Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenMoezelreis: Koblenz – Merzig of Merzig – Koblenz
All tours in Duitsland

Moezelreis: Koblenz – Merzig of Merzig – Koblenz

Riesling wijnen en Romeinse geschiedenis

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1
Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Wat betreft reisbestemmingen voor fietstochten in Europa zijn er maar weinig gebieden die mooier zijn dan het rivierdal van de Moezel en de Saar in Duitsland. Tijdens deze fietsreis kunt u dit ontdekken en zelf ervaren. In één woord, het is een “schitterende” regio, gekenmerkt door een betoverend landschap, sprookjesachtige kastelen, bekroonde wijngaarden op onmogelijk steile hellingen en historische middeleeuwse stadjes en dorpjes. De rustige zusjes van de Rijn, de Moezel en de Saar, kronkelen van het ene schilderachtige dorp naar het andere en bieden een onovertroffen uitzicht op kastelen […]

Vanaf €1419 p.p.

Rustig fietsen door wijngaarden

Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de beste Rieslingwijnen van de regio

Schip met max. 20 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Moezelreis: Koblenz – Merzig of Merzig – Koblenz

Over deze reis

Wat betreft reisbestemmingen voor fietstochten in Europa zijn er maar weinig gebieden die mooier zijn dan het rivierdal van de Moezel en de Saar in Duitsland. Tijdens deze fietsreis kunt u dit ontdekken en zelf ervaren. In één woord, het is een “schitterende” regio, gekenmerkt door een betoverend landschap, sprookjesachtige kastelen, bekroonde wijngaarden op onmogelijk steile hellingen en historische middeleeuwse stadjes en dorpjes.

De rustige zusjes van de Rijn, de Moezel en de Saar, kronkelen van het ene schilderachtige dorp naar het andere en bieden een onovertroffen uitzicht op kastelen hoog op de heuvels, stenen burchten, schilderachtige wijnmakerijen en nog veel, veel meer. Dagelijks fietst u door deze magische regio en bezoekt u cultuurrijke steden, neemt u de bezienswaardigheden van de ongerepte natuur in u op en maakt u kennis met de plaatselijke wijnbouwers en bottelaars. Ook heeft u de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van de regio te herbeleven. Het is zonder twijfel een fietsvakantie die u niet mag missen! De fietspaden langs de oevers van de Moezel en de Saar hebben geen noemenswaardige hoogteverschillen en zijn geasfalteerd of verhard.

De Moezel is met een lengte van 544 km de langste zijrivier van de Rijn en tevens de op één na belangrijkste scheepvaartroute van Duitsland, terwijl de Saar met een lengte van 246 km de langste zijrivier van de Moezel is. De geschiedenis van de regio langs de oevers van de Moezel en de Saar gaat terug tot de Romeinse tijd, zo’n 2000 jaar geleden. Voor fietsers is er veel te zien: wijngaarden, prachtige vakwerkhuizen uit de middeleeuwen, de Porta Nigra uit het Romeinse tijdperk in Trier – het oudste verdedigingswerk van Duitsland – en de “Duitse Hoek” aan de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn in Koblenz en Saarburg, vaak “Klein Venetië” genoemd. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van deze gedenkwaardige reis.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van de gratis Ride with GPS app en onze BBT fietskaart (beschikbaar aan boord).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma Koblenz - Merzig

Cursief gedrukte gedeeltes worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘afstanden bij benadering’ van aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onderhevig aan veranderingen als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden.

Dag 1: Koblenz

De Flora wacht op u in Koblenz, waar de bemanning u vanaf 14.00 uur aan boord zal verwelkomen. De eerste middag en nacht brengt u door in Koblenz, een gastvrije stad om te verkennen. “Koblenz” is een verbastering van het Latijnse woord confluentes, wat “samenvloeiing” betekent. De Romeinen gaven die naam aan het kamp dat ze rond het jaar 14 na Christus bouwden, op de plek waar de rivieren Rijn en Moezel samenkomen. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad bijna volledig verwoest, maar een aantal kostbare monumenten zijn nog steeds een bezoek waard, zoals de Deutsches Eck, de Romaanse basiliek van St. Kastor en het Kurfürstliches Schloss.

Dag 2: Koblenz – Alken | Alken – Moselkern – Cochem (37 km)

Uw tocht begint vanochtend als de Flora naar Alken vaart waar u, na het uitdelen van de fietsen, naar Moselkern fietst. Het dorp Moselkern is wereldberoemd om zijn burcht, Burg Eltz. Dit bolwerk is een van de meest indrukwekkende middeleeuwse gebouwen van West-Europa. Het is echter niet gemakkelijk te bereiken, u moet het laatste stuk wandelen om de burcht te bereiken. Na een bezoek aan Burg Eltz vervolgt u de fietstocht naar Cochem, een van de meest bezochte wijnplaatsen van het Moezelgebied. Cochem is een gezellig, karakteristiek stadje met wijnkelders en vakwerkhuizen.

Dag 3: Cochem – Beilstein – Zell aan de Moezel (38 km)

Na het ontbijt fietst u naar Beilstein, een van de best bewaarde historische dorpen langs de Moezel. De ruïne van de burcht Metternich ligt hoog boven het dorp en u heeft de mogelijkheid om deze te verkennen. Na het verlaten van Beilstein passeert u bij Bremmer Calmont de steilste wijngaard van Europa – met hellingen tussen 50 en 55 graden. De tocht van vandaag eindigt in het wijndorp Zell aan de Moezel, dat in de wijnwereld bekend staat om de wijn “Zeller Schwarze Katz”. In Zell moet u van de gelegenheid gebruik maken om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen.

Dag 4: Zell aan de Moezel – Bernkastel-Kues (45 km)

Vandaag fietst u van Zell aan de Moezel naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen op de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil (art nouveau) architectonische stijl. Van daaruit rijdt u door de wijnstad Kröv – bekend om zijn populaire Kröver-wijn – naar Bernkastel-Kues, uw bestemming voor de nacht. De grote vakwerkhuizen rond de markt van Bernkastel-Kues dateren uit de Middeleeuwen en zijn een lust voor het oog. Je bereikt het schip in Kues na een rondleiding door de stad.

Dag 5: Bernkastel-Kues – Neumagen – Schweich (27 of 54 km) | Schweich – Trier

Stroomopwaarts van Bernkastel strekken zich op veel plaatsen prachtige wijngaarden uit. De witte Moezelwijn uit dit gebied is zowel in het binnenland als in het buitenland een begrip geworden.

Vandaag fietst u langs Piesport. Piesport produceert een aantal prachtige witte wijnen. Vooral de “Piesporter Goldtröpfchen” geniet een grote populariteit. Vanuit Schweich gaat u met het schip naar Trier, een interessante en levendige stad, de oudste van Duitsland. Volgens de Romeinen werd Trier rond het jaar 15 voor Christus gesticht door Caesar Augustus onder de naam Augusta Treverorum. Als handelsstad en bestuurscentrum bloeide Trier in de late keizertijd op.

Deze Romeinse gouden eeuw heeft Trier met een behoorlijk aantal indrukwekkende monumenten achtergelaten. Het meest authentiek is de stadspoort Porta Nigra, die rond 18 n. Chr. werd gebouwd.

Dag 6: Trier – Wasserbillig (Lux) – Saarburg (38 km)

Vandaag volgt u de Saar naar onze volgende bestemming, Saarburg.
Saarburg is een intrigerende oude stad, gelegen in het mooiste deel van het Saardal, waar de oevers dicht bebost zijn. De burcht van Saarburg werd hier in het midden van de 10e eeuw gebouwd. In het centrum van de stad komen we een 20 meter hoge waterval tegen. Aan de voet van deze waterval staat een oude molen die door een beekje wordt aangedreven. De meeste oude huizen in dit deel van de stad zijn volledig intact en dateren uit de 17e en 18e eeuw, wat Saarburg een schilderachtige uitstraling geeft. Diner in de stad vanavond naar eigen wens.

Dag 7: Saarburg – Merzig (37 km)

Uw laatste fietsdag voert u eerst door de Saarschleife, een natuurwonder in Orscholz. Vanaf de top van de Cloef geniet u van deze prachtige rivierloop, terwijl de Saar door het dichtbegroeide dal slingert. Later gaat de tocht verder naar Mettlach, waar u de beroemde keramiekfabriek van Villeroy & Boch kunt bezoeken.
Daarna keert u terug naar het schip in Merzig, waar u van een afscheidsdiner kunt genieten.

Dag 8: Merzig

Einde van de reis: ontscheping na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Een gedetailleerde fietskaart, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

 


Dag tot dag programma Merzig - Koblenz

Cursief gedrukte gedeeltes worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘afstanden bij benadering’ van aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onderhevig aan veranderingen als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden.

Cursief gedrukte gedeeltes worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘afstanden bij benadering’ van aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onderhevig aan veranderingen als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden.

Dag 1: Merzig

Het schip wacht op u in Merzig, waar de bemanning u vanaf 14.00 uur aan boord verwelkomt. U brengt uw eerste nacht en avond door in Merzig. Bezienswaardigheden zijn de Romaanse Sint-Pietersbasiliek uit de 12e eeuw en het voormalige kasteel van aartsbisschop Sötern (1625), een juweel van barokke architectuur dat nu dienst doet als stadhuis.

Dag 2: Merzig – Saarburg (39 km)

Na het uitdelen van de fietsen rijdt u op uw eerste fietsdag naar Mettlach waar u de beroemde keramiekfabriek van Villeroy & Boch kunt bezoeken. Op weg daarheen fietst u door de Saarschleife, een natuurwonder in Orscholz. Vanaf de top van de Cloef kunt u deze prachtige rivierloop bekijken terwijl de Saar door het dichtbegroeide dal kronkelt. In de middag keert u terug naar het schip in Saarburg. Saarburg is een interessante oude stad, gelegen in het mooiste deel van het Saardal, waar de oevers van de rivier gehuld zijn in bos. De burcht van Saarburg is hier in het midden van de 10e eeuw gebouwd. In het centrum van de stad vindt u een 20 meter hoge waterval met aan de voet een oude molen, die door een beekje wordt aangedreven. De meeste oude huizen in dit deel van de stad stammen uit de 17e en 18e eeuw en zijn nog steeds intact, wat Saarburg zijn schilderachtige uiterlijk geeft.

Dag 3: Saarburg – Wasserbillig (Lux) – Trier (27 of 32 km)

De tocht van vandaag gaat vanuit Saarburg door het idyllische natuurgebied langs de kronkelende oevers van de Saar. Vervolgens gaat u verder naar Wasserbillig in Luxemburg en vandaar naar het monument “Igeler Säule”. Later bereikt u Trier, uw bestemming van de dag, waar de Flora op u wacht.  Een wandeling door Trier, gesticht in het jaar 16 voor Christus, is een overweldigende reis door de millennia, waarbij geen enkele andere plaats in Duitsland u zo’n gevoel voor de Romeinse tijd kan geven. Hoogtepunten zijn indrukwekkende bouwwerken zoals de Porta Nigra, de Konstantinbasilika en het Romeinse amfitheater.

Dag 4: Trier – Schweich | Schweich – Bernkastel (27 of 54 km)

Stroomafwaarts van Trier doorkruisen prachtige wijngaarden het landschap op veel plaatsen. De witte Moezelwijn is niet voor niets in het buitenland een begrip geworden. Vandaag fietst u langs Trittenheim en Piesport, beide grote namen. De stad Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht in de Moezel, omgeven door bergen met uitgestrekte wijngaarden. De Laurentiuskapelle, met zijn gotische koor, ligt midden in de wijngaarden. Piesport produceert een aantal prachtige witte wijnen, waarvan vooral de “Piesporter Goldtröpfchen” grote bekendheid geniet. Uw eindbestemming is Bernkastel-Kues, waarvan het middeleeuwse marktplein met zijn vele vakwerkhuizen u uitnodigt om uit te rusten.

Dag 5: Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell aan de Moezel (48 km)

De fietstocht van vandaag brengt u naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen op de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil (art nouveau) architectonische stijl. Verderop aan de Moezel is uw bestemming voor vandaag Zell aan de Moezel, beroemd in de wijnindustrie voor de wijn “Zeller Schwarze Katz”. In Zell raden wij u aan om van de gelegenheid gebruik te maken om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen.

Dag 6: Zell – Beilstein – Cochem (39 km)

Beilstein, de “Doornroosje van de Moezel”, is een van de best bewaarde historische dorpen langs de rivier en is het hoogtepunt van de huidige fietstocht. Torenhoog boven het dorp liggen de ruïnes van kasteel Metternich, die u kunt verkennen. De tocht van vandaag eindigt in Cochem, een mooi stadje met historische vakwerkhuizen, een pittoresk oud centrum en de Reichsburg, een op een bergkegel gelegen hoogteburcht. Het diner vanavond (niet inbegrepen) is in de stad in een restaurant van uw keuze.

Dag 7: Cochem – Karden | Karden – Winningen (38 km) | Winningen – Koblenz (behalve op 28 sept.)

Vandaag vaart u met het schip naar Karden, vanwaar u een bezoek brengt aan de koningin van de Duitse burchten, de indrukwekkende Burg Eltz. U bevindt zich nog steeds middenin het wijngebied en fietst onder andere langs Klotten, Pommern, Karden en Alken. Dit zijn allemaal typische Moezelstadjes, met mooie vakwerkhuizen en natuurlijk hun eigen wijnen. De “Pommerner Sonnenuhr” is een echte aanrader.
Alle data behalve 28 sept: Vanuit Winningen gaat u met de Flora mee voor een laatste vaartocht naar de eindbestemming: Koblenz. Deze fascinerende en historische stad is al eeuwenlang een belangrijk defensief en economisch centrum. Hoogtepunten zijn de oude burcht Ehrenbreitstein, die de rechteroever van de Rijn domineert, de 12e eeuwse burcht Alte Burg en de oude stad Koblenz.
Vertrek 28 sept: Het schip blijft de laatste nacht in Winningen. Ontscheping is hier op 5 okt. tot 9.30 uur.

Dag 8: Koblenz (Winningen op 5 okt.)

Einde van de reis: ontscheping na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Een gedetailleerde fietskaart, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden. Als alle e-bikes van het schip geboekt zijn, is het mogelijk om een beperkt aantal extra e-bikes via een externe fietsverhuurder bij te huren. Dit is op aanvraag en tegen een meerprijs (incl. transportkosten).

Eigen fiets mee

Het is mogelijk uw eigen fiets of e-bike mee te nemen, mits er geen spiegels of andere uitstekende elementen aan zitten. Aan boord is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor eigen fietsen beschikbaar. U kunt een parkeerplaats hiervoor reserveren tegen een kleine meerprijs. Boat Bike Tours is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van meegebrachte fietsen.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor alle data
2-Persoonshut 2 pers. € 1419 2-Pers.hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 2128,50 3-Pers.hut (3de persoon kind, max 2) 3 pers. € 1319
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 6 x 3-gangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Volledig begeleide fietstochten
 • Enkele korte avondwandelingen
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Vergoedingen voor veerboten
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1x diner
 • Dranken
 • Fietshuur of huur van een e-bike
 • Fietshelm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Transfer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/e-bikes

Flora

 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen van het merk Trek X300, met een lichtgewicht frame en normale instap (damesmodel), met 7 makkelijk te bedienen versnellingen (Shimano Nexus), handremmen, een in hoogte verstelbaar gel-zadel, een slot op het frame en fietstas. Alle fietsen hebben 28 inch wielen. Aan boord zijn enkele kleinere frames beschikbaar en voor grote heren (vanaf 1,90 m en groter) hebben we enkele traditionele herenmodellen (met horizontale stang) beschikbaar.
 • De e-bike is een Trek TM2+ (of een vergelijkbaar merk/model) met 9 versnellingen (Shimano Nexus), 3 ondersteuningsniveaus en handremmen. E-bikes zijn alleen beschikbaar op aanvraag (beperkte voorraad).
 • Fietshuur is optioneel. U mag ook uw eigen fiets of e-bike meenemen (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar). U kunt een parkeerplaats voor uw fiets of e-bike reserveren tegen een kleine meerprijs. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. De bemanning of reisorganisatie zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van uw meegebrachte fiets of e-bike.
 • Reizen in Duitsland: extra e-bikes (max. 4) zijn mogelijk op aanvraag en tegen meerprijs (incl. transportkosten). Andere, speciale fietstypen zijn niet beschikbaar.

 

Allure

 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen van het merk Velo de Ville C100 en hebben een lichtgewicht frame en normale instap (damesmodel), 7 makkelijk te bedienen versnellingen (Shimano Nexus), handremmen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en fietstas. Alle fietsen hebben 28 inch wielen. Aan boord zijn enkele kleinere frames beschikbaar en voor grote heren (vanaf 1,90 m en groter) hebben we enkele traditionele herenmodellen (met horizontale stang) beschikbaar.
 • Er is slechts een zeer beperkt aantal e-bikes (met handrem) beschikbaar op deze reizen.
 • Speciale fietsen (bijv. kinderfietsen, tandems, etc.) zijn in dit gebied niet beschikbaar en kunnen voor deze tochten niet worden besteld. Vanwege de beperkte ruimte aan dek kunt u niet uw eigen fiets of e-bike meenemen. Dit is in uitzonderlijke gevallen alleen mogelijk wanneer u een speciale fiets of tandem nodig hebt.
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • Huurfiets: € 96 per week
 • Huur E-Bike: € 232 per week (alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 25,20 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes
 • Fietshelm: u bent niet verplicht een fietshelm te dragen, maar als u deze wenst en zelf niet hebt, kan deze worden gehuurd voor € 10 per reis, alleen bij voorafgaande reservering en betaling.

 

Transfer tussen Koblenz en Merzig:
Er is een goede treinverbinding tussen deze twee steden. Kijk op een van de volgende websites voor dienstregelingen, tickets of meer informatie www.omio.nl or www.trainline.com.Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Boutique schip Flora Duitsland, Nederland

Ramen die open kunnen

Gratis koffie en thee 24/7

Bergruimte onder de bedden

Derde bed beschikbaar

max. 24 gasten
11 hutten
6 beschikbare reizen met dit schip
Boutique schip Allure België, Duitsland, Nederland

Kinderbed optioneel

Ramen die open kunnen

Leeshoek

Deels overdekt zonnedek

max. 20 gasten
10 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Cochem Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Metz
Cochem - Metz of Metz - Cochem 3 landen moezelreis

Rustig fietsen langs wijngaarden in 3 landen

Leer over Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de fijne Rieslingwijnen van de regio

Premiumschepen met max. 31 – 40 passagiers

Reisduur
travel time 8, 9 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Moezelreis: Koblenz – Merzig of Merzig – Koblenz

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.