Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenNationale parken en eilanden van Dalmatië
All tours in Kroatië

Nationale parken en eilanden van Dalmatië

Natuurlijke landschappen die ontdekt willen worden

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2
Moeilijkheidsgraad 2
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Kroatië beschikt over een prachtige kustlijn met duizenden eilanden, riffen en baaien. Talloze romantische ruïnes, charmante heuvels en ontelbare natuurlijke schoonheden wachten om ontdekt te worden. De fiets-vaar-vakantie langs de Nationale Parken van Dalmatië is een van onze eenvoudigste tours. Wij nodigen u uit om een week door te brengen per schip en per fiets tussen het vasteland en de eilanden. Heerlijke gerechten, prachtige bezienswaardigheden, een vriendelijke bemanning en deskundige reisleiders wachten op uw komst. Beginnend in Trogir, bezoeken we twee nationale parken en de eilanden van Midden-Dalmatië. Hoogtepunten van […]

Vanaf €1490 p.p.

Trogir, Primošten, Šibenik, & Zadar

Kliffen in Telašćica nationaal park

Krka-watervallen & Kornati eilanden

Schepen met max. 36 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Nationale parken en eilanden van Dalmatië

Over deze reis

Kroatië beschikt over een prachtige kustlijn met duizenden eilanden, riffen en baaien. Talloze romantische ruïnes, charmante heuvels en ontelbare natuurlijke schoonheden wachten om ontdekt te worden.

De fiets-vaar-vakantie langs de Nationale Parken van Dalmatië is een van onze eenvoudigste tours. Wij nodigen u uit om een week door te brengen per schip en per fiets tussen het vasteland en de eilanden. Heerlijke gerechten, prachtige bezienswaardigheden, een vriendelijke bemanning en deskundige reisleiders wachten op uw komst. Beginnend in Trogir, bezoeken we twee nationale parken en de eilanden van Midden-Dalmatië.

Hoogtepunten van de tour omvatten de door UNESCO beschermde oude stad van Trogir, Primošten, Šibenik met zijn beroemde kathedraal, en Zadar, evenals het Nationaal Park Krka-Watervallen en de Kornati-eilanden. Op een romantische motorjacht, onze drijvende accommodatie voor de week, ontdekken we op deze prachtige wijze de charme van de Adriatische Zee.

Bij deze reis heeft u de keuze uit 2 varianten: standaard of plus. De routes zijn (nagenoeg) hetzelfde, het verschil is:
Standaard: standaard schip, fietstempo wordt bepaald door de gasten op een normale/hybride fiets
Plus: premium schip, het fietstempo wordt bepaald door de gasten op een E-bike
Meer informatie vindt u bij “goed om te weten” en bij “Fiets/E-Bike”.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U slaapt en ontbijt en gebruikt 1 of 2 warme maaltijden aan boord. Afhankelijk van het programma is dit lunch of diner. De andere maaltijd is aan wal (niet inbegrepen). Het is mogelijk om een dag aan boord door te brengen als u dat wilt. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u kunt ook uw eigen fiets meenemen als u dat bij boeking aangeeft (eigen E-Bike meenemen is niet mogelijk).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma

Dag 1: Trogir (inscheping) – Rogoznica

Individuele aankomst per auto naar Trogir of per vliegtuig naar Split. Na het inchecken op het schip tussen 14:00 en 14:30 uur in Trogir begint uw eerste vaartocht om 15:00 uur naar Rogoznica – een dorp op een klein eiland dat met het vasteland is verbonden door een dam. Hier brengt u ook uw eerste nacht door.

Dag 2: Rogoznica – Primošten (ca. 20 km) | Primošten – Šibenik – Skradin 

In de ochtend fietst u van Rogoznica naar Primošten. Vanaf daar vaart u met het schip mee naar de stad Šibenik, naar de plek waar de rivier de Krka uitmondt in de Adriatische Zee. Na het bezoeken van de beroemde kathedraal en de mooie oude stad gaat u weer aan boord en gaat de vaartocht verder. Tijdens de cruise passeert u het lagere deel van de rivier de Krka, volgend op de rivierbocht tot u Skradin bereikt. In de haven van het dorp brengt u de nacht door.

Dag 3: Nationaal Park Krka – Vodice (ca. 36 km)

De charmante haven van Skradin is vandaag uw startpunt voor de excursie per boot en te voet naar het bekendste deel van het Nationaal Park Krka met zijn unieke watervallen. In de vroege namiddag brengt het schip u naar de haven van Vodice, een bekende vakantiebestemming op het Dalmatische vasteland. Na aankomst maken we een middagfietstocht door de omgeving van Vodice en bezoeken we enkele culturele overblijfselen van de regio.

Dag 4: Vodice – Eiland Murter (ca. 25 km) | Eiland Murter – Natuurpark Telašćica 

In de ochtend fietst u van Vodice naar het eiland Murter dat met het vasteland is verbonden door de hefbrug bij Tisno. U steekt de brug over en fietst langs de waterkant, voorbij twee zeer oude kustdorpen, tot u een kleine aanlegplaats bereikt vanwaar de boot u meeneemt op een cruise door het Nationaal Park Kornati, een archipel in kristalhelder water dat bekend staat om zijn rijke onderwaterwereld. Uw bestemming is het Natuurpark Telašćica. In de avond leidt een wandeling door het park u langs de indrukwekkende kliffen van het eiland. Een zoutmeer en een familie ezels kenmerken ook het natuurpark en zorgen voor een prachtige locatie om een rustige nacht door te brengen.

Dag 5: Eiland Dugi Otok (ca. 28 km) | Dugi Otok – Zadar

Na het ontbijt start uw fietstocht vanuit het Natuurpark Telašćica, over een vrijwel verkeersvrije, panoramische weg over het eiland. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op talloze onvergetelijke uitzichten op naburige eilanden, die door de diepblauwe zee breken. U ontmoet het schip in Savar en gaat aan boord voor een oversteek naar de stad Zadar, die eeuwenlang het politieke, culturele en spirituele centrum van Dalmatië was. Eenmaal aangekomen, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een gegidste tocht waarbij u alles te weten komt over deze fascinerende stad tijdens een wandeling door de kronkelende steegjes en de levendige oude stad, gekenmerkt door 3000 jaar geschiedenis. De nacht brengt u door in Zadar.

Dag 6: Eilanden Ugljan en Pašman – Primosten (ca. 33 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip over naar het eiland Ugljan in het kanaal van Zadar. Vandaag heeft u veel tijd om beide eilanden, Ugljan en Pašman, per fiets te verkennen. Ze zijn verbonden door een brug. U fietst langs de oostkust, altijd met prachtige uitzichten op het vasteland en de oceaan. Na uw fietstocht vaart u terug naar de stad Primosten op het vasteland. Hier heeft u tijd om heerlijk te zwemmen en om het pittoreske kustdorpje te verkennen. De nacht brengt u door in Primosten.

Dag 7: Eiland Solta (ca. 15 km) | Solta – Trogir

In de ochtend neemt het motorjacht u mee naar het eiland Solta. Tijdens de fietstocht fietst u langs olijf- en vijgenbomen en landbouwgrond. De kruidige geur van rozemarijn zal u gedurende de hele tocht rond het stille eiland volgen totdat u het dorp Grohote bereikt. Tijdens de middag brengt de laatste vaartocht u terug naar Trogir. Hier heeft u voldoende tijd om de door UNESCO Werelderfgoed beschermde oude stad te bezoeken. Uw laatste diner geeft u de tijd om terug te blikken op de afgelopen week en om afscheid te nemen van medereizigers, de bemanning en reisleiders.

Dag 8: Trogir

Na het ontbijt ontscheping tot 9 uur en dan afscheid en individuele reis naar huis of verlengd verblijf in Kroatië.

Goed om te weten
 • Wijzigingen in het reisschema: We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het geplande reisschema als gevolg van veranderende wind- en weersomstandigheden en organisatorische vereisten. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat de havens op de volgorde van het dag tot dag programma overvol zijn, dan zal de reis in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.
 • Taal aan boord: Vanwege ons internationale publiek worden alle tours tweetalig uitgevoerd, in het Engels en Duits. Ook de reisbescheiden worden alleen in het Engels en Duits aangeboden. Geeft u bij boeking door welke taal uw voorkeur heeft.
 • Fietsniveau: normale fiets 1-2 / E-Bike: 1: De fietstochten vereisen een goede basisconditie van de deelnemers, dat ze moeten hebben verworven door regelmatig te fietsen. De tochten brengen ons tot een hoogte van 300 meter boven zeeniveau. De dagelijkse fietstochten voeren ons door heuvelachtig terrein en worden zonder tijdsbeperkingen voltooid. We fietsen voornamelijk op asfaltwegen, die buiten de vakantieseizoenen zelden door auto’s worden gebruikt. 30% van de paden zijn echter bos- en grindwegen. In plaats van een fietstocht kunnen gasten ook een halve of hele dag op het schip doorbrengen.
 • Groepstempo standaard reis: Bij onze reguliere fietstochten bepalen de fietsers op normale fietsen het tempo. We vragen gasten die een e-bike hebben gereserveerd hier rekening mee te houden en te accepteren dat de gewone fietsers tijd nodig hebben om te rusten en er langer over doen om de heuvels te beklimmen. We danken u voor uw begrip.
 • Groepstempo Plus reis: Bij onze plus/e-bike tourprogramma’s wordt het tempo bepaald door de fietsers op e-bikes. Gasten die deelnemen aan deze tochten op een gravel bike moeten over de nodige fysieke conditie beschikken om dit tempo bij te kunnen houden. Bedankt voor uw begrip.
 • Helmplicht: Helmen zijn verplicht op onze fietstochten. Het is aan te raden om uw eigen, goed passende helm mee te nemen, aangezien onze huurhelmen beperkt zijn (gratis, reserveren verplicht).
 • Kinderen: Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goede fysieke conditie en een minimumleeftijd van 10 jaar en eerdere ervaring met fietstochten de fietstochten op eigen kracht aankunnen. Houd er rekening mee dat de minimale hoogte voor een huurfiets 1,20 m is voor hybride fietsen en 1,50 m voor e-bikes. In Kroatië geldt een helmplicht voor alle kinderen tot 16 jaar.
 • Catering: De kok aan boord is een bemanningslid en bereidt het ontbijt en een of twee warme maaltijden per dag. De catering begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek. De catering bestaat uit 2 x volpension en 5 x halfpension.
 • Onze schepen: Vergeet niet dat het schip zowel uw hotel als een machine is, die moet worden onderhouden en bediend – dag en nacht. Een zekere mate van lawaai is daarom onvermijdelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C Seizoen D
Standaard: 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 1490 € 1590 € 1690 € 1790 Standaard: 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 1690 € 1790 € 1890 € 1990 Plus: 2-persoonshut benedendek 2 pers. Niet beschikbaar € 1790 € 1890 € 1990 Plus: 2-persoonshut bovendek 1 pers. Niet beschikbaar € 2040 € 2140 € 2240
Inbegrepen in deze reis
 • 8-daagse reis op een motoryacht met bemanning
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonshut benedendeks met douche/toilet
 • 2 x volpension en 5 x halfpension
 • Engels- en Duitssprekende reisleiding
 • Begeleide fietstochten en excursies zoals beschreven in het reisschema
 • Entreegeld voor de Nationale parken (alleen groepsbezoek)
 • Beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Overzichtskaarten voor de dagelijkse tours aan boord
Niet inbegrepen in deze reis
 • Transfer naar Trogir
 • Vast (verplicht) bedrag voor flessen water en toeristenbelasting €60 per persoon of voor kinderen tot 16 jaar €30 (te betalen aan de kapitein)
 • Huurfiets of E-bike (optioneel)
 • Huur fietshelm (optioneel)
 • Entreegelden & excursies (niet vermeld in het reisprogramma)
 • Maaltijden en drankjes aan wal
 • Parkeerkosten
 • Overige transfers
 • Drankjes aan boord (turflijst; te betalen aan de kapitein)
 • Persoonlijke (reis)verzekeringen
 • Fooien voor reisleiding en bemanning (naar eigen inzicht)
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
  Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • E-bike: € 225 per week
 • Huurfiets: € 80 per week (San Snova)
 • Gravelfiets: € 180 per week (Magellan)
 • Verzekering tegen diefstal en beschadiging van de huurfiets: e-bike/gravelfiets: € 25 /week; hybride fiets: € 10 /week (niet verzekerd: schade door grove nalatigheid)

 

 • Gedeelde tweepersoonshut (op aanvraag)
 • Toeslag tweepersoonshut voor alleengebruik benedendeks: € 500 (San Snova) / € 600 (Magellan) (op aanvraag, beperkte beschikbaarheid)
 • Toeslag tweepersoonshut voor alleengebruik bovendeks: € 700 (San Snova) / € 800 (Magellan) (op aanvraag, beperkt beschikbaar)
 • Een veilige parkeerplaats: motorfiets: € 40 /week, auto tot 6 m lengte: € 70/week, voertuig boven 6 m lengte: € 120 /week (ter plaatse te betalen aan de reisleiding)
 • Transfer tussen de luchthaven van Split en de haven van Trogir (alleen op inschepings- en ontschepingsdagen): prijs op aanvraag
 • Exclusieve transfers: op aanvraag

Deelnemers: minimaal: 14; maximaal: 31+
Wettelijke kennisgeving: Boat Bike Tours is niet de exploitant van deze tour; dit is een zogenaamde ‘partner tour’. Reisorganisator is: Inselhuepfen/Radurlaub Zeitreisen GmbH, Konstanz, Duitsland. Op deze tour kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn: meer informatie op aanvraag.Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip San Snova Kroatië

Gezellige zithoek

Ligstoelen

Eikenhouten lambrisering

Hutten met airconditioning

max. 36 gasten
14 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Magellan Kroatië

Overdekt zonnedek

Ligstoelen

Hutten met airconditioning

Heerlijke keuken

max. 34 gasten
17 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Trogir Rondreis.
Zuid-Dalmatië en eilanden Door kleine dorpjes en het platteland

UNESCO-steden Trogir, Hvar, Stari Grad, Korčula

De eilanden Brač, Hvar, Korčula

Rafting excursie mogelijk

Motorschepen met 34 – 36 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 3 Moeilijkheidsgraad 3

Uw gekozen reis:

Nationale parken en eilanden van Dalmatië

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.