuws vestingstadje, strategisch gelegen aan de oever van de Loing, waar de schilder Sisley inspiratie vond voor zijn prachtige impressionistische schilderijen. Van daaruit volgt u het Canal du Centre naar de prachtige middeleeuwse stadjes Ferrières met zijn prachtige klooster en Château-Landon met de Abdij van Severin.

Uw eindbestemming is Montargis, een pittoresk stadje met prachtige kleine grachten. De grachten zijn versierd met bloemen en geven het stadje veel charme. De fietstochten gaan voornamelijk over rustige landwegen, buiten de gebaande paden om.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. 2024: Er zijn huurfietsen aan boord. 2025: Er zijn E-bikes te huur, deze tour zal worden aangeboden als een E-bike only tour.

Begeleid fietsen
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van de gratis Ride with GPS app en onze BBT fietskaart (beschikbaar aan boord).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma: Parijs naar Montargis

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onder voorbehoud van wijzigingen wegens nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Indien er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden verscheept, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis annulering).

Dag 1: Parijs – Evry

Inschepen en inchecken om 13.00 uur in het centrum van Parijs. Na een ontvangst door de kapitein, de bemanning en de reisleider verlaat het schip de haven in Parijs en vaart over de rivier de Seine naar Evry, waar u zult overnachten.

Wij raden u aan om een of meerdere dagen eerder naar Parijs te komen, zodat u voldoende tijd heeft om de stad te ontdekken.

Dag 2: Evry – Melun (30 km)

Na het ontbijt start de fietstocht vanaf de sluis van Evry. U fietst een tijdje langs de oevers van de Seine. De eerste stop is de typisch Franse markt van Corbeil-Essonnes. Bestemming van uw eerste fietstocht is Melun, een stad die bekend staat als “le domaine des reines blanches”, het vroegere domein van de weduwen van de Franse koningen.

Dag 3: Melun – Moret-sur-Loing (40 km)

Vandaag fietst u door de prachtige bossen van Fontainebleau. De eerste bestemming is het artistieke dorp Barbizon, waar sinds de eerste helft van de 19e eeuw veel schilders inspiratie hebben gevonden. In die tijd vormde een groep landschapsschilders de “School van Barbizon”. U kunt het plaatselijke museum bezoeken. Daarna gaat u verder naar het paleis van Fontainebleau, dat geliefd is bij Franse adel, vanwege de mogelijkheden om te jagen in de omringende bossen. In het kasteel zelf is onder andere een museum van Napoleon gevestigd. Fontainebleau is ook een gezellig stadje om rond te wandelen of te winkelen. U vindt de Fleur weer in Moret-sur-Loing, een charmant middeleeuws vestingstadje, strategisch gelegen aan de oever van de Loing, waar de schilder Sisley inspiratie vond voor zijn prachtige impressionistische schilderijen.

Dag 4: Moret-sur-Loing – Nemours (38 km of 49 km)

U fietst door het dal van de Loing en bezoekt Grez-sur-Loing, waar in de het begin van de 20e eeuw veel kunstenaars woonden. In het mooie stadhuis van Bourron-Marlotte kunt u prachtige impressionistische schilderijen bewonderen. In Nemours komt u weer bij de Fleur. Het kasteel, opgericht rond 1120, is nu een prehistorisch museum van de regio Ile-de-France.

Dag 5: Nemours – Néronville (35 km of 45 km)

Ontbijt tijdens het varen. Vandaag fietst u door een bosrijk gebied met ruige rotsen. Voor de lunch bezoekt u de beeldentuin “Jardin Bourdelle”. In deze tuin kunt u zo’n 57 monumentale bronzen beelden van de kunstenaar Antoine Bourdelle bewonderen. Rond lunchtijd bereikt u Egréville. Dit dorp is al honderden jaren een belangrijk commercieel kruispunt en staat bekend op de markten en kermissen. De eindbestemming van vandaag is het landelijke Néronville.

Dag 6: Néronville – Montargis (31 km of 55 km)

Vandaag fietst u eerst naar Chateau-Landon, een prachtig gelegen stad, met de Abdij van St. Séverin uit de 13e eeuw. Uw fietst naar het middeleeuwse stadje Ferrières, waar het oude stadscentrum prachtig bewaard is gebleven. Midden in de smalle straatjes staat een prachtig klooster. De bestemming van vandaag is Montargis, zelfs met 15000 inwoners de grootste stad van de Loiret, na Orléans. Helaas is deze voormalige koninklijke residentie in de 16e eeuw door een brand verwoest, maar de grachten zijn er nog steeds. Ze zijn versierd met veel bloemen en geven de stad veel charme. Vandaag de dag is er geen diner aan boord. U kunt een van de lokale restaurants in Montargis uitkiezen.

Dag 7: Montargis (45 km)

Vanuit Montargis fietst u naar Château-Renard, waar u de ruïnes van een kasteel uit de 10e eeuw kunt bezoeken. U kunt hier ook het bijenmuseum bezoeken, daar kunt u de imkers en hun bijen aan het werk zien en kunt u hun heerlijke honing proeven. Langs de rivier de Ouanne keert u terug naar Montargis.

Dag 8: Montargis

Einde van de reis: Ontscheping na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Een gedetailleerde fietskaart, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Dag-tot-dag programma Montargis - Parijs

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onder voorbehoud van wijzigingen wegens nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Indien er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden verscheept, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis annulering).

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onder voorbehoud van wijzigingen wegens nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Indien er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden verscheept, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis annulering).

Dag 1: Montargis

Inschepen en inchecken om 14.00 uur in Montargis. Na een ontvangst door de kapitein, de bemanning en de reisleider is er tijd voor fietsinstructie en een proefrondje.

Na het diner neemt de reisleider u mee voor een wandeling door het sfeervolle  Montargis, de op één na grootste stad van de regio Loiret (na Orléans).  De grachten, die ooit de Koninklijke residentie opfraaiden, zijn er nog steeds. De gebouwen zijn helaas in de 16e eeuw door een brand verloren gegaan.

Dag 2: Montargis (45 km)

Na het ontbijt fietst u van Montargis naar Château-Renard, waar u de ruïnes van een kasteel uit de 10e eeuw kunt bezoeken. U bezoekt ook het bijenmueseum, daar kunt u de imkers en hun bijen aan het werk zien en hun heerlijke honing proeven. Langs de rivier de Ouanne keert u terug naar Montargis.

Dag 3: Montargis – sluis bij Cepoy | sluis bij Cepoy – Néronville (39 km of 46 km)

Ontbijt tijdens het varen naar de sluis van Cepoy. Uw fietstocht gaat langs de rivier Loing. De eerste stop is de middeleeuwse stad Ferrières met haar oude stadskern, die prachtig bewaard is gebleven. Midden in de smalle straatjes staat een prachtig klooster. Hierna fietst u naar Egréville. Dit dorp is al honderden jaren een belangrijk commercieel kruispunt, bekend door de vele markten en kermissen. U bezoekt ook de beeldentuin “Jardin Bourdelle”. In deze tuin kunt u zo’n 57 monumentale bronzen beelden van de kunstenaar Antoine Bourdelle bewonderen. Eindbestemming van vandaag is het landelijke Néronville.

Dag 4:  Néronville – Nemours (29 km of 43 km)

Onze route gaat vandaag door een gebied dat al in de Gallo-Romeinse tijd werd gecultiveerd. De eerste stop is de oude Gallische vesting Château-Landon, een prachtig gelegen vestingstadje op een rots. De abdij van St.-Séverin dateert uit de 13e eeuw. via een rotsrijk gebied komt u in Nemours weer aan boord op de Fleur. Het kasteel in Nemours, gebouwd rond 1120, is nu een prehistorisch museum van de regio Ile-de-France.

Dag 5: Nemours – Moret-sur-Loing (32 km of 43 km)

Vandaag blijven we in het dal van de Loing rivier. Eerst bezoekt u Grez-sur-Loing waarin het begin van de 20e eeuw veel kunstenaars woonden. Daarna gaat u verder naar Bourron-Marlotte. In het stadhuis kunt u een paar prachtige impressionistische schilderijen bewonderen. U overnacht in Moret-sur-Loing. Dit is een charmant middeleeuws vestingstadje, strategisch gelegen aan de oever van de Loing, waar de schilder Sisley inspiratie vond voor zijn prachtige, impressionistische schilderijen.

Dag 6: Moret-sur-Loing – Melun (40 km)

Vandaag fietst u door de prachtige bossen van Fontainebleau. De eerste bestemming is de stad Fontainebleau, met zijn prachtige paleis, dat erg in trek is bij de Franse koningen, vanwege de vele mogelijkheden om te jagen in de omringende bossen. In het kasteel is een museum gewijd aan Napoleon. Fontainebleau is ook een aangename stad om rond te wandelen of te winkelen. Hierna gaat het verder naar het artistieke dorp Barbizon, waar sinds de eerste helft van de 19e eeuw veel schilders inspiratie hebben opgedaan. Een groep landschapsschilders stichtte de “School van Barbizon”. U kunt het plaatselijke museum bezoeken. Eindbestemming van uw fietstocht is Melun, een stad die bekend staat als “le domaine des reines blanches”, dat vroeger het domein was van de weduwen van de Franse koningen. Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt een van de lokale restaurants in de stad uitkiezen.

Dag 7: Melun – sluis bij Evry | sluis bij Evry – Parijs (31 km)

U nadert Parijs, wat betekent dat er meer verkeer is onderweg. In de ochtend kunt u genieten van een korte fietstocht, waarbij u de oevers van de Seine volgt tot aan de sluis van Evry. Daar stapt u aan boord van de Fleur, om zo Parijs binnen te varen. Lunch aan boord. De aanlegplaats van de Fleur ligt in het centrum van Parijs, niet ver van de Notre Dame. Na het diner kunt u samen met de reisleider een stadswandeling maken.

Dag 8: Parijs

Einde van de reis: Ontscheping na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Een gedetailleerde fietskaart, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal elf versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het meenemen van een eigen fiets/e-bike is niet mogelijk, vanwege ruimtegebrek aan dek. Uitzonderingen worden gemaakt voor speciale fietsen, maar alleen nadat deze vooraf zijn aangemeld en bevestigd.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.

Op geselecteerde afvaarten ontvang je 200 euro korting per persoon. De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingen. In de kalender zijn de kortingsdata oranje gemarkeerd.


Prijzen en informatie

Op geselecteerde afvaarten ontvang je 200 euro korting per persoon. De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingen. In de kalender zijn de kortingsdata oranje gemarkeerd.

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor Juni Juli
Tweepersoonshut 2 pers. € 1899 € 1799 1 persoon in 2pers. hut 1 pers. € 2848.50 € 2698.50
Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor alle data
Tweepersoonshut 2 pers. € 1729 1 persoon in 2pers. hut 1 pers. € 2593,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 6 x 3-gangendiner
 • koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Airco in de hut
 • Dagelijkse fietsinstructie
 • Volledig gegidste fietstochten (vanaf 18 gasten: 2 reisleiders , 2 groepen)
 • Een aantal korte avondwandelingen
 • Gebruik van pontjes
 • GPS-routes
 • Gebruik van een fietshelm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Toegang tuin Bourdelle
 • Toegang bijenmuseum
 • Bezoek stadhuis Bourron-Marlotte
 • Wandeling met een lokale gids in Chaeteau-Landon
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1x diner
 • Drankjes
 • Huur fiets of e-bike | 2025:  Huur E-Bike
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooi (op eigen verzoek)
 • Entreegelden en excursies (niet genoemd onder ‘Inbegrepen’)
 • Vervoer naar en van de haven
 • Parkeergelden
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/e-bikes
 • De fietsen zijn van het merk Gudereit met 11 versnellingen, handremmen, slot en fietstas.
 • De e-bikes zijn van het merk Gudereit EC-4 met 8 versnellingen, handremmen, slot en fietstas (alleen op aanvraag, beperkt aantal (14 stuks) beschikbaar).
 • Het meenemen van een eigen fiets/e-bike is niet mogelijk, vanwege ruimtegebrek aan dek. Alleen voor speciale fietsen is dit, alleen mogelijk na overleg en indien plaats, beschikbaar.
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

 • Huur E-Bike Premium: €266 per periode
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op dit schip, vanwege te weinig ruimte op het dek.

 

Transfer tussen Parijs en Montargis:
Er is een goede treinverbinding tussen Parijs (Gare de Lyon) en Montargis. Treinen rijden regelmatig en de reis duurt ca. 1,5 uur. Indien gewenst kunnen wij een taxi voor u reserveren om u van het schip naar het station in Montargis te brengen. Graag de schipper of reisleider van de Fleur informeren.
Vanaf de Gare de Lyon in Parijs, is een busverbinding beschikbaar elke 30 minuten, Le Bus Direct nr. 4 (shuttle) naar het vliegveld Charles de Gaulle, de busreis duurt ca. 50 minuten.

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • Huurfiets Premium: €104 per periode
 • Huur E-Bike Premium: €256 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op dit schip, vanwege te weinig ruimte op het dek.

 

Transfer tussen Parijs en Montargis:
Er is een goede treinverbinding tussen Parijs (Gare de Lyon) en Montargis. Treinen rijden regelmatig en de reis duurt ca. 1,5 uur. Indien gewenst kunnen wij een taxi voor u reserveren om u van het schip naar het station in Montargis te brengen. Graag bij de schipper of reisleider van de Fleur navragen.
Vanaf de Gare de Lyon in Parijs, is een busverbinding beschikbaar elke 30 minuten, Le Bus Direct nr. 4 (shuttle) naar het vliegveld Charles de Gaulle, de busreis duurt ca. 50 minutes.Beoordelingen

gebaseerd op 2 beoordelingen op
29 sep 2020

Rinus

Een prachtige reis gemaakt tussen de grote stad Parijs en het zeer mooi gelegen stadje Montargis aan de Loing. Onderweg heel mooie historische plaatsen bezocht, zoals Chateau-Renard en Chateau-Landon. Deze stadjes zijn een echte aanrader! Ook het kasteel in Fontainebleau van oa de Napoleons is een echte bezienswaardigheid. Prima fietsroutes, en echt goede fietsen van de boot, zelfs met hydraulische handremmen! Daarmee is het soms wat heuvelachtig gebied voor iedereen goed te fietsen. En dan nog een geweldige crew, heerlijke maaltijden, zeer bedreven gids en dagelijkse rondleidingen en activiteiten tijdens de fietstochten. Op deze reis kom je echt niets tekort!

Reactie van Boat Bike Tours 1 okt 2020

Hartelijk dank voor uw enthousiaste review aan boord van de Fleur. Fijn dat u zo genoten heeft. Team Boat Bike Tours.

6 sep 2020

H. Mooij

Over Boat Bike Tours kan ik alleen maar zeer tevreden zijn. De verstrekte informatie voorafgaand aan de vakantie was helder en duidelijk. Op de boot ‘Fleur’ heb ik 2 weken lang mogen genieten van een prima verzorgde vakantie. Onze gids was uitermate goed voorbereid en op de hoogte van de plaatselijke situatie. Na iedere avondmaaltijd was er een briefing zodat men daags erna goed geïnformeerd kon starten met fietsen. Dagelijks werd er schoongemaakt. Het eten was van uitmuntende kwaliteit en het personeel was vriendelijk en behulpzaam. Ik had mijn eigen (aangepaste) fiets mee die moeiteloos door het personeel van en aan boord werd gehaald en ook mijn verzoek om een krukje in de badkamer werd probleemloos ingewilligd. Het enige minpuntje was het evaluatieformulier dat op de laatste dag op mijn bed lag: deze was in het Duits terwijl ik Nederlandse ben. Niets dan lof over Boat Bike Tours, ik kan deze organisatie zeer zeker aanraden.

Reactie van Boat Bike Tours 8 sep 2020

Hartelijk dank voor uw 5 sterren voor de reis Parijs -Montargis die u zowel heen als terug heeft ervaren. We zullen uw complimenten doorsturen naar de bemanning van de Fleur. We hebben ons systeem nu aangepast zodat er ook een mogelijkheid is om ook in uw eigen taal de vragen te kunnen beantwoorden en lezen. Alles is in gereedheid voor het volgende seizoen! Team Boat Bike Tours


Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Fleur België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Deels overdekt zonnedek

Gratis koffie en thee gekoeld (bruisend) water 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 20 gasten
10 hutten
6 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Parijs Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Epernay
korting
Parijs - Epernay of Epernay - Parijs Geniet van de prachtige Champagnestreek

E-Bike tochten door de Champagnestreek

Beroemde champagnekelders in Epernay

Parijs, een must voor Europese bezoekers

Premiumschip met max. 24 gasten

Reisduur
travel time 7 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Brugge Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Parijs
Brugge - Parijs of Parijs- Brugge Per fiets door Vlaanderen & Frankrijk

Prachtig fietsen in België en Noord-Frankrijk

Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog

Geniet van Parijs, de Lichtstad

Premiumschepen met max. 20 tot 24 passagiers

Reisduur
travel time 15 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Auxerre Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Moret sur Loing
korting
Bourgondië: Auxerre - Moret of Moret - Auxerre Het land van het goede leven

Fietsen door een schitterend landschap

Kunst en cultuur in Sens en Auxerre

Geniet van heerlijke Bourgondische wijnen

Premiumschepen met max. 24 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
4 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2

Uw gekozen reis:

Parijs – Montargis of Montargis – Parijs | Seine Vallei

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.