Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenHoogtepunten van Istrië
All tours in Kroatië

Hoogtepunten van Istrië

Reis door het hart van Europa

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 3
Moeilijkheidsgraad 3
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Istrië, door de plaatselijke bevolking ook wel het “groene hart van Europa” genoemd, is het bekendste schiereiland en de populairste reisbestemming van Kroatië en dat is niet zonder reden. Tijdens deze week kunt u de hoogtepunten van Istrië vanuit meerdere invalshoeken ervaren; vanuit het maritieme perspectief aan boord en aan land verkent u de prachtige kustlijnen, het vruchtbare achterland en de fascinerende havenstadjes zoals Pula, Poreč en Rovinj. Er valt onderweg zoveel te ontdekken! Tijdens de fietstochten ziet u middeleeuwse dorpjes, oude monumenten, schilderachtige wijngaarden en indrukwekkende grotten. Onze deskundige […]

Vanaf €1290 p.p.

De historische havenstadjes

Het indrukwekkende amfitheater in Pula

De beroemde Baredine grotten

Schip met max. 29 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Hoogtepunten van Istrië

Over deze reis

Istrië, door de plaatselijke bevolking ook wel het “groene hart van Europa” genoemd, is het bekendste schiereiland en de populairste reisbestemming van Kroatië en dat is niet zonder reden. Tijdens deze week kunt u de hoogtepunten van Istrië vanuit meerdere invalshoeken ervaren; vanuit het maritieme perspectief aan boord en aan land verkent u de prachtige kustlijnen, het vruchtbare achterland en de fascinerende havenstadjes zoals Pula, Poreč en Rovinj.

Er valt onderweg zoveel te ontdekken! Tijdens de fietstochten ziet u middeleeuwse dorpjes, oude monumenten, schilderachtige wijngaarden en indrukwekkende grotten. Onze deskundige en vriendelijke gidsen leren u alles over de regio tijdens de briefings en de begeleide fietstochten.

Terug aan boord van het schip worden lokale specialiteiten bereid in de keuken en kunt u genieten van alle voordelen van een varende accommodatie. U hoeft niet elke dag uw koffers in en uit te pakken als u van het ene hoogtepunt naar het andere reist en u heeft de mogelijkheid om direct vanaf het schip te genieten van een verfrissende duik in het kristalheldere water van de Adriatische Zee.
Bij aankomst in de volgende haven nodigen pittoreske oude stadjes u uit voor een uitgebreide wandeling. Puur Vakantie! Wat wilt u nog meer?

Bij deze reis heeft u de keuze uit 2 varianten: standaard of plus. De routes zijn (nagenoeg) hetzelfde, het verschil is:
Standaard: standaard schip, fietstempo wordt bepaald door de gasten op een normale/hybride fiets
Plus: premium schip, het fietstempo wordt bepaald door de gasten op een E-bike
Meer informatie vindt u bij “goed om te weten” en bij “Fiets/E-Bike”.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U slaapt en ontbijt en gebruikt 1 of 2 warme maaltijden aan boord. Afhankelijk van het programma is dit lunch of diner. De andere maaltijd is aan wal (niet inbegrepen). Het is mogelijk om een dag aan boord door te brengen als u dat wilt. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u kunt ook uw eigen fiets meenemen als u dat bij boeking aangeeft (eigen E-Bike meenemen is niet mogelijk).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma

Dag 1: Omišalj – Cres

Individuele aankomst in Omišalj, een van de oudste stadjes op het eiland Krk. Als u besluit om met de auto te komen, kunnen we graag een veilige parkeerplaats voor uw auto voor de week organiseren. Als u vanuit Rijeka of Zagreb aankomt, kunnen we ook een transfer naar de haven van Omišalj voor u regelen. Inchecken aan boord is mogelijk vanaf ongeveer 14.00 uur. Zodra u zich heeft geïnstalleerd in uw hut, kunt u genieten van de eerste vaartocht naar Cres. Als het mooi weer is, stoppen we voor een duik in een prachtige baai. Onze bestemming is de gelijknamige hoofdstad van het eiland, waar we overnachten. De door Venetië beïnvloede oude stad Cres, met zijn mooie steegjes en vele kerken, nodigt uit tot een uitgebreide avondwandeling.

Dag 2: Cres (testrondje ca. 24 km) | Cres – Pula

Na het ontbijt aan boord is de eerste taak het afstellen van onze fietsen in de idyllische haven van Cres en een eerste fietstocht naar de vuurtoren. Nadat we weer terug zijn aan boord maken we een langere oversteek naar Pula in het zuidelijke puntje van Istrië, waar ons een rondleiding door de oude stad wacht. De geheime hoofdstad van Istrië wacht op ons met indrukwekkende bewijzen van haar Romeinse verleden. Neem de tijd voor een uitgebreide wandeling en verken indrukwekkende oude monumenten, zoals het beroemde amfitheater dat doet denken aan het Colosseum in Rome, de Tempel van Augustus en de Gouden Poort.

Dag 3: Pula – Vrsar (ca. 38 km)

In de ochtend verkennen we enkele pittoreske plaatsjes in en rond Pula. Via Galizana gaan we naar Vodnjan en verder door het vissersdorp Fazana voordat we terugkeren naar Pula. Daar aangekomen brengt het schip ons naar Vrsar met de kans op een zwempauze aan het Limski Fjord. In Vrsar, waar de nacht zal worden doorgebracht, zou de hartenbreker Casanova een tijdelijk toevluchtsoord hebben gezocht voor de echtgenoten van zijn minnaars.

Dag 4: Vrsar – Poreč (ca. 29 km)

Van Vrsar fietsen we langs het Limski kanaal naar Kloštar in het landelijke achterland. Tijdens een langere pauze versterken we onszelf met een lokale maaltijd voordat de tocht verder gaat naar de bestemming Poreč. In de namiddag komen we de kleurrijke geschiedenis van Poreč op elke hoek tegen terwijl we door de charmante oude stad slenteren met haar prachtige gebouwen uit vervlogen tijden. Er is een authentieke sfeer voelbaar in de winkelstraatjes. Een bezoek aan de beroemde Euphrasiusbasiliek met zijn prachtige vroegchristelijke mozaïeken is ook de moeite waard.

Dag 5: Poreč – Novigrad (ca. 59 km) | Novigrad – Rovinj 

Vandaag gaan we het binnenland van Istrië verkennen. ‘s Ochtends volgen we de “Parenzana”, een verlaten spoorlijn, die ons naar het beroemde kunstenaarsdorp Groznjan leidt. Het pittoreske kunstenaarsdorp is een middeleeuws juweel in het Istrische achterland. Hier wachten ons romantische steegjes, bloemrijke pleinen en diverse galerieën die hun thuis hebben gevonden in oude natuurstenen huizen. In de namiddag fietsen we door het landelijke Istrië via Buje naar Novigrad, waar we aan boord gaan voor een snelle zwempauze, voordat we verder gaan naar Rovinj voor onze overnachting.

Dag 6: Rovinj – Fažana – Rabac (ca. 41 km)

In de ochtend fietsen we langs de kust, voornamelijk over natuurlijke bospaden naar Fažana, met zijn schilderachtige haventje en promenade omzoomd met kleurrijke huizen. Daarna gaan we verder naar Pula, waar het schip ons opwacht voor een langere overtocht naar Rabac. Hier, gelegen aan een schilderachtige baai aan de oostkust van Istrië, kunnen we genieten van prachtige witte kiezelstranden, kristalhelder water en een mooie haven. Geniet ‘s avonds van een cocktail in een plaatselijke bar.

Dag 7: Rabac – Njivice | Njivice – Omišalj (ca. 38 km)

In de vroege ochtend steken we over naar het eiland Krk, waar de laatste fietstocht begint. De route leidt ons van Njivice naar Omišalj. Het grootste eiland van Kroatië en bekend van de heerlijke witte Zlahtina wijn maakt indruk met zijn gevarieerde landschappen. Mis de kans niet om uzelf in te smeren in de mineraalrijke modder in de baai van Soline – het zal u er niet alleen tien jaar jonger doen uitzien, maar het zorgt ook voor een prachtige vakantieherinnering! Terug in de haven van Omišalj wacht het schip op ons met een heerlijke laatste avondmaaltijd aan boord, die we vrolijk kunnen doorbrengen in het gezelschap van de medereizigers, bemanning en gidsen.

Dag 8: Omišalj

Na het ontbijt ontscheping tot 9 uur en individuele terugreis.

Goed om te weten
 • Wijzigingen in het reisschema: We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het geplande reisschema als gevolg van veranderende wind- en weersomstandigheden en organisatorische vereisten. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat de havens op de volgorde van het dag tot dag programma overvol zijn, dan zal de reis in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.
 • Taal aan boord: Vanwege ons internationale publiek worden alle tours tweetalig uitgevoerd, in het Engels en Duits. Ook de reisbescheiden worden alleen in het Engels en Duits aangeboden. Geeft u bij boeking door welke taal uw voorkeur heeft.
 • Fietsniveau: normale fiets 1-2 / E-Bike: 1: De fietstochten vereisen een goede basisconditie van de deelnemers, dat ze moeten hebben verworven door regelmatig te fietsen. De tochten brengen ons tot een hoogte van 300 meter boven zeeniveau. De dagelijkse fietstochten voeren ons door heuvelachtig terrein en worden zonder tijdsbeperkingen voltooid. We fietsen voornamelijk op asfaltwegen, die buiten de vakantieseizoenen zelden door auto’s worden gebruikt. 30% van de paden zijn echter bos- en grindwegen. In plaats van een fietstocht kunnen gasten ook een halve of hele dag op het schip doorbrengen.
 • Groepstempo standaard reis: Bij onze reguliere fietstochten bepalen de fietsers op normale fietsen het tempo. We vragen gasten die een e-bike hebben gereserveerd hier rekening mee te houden en te accepteren dat de gewone fietsers tijd nodig hebben om te rusten en er langer over doen om de heuvels te beklimmen. We danken u voor uw begrip.
 • Groepstempo Plus reis: Bij onze plus/e-bike tourprogramma’s wordt het tempo bepaald door de fietsers op e-bikes. Gasten die deelnemen aan deze tochten op een gravel bike moeten over de nodige fysieke conditie beschikken om dit tempo bij te kunnen houden. Bedankt voor uw begrip.
 • Helmplicht: Helmen zijn verplicht op onze fietstochten. Het is aan te raden om uw eigen, goed passende helm mee te nemen, aangezien onze huurhelmen beperkt zijn (gratis, reserveren verplicht).
 • Kinderen: Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goede fysieke conditie en een minimumleeftijd van 10 jaar en eerdere ervaring met fietstochten de fietstochten op eigen kracht aankunnen. Houd er rekening mee dat de minimale hoogte voor een huurfiets 1,20 m is voor hybride fietsen en 1,50 m voor e-bikes. In Kroatië geldt een helmplicht voor alle kinderen tot 16 jaar.
 • Catering: De kok aan boord is een bemanningslid en bereidt het ontbijt en een of twee warme maaltijden per dag. De catering begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek. De catering bestaat uit 2 x volpension en 5 x halfpension.
 • Onze schepen: Vergeet niet dat het schip zowel uw hotel als een machine is, die moet worden onderhouden en bediend – dag en nacht. Een zekere mate van lawaai is daarom onvermijdelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C Seizoen D
Standaard: 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 1290 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Standaard: 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 1440 Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Plus: 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 1690 € 1790 € 1890 € 1990 Plus: 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 1940 € 2040 € 2140 € 2240
Inbegrepen in deze reis
 • 8-daagse reis op een motoryacht met bemanning
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonshut benedendeks met douche/toilet
 • 2 x volpension en 5 x halfpension
 • Engels- en Duitssprekende reisleiding
 • Begeleide fietstochten en excursies zoals beschreven in het reisschema
 • Rondleidingen in Pula en Rovinj
 • Beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Overzichtskaarten voor de dagelijkse tours aan boord
Niet inbegrepen in deze reis
 • Transfer naar Omisalj
 • Vast (verplicht) bedrag voor flessen water en toeristenbelasting €60 per persoon of voor kinderen tot 16 jaar €30 (te betalen aan de kapitein)
 • Huurfiets of E-bike of gravelfiets (optioneel)
 • Huur fietshelm (optioneel)
 • Entreegelden & excursies (niet vermeld in het reisprogramma)
 • Maaltijden en drankjes aan wal
 • Parkeerkosten als u met de auto komt
 • Overige transfers
 • Drankjes aan boord (turflijst; te betalen aan de kapitein)
 • Persoonlijke (reis)verzekeringen
 • Fooien voor reisleiding en bemanning (naar eigen inzicht)
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
  Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/E-Bikes

Bij een standaard reis heeft u de keuze uit een hybride fiets of een E-Bike. Bij een Plus reis kunt u kiezen uit een E-Bike of gravelfiets.

Alle hybride fietsen zijn betrouwbare, onderhoudsarme fietsen met een aluminium frame in verschillende maten. De fietsen zijn uitgerust met 28 inch holkamervelgen met lekvrije tourbanden, hoogwaardige derailleurversnellingen en remsystemen, een bagagedrager en een stevige fietsstandaard, een tourzadel en spatborden en een bagagedrager. Houd er rekening mee dat deze huurfietsen alleen beschikbaar zijn voor deelnemers die langer zijn dan 1,50 m.

E-bikes: Hoogwaardige elektrische fietsen, voornamelijk aangedreven door een Bosch-motor die lange afstanden kunnen afleggen en gekenmerkt worden door hun lichte gewicht en geweldige onderdelen. Er kunnen ook alternatieve aandrijfsystemen worden gebruikt. Standaard onderdelen van onze e-bikes in verschillende framematen zijn onder andere 28 inch holkamervelgen met lekvrije toerbanden, hoogwaardige derailleurversnellingen en remsystemen, een bagagedrager en een stevige fietsstandaard, een toerzadel en spatborden en een bagagedrager. We bieden een trapeze frame voor alle gasten tot 1,79 m, en een diamond frame voor mensen langer dan 1,80 m.

De gravel- of racefietsen kunnen over verschillende terreinen worden bereden. Deze fietsen rijden perfect op gladde asfaltoppervlakken en op gravelpaden. De Orbea Terra H (of vergelijkbaar model) is de ideale all-terrain racefiets. De ‘H’ staat voor ‘hydro’ en geeft de uitgebreide veelzijdigheid van de fiets aan. Het aluminium frame zorgt voor een rechte zithouding, zoals vereist voor wegen zonder asfalt. Orbea noemt dit “all-road geometrie”. De Terra H heeft een carbon voorvork die bandbreedtes tot 40 mm mogelijk maakt, plat gemonteerde schijfremmen en 12 mm steekassen. Een Shimano Tiagra transmissie maakt de onderdelen van de fiets compleet. De fiets is snel, licht, robuust, extreem veelzijdig en is buitengewoon goed hanteerbaar.

Gewichtslimiet voor eigen fietsen: Houd er rekening mee dat we een gewichtslimiet van 22 kg hanteren als u uw eigen fiets meeneemt aan boord van een van onze schepen. Deze limiet is belangrijk om de gezondheid van onze gidsen/bemanningsleden te beschermen, als zij de fietsen aan boord moeten tillen. Als we het nodig achten, zullen we het gewicht ter plaatse controleren. Als de gewichtslimiet wordt overschreden, behouden we ons het recht voor om te weigeren de fiets aan boord te nemen. Het is niet mogelijk om uw eigen E-bike mee aan boord te nemen.

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • E-bike: € 225 per week
 • Huurfiets: € 80 per week
 • Gravelfiets: € 180 per week
 • Verzekering tegen diefstal en beschadiging van de huurfiets: e-bike/gravelfiets: € 25 /week; hybride fiets: € 10 /week (niet verzekerd: schade door grove nalatigheid)

 

 • Gedeelde tweepersoonshut (op aanvraag)
 • Toeslag tweepersoonshut voor alleengebruik benedendeks: € 400 (Linda) / € 600 (Andela Lora) (op aanvraag, beperkte beschikbaarheid)
 • Toeslag tweepersoonshut voor alleengebruik bovendeks: € 600 (Linda) / € 800 (Andela Lora) (op aanvraag, beperkt beschikbaar)
 • Een veilige parkeerplaats: motorfiets: € 40 /week, auto tot 6 m lengte: € 70/week, voertuig boven 6 m lengte: € 120 /week (ter plaatse te betalen aan de reisleiding)
 • Transfer van/naar de luchthaven van Rijeka (alleen op inschepings- en ontschepingsdagen): prijs op aanvraag
 • Collectieve transfers tussen Zagreb en Omisalj alleen op de dag van inscheping/ontscheping (11:30 uur vanaf Zagreb Centrum of 12:15 uur vanaf Zagreb Luchthaven / retourtransfer van Omišalj naar Zagreb Luchthaven begint om 8 uur: prijs op aanvraag (reservering vereist twee weken van tevoren, boeking incl. volledige overdracht van vluchtgegevens)
 • Exclusieve transfers: op aanvraag

 

Deelnemers: minimaal: 14; maximaal: 31+

Wettelijke kennisgeving: Boat Bike Tours is niet de exploitant van deze tour; dit is een zogenaamde ‘partner tour’. Reisorganisator is: Inselhuepfen/Radurlaub Zeitreisen GmbH, Konstanz, Duitsland. Op deze tour kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn: meer informatie op aanvraag.Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip Linda Kroatië

Comfortabele hutten

Klassieke stijl

Ligkussens op het dek

Ruime salon

max. 27 gasten
13 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Andela Lora Kroatië

Zwemplateau

Ligstoelen

Gezellige zithoek

Verschillende zonnedekken

max. 34 gasten
17 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Uw gekozen reis:

Hoogtepunten van Istrië

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.