Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenSplit – Dubrovnik of v.v.
All tours in Kroatië

Split – Dubrovnik of v.v.

Split - Dubrovnik of v.v.

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 3
Moeilijkheidsgraad 3
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Als u de regio Zuid-Dalmatië grondig wilt ervaren, en daarbij niet zonder Dubrovnik en zijn verbazingwekkende stadsmuren wilt, is deze fiets-vaar-vakantie een uitstekende keuze. Begeleid door een van onze charmante motorjachten, leert u dit dunbevolkte deel van Kroatië kennen. Adembenemende landschappen, prachtige baaien en culturele hoogtepunten wachten op u. De hoogtepunten van de reis zijn de stadscentra van Dubrovnik en Split, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. U fietst over de eilanden Mljet, Lastovo, Korčula, Hvar en Brač en ervaart de interactie van zee en land, cultuur en natuur […]

Vanaf €1490 p.p.

UNESCO-stadscentra Split & Dubrovnik

Eilanden Brač, Hvar, Korčula, Lastovo, Mljet

Prachtige azuurblauwe baaien

Schepen met max. 35 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Split – Dubrovnik of v.v.

Over deze reis

Als u de regio Zuid-Dalmatië grondig wilt ervaren, en daarbij niet zonder Dubrovnik en zijn verbazingwekkende stadsmuren wilt, is deze fiets-vaar-vakantie een uitstekende keuze. Begeleid door een van onze charmante motorjachten, leert u dit dunbevolkte deel van Kroatië kennen. Adembenemende landschappen, prachtige baaien en culturele hoogtepunten wachten op u. De hoogtepunten van de reis zijn de stadscentra van Dubrovnik en Split, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. U fietst over de eilanden Mljet, Lastovo, Korčula, Hvar en Brač en ervaart de interactie van zee en land, cultuur en natuur van dichtbij.

Bij deze reis heeft u de keuze uit 2 varianten: standaard of plus. De routes zijn (nagenoeg) hetzelfde, het verschil is:
Standaard: standaard schip, fietstempo wordt bepaald door de gasten op een normale/hybride fiets
Plus: premium schip, het fietstempo wordt bepaald door de gasten op een E-bike
Meer informatie vindt u bij “goed om te weten” en bij “Fiets/E-Bike”.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U slaapt en ontbijt en gebruikt 1 of 2 warme maaltijden aan boord. Afhankelijk van het programma is dit lunch of diner. De andere maaltijd is aan wal (niet inbegrepen). Het is mogelijk om een dag aan boord door te brengen als u dat wilt. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u kunt ook uw eigen fiets meenemen als u dat bij boeking aangeeft (eigen E-Bike meenemen is niet mogelijk).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma standaard reis Split - Dubrovnik

Dag 1: Split

Individuele reis naar Split. Het inchecken aan boord begint tussen 14.00 en 14.30 uur in de haven van Split. Rond 16.30 uur kunt u deelnemen aan een begeleide stadstour waarbij u het voormalige paleis van keizer Diocletianus verkent en meer te weten komt over de transformatie tot de stad die het vandaag de dag is. Het schip blijft ‘s nachts in Split, zodat u de kans krijgt om het nachtleven van Split te ervaren.

Dag 2: Split – Eiland Brač: Postira – Milna – Eiland Hvar: Stari Grad – Jelsa – Stari Grad (ca. 29 km + ca. 20 km)

‘s Morgens varen we naar het eiland Brač, beroemd om zijn stralend witte kalksteen dat onder andere gebruikt is voor het Witte Huis in Washington en voor de bouw van het Duitse Rijksdaggebouw in Berlijn. Aangekomen op Brač begint de eerste fietstocht en fietsen we langs de schilderachtige noordkust van het eiland van Postira naar Milna. Voordat we afdalen naar Milna waar het schip op ons wacht, kunnen we genieten van prachtige uitzichten over de Dalmatische eilanden. We gaan weer aan boord en genieten van een ontspannende cruise en een verkwikkende lunch op weg naar de kunstenaarsstad Stari Grad op het eiland Hvar. Bij aankomst heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een tweede fietstocht door de groene vlaktes van het eiland naar het kustplaatsje Jelsa. Na een pauze voor koffie en ijs, vervolgen we de rondrit terug naar Stari Grad waar we de nacht doorbrengen.

Dag 3: Eiland Hvar: Stari Grad – Hvar – Eiland Korčula (ca. 22 km)

De fietstocht van vandaag leidt ons van Stari Grad naar de hoofdstad Hvar aan de andere kant van het eiland. Onze tocht voert ons door de ongerepte lavendelvelden en kleine dorpjes van het eiland, terwijl we genieten van de ongelooflijke uitzichten over de Dalmatische kustlijn. Bij aankomst heeft u tijd om de stad Hvar te ontdekken. Op het prachtige Renaissanceplein kunt u genieten van het uitzicht op het Spaanse fort dat hoog boven de stad uittorent. We gaan aan boord voor de lunch en varen naar de havenstad Vela Luka op het eiland Korčula, waar we de nacht doorbrengen.

Dag 4: Eiland Korčula: Vela Luka – Stad Korčula (ca. 60 km)

De fietstocht van vandaag leidt ons over het charmante eiland Korčula, helemaal tot aan de stad Korčula. Een mild mediterraan klimaat en een breed scala aan verschillende landschappen wachten hier op ons. Neem de tijd en vergeet niet om af en toe een pauze te nemen om te genieten van het uitzicht over de diepblauwe zee en de omliggende eilanden. De pittoreske stad Korčula, met zijn visgraatstructuur van steegjes, wedijvert met Venetië om de eer de geboorteplaats te zijn van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Hier brengen we de nacht door en genieten we van een begeleide stadswandeling vol met fascinerende anekdotes over de geschiedenis van de stad en het eiland.

Dag 5: Eiland Korčula – Lastovo (ca. 28 km)

‘s Ochtends vertrekken we uit de bruisende stad Korčula en varen we naar het rustige eiland Lastovo. Onderweg genieten we van een zwemstop direct vanaf de boot en een heerlijke lunch voordat we het eiland op de fiets gaan verkennen. Lastovo is een van de kleinere bewoonde eilanden in de Adriatische Zee. Keizer Augustus waardeerde het milde klimaat, en in de Romeinse tijd werd het zelfs “Augusta Insula” naar hem genoemd. De ca. 800 inwoners leeft nog steeds voornamelijk van de visserij, landbouw en wijnbouw. De goudkleurige witte wijn “Marastina”, die zelfs buiten de grenzen van Kroatië bekend is, wordt hier verbouwd. We brengen een rustige nacht door in een afgelegen natuurlijke haven onder een sterrenhemel.

Dag 6: Eiland Mljet: Nationaal Park Mljet (ca. 30 km)

‘s Ochtends genieten we van het ontbijt tijdens een cruise naar het groene eiland Mljet. Mljet is groen omdat 70% van het eiland bedekt is met bos, waardoor het het meest beboste eiland in de Middellandse Zee is. Homerus noemde dit mooie eiland in zijn epische gedicht “Odyssee”. Hij maakte het tot een thuis voor de nimf Calypso en de legendarische Griekse koning Odysseus, die Calypso niet kon weerstaan, bleef zeven jaar op Mljet. Na een verfrissende zwemstop vanaf het schip en de lunch aan boord, arriveren we in de haven van Pomena en genieten we ‘s middags van een rondrit op onze fietsen door het Nationaal Park Mljet. De nacht wordt doorgebracht in de haven van Pomena.

Dag 7: Eiland Mljet – Dubrovnik (ca. 33 km)

Vanuit Pomena fietsen we over de lengte van dit prachtig begroeide eiland, genietend van de schaduw van de bomen langs de weg. Het schip wacht op ons in de haven van Sobra, waar we aan boord gaan en genieten van de laatste cruise van de week naar de indrukwekkende stad Dubrovnik. Na aankomst in Dubrovnik is er volop tijd om de UNESCO-werelderfgoedstad te verkennen en deel te nemen aan een begeleide stadstour. Een gezellig avondmaal aan boord van het schip geeft u de gelegenheid om de avonturen van deze week te vieren met medereizigers en gidsen.

Dag 8: Dubrovnik

Na het ontbijt kunt u tot 9 uur uitschepen en uw individuele reis naar huis vervolgen of uw verblijf in Kroatië verlengen.

Goed om te weten
 • Wijzigingen in het reisschema: We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het geplande reisschema als gevolg van veranderende wind- en weersomstandigheden en organisatorische vereisten. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat de havens op de volgorde van het dag tot dag programma overvol zijn, dan zal de reis in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.
 • Taal aan boord: Vanwege ons internationale publiek worden alle tours tweetalig uitgevoerd, in het Engels en Duits. Ook de reisbescheiden worden alleen in het Engels en Duits aangeboden. Geeft u bij boeking door welke taal uw voorkeur heeft.
 • Fietsniveau: normale fiets 2-3 / E-Bike: 1: De fietstochten vereisen een gevorderd fitnessniveau. De routes brengen ons tot een hoogte van 200 – 500 m boven zeeniveau. De fietstochten tot 60 km voeren ons door heuvelachtig en bergachtig terrein en worden zonder tijdsdruk afgelegd. Deelnemers moeten ook lange en steile beklimmingen kunnen beheersen. U kunt ervoor kiezen om een halve of hele dag te zwemmen of tijd door te brengen aan boord van het schip in plaats van de geplande fietstocht te maken.
 • Groepstempo standaard reis: Bij onze reguliere fietstochten bepalen de fietsers op normale fietsen het tempo. We vragen gasten die een e-bike hebben gereserveerd hier rekening mee te houden en te accepteren dat de gewone fietsers tijd nodig hebben om te rusten en er langer over doen om de heuvels te beklimmen. We danken u voor uw begrip.
 • Groepstempo Plus reis: Bij onze plus/e-bike tourprogramma’s wordt het tempo bepaald door de fietsers op e-bikes. Gasten die deelnemen aan deze tochten op een gravel bike moeten over de nodige fysieke conditie beschikken om dit tempo bij te kunnen houden. Bedankt voor uw begrip.
 • Helmplicht: Helmen zijn verplicht op onze fietstochten. Het is aan te raden om uw eigen, goed passende helm mee te nemen, aangezien onze huurhelmen beperkt zijn (gratis, reserveren verplicht).
 • Kinderen: Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goede fysieke conditie en een minimumleeftijd van 10 jaar en eerdere ervaring met fietstochten de fietstochten op eigen kracht aankunnen. Houd er rekening mee dat de minimale hoogte voor een huurfiets 1,20 m is voor hybride fietsen en 1,50 m voor e-bikes. In Kroatië geldt een helmplicht voor alle kinderen tot 16 jaar.
 • Catering: De kok aan boord is een bemanningslid en bereidt het ontbijt en een of twee warme maaltijden per dag. De catering begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek. De catering bestaat uit 2 x volpension en 5 x halfpension.
 • Onze schepen: Vergeet niet dat het schip zowel uw hotel als een machine is, die moet worden onderhouden en bediend – dag en nacht. Een zekere mate van lawaai is daarom onvermijdelijk.

Dag tot dag programma standaard reis Dubrovnik - Split

Dag 1: Dubrovnik

Individuele reis naar Dubrovnik. Het inchecken aan boord start tussen 14.00 en 14.30 uur in Gruž, de haven van de stad. Om ongeveer 16.30 uur heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een begeleide rondleiding door Dubrovnik, waarbij u leert over de geschiedenis van de stad en de meest indrukwekkende plekken bezoekt. Het schip blijft de eerste nacht in Gruž, wat u de gelegenheid biedt om het nachtleven van Dubrovnik te ervaren.

Dag 2: Dubrovnik – Eiland Šipan – Eiland Mljet (ca. 11 km + ca. 30 km)

In de ochtend vaart het schip over naar het nabijgelegen eiland Šipan. Šipan is het grootste van de Elafitische Eilanden, maar nog steeds bescheiden van formaat. Een geweldige plek voor uw eerste fietstocht en om gewend te raken aan het rijden in een groep. Na uw eerste tocht gaat u weer aan boord en kunt u genieten van een cruise naar het groene eiland Mljet. Groen omdat 70% van het landoppervlak bedekt is met bos, waardoor het het meest beboste eiland in de Middellandse Zee is. Homerus noemde dit prachtige eiland in zijn epische gedicht “Odyssee”. Hij maakte er een thuis voor de nimf Calypso en de legendarische Griekse koning Odysseus, die Calypso niet kon weerstaan en zeven jaar op Mljet bleef. U komt aan in de haven van Pomena en hier begint de 2de fietstocht, een rondrit door het Nationaal Park Mljet. De nacht brengt u door in de haven van Pomena.

Dag 3: Eilanden Lastovo en Korčula: Stad Korčula (ca. 28 km)

In de ochtend brengt het schip u naar het eiland Lastovo. Het eiland is een van de kleinere bewoonde eilanden in de Adriatische Zee. Keizer Augustus waardeerde het milde klimaat, en in de Romeinse tijd werd het zelfs “Augusta Insula”, naar hem, vernoemd. De fietstocht van vandaag brengt u over dit prachtige eiland. De goudkleurige witte wijn “Marastina”, bekend tot ver buiten Kroatische grenzen, wordt hier verbouwd. Terug bij het schip is het tijd om te vertrekken! Een overtocht brengt u naar het eiland Korčula, beschouwd als een van de mooiste eilanden in Dalmatië. De pittoreske stad Korčula concurreert met Venetië om de eer van de geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Hier brengt u de nacht door en geniet van een begeleide stadstour vol fascinerende anekdotes over de geschiedenis van de stad en het eiland.

Dag 4: Eiland Korčula: Stad Korčula – Vela Luka (ca. 60 km)

De fietstocht van vandaag leidt u over het charmante eiland Korčula. Een mild mediterraan klimaat en een grote verscheidenheid aan verschillende landschappen vergezellen u tijdens de tour. Neem de tijd en vergeet niet om een pauze te nemen om te genieten van het uitzicht over de diepblauwe zee en naburige eilanden. Het diner wordt aan boord geserveerd om op te laden na een dag vol activiteit. De overnachting is in de beschutte baai van Vela Luka.

Dag 5: Eiland Hvar: Stad Hvar – Stari Grad (ca. 22 km)

De dag begint met een ontspannende cruise naar Hvar stad op het eiland Hvar. Gebruik de tijd voordat de fietstocht begint voor een kleine wandeling door de stad. Staand op het prachtige Renaissanceplein kunt u genieten van het uitzicht op de Spaanse vesting die hoog boven de stad uittorent. De fietstocht van vandaag neemt u mee van de stad Hvar door kleine dorpjes en lavendelvelden naar Stari Grad aan de andere kant van het eiland. De afdaling naar Stari Grad biedt adembenemende uitzichten en daar gaat u aan boord van het schip voor de lunch. De middag kunt u gebruiken om het artistieke kustplaatsje te verkennen en de lokale galeries of musea te bezoeken. De nacht brengt u door in Stari Grad.

Dag 6: Eiland Hvar: Stari Grad – Jelsa – Stari Grad – Eiland Brač (ca. 22 km)

In de ochtend begint u aan een schilderachtige fietstocht van Stari Grad naar de haven van Jelsa en terug. Jelsa is de perfecte plek voor wat ijs en koffie en op de weg terug naar het schip passeert u het pittoreske stadje Vrboska en fietst door de oude Griekse vlaktes die nu een beschermd UNESCO-erfgoed zijn. Bij aankomst in Stari Grad gaat u aan boord voor de lunch en vaart het schip verder naar het eiland Brač. Het eiland staat bekend om zijn stralende, kostbare kalksteen die onder andere werd gebruikt voor het Witte Huis in Washington en bij de bouw van het Rijksdaggebouw in Berlijn. Tijdens de cruise wordt er in een beschutte baai het anker uitgegooid voor een verfrissende zwemstop direct vanaf de achtersteven van het schip, voordat u aankomt in de havenstad Milna. U brengt de middag en avond hier door.

Dag 7: Eiland Brač: Milna – Postira (ca. 29 km) | Postira – Split

De fietstocht van vandaag leidt u langs de noordelijke kustlijn van Brač van Milna naar Postira met prachtige uitzichten over de Dalmatische Eilanden en naar het vasteland. Dan, voor de laatste keer in deze enerverende week, geniet u van de cruise naar de UNESCO-werelderfgoedstad Split. Een begeleide stadstour biedt u de kans om het voormalige Paleis van Keizer Diocletianus van binnen te zien en te leren over zijn transformatie naar de stad die het nu is. Een vrolijke avondmaaltijd aan boord geeft u de tijd om het succes van de week te vieren met medereizigers en reisleiders.

Dag 8: Split 

Na het ontbijt ontscheping tot 9 uur en individuele thuisreis of verlengd verblijf in Kroatië.

Goed om te weten
 • Wijzigingen in het reisschema: We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het geplande reisschema als gevolg van veranderende wind- en weersomstandigheden en organisatorische vereisten. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat de havens op de volgorde van het dag tot dag programma overvol zijn, dan zal de reis in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.
 • Taal aan boord: Vanwege ons internationale publiek worden alle tours tweetalig uitgevoerd, in het Engels en Duits. Ook de reisbescheiden worden alleen in het Engels en Duits aangeboden. Geeft u bij boeking door welke taal uw voorkeur heeft.
 • Fietsniveau: normale fiets 2-3 / E-Bike: 1: De fietstochten vereisen een gevorderd fitnessniveau. De routes brengen ons tot een hoogte van 200 – 500 m boven zeeniveau. De fietstochten tot 60 km voeren ons door heuvelachtig en bergachtig terrein en worden zonder tijdsdruk afgelegd. Deelnemers moeten ook lange en steile beklimmingen kunnen beheersen. U kunt ervoor kiezen om een halve of hele dag te zwemmen of tijd door te brengen aan boord van het schip in plaats van de geplande fietstocht te maken.
 • Groepstempo standaard reis: Bij onze reguliere fietstochten bepalen de fietsers op normale fietsen het tempo. We vragen gasten die een e-bike hebben gereserveerd hier rekening mee te houden en te accepteren dat de gewone fietsers tijd nodig hebben om te rusten en er langer over doen om de heuvels te beklimmen. We danken u voor uw begrip.
 • Groepstempo Plus reis: Bij onze plus/e-bike tourprogramma’s wordt het tempo bepaald door de fietsers op e-bikes. Gasten die deelnemen aan deze tochten op een gravel bike moeten over de nodige fysieke conditie beschikken om dit tempo bij te kunnen houden. Bedankt voor uw begrip.
 • Helmplicht: Helmen zijn verplicht op onze fietstochten. Het is aan te raden om uw eigen, goed passende helm mee te nemen, aangezien onze huurhelmen beperkt zijn (gratis, reserveren verplicht).
 • Kinderen: Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goede fysieke conditie en een minimumleeftijd van 10 jaar en eerdere ervaring met fietstochten de fietstochten op eigen kracht aankunnen. Houd er rekening mee dat de minimale hoogte voor een huurfiets 1,20 m is voor hybride fietsen en 1,50 m voor e-bikes. In Kroatië geldt een helmplicht voor alle kinderen tot 16 jaar.
 • Catering: De kok aan boord is een bemanningslid en bereidt het ontbijt en een of twee warme maaltijden per dag. De catering begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek. De catering bestaat uit 2 x volpension en 5 x halfpension.
 • Onze schepen: Vergeet niet dat het schip zowel uw hotel als een machine is, die moet worden onderhouden en bediend – dag en nacht. Een zekere mate van lawaai is daarom onvermijdelijk.

Dag tot dag programma Plus reis Split - Dubrovnik

Dag 1: Split

Individuele aankomst in Split. Het inchecken aan boord begint tussen 14.00 en 14.30 uur in de haven van Split. Rond 16.30 uur biedt een begeleide stadstour u de kans om het voormalige paleis van keizer Diocletianus van binnen te bekijken en meer te leren over zijn transformatie tot de stad die het nu is. Het schip blijft ‘s nachts in Split, wat u de gelegenheid biedt om het nachtleven van Split te ervaren.

Dag 2: Split – Eiland Brač: Pučišća – Bol – Eiland Hvar: Jelsa (ca. 23 km)

‘s Ochtends begint met een vaartocht naar het eiland Brač, beroemd om zijn stralende, kostbare kalksteen dat onder andere is gebruikt voor het Witte Huis in Washington en voor de bouw van het Duitse Rijksdaggebouw in Berlijn. Eenmaal aangekomen op Brač begint de eerste fietstocht vanuit het pittoreske havenstadje Pučišća, internationaal bekend om zijn steenhouwerijschool, over het eiland naar Bol. Vlakbij ligt het beroemde ‘Golden Horn’, een populaire Kroatische strand dat bekend staat om zijn unieke vorm. Enthousiaste zwemmers kunnen hier een duik nemen voordat we verder varen naar Jelsa op het eiland Hvar.

Dag 3: Eiland Hvar: Jelsa – Stari Grad – Hvar – Eiland Vis (ca. 35 km)

De fietstocht van vandaag op het eiland Hvar brengt ons eerst van Jelsa naar Stari Grad. Na een korte pauze fietsen we verder door lavendelvelden en kleine dorpjes naar de hoofdstad van het eiland, Hvar, aan de andere kant van het eiland. Bewonder het prachtige Renaissanceplein en geniet van het uitzicht op het hoog boven de stad uitstekende Spaanse Fort. Neem de tijd voor een wandeling door het stadje Hvar voordat we aan boord gaan voor de volgende overtocht. Van Hvar varen we verder naar het eiland Vis waar we overnachten.

Dag 4: Eiland Vis – Eiland Korčula (ca. 32 km)

Vis is het meest afgelegen bewoonde eiland van het vasteland van Kroatië. 2.300 jaar geleden vestigde zich hier een Griekse kolonie genaamd Issa. Vanwege zijn strategische ligging was het tot 1995 een militaire zone en verboden voor buitenlandse toeristen. Vandaag hebben we de kans om het prachtige eiland per fiets te verkennen. Vanuit de stad Vis fietsen we een keer rond het hele eiland met een koffiestop in de haven van Komiža en de mogelijkheid voor een traditionele lunch onderweg voordat we terugkeren naar het schip. Na de tour brengt het schip ons naar de haven van Vela Luka op het eiland Korčula waar we overnachten.

Dag 5: Eiland Korčula: Vela Luka – Korčula stad (ca. 60 km)

De fietstocht van vandaag leidt ons over het charmante eiland Korčula helemaal naar de stad Korčula. Een mild mediterraan klimaat en een grote variëteit aan landschappen wachten op ons op dit spectaculaire eiland. Neem de tijd en vergeet niet om af en toe een pauze te nemen om te genieten van het uitzicht over de diepblauwe zee en de naburige eilanden. Het pittoreske stadje Korčula strijdt met Venetië om de eer de geboorteplaats te zijn van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Breng de avond door met wandelen door de visgraatsteegjes en geniet van de sfeer van deze stijlvolle stad. Een begeleide stadstour geeft u een overzicht van de stad en haar geschiedenis.

Dag 6: Eiland Korčula – Pelješac schiereiland: Orebić – Trstenik – Eiland Mljet (ca. 25 km + tot 30 km)

Tijdens het ontbijt brengt een korte cruise ons naar de haven van Orebić op het schiereiland Pelješac. Pelješac is al van ver te herkennen aan zijn indrukwekkende bergketen van de Sv. Ilija, die 1.000 meter hoog is. De beroemde lokale wijnen, genaamd Plavac en Dingač, komen uit deze unieke wijnregio waar wijngaarden stevig verankerd zijn in de steile berghelling. De fietstocht van vandaag voert ons langs de kustlijn van Orebić naar Trstenik, waar het schip op ons wacht met een heerlijke lunch (een kort stuk van 4 km van de tour wordt op gravelwegen gereden om het verkeer van de drukke hoofdweg te vermijden). Na de lunch aan boord varen we naar het groene eiland Mljet, waar we kunnen genieten van een middag fietstocht of een wandeling door het Nationaal Park Mljet met zijn twee zoutmeren. De nacht wordt doorgebracht in de haven van Pomena.

Dag 7: Eiland Mljet – Dubrovnik (ca. 28 km)

Vanuit Pomena fietsen we over de lengte van het eiland naar Sobra. Met 70% van zijn land bedekt met bos is het het meest beboste eiland in de Middellandse Zee. Homerus noemde dit mooie eiland in zijn epische gedicht de “Odyssee”, waarbij het de thuisbasis was van de nimf Calypso en de legendarische Griekse koning Odysseus, die, niet in staat om Calypso te weerstaan, zeven jaar op Mljet bleef. Terwijl we aan boord gaan van het schip in Sobra, kunnen we terugblikken op een bewogen week terwijl we genieten van onze laatste cruise naar het hoogtepunt van de week: de stad Dubrovnik! Na onze aankomst in Dubrovnik is er volop tijd om de UNESCO-werelderfgoedstad te verkennen en deel te nemen aan een begeleide stadstour. Een gezellig avondmaal aan boord van het schip biedt volop gelegenheid om de geweldige week te vieren met medereizigers en gidsen.

Dag 8: Dubrovnik

Na het ontbijt ontscheping in Dubrovnik tot 9 uur en individuele reis naar huis of een verlengd verblijf in Kroatië.

Goed om te weten
 • Wijzigingen in het reisschema: We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het geplande reisschema als gevolg van veranderende wind- en weersomstandigheden en organisatorische vereisten. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat de havens op de volgorde van het dag tot dag programma overvol zijn, dan zal de reis in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.
 • Taal aan boord: Vanwege ons internationale publiek worden alle tours tweetalig uitgevoerd, in het Engels en Duits. Ook de reisbescheiden worden alleen in het Engels en Duits aangeboden. Geeft u bij boeking door welke taal uw voorkeur heeft.
 • Fietsniveau: normale fiets 2-3 / E-Bike: 1: De fietstochten vereisen een gevorderd fitnessniveau. De routes brengen ons tot een hoogte van 200 – 500 m boven zeeniveau. De fietstochten tot 60 km voeren ons door heuvelachtig en bergachtig terrein en worden zonder tijdsdruk afgelegd. Deelnemers moeten ook lange en steile beklimmingen kunnen beheersen. U kunt ervoor kiezen om een halve of hele dag te zwemmen of tijd door te brengen aan boord van het schip in plaats van de geplande fietstocht te maken.
 • Groepstempo standaard reis: Bij onze reguliere fietstochten bepalen de fietsers op normale fietsen het tempo. We vragen gasten die een e-bike hebben gereserveerd hier rekening mee te houden en te accepteren dat de gewone fietsers tijd nodig hebben om te rusten en er langer over doen om de heuvels te beklimmen. We danken u voor uw begrip.
 • Groepstempo Plus reis: Bij onze plus/e-bike tourprogramma’s wordt het tempo bepaald door de fietsers op e-bikes. Gasten die deelnemen aan deze tochten op een gravel bike moeten over de nodige fysieke conditie beschikken om dit tempo bij te kunnen houden. Bedankt voor uw begrip.
 • Helmplicht: Helmen zijn verplicht op onze fietstochten. Het is aan te raden om uw eigen, goed passende helm mee te nemen, aangezien onze huurhelmen beperkt zijn (gratis, reserveren verplicht).
 • Kinderen: Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goede fysieke conditie en een minimumleeftijd van 10 jaar en eerdere ervaring met fietstochten de fietstochten op eigen kracht aankunnen. Houd er rekening mee dat de minimale hoogte voor een huurfiets 1,20 m is voor hybride fietsen en 1,50 m voor e-bikes. In Kroatië geldt een helmplicht voor alle kinderen tot 16 jaar.
 • Catering: De kok aan boord is een bemanningslid en bereidt het ontbijt en een of twee warme maaltijden per dag. De catering begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek. De catering bestaat uit 2 x volpension en 5 x halfpension.
 • Onze schepen: Vergeet niet dat het schip zowel uw hotel als een machine is, die moet worden onderhouden en bediend – dag en nacht. Een zekere mate van lawaai is daarom onvermijdelijk.

Dag tot dag programma Plus reis Dubrovnik - Split

Dag 1: Dubrovnik

Individuele reis naar Dubrovnik. Het inchecken aan boord begint tussen 14.00 en 14.30 uur bij Gruž, de stadshaven. Om ongeveer 16.30 uur wordt er een rondleiding door Dubrovnik aangeboden, waarbij u interessante details over de geschiedenis van de stad hoort en de meest interessante bezienswaardigheden bezoekt. Het schip blijft ‘s nachts in Gruž liggen, waardoor u de kans krijgt om het nachtleven van Dubrovnik te ervaren.

Dag 2: Dubrovnik – Eiland Šipan – Eiland Mljet (ca. 11 km + ca. 25 km)

In de ochtend varen we met het schip over naar het nabijgelegen eiland Šipan. Šipan is het grootste van de Elafitische eilanden, maar nog steeds bescheiden van formaat. Het is een uitstekende plek voor onze eerste fietstocht en om te wennen aan het rijden in een groep. Na onze eerste tour gaan we aan boord van het schip en genieten we van een cruise naar het groene eiland Mljet. Dit eiland is groen omdat 70% van het land bedekt is met bos, waardoor het het meest beboste eiland in de Middellandse Zee-regio is. Homerus noemde dit mooie eiland in zijn epische gedicht “Odyssee”. Hij maakte het de thuisbasis voor de nimf Calypso en de legendarische Griekse koning Odysseus, die Calypso niet kon weerstaan en zeven jaar op Mljet bleef. We komen aan in de haven van Pomena en hier begint de 2de fietstocht, een rondleiding op onze fietsen door het Nationaal Park Mljet. De nacht wordt doorgebracht in de haven van Pomena.

Dag 3: Pelješac schiereiland: Trstenik – Orebić – Eiland Korčula (ca. 25 km)

Tijdens het ontbijt brengt een korte cruise ons naar de haven van Trstenik op het Pelješac schiereiland. Pelješac is van ver te herkennen aan zijn indrukwekkende bergketen van de Sv. Ilija, die 1.000 meter hoog is. De beroemde lokale wijnen, genaamd Plavac en Dingač, komen uit deze unieke wijnregio waar de wijngaarden stevig verankerd zijn in de steile berghelling. De fietstocht van vandaag voert ons langs de kustlijn van Trstenik naar Orebić, waar het schip op ons wacht met een heerlijke lunch (een kort stuk van 4 km van de tour wordt op grindwegen gereden om het verkeer van de drukke hoofdweg te vermijden). Na de lunch aan boord vertrekken we naar het pittoreske stadje Korčula met zijn visgraatsteegjes, dat concurreert met Venetië om de eer de geboorteplaats te zijn van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Hier brengen we de nacht door en genieten we van een begeleide stadstour vol fascinerende anekdotes over de geschiedenis van de stad en het eiland.

Dag 4: Eiland Korčula: Korčula stad – Vela Luka (ca. 60 km)

De fietstocht van vandaag leidt ons over het charmante eiland Korčula. Een mild mediterraan klimaat en een breed scala aan verschillende landschappen vergezellen ons vandaag op de tour. Neem de tijd en vergeet niet om af en toe een pauze te nemen om te genieten van het uitzicht over de diepblauwe zee en de naburige eilanden. Het diner wordt aan boord geserveerd om onze krachten aan te vullen na een actieve dag. Overnachting in de beschutte baai van Vela Luka.

Dag 5: Eiland Vis (ca. 32 km)

In de ochtend laten we het eiland Korčula achter ons en genieten we van een ontbijtcruise naar het eiland Vis, met een mogelijke zwemstop vanaf het schip. Vis is het verst bewoonde eiland van het vasteland van Kroatië. 2.300 jaar geleden vestigde zich hier een Griekse kolonie genaamd Issa. Vanwege zijn strategische ligging was het tot 1995 een militaire zone en verboden voor buitenlandse toeristen. ‘s Middags hebben we de gelegenheid om het mooie eiland per fiets te verkennen. Vanuit de stad Vis fietsen we eenmaal rond het hele eiland met een koffiestop in de haven van Komiža. De nacht wordt doorgebracht in de haven van Vis.

Dag 6: Eiland Hvar: Hvar Stad – Jelsa – Stari Grad (ca. 40 km)

De dag begint met een ontspannende cruise naar Hvar stad op het gelijknamige eiland. Maak gebruik van de tijd voordat de fietstocht begint om door de stad te wandelen. Vanaf het prachtige Renaissancesquare kunt u genieten van het uitzicht op het hoog boven de stad uitstekende Spaanse fort. De fietstocht van vandaag brengt ons van Hvar stad via een geleidelijke klim door kleine dorpjes en lavendelvelden naar de havenstad Jelsa aan de andere kant van het eiland. De afdaling naar Jelsa biedt adembenemende uitzichten. Na ijs en koffie in Jelsa gaat onze rit verder door het pittoreske stadje Vrboska en door de oude Griekse vlaktes, nu een beschermd UNESCO-erfgoed, naar het artistieke dorp Stari Grad, waar ons schip op ons wacht. De nacht wordt doorgebracht in Stari Grad.

Dag 7: Eiland Brač: Milna – Pučišća (ca. 40 km)

In de ochtend varen we naar het eiland Brač, beroemd om zijn stralende, kostbare kalksteen die deels werd gebruikt voor het Witte Huis in Washington en de bouw van het Duitse Rijksdaggebouw in Berlijn. Eenmaal op Brač beginnen we onze fietstocht van Milna naar het pittoreske havenstadje Pučišća. Klimmend over het eiland hebben we spectaculair uitzicht over de Dalmatische kust. Onderweg nemen we de tijd om contact te maken met de lokale bevolking voordat we langs de kust van Postira naar Pučišća fietsen, waar ons schip op ons wacht voor de lunch en de laatste cruise van de week naar de UNESCO-werelderfgoedstad Split. Tijdens een begeleide stadstour krijgen we de kans om het voormalige Paleis van keizer Diocletianus van binnen te zien en meer te leren over de transformatie tot de stad die het vandaag is. Een vrolijk avondmaal aan boord geeft ons ruim de tijd om de geweldige week te vieren met medereizigers en gidsen.

Dag 8: Split

Na het ontbijt ontscheping tot 9.00 uur en individuele terugreis naar huis of een verlengd verblijf in Kroatië.

Goed om te weten
 • Wijzigingen in het reisschema: We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het geplande reisschema als gevolg van veranderende wind- en weersomstandigheden en organisatorische vereisten. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat de havens op de volgorde van het dag tot dag programma overvol zijn, dan zal de reis in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.
 • Taal aan boord: Vanwege ons internationale publiek worden alle tours tweetalig uitgevoerd, in het Engels en Duits. Ook de reisbescheiden worden alleen in het Engels en Duits aangeboden. Geeft u bij boeking door welke taal uw voorkeur heeft.
 • Fietsniveau: normale fiets 2-3 / E-Bike: 1: De fietstochten vereisen een gevorderd fitnessniveau. De routes brengen ons tot een hoogte van 200 – 500 m boven zeeniveau. De fietstochten tot 60 km voeren ons door heuvelachtig en bergachtig terrein en worden zonder tijdsdruk afgelegd. Deelnemers moeten ook lange en steile beklimmingen kunnen beheersen. U kunt ervoor kiezen om een halve of hele dag te zwemmen of tijd door te brengen aan boord van het schip in plaats van de geplande fietstocht te maken.
 • Groepstempo standaard reis: Bij onze reguliere fietstochten bepalen de fietsers op normale fietsen het tempo. We vragen gasten die een e-bike hebben gereserveerd hier rekening mee te houden en te accepteren dat de gewone fietsers tijd nodig hebben om te rusten en er langer over doen om de heuvels te beklimmen. We danken u voor uw begrip.
 • Groepstempo Plus reis: Bij onze plus/e-bike tourprogramma’s wordt het tempo bepaald door de fietsers op e-bikes. Gasten die deelnemen aan deze tochten op een gravel bike moeten over de nodige fysieke conditie beschikken om dit tempo bij te kunnen houden. Bedankt voor uw begrip.
 • Helmplicht: Helmen zijn verplicht op onze fietstochten. Het is aan te raden om uw eigen, goed passende helm mee te nemen, aangezien onze huurhelmen beperkt zijn (gratis, reserveren verplicht).
 • Kinderen: Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goede fysieke conditie en een minimumleeftijd van 10 jaar en eerdere ervaring met fietstochten de fietstochten op eigen kracht aankunnen. Houd er rekening mee dat de minimale hoogte voor een huurfiets 1,20 m is voor hybride fietsen en 1,50 m voor e-bikes. In Kroatië geldt een helmplicht voor alle kinderen tot 16 jaar.
 • Catering: De kok aan boord is een bemanningslid en bereidt het ontbijt en een of twee warme maaltijden per dag. De catering begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek. De catering bestaat uit 2 x volpension en 5 x halfpension.
 • Onze schepen: Vergeet niet dat het schip zowel uw hotel als een machine is, die moet worden onderhouden en bediend – dag en nacht. Een zekere mate van lawaai is daarom onvermijdelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C Seizoen D
Standaard: 2-pers.hut benedendek 2 pers. € 1490 € 1590 € 1690 € 1790 Standaard: 2-pers.hut. bovendek 2 pers. € 1690 € 1790 € 1890 € 1990 Plus: 2-pers.hut benedendek 2 pers. € 1690 € 1790 € 1890 € 1990 Plus: 2-pers.hut. bovendek 2 pers. € 1940 € 2040 € 2140 € 2240
Inbegrepen in deze reis
 • 8-daagse reis op een motorjacht met bemanning
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonshut benedendeks met douche/toilet
 • 2 x volpension en 5 x halfpension
 • Engels- en Duitssprekende reisleiding
 • Begeleide fietstochten en excursies zoals beschreven in het reisschema
 • Rondleidingen in Split en Dubrovnik
 • Plus reis: Rondleiding in Korčula
 • Beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Overzichtskaarten voor de dagelijkse tours aan boord
Niet inbegrepen in deze reis
 • Transfer naar Dubrovnik en Split
 • Vast (verplicht) bedrag voor flessen water en toeristenbelasting €60 per persoon of voor kinderen tot 16 jaar €30 (te betalen aan de kapitein)
 • Huurfiets of E-bike (optioneel)
 • Huur fietshelm (optioneel)
 • Entreegelden & excursies (niet vermeld in het reisprogramma)
 • Maaltijden en drankjes aan wal
 • Parkeerkosten
 • Overige transfers
 • Drankjes aan boord (turflijst; te betalen aan de kapitein)
 • Persoonlijke (reis)verzekeringen
 • Fooien voor reisleiding en bemanning (naar eigen inzicht)
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/E-Bikes

Bij een standaard reis heeft u de keuze uit een hybride fiets of een E-Bike. Bij een Plus reis kunt u kiezen uit een E-Bike of gravelfiets.

Alle hybride fietsen zijn betrouwbare, onderhoudsarme fietsen met een aluminium frame in verschillende maten. De fietsen zijn uitgerust met 28 inch holkamervelgen met lekvrije tourbanden, hoogwaardige derailleurversnellingen en remsystemen, een bagagedrager en een stevige fietsstandaard, een tourzadel en spatborden en een bagagedrager. Houd er rekening mee dat deze huurfietsen alleen beschikbaar zijn voor deelnemers die langer zijn dan 1,50 m.

E-bikes: Hoogwaardige elektrische fietsen, voornamelijk aangedreven door een Bosch-motor die lange afstanden kunnen afleggen en gekenmerkt worden door hun lichte gewicht en geweldige onderdelen. Er kunnen ook alternatieve aandrijfsystemen worden gebruikt. Standaard onderdelen van onze e-bikes in verschillende framematen zijn onder andere 28 inch holkamervelgen met lekvrije toerbanden, hoogwaardige derailleurversnellingen en remsystemen, een bagagedrager en een stevige fietsstandaard, een toerzadel en spatborden en een bagagedrager. We bieden een trapeze frame voor alle gasten tot 1,79 m, en een diamond frame voor mensen langer dan 1,80 m.

De gravel- of racefietsen kunnen over verschillende terreinen worden bereden. Deze fietsen rijden perfect op gladde asfaltoppervlakken en op gravelpaden. De Orbea Terra H (of vergelijkbaar model) is de ideale all-terrain racefiets. De ‘H’ staat voor ‘hydro’ en geeft de uitgebreide veelzijdigheid van de fiets aan. Het aluminium frame zorgt voor een rechte zithouding, zoals vereist voor wegen zonder asfalt. Orbea noemt dit “all-road geometrie”. De Terra H heeft een carbon voorvork die bandbreedtes tot 40 mm mogelijk maakt, plat gemonteerde schijfremmen en 12 mm steekassen. Een Shimano Tiagra transmissie maakt de onderdelen van de fiets compleet. De fiets is snel, licht, robuust, extreem veelzijdig en is buitengewoon goed hanteerbaar.

Gewichtslimiet voor eigen fietsen: Houd er rekening mee dat we een gewichtslimiet van 22 kg hanteren als u uw eigen fiets meeneemt aan boord van een van onze schepen. Deze limiet is belangrijk om de gezondheid van onze gidsen/bemanningsleden te beschermen, als zij de fietsen aan boord moeten tillen. Als we het nodig achten, zullen we het gewicht ter plaatse controleren. Als de gewichtslimiet wordt overschreden, behouden we ons het recht voor om te weigeren de fiets aan boord te nemen. Het is niet mogelijk om uw eigen E-bike mee aan boord te nemen.

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • E-bike: € 225 per week
 • Huurfiets: € 80 per week (Romantica)
 • Gravelfiets: € 180 per week (Harmonia)
 • Verzekering tegen diefstal en beschadiging van de huurfiets: e-bike/gravelfiets: € 25 /week; hybride fiets: € 10 /week (niet verzekerd: schade door grove nalatigheid)

 

 • Gedeelde tweepersoonshut (op aanvraag)
 • Toeslag tweepersoonshut voor alleengebruik benedendeks: € 500 (Romantica) / € 600 (Harmonia) (op aanvraag, beperkte beschikbaarheid)
 • Toeslag tweepersoonshut voor alleengebruik bovendeks: € 700 (Romantica) / € 800 (Harmonia) (op aanvraag, beperkt beschikbaar)
 • Privé luchthaventransfer tussen de luchthaven van Dubrovnik en de haven van Gruž of de haven van Split en de luchthaven van Split: prijzen op aanvraag (min. 2 pers.);

Deelnemers: minimaal: 14; maximaal: 36+
Wettelijke kennisgeving: Boat Bike Tours is niet de exploitant van deze tour; dit is een zogenaamde ‘partner tour’. Reisorganisator is: Inselhuepfen/Radurlaub Zeitreisen GmbH, Konstanz, Duitsland. Op deze tour kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn: meer informatie op aanvraag.Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip Romantica Kroatië

Komfortable hutten

Weelderige inrichting

Dekstoelen

Zwemplatform

max. 34 gasten
16 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Harmonia Kroatië

Bar gedeelte

Ruime eettafels

Ligmatrassen

Overdekt zonnedek

max. 35 gasten
16 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Trogir Rondreis.
Zuid-Dalmatië en eilanden Door kleine dorpjes en het platteland

UNESCO-steden Trogir, Hvar, Stari Grad, Korčula

De eilanden Brač, Hvar, Korčula

Rafting excursie mogelijk

Motorschepen met 34 – 36 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 3 Moeilijkheidsgraad 3

Uw gekozen reis:

Split – Dubrovnik of v.v.

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.