Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Ride with GPS

Beschikbaar op vele fietstochten

Algemene informatie

Ride with GPS (RWGPS) zal beschikbaar zijn op al onze eigen BBT reizen (dat zijn reizen waarvoor Boat Bike Tours de uitvoerder is), NIET op de ‘partner reizen’. U kunt bij elke reis zien of de beschikbaarheid van RWGPS vermeld staat bij wat inclusief is.

Wat is Ride with GPS?
Ride with GPS is een app die u gratis kunt downloaden op uw smartphone. Uw telefoon wordt dan uw eigen fietsnavigatiesysteem, een fietsroutekaart voor fietsers. Deze mogelijkheid is een aanvulling op de geprinte routebeschrijvingen en fietskaarten van Boat Bike Tours. BBT werkt samen met Ride with GPS om u een manier te bieden om fietskaarten en dagelijkse routebeschrijvingen rechtstreeks te downloaden naar uw smartphone. U zal op alle fietsroutes kunnen gebruikmaken van gesproken navigatie en op elk moment toegang hebben tot de inhoud van uw reis. Allemaal vanaf uw telefoon. Vier weken voor uw fiets-vaarvakantie zal BBT u een code mailen waarmee u toegang krijgt tot uw reis in RWGPS. Een account is niet nodig.

Hoe werkt het?
Vier weken voor de reis met BBT wordt er een e-mail met een toegangscode naar u gemaild. Download de gratis Ride with GPS-app voor iPhone of Android en tik op “Enter Code” op het aanmeldscherm. Nadat u uw code heeft ingevoerd, wordt u gevraagd om uw naam in te voeren, waarna u naar het downloadscherm wordt geleid. Tik op de downloadknop om alle inhoud van uw reis naar uw telefoon te downloaden voor offline gebruik.

Wanneer (hoe lang voor de tour) ontvang ik de te downloaden routes op mijn telefoon?
U ontvangt de kaarten en routes ongeveer vier weken voor de vertrekdatum. De gemailde toegangscode staat u toe om de BBT fietsroutekaarten en routebeschrijvingen te downloaden naar uw smartphone voor uw specifieke tour, zodat u uw dagelijkse ritten kunt bekijken. Een instructiepagina zal worden opgenomen in uw e-mail.

Kan ik de e-mail met de link en de code eerder dan vier weken voor de reis ontvangen?
Het is niet mogelijk om de code eerder dan vier weken voor de reis per e-mail te ontvangen. U ontvangt dan de meest actuele kaarten en routes.

Over de telefoon

Maakt het uit wat voor soort smartphone, of besturingssysteem ik heb?
Ride with GPS is beschikbaar voor zowel iPhone als Android-telefoons. De app vereist de volgende systeemniveaus: iPhone iOS 8 of nieuwer, of Android 2.3 of nieuwer.

Moet ik in staat zijn om data te gebruiken en over Wi-Fi te beschikken?
Voorafgaand aan uw vertrek kunt u uw fietstochten downloaden voor offline gebruik. U hebt daarna offline toegang tot al uw content en kunt er doorheen navigeren. De Ride with GPS-app kan worden gebruikt terwijl uw telefoon in de Vluchtmodus staat. Dit maakt geen gebruik van data.

Zal de applicatie mijn batterij leegmaken?
De app gebruikt wel een beetje batterij. U kunt uw batterij sparen door de volgende stappen te nemen:

 • Zet uw telefoon in de vliegtuigmodus tijdens het fietsen
 • Schakel het programma uit als u niet fietst
 • Sluit alle andere apps
 • Stel de helderheid van het scherm omlaag
 • Laad uw telefoon op wanneer u toegang heeft tot een stopcontact

Wij raden u aan een power bank mee te nemen om uw telefoon onderweg op te laden.

Hoeveel telefoongeheugen wordt er in beslag genomen door de gedownloade kaarten en routes?
Het telefoongeheugen dat wordt gebruikt bij het downloaden van uw fietsreis zal variëren afhankelijk van de lengte en de geografische dekking van een route. Een gemiddeld bestand neemt ongeveer 30 MB ruimte in beslag. Bij gebruik van een breedbandverbindingssnelheid zou het downloaden minder dan een minuut moeten duren. Zodra het downloaden is voltooid, krijgt u toegang tot uw fietstocht en wordt alle informatie opgenomen.

Hoe verwijder ik een Offline Map om mijn telefoongeheugen vrij te maken?
Uw fietstochtpakket vervalt automatisch en wordt enkele weken na uw reis verwijderd. Als u de gegevens van uw telefoon voor die tijd wilt wissen, kunt u dat doen door de app te verwijderen of de opslagruimte te wissen via de instellingenpagina van uw telefoon voor de app.

Hoe kan ik de kaart zien?
U gebruikt de stapsgewijze stemnavigatie. Een visuele aanwijzing voor een afslagmelding knippert in het vergrendelscherm om mee te gaan met de audiowaarschuwingen. Tijdens het fietsen hoeft u de kaart niet te zien, tenzij u wilt stoppen en uw scherm wilt inschakelen om naar de kaart te kijken.

Wat als ik mijn eigen GPS-apparaat heb?
Ride with GPS kan GPX-bestanden exporteren naar uw eigen persoonlijke Garmin GPS-systeem. Houd er rekening mee dat de ervaring niet hetzelfde zal zijn, aangezien GPS-apparaten minder functies hebben dan een mobiele telefoon. Er is bijvoorbeeld geen stapsgewijze stemnavigatie en de aanwijzingen worden ingekort tot 10 tekens.

Hoe wordt mijn telefoon aan mijn fiets bevestigd?
Op sommige van onze schepen kunt u een eenvoudige siliconenhouder kopen om uw smartphone aan het stuur te bevestigen. We raden u aan om uw eigen bevestigingssysteem mee te nemen als u er een hebt. De prijs voor de siliconenbeugel is € 2, en deze is geschikt voor alle smartphones.

Wordt mijn telefoon beschermd tegen regen?
Als het regent, raden wij u aan uw telefoon te beschermen in een waterdichte jaszak. Als u de voorkeur geeft aan een waterdichte hoes, zoals de hiervoor gemaakte armhoesjes, neem deze dan mee van thuis.

Hoe werkt het als ik op pad ben?
Bij het navigeren van de fietsroute krijgt u de volgende instructies via zowel gesproken navigatie als waarschuwingen op het scherm. Een waarschuwing of “cue” is een specifieke richting, d.w.z.: ga naar rechts, enzovoort:

 • Gesproken waarschuwingen – aanwijzingen via stapsgewijze gesproken navigatie.
  De app gebruikt de ‘tekst-naar-spraakfunctie’ van de telefoon om de aanwijzingen op te lezen.
 • Voortgangswaarschuwingen – kondigt de volgende aanwijzing aan na voltooiing van de vorige.
  Direct na het voltooien van een afslag, als uw volgende aanwijzing op enige afstand ligt, zegt de app: “Sla linksaf over 250 meter”.
 • Nabijgelegen waarschuwingen – Waarschuwt bij het naderen van de afslag.
  Als u een bocht nadert, zal de app 10-12 seconden voor de afslag piepen.
 • Visuele waarschuwingen – toont signalen op de kaart.
  Deze optie toont de beschrijving in een vakje net boven de kaart.
 • Audiowaarschuwingen – laat een pieptoon horen om de aanwijzingen aan te kondigen.
 • Waarschuwingen buiten de route – waarschuwingstoon wanneer u van de route af bent.
  Als u van de route afwijkt, blijft de app om de twee minuten een pieptoon geven om u eraan te herinneren dat u van de koers af bent.


Wat gebeurt er als ik van de route afga?

Als u van de route afwijkt, geeft de app een waarschuwingstoon. De app geeft een melding over de richting en de afstand om uzelf terug op de route te krijgen, van waar u het parcours verliet. Het kan zijn dat u wilt stoppen en naar de kaart op het scherm van uw telefoon wilt kijken om beter te kunnen visualiseren hoe u terugkeert naar de route.

Tips voor de gebruiker

Suggesties om uw telefoon veilig te houden:

 • Bescherm uw telefoon met een valbestendig hoesje en een schermbeschermer
 • Houd uw telefoon altijd bij u als u niet op de fiets zit
 • Als u uw telefoon uit de fietshouder haalt, moet u altijd met één hand de telefoon vasthouden
 • Houd uw telefoon tijdens het rijden in de vliegtuigmodus
 • Controleer uw batterijniveau gedurende de dag en houd de papieren routebeschrijvingen bij u als back-up voor het geval uw batterij leeg raakt. Overweeg om een draagbare powerbank mee te nemen om uw telefoon onderweg op te laden.
 • Laad uw telefoon elke avond volledig op
 • Stop veilig aan de kant van de weg als u tijdens het rijden uw telefoon moet gebruiken

Met wie neem ik contact op voor IT/technische ondersteuning als ik problemen heb met de Ride with GPS applicatie?
Kijk eerst naar het Hulp-document. U kunt ook een e-mail sturen aan [email protected].

Boat Bike Tours is niet verantwoordelijk voor verlies of schade aan uw smartphone, noch voor gegevenskosten op welk moment dan ook. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om voor uw persoonlijke eigendommen te zorgen.

Om de app te kunnen gebruiken tijdens uw reis, dient u eerst wat huiswerk te maken en ervoor te zorgen dat u uw RWGPS-tourpakket van tevoren hebt gedownload. Onze reisleiders hebben tijdens de reis slechts beperkt tijd om u hiermee te helpen.

De app kan een grote hulp zijn voor reizigers op een individuele reis of semi-begeleide reis, of voor gasten op een volledig-begeleide reis die alleen op willen gaan. Houd er rekening mee dat onze reisleiders bij fietstochten niet per se de gedownloade routes zullen volgen. Zij kunnen de route aanpassen aan de weersomstandigheden en de vaardigheden van de groep.

We zouden het fijn vinden als u de Ride with GPS-app en de functies die deze biedt, wilt uitproberen en uw ervaringen met ons wilt delen. Verwacht alstublieft niet dat de stemnavigatie perfect is. Met uw feedback kunnen we deze tool verbeteren voor toekomstige reizen.