Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenRijn en Moezel: Koblenz – Koblenz
All tours in Duitsland

Rijn en Moezel: Koblenz – Koblenz

Geschiedenis en natuur, wijn en cultuur

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1
Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Zelfstandig

Ontdek de gevarieerde natuur, dompel jezelf onder in de geschiedenis en ervaar twee van de beroemdste wijnbouwgebieden van Duitsland tijdens deze prachtige reis langs de prachtige rivieren Rijn en Moezel. Waar de Kelten zich vestigden en de Romeinen de wijnbouw introduceerden, verbinden de Rijn en Moezel en de uitstekende fietspaden langs hun oevers alle bezienswaardigheden op deze fietscruise. Het begin- en eindpunt is de door de Romeinen gestichte stad Koblenz, waar de Moezel bij het Deutsche Eck in de Rijn uitmondt. Het Midden-Rijndal is een van de mooiste en oudste […]

Vanaf €899 p.p.

Fietsen langs de rivier en door wijngaarden

Bezoek de Loreley en het kasteel van Eltz

Proef heerlijke Riesling en Pinot Noir wijnen

Schip met max. 92 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Rijn en Moezel: Koblenz – Koblenz

Over deze reis

Ontdek de gevarieerde natuur, dompel jezelf onder in de geschiedenis en ervaar twee van de beroemdste wijnbouwgebieden van Duitsland tijdens deze prachtige reis langs de prachtige rivieren Rijn en Moezel. Waar de Kelten zich vestigden en de Romeinen de wijnbouw introduceerden, verbinden de Rijn en Moezel en de uitstekende fietspaden langs hun oevers alle bezienswaardigheden op deze fietscruise. Het begin- en eindpunt is de door de Romeinen gestichte stad Koblenz, waar de Moezel bij het Deutsche Eck in de Rijn uitmondt.

Het Midden-Rijndal is een van de mooiste en oudste cultuurlandschappen van Europa en wordt beschouwd als de belichaming van de Rijnromantiek. Vanwege de grote diversiteit en schoonheid van de Midden-Rijn staat het rivierdal tussen Koblenz en Bingen en Rüdesheim sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het smalle en ruige Rijndal heeft schilders, dichters, denkers en musici altijd geïnspireerd. Ongeveer 40 kastelen, paleizen en burchten torenen hoog boven beide oevers uit, pittoreske dorpjes en stadjes rijgen zich als parels aan een snoer langs de rivier, met daartussen met wijnranken begroeide hellingen. Je ziet de Loreley Rots, waar volgens de legende de mooie Loreley met haar lange blonde haar de Rijnschippers betoverde met haar lied en hen naar hun ondergang dreef. Stroomopwaarts liggen Bingen en Rüdesheim. De prachtige oude Romeinse stad Mainz is de meest zuidelijk gelegen bestemming op deze reis.

De Moezelvallei is vooral bekend om zijn Rieslingwijnen. De wijngaarden bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van deze populaire druivensoort. Er zijn echter niet alleen talloze gezellige wijndorpjes langs de Moezel, maar ook fantastische uitzichten, sprookjesachtige kastelen en nog veel meer. De steile hellingen zijn kenmerkend voor de Beneden Moezel bij Winningen. Hier vind je steile hellingen met terrassen. De parel van de Moezelidylle, kasteel Eltz, ligt betoverend ingebed in de natuur niet ver van het rivierdal. Een bijzonder schilderachtig deel van de Moezel is de lange Moezelbocht bij het schilderachtige Bremm tussen Cochem en Zell. Hier ligt de steilste wijngaard van Europa, de Calmont. Beilstein, Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues zijn andere stadjes aan de Moezel die beroemd zijn om hun wijnen. In Cochem torent de Reichsburg op een rots hoog boven de stad uit.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u van tips en informatie voorziet. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo, met behulp van een gedetailleerde fietskaart, de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij/zij is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Koblenz – St. Goar

Inscheping om 14.00 uur in Koblenz. Om 15.00 uur vertrekt het schip en vaart over de Rijn zuidwaarts het UNESCO Werelderfgoedgebied Midden-Rijndal in naar St. Goar. Boven dit stadje liggen de ruïnes van kasteel Rheinfels. Aan de overkant van de Rijn liggen de twee kastelen Katz en Maus en iets verder stroomopwaarts de beroemde Loreley-rots. Eerste overnachting aan boord in St. Goar.

Dag 2: St. Goar – Bacharach – Bingen – Rüdesheim (30 km)

Uw eerste fietstocht over de prachtige Rijn-fietsroute begint in het kleine St. Goar. Vandaag fietst u door het smalste, steilste en misschien wel indrukwekkendste deel van het Rijndal. Geniet van het uitzicht op de Loreley-rots die aan de overkant hoog boven de rivier uittorent op weg naar Oberwesel. Fiets verder via Bacharach naar Bingen. Op een klein eiland in de Rijn bij de versmalling van het “Binger Loch” ziet u de middeleeuwse toren Mäuseturm. Samen met kasteel Ehrenfels aan de overkant diende de toren, die ongeveer 25 meter hoog is, vroeger als uitkijktoren en douanekantoor voor het innen van tol op de Rijn. In Bingen steekt u met de veerpont de rivier over naar de wijnstad Rüdesheim, de bestemming voor vandaag.

Dag 3: Rüdesheim – Mainz (35 km of 43 km)

Nadat u ’s ochtends Rüdesheim misschien al hebt bekeken voordat de toeristenstromen de stad binnenkomen, begint hier uw fietstocht naar Mainz. Vandaag kunt u kiezen tussen een kortere, vlakkere route of een langere tocht met meer hoogtemeters. De kortere tocht voert langs de rechter Rijnoever naar Mainz. De langere tocht voert van Oestrich met tot 5% stijging  omhoog naar het prachtige romaanse en vroeg-gotische klooster Eberbach, een voormalige cisterciënzerabdij die ook beroemd is om zijn wijnbouw. In Mainz gaat u over de Rijnbrug rechtstreeks naar het historische stadscentrum, waar het schip ligt aangemeerd. Breng de rest van de middag en avond door in de oude binnenstad van Mainz met zijn vele bezienswaardigheden.

Dag 4: Mainz – sluis Lehmen | Lehmen – Treis-Karden (30 km)

Het schip vertrekt vroeg in de ochtend en vaart stroomafwaarts. De vroege vogels genieten van de prachtige landschappen van het Rijndal waar ze eerder doorheen zijn gefietst. Bij Koblenz vaart het schip langs het Deutsche Eck het dal van de Moezel in naar de sluis Lehmen. Hier begint rond lunchtijd de fietstocht langs de rivier. In Moselkern fietst u een klein stukje bergop door het dal van de Elzbach. U kunt het laatste stuk ook te voet afleggen naar het prachtige 12e-eeuwse heuvelkasteel van Eltz, een van de beroemdste in zijn soort in Duitsland. Het laatste deel van de fietstocht voert via Moselkern en Müden naar het wijndorpje Treis-Karden.

Dag 5: Treis-Karden – Beilstein | Beilstein – Traben-Trarbach (49 km)

Terwijl u ontbijt, vaart het schip via Cochem naar Beilstein. De fietstocht vanuit Beilstein voert u door een bochtig deel van de Moezelvallei, de Cochemer Krampen. U fietst tussen wijngaarden en door kleine dorpjes naar het pittoreske Traben-Trarbach. Traben ligt op de relatief vlakke noordoever aan de voet van de voormalige vesting Mont Royal, Trarbach ligt langgerekt op de steile zuidoever van de Moezel.

Dag 6: Fietstocht naar Bernkastel-Kues en terug (44 km) | Traben-Trarbach – Cochem (46/53 km)

‘s Ochtends blijft het schip in Traben-Trarbach. U kunt dan een fietstocht maken naar Bernkastel-Kues en terug maken of Traben-Trarbach te voet verkennen. Het schip vertrekt rond 14.00 uur uit Traben-Trarbach naar Cochem. Als u ‘s middags niet (meer) wilt fietsen, kunt u meevaren. Vanaf Traben-Trarbach voert de fietstocht stroomafwaarts naar Cochem. Het beroemde kasteel Reichsburg torent hoog op een rots boven deze bekende stad uit.

Dag 7: Cochem – Winningen | Winningen – Koblenz (10 km)

Terwijl u ontbijt, vaart het schip van Cochem naar Winningen, waar het een korte stop maakt voordat het rond 11.00 uur voor het laatste korte stuk verder vaart naar Koblenz. U kunt de laatste kilometers naar Koblenz aan boord of op de fiets afleggen. De middag brengt u door in het historische centrum van Koblenz. De Romeinen bouwden voor het eerst een versterkte stedelijke nederzetting aan de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn en noemden het Confluentes (“samenvloeiing”).

Dag 8: Koblenz

Einde van uw reis. Na het ontbijt om 9.30 uur ontscheping.

Goed om te weten
 • Reisleider (semi) Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het is mogelijk uw eigen fiets of e-bike mee te nemen, mits er geen spiegels of andere uitstekende elementen aan zitten. Aan boord is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor eigen fietsen beschikbaar. U kunt een parkeerplaats hiervoor reserveren tegen een kleine meerprijs. Boat Bike Tours is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van meegebrachte fietsen.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Op geselecteerde reizen krijgt u nu 15% korting per persoon.

Voer de kortingscode ATMN2023 in bij de reservering of geef deze door indien u telefonisch boekt.

 • Deze aanbieding is geldig voor de geselecteerde reizen die vertrekken in september en oktober 2023.
 • De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen.
Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C Seizoen D Seizoen E
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 1399 € 1299 € 1199 € 1049 € 899 2-persoonshut voor alleengebruik benedendek 1 pers. € 2098,50 € 1948,50 € 1798,50 € 1573,50 1348,50 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 1799 € 1699 € 1599 € 1449 € 1299 1-persoonshut bovendek 1 pers. € 2339 € 2209 € 2079 € 1889 € 1689
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Verpakte lunches
 • 7 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord (tot 16.00 uur)
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Verwarming en airco in de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Semi-begeleide fietstochten (u fietst op eigen gelegenheid, de reisleider fietst de route ook)
 • Enkele korte begeleide wandelingen
 • Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Wi-Fi (beschikbaar in het restaurant – datagebruik niet inclusief)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • Koffie en thee aan boord na 16.00 uur
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Huur van een fietshelm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerboten/waterbus
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

 • Huurfiets: € 91 per week
 • Huur e-bike: €245 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €14 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €28 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 14 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 28 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen  beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)


Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Fietscruiseschip Arkona Duitsland, Nederland

Ruime hutten

Apart restaurant en loungegedeelte

Modern ingericht

Individueel regelbare airconditioning

max. 92 gasten
47 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Cochem Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Aschaffenburg
Cochem - Aschaffenburg vv Langs de rivieren Moezel, Rijn en Main

Ontdek drie prachtige rivieren per fiets

Geniet van de heerlijke wijnen uit de regio

Ontdek drie prachtige rivieren per fiets

Premiumschip met max. 31 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Cochem Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Metz
Cochem - Metz of Metz - Cochem 3 landen moezelreis

Rustig fietsen langs wijngaarden in 3 landen

Leer over Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de fijne Rieslingwijnen van de regio

Premiumschepen met max. 31 – 40 passagiers

Reisduur
travel time 8, 9 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Rijn en Moezel: Koblenz – Koblenz

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.