Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Fietsvaardigheden en veiligheid

Bijna al onze tochten zijn geschikt voor een breed scala aan fietsers, maar houd er rekening mee dat voor elk van onze tochten een goede fysieke conditie en basis fietsvaardigheden vereist zijn.

Fysieke conditie en fietsvaardigheden
Een goede fysieke conditie is belangrijk omdat we elke dag tussen de 25 en 60 km fietsen. Met basis fietsvaardigheden bedoelen we dat u in staat moet zijn om in het verkeer te rijden (in staat om bepaalde situaties te beoordelen), op tijd te remmen (zonder om te vallen), en dat u bij de groep kunt blijven zonder gevaarlijke situaties te veroorzaken. Trainen op een hometrainer is dus niet voldoende!

Gemiddelde snelheid
Om de dagelijkse afstanden af te leggen en tijd te hebben om de hoogtepunten langs de route te bezoeken, een kopje koffie te drinken en een ontspannen lunchpauze te nemen, verwachten we dat u een gemiddelde snelheid van minstens 15 kilometer per uur kunt halen. Onze reisleiders rijden deze gemiddelde snelheid tijdens de fietstochten.

Verkeer
Het platteland is grotendeels vlak en we maken zoveel mogelijk gebruik van vrijliggende fietspaden en rustige landwegen, maar we zullen de weg vaak moeten delen met het andere verkeer en we zullen drukke kruispunten moeten oversteken.

Weer
Helaas is het niet altijd zonnig en rustig weer. Dus zelfs onder slechte weersomstandigheden (tegenwind of regen) moet u zich veilig voelen en in staat zijn om de afstand te overbruggen. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om een dag aan boord te blijven en wat extra rust te nemen.

Onze ervaren reisleiders zullen u adviseren om een dag aan boord te blijven als uw vaardigheden niet voldoende zijn om onder de gegeven omstandigheden veilig in de groep te kunnen fietsen. Wij verzoeken u hun advies te aanvaarden.