Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenIonische Eilanden van/naar Corfu
All tours in Griekenland

Ionische Eilanden van/naar Corfu

Thuis van goden en keizerinnen

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 3
Moeilijkheidsgraad 3
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Voor de westkust van Griekenland, op de Ionische Eilanden, toont Griekenland haar groenste kant. Ongerepte natuur, de helderblauwe, glinsterende Ionische Zee en eeuwenlange Venetiaanse invloed domineren de Ionische Eilanden archipel. Deze tour begint op Corfu, het droomeiland van de onvergetelijke Oostenrijkse keizerin Sissi, en leidt naar spectaculaire regio’s die buiten Griekenland weinig bekend zijn. Per fiets en schip ontdekken we het beroemde eiland Ithaka, waarvan gezegd wordt het thuis van Odysseus te zijn, het onvergetelijke groene vogelreservaat Lefkas, en verkennen we de fantastische bergwereld van Kefalonia en de prachtige olijfgaarden […]

Vanaf €1990 p.p.

Bezoek de prachtige westkust van Griekenland

Beroemde eilanden Ithaca, Lefkas & Paxos

Bezoek aan grot Melissani

Schip met max. 20 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Ionische Eilanden van/naar Corfu
Print this page

Over deze reis

Voor de westkust van Griekenland, op de Ionische Eilanden, toont Griekenland haar groenste kant. Ongerepte natuur, de helderblauwe, glinsterende Ionische Zee en eeuwenlange Venetiaanse invloed domineren de Ionische Eilanden archipel.
Deze tour begint op Corfu, het droomeiland van de onvergetelijke Oostenrijkse keizerin Sissi, en leidt naar spectaculaire regio’s die buiten Griekenland weinig bekend zijn. Per fiets en schip ontdekken we het beroemde eiland Ithaka, waarvan gezegd wordt het thuis van Odysseus te zijn, het onvergetelijke groene vogelreservaat Lefkas, en verkennen we de fantastische bergwereld van Kefalonia en de prachtige olijfgaarden die het kleine eiland Paxos bedekken.
Geniet van uw verblijf aan boord van het houten motorjacht en laat u verwennen door de uitstekende Griekse gastvrijheid en keuken!

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U slaapt en ontbijt en gebruikt 1 of 2 warme maaltijden aan boord. Afhankelijk van het programma is dit lunch of diner. De andere maaltijd is aan wal (niet inbegrepen). Het is mogelijk om een dag aan boord door te brengen als u dat wilt. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u kunt ook uw eigen fiets meenemen als u dat bij boeking aangeeft (eigen E-Bike meenemen is niet mogelijk).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma

Dag 1: Corfu/Corfu-stad (Inscheping)

Individuele aankomst per vliegtuig op het eiland Corfu en vervolgens transfer naar het schip. Inchecken op de Panagiota vanaf 14:00 uur. Diner aan boord. Overnachting in Corfu-stad.

Dag 2: Corfu-eiland – Sivota | Sivota – Parga (ca. 28 km) | Parga – Eiland Lefkas

Het avontuur begint! ‘s Ochtends vaart het schip naar Sivota op het vasteland van Griekenland. Daar begint de eerste fietstocht die u leidt naar Parga, prachtig gelegen onder een Venetiaans fort dat uitkijkt over de oude stad. Hier wacht het schip op u om u mee te nemen op een lange cruise naar Nidri op het eiland Lefkas. Onderweg passeren we een slimme draaibrug die Lefkas met het Griekse vasteland verbindt. U overnacht in de levendige haven van Nidri.

Dag 3: Eiland Lefkas (ca. 35 km) | Sivota – Fiskardo

Na het ontbijt begint u met een korte tour naar een waterval in de buurt van Nidri. Met een beetje geluk stroomt er genoeg water voor een verfrissende duik. Daarna vervolgt u uw weg over rustige wegen, via Siyros naar het pittoreske havenstadje Sivota. Hier gaat u aan boord van het schip en vaart deze naar Fiskardo op het eiland Kefalonia. Gelegen aan de noordelijke punt van het eiland, betovert het havenstadje met zijn kleurrijke huizen en vele cafés en bars langs de levendige promenade.

Dag 4: eiland Kefalonia (ca. 39 km) | Sami – Vathy

U verlaat Fiskardo per fiets en beklimt een indrukwekkende bergweg aan de westkust van Kefalonia, waar u geniet van adembenemende uitzichten over het Assos-schiereiland en het beroemde Myrtos-strand. Na de klim keert u landinwaarts en doorkruist het eiland. Kort voor het einde van de fietstocht bezoekt u de Melissani-stalactietgrot in een kleine roeiboot en bewondert de ongelooflijke blauwtinten die ontstaan door de unieke grotformaties, zon en water. In Sami verwelkomt uw schip u en eenmaal aan boord, vertrekt het naar Vathy op Ithaka.

Dag 5: Eiland Ithaca (ca. 20 of 28 km)

‘s Ochtends fietst u op het eiland Ithaka. Het thuisland van de mythische koning Odysseus is een heuvelachtig eiland met een prachtig landschap. Op de fietsroute van vandaag geniet u van het typische karakter van de Ionische Eilanden, weg van de gebaande toeristische paden: knoestige olijfbomen, kristalhelder water en vriendelijke eilandbewoners – op Ithaka lijkt de tijd stil te staan. Beslis zelf of u de uitdaging van een echte heuvelklim aangaat, of kiest voor het ontspannen alternatief van een panoramische rit op halve hoogte. De Panagiota wacht op u in Frikes voordat het vertrekt naar het kleine eiland Meganisi.

Dag 6: Eilanden Meganisi en Paxos (ca. 17 km)

Meganisi is een klein eiland vol charme, dat u ‘s ochtends per fiets verkent. De panoramische tour leidt u langs stille eilandwegen en door de drie dorpen van het eiland, die een goed beeld geven van het traditionele eilandleven van de Grieken. Op het strand van Spartochori kunt u genieten van een kop koffie en een duik in de zee. ‘s Middags vaart het schip u naar het eiland Paxos, waarvan de unieke natuurlijke haven in Gaios een speciale eilandsfeer creëert. De avond kunt u doorbrengen in een van de gezellige taverna’s van Gaios.

Dag 7: Eilanden Paxos en Corfu (ca. 23 km) | Paxos – Corfu-stad

Paxos, het kleinste van de zeven Ionische Eilanden, is zo dicht begroeid met olijfbomen dat het hele eiland een prachtige zilvergroene kleur lijkt te hebben. Onze ochtendtour leidt ons over het hele eiland. Er is genoeg tijd om te genieten van een duik in zee op een van de vele stranden. ‘s Middags brengt de Panagiota u terug naar Corfu, waar u uw reis afsluit met een diner en een gezellige laatste avond aan boord.

Dag 8: Corfu / Corfu-stad (Uitschepen)

Na het ontbijt, uitchecken en individuele terugreis of verlengd verblijf in Griekenland.

Goed om te weten
 • Wijzigingen in het reisschema: We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het geplande reisschema als gevolg van veranderende wind- en weersomstandigheden en organisatorische vereisten. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat de havens op de volgorde van het dag tot dag programma overvol zijn, dan zal de reis in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.
 • Taal aan boord: Vanwege ons internationale publiek worden alle tours tweetalig uitgevoerd, in het Engels en Duits. Ook de reisbescheiden worden alleen in het Engels en Duits aangeboden. Geeft u bij boeking door welke taal uw voorkeur heeft.
 • Fietsniveau: normale fiets 2 – 3 / E-Bike 1: De fietsroutes vereisen een gevorderd basisconditie van de deelnemers. De dagelijkse routes hebben een lengte van 20 – 40 km. Ze voeren door heuvelachtige of bergachtige gebieden en worden zonder tijdsdruk voltooid. De fietstochten brengen ons tot 300 – 900 m hoogte. Er zijn ook enkele langere beklimmingen waar het natuurlijk is toegestaan om met de fiets aan de hand te lopen. We fietsen voornamelijk op asfaltwegen, die buiten de vakantieseizoenen zelden door auto’s worden gebruikt. Uw reisleider informeert u elke dag over de details van de tocht.
  Groepstempo: Bij onze reguliere fietstochten bepalen de fietsers op normale fietsen het tempo. We vragen gasten die een e-bike hebben gereserveerd hier rekening mee te houden en te accepteren dat de gewone fietsers tijd nodig hebben om te rusten en er langer over doen om de heuvels te beklimmen. We danken u voor uw begrip.
 • Helmplicht: Helmen zijn verplicht op onze fietstochten. Het is aan te raden om uw eigen, goed passende helm mee te nemen, aangezien onze huurhelmen beperkt zijn (gratis, reserveren verplicht).
 • Kinderen: Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goede fysieke conditie en een minimumleeftijd van 10 jaar en eerdere ervaring met fietstochten de fietstochten op eigen kracht aankunnen. Houd er rekening mee dat de minimale hoogte voor een huurfiets 1,20 m is voor hybride fietsen en 1,50 m voor e-bikes. In Kroatië geldt een helmplicht voor alle kinderen tot 16 jaar.
 • Catering: De kok aan boord is een bemanningslid en bereidt het ontbijt en een of twee warme maaltijden per dag. De catering begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek. De catering bestaat uit 2 x volpension en 5 x halfpension.
 • Internet: Houd er rekening mee dat er geen WiFi beschikbaar is aan boord van de Panagiota. Als u tijdens de reis verbinding met het internet moet maken, raden we u aan uw draagbare elektronische apparaat mee te nemen naar een café of bar ergens in de haven. Gratis WiFi is vrijwel overal beschikbaar. Als u iets te eten of te drinken bestelt, kunt u onbeperkt gebruikmaken van de WiFi.
 • Bagageadvies: Breng uw persoonlijke bezittingen mee in opvouwbare reistassen. Vermijd harde beschermkoffers. Deze zullen te zwaar/groot zijn om in uw hut op te bergen.
 • Onze schepen: Vergeet niet dat het schip zowel uw hotel als een machine is, die moet worden onderhouden en bediend – dag en nacht. Een zekere mate van lawaai is daarom onvermijdelijk.

Prijzen en informatie

Inbegrepen in deze reis
 • 8-daagse reis op een motoryacht met bemanning
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonshut benedendeks met douche/toilet
 • 2 x volpension en 5 x halfpension
 • Engels- en Duitssprekende reisleiding
 • Begeleide fietstochten en excursies zoals beschreven in het reisschema
 • Beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Overzichtskaarten voor de dagelijkse tours aan boord
Niet inbegrepen in deze reis
 • Transfer naar Corfu, Griekenland
 • Vast (verplicht) bedrag voor flessen water en toeristenbelasting €60 per persoon of voor kinderen tot 16 jaar €30 (te betalen aan de kapitein)
 • Huurfiets of E-bike (optioneel)
 • Huur fietshelm (optioneel)
 • Entreegelden & excursies (niet vermeld in het reisprogramma)
 • Maaltijden en drankjes aan wal
 • Parkeerkosten
 • Overige transfers
 • Drankjes aan boord (turflijst; te betalen aan de kapitein)
 • Persoonlijke (reis)verzekeringen
 • Fooien voor reisleiding en bemanning (naar eigen inzicht)
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/E-Bikes

Alle hybride fietsen zijn betrouwbare, onderhoudsarme fietsen met een aluminium frame in verschillende maten. De fietsen zijn uitgerust met 28 inch holkamervelgen met lekvrije tourbanden, hoogwaardige derailleurversnellingen en remsystemen, een bagagedrager en een stevige fietsstandaard, een tourzadel en spatborden en een bagagedrager. Houd er rekening mee dat deze huurfietsen alleen beschikbaar zijn voor deelnemers die langer zijn dan 1,50 m.

E-bikes: Hoogwaardige elektrische fietsen, voornamelijk aangedreven door een Bosch-motor die lange afstanden kunnen afleggen en gekenmerkt worden door hun lichte gewicht en geweldige onderdelen. Er kunnen ook alternatieve aandrijfsystemen worden gebruikt. Standaard onderdelen van onze e-bikes in verschillende framematen zijn onder andere 28 inch holkamervelgen met lekvrije toerbanden, hoogwaardige derailleurversnellingen en remsystemen, een bagagedrager en een stevige fietsstandaard, een toerzadel en spatborden en een bagagedrager. We bieden een trapeze frame voor alle gasten tot 1,79 m, en een diamond frame voor mensen langer dan 1,80 m.

Gewichtslimiet voor eigen fietsen: Houd er rekening mee dat we een gewichtslimiet van 22 kg hanteren als u uw eigen fiets meeneemt aan boord van een van onze schepen. Deze limiet is belangrijk om de gezondheid van onze gidsen/bemanningsleden te beschermen, als zij de fietsen aan boord moeten tillen. Als we het nodig achten, zullen we het gewicht ter plaatse controleren. Als de gewichtslimiet wordt overschreden, behouden we ons het recht voor om te weigeren de fiets aan boord te nemen. Het is niet mogelijk om uw eigen E-bike mee aan boord te nemen.Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip Panagiota Griekenland

Twee zonnedekken

Airconditioning

Dekstoelen

Zwemtrap

max. 20 gasten
10 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Uw gekozen reis:

Ionische Eilanden van/naar Corfu

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.