Fietsknooppunten Netwerk

In heel Nederland en Vlaanderen is een netwerk van onderling verbonden fietsroutes, met een totale lengte van meer dan 4.500 km, dat het ‘fietsknooppunten netwerk’ wordt genoemd.

Een fietsknooppunt is een genummerd kruispunt dat deel uitmaakt van een regionaal fietsroutenetwerk. Elk knooppunt is voorzien van een nummer en een informatiebord. Op dit bord wordt de afstand tot het volgende kruispunt weergegeven. De routes tussen twee knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd met witte en groene borden. Via het informatiebord kunt u zich oriënteren waar u zich bevindt en beslissen om de route naar uw bestemming uit te breiden of in te korten.

We gebruiken het fietsknooppunten netwerk in de beschrijving van de fietstochten in Nederland en Vlaanderen. De knooppunten zijn gemarkeerd op de kaarten die onze gasten gebruiken voor hun dagelijkse fietstochten. Aan boord legt de reisleider (of een bemanningslid, op individuele reizen) uit hoe dit systeem werkt. Hij of zij deelt elke dag de hoogtepunten en eventuele omwegen, die ook de moeite waard zijn, van de fietstocht van de dag erna.

Deze korte video legt uit en laat zien hoe het fietsknooppuntennetwerk werkt.

Prijsopgave aanvragen

  • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
  • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
  • Hoe kunnen wij u bereiken?