Terug naar het overzicht
Nederland

Noord-Holland en Friesland

Inclusief bezoek aan Texel + Gaasterland
Amsterdam Rondreis.
Vanaf €599 p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Weids groene landschap

Strand, duinen en bos

Romantische havenstadjes zoals Enkhuizen

Schip met max. 96 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Ontdek de veelzijdigheid van Noord-Holland
Noord-Holland en Friesland hebben een palet aan landschappen. Denk aan de zandvlaktes van het Noordhollands duinreservaat, de Friese meren, de kwelders op Texel en natuurlijk de polders. Tijdens een fiets- en vaarvakantie ontdekt u de veelzijdigheid van de twee provincies. Ook komt u meer te weet over de welvaart van weleer. Zo bezoekt u het kunstenaarsdorp Bergen en havenstadjes als Monnickendam en Enkhuizen.

Molens en musea: boeiende historie
Vergeet de geschiedenisboeken. Al fietsend valt vliegensvlug meer over Nederland te leren. Stap af bij de Zaanse Schans, waar over de cacaohandel wordt verteld, of bij de accijnstoren in Alkmaar. De polders staan vol molens, die water uit de polders maalden, hout zaagden en papier maakten. Of bezoek het Zuiderzeemuseum, waar u uitleg krijgt over de dorpen rondom de dreigende zee, die door de Afsluitdijk in het IJsselmeer veranderde.

Romantische havenstadjes als Hoorn
U fietst niet alleen langs het water, maar vaart er ook doorheen. Zo wordt het IJsselmeer overgestoken naar Stavoren in Friesland. Het is heerlijk fietsen over de fietspaden langs de kust en door de veelal vlakke landschappen, maar ook door slaperige boerendorpen en levendige stadjes als Medemblik, Hoorn en Volendam, Marken en – uiteraard – Amsterdam met zijn grachten. Aan monumenten geen gebrek.

Deinende duinen en waddengebied
De duinen zijn unieke natuurgebieden met volop dier en plantensoorten. U fietst er doorheen als u de kust van Noord-Holland volgt. In Schoorl kunt u zelfs het hoogste duin van Nederland beklimmen. Texel heeft op zijn beurt een uitgestrekt waddengebied, waar vogels als de bonte strandloper, eidereend en tureluur worden gespot. Schrik niet als de beroemde Texelse schapen het fietspad versperren.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u van tips en informatie voorziet. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo, met behulp van een gedetailleerde fietskaart, de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij/zij is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Tip voor een reis van twee weken
Tijdens bijna het gehele seizoen vaart het schip “Poseidon” afwisselend de “Noord-Holland en Friesland” reis en de “Zuid-Holland” reis. U heeft dus de mogelijkheid om deze twee reizen te combineren tot een 14-daagse fiets-vaarvakantie. U verblijft en reist veertien dagen in dezelfde hut aan boord van het schip “Poseidon”. Afhankelijk van de reisdatum kunt u zelf de volgorde bepalen.

UW VOORDELEN:
– Alle hoogtepunten van Nederland tijdens een cruise van 2 weken;
– Geen verandering van schip of hut;
– € 50 p.p. korting op de hutprijs van de 2de week.

Dag-tot-dag programma

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip gevaren.
Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
De beschreven route is onder voorbehoud.

Dag 1: Amsterdam | Amsterdam – Zaandam

Boarden en inchecken. De bemanning verwelkomt u graag tussen 14.00 en 16.30 uur aan boord. Om 17 uur vaart het schip naar Zaandam. U ontvangt een welkomstdrankje en de veiligheidsinstructies, gevolgd door een driegangendiner en de briefing voor de eerste fietstocht.

Dag 2: Zaandam – Zaanse Schans – Alkmaar (44 km)

De eerste fietstocht van deze reis voert u via dorpen door het prachtige vlakke polderlandschap. De eerste stop is bij de Zaanse Schans met zijn traditionele Oudhollandse houten huizen, windmolens en ambachtslieden. Bezoek bijvoorbeeld de antiekwinkel, de zeepziederij of het CacaoLab. U fietst verder door het poldergebied Land van Leeghwater, met het voormalige walvisvaardersdorp De Rijp en de Schermer Molens. Uw schip wacht in de buurt van de historische binnenstad van Alkmaar.

Dag 3: Duinenrit – rondrit van/naar Alkmaar (33 km of 40 km) | Alkmaar – Den Helder 

Vandaag kunt u het prachtige Noordhollands duinreservaat ontdekken. Dit is een groot bos en duingebied, waar het drinkwater voor bijna de hele provincie Noord-Holland wordt gewonnen. Na een bezoek aan het strand en kunstenaarsdorp Bergen keert u terug naar Alkmaar waar u het prachtige stadscentrum kunt bezoeken. Einde van de middag vaart het schip over het Noord-Hollands Kanaal naar de marinehaven van Den Helder.

Dag 4: Veerboot naar Texel: fietsroutes vanaf ‘t Horntje (diverse opties van 15 km tot 65 km) | Den Helder – Den Oever

Na het ontbijt maakt u een oversteek van twintig minuten met de veerboot van Den Helder naar Texel. Rijd op het Waddeneiland door weilanden, natuurparken, duinen en gezellige dorpen. Kom even bij op het strand of bezoek het zeehondenreservaat Ecomare. In de late namiddag keert u terug met de veerboot naar Den Helder. Tijdens het diner vaart het schip naar Den Oever.

Dag 5: Den Oever – Stavoren | Zuidwest Friesland: rondrit van/naar Stavoren (43 km of 55 km)

Het schip steekt het IJsselmeer over naar Stavoren in Friesland. Hier kunt u kiezen voor een kortere of langere fietstocht: ontdek het natuurgebied van Gaasterland of bezoek enkele prachtige Friese dorpen en havenstadjes, waarbij u ook langs wat meren rijdt. Het is ook mogelijk beide opties te combineren. Het schip blijft ’s nachts in de kleine haven van Stavoren, een van de beroemde elf steden van Friesland.

Dag 6: Stavoren – Medemblik | Medemblik – Hoorn – Enkhuizen (30 km of 50 km)

Tijdens het ontbijt steekt het schip het IJsselmeer voor een tweede keer over. Maakt u de korte fietstocht, dan rijdt u van Medemblik langs de kust van het IJsselmeer naar Enkhuizen, waar u de middag kunt doorbrengen. De ‘haringstad’ heeft een oude haven, historische binnenstad en het Zuiderzeemuseum, met een nagebouwd dorp waar u ambachtslieden aan het werk ziet en een gerookt visje kunt eten. Geeft u de voorkeur aan een langere fietstocht, dan rijdt u van Medemblik naar de voormalige VOC-stad Hoorn, die in de zeventiende eeuw een van de belangrijkste havens ter wereld had. Geniet hier van uw lunchpauze en maak een korte wandeling in het oude stadscentrum. Fiets via enkele pittoreske dorpen op het platteland verder naar Enkhuizen. ’s Avonds kunt u deelnemen aan een korte stadswandeling.

Dag 7: Enkhuizen – Volendam | Volendam – Waterland – Amsterdam (35 km of 50 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Volendam. De laatste fietsroute gaat door het prachtige gebied van Waterland, met zijn honderden meren en kanalen. In de buurt van Volendam kunt u een kaasboerderij bezoeken. Aanbevolen is een tocht naar het schiereiland Marken (wel wat extra fietskilometers), waarna u via het Waterland verder fietst naar Amsterdam. ’s Middags kunt u de Amsterdamse binnenstad verkennen en bijvoorbeeld een rondvaart door de grachten maken.

Dag 8: Amsterdam

Einde van de reis: afscheid en van boord, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (semi)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij/zij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2022
Hutsoort Voor Periode A Periode B Periode C Periode D
POS: 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 599 € 749 € 849 € 949 POS: 2-persoonshut benedendek voor alleengebruik (max. 3) 1 pers. € 898,50 € 1123,50 € 1273,50 € 1423,50 POS: 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 799 € 949 € 1049 € 1149 POS: 2-persoonshut bovendek voor alleengebruik (max. 3) 1 pers. € 1198,50 € 1423,50 € 1573,50 € 1723,50 DWI: 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 649 € 799 € 899 € 999 DWI: 2-persoonshut benedendek voor alleengebruik (max. 2) 1 pers. € 973,50 € 1198,50 € 1348,50 € 1498,50 DWI: 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 799 € 949 € 1049 € 1199 DWI: 2-persoonshut bovendek voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1198,50 € 1423,50 € 1573,50 € 1798,50 DWI: Suite bovendek 2 pers. € 1049 € 1199 € 1299 € 1449
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Verpakte lunches
 • 7 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord (tot 16.00 uur)
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Verwarming en airco in de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Half-begeleide fietstochten (u fietst op eigen gelegenheid, de reisleider fietst de route ook)
 • Enkele korte begeleide wandelingen
 • Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Overtocht met veerboot naar Texel
 • Wi-Fi (beschikbaar in het restaurant – datagebruik niet inclusief)
 • Live muziek aan boord
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • Koffie en thee aan boord na 16.00 uur
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Huur van een fietshelm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerboten (die naar Texel is wél inbegrepen)
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2022

2022

 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen: €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike: €25per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar:  vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen  beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes
 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 15 (aan de kassa ca.: € 20). Boek uw ticket vooraf en u kunt het op  de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (Valet Parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.

 

Optionele bezoeken (entree niet inbegrepen, maar voor onze gasten met korting of gratis):

 • Openluchtmuseum Zaanse Schans
 • Bezoekerscentrum windmolen Schermerhorn
 • Bierbrouwerij Oudeschild
 • Zeehondenopvang Ecomare De Koog
 • Stoommachine museum Medemblik
 • Openluchtmuseum Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en meer….


Beoordelingen

Beoordeeld met 8.7 van 10 gebaseerd op 14 beoordelingen
5 stars

Catrien Gerlofs-Potma

We hebben een prachtige week gehad op de Magnifique 3. Gevaren, wel een beetje heftig op IJsselmeer, heerlijk gefietst op prima e-bike! Leuke crew, heerlijk gegeten! Mooie tocht door Noord Holland en stukje Friesland!!Leuke reisleider en goede sfeer aan boord! Kortom, niks negatiefs te bedenken! Hopelijk volgend jaar weer! Vr. Groet Catrien Gerlofs

4 stars

Margret Findt

Deze beoordeling is vertaald vanuit het Duits: Een prachtige, goed georganiseerde reis. Programma, maaltijden, informatie waren goed afgestemd. De fietsreizen waren afwisselend en goed te doen bij mooi weer. Prachtig landschap: water en duinen, zeer charmant. Het ontbijt werd aan tafel geserveerd, alleen het ingeblikte fruit vonden we niet lekker. De lunchpakketten waren verpakt in huishoudfolie. Hier kan iets verbeterd…

Reactie van Boat Bike Tours Wat fijn om te horen dat je eerste ervaringen met fiets en schip zo goed zijn. Voor de Corona-periode konden de gasten hun eigen lunch meenemen, wat nu helaas niet meer mogelijk is. Als we volgend seizoen nog steeds gebonden zijn aan het Corona-protocol, zullen we zien hoe we de lunch op een andere manier kunnen aanbieden. We hopen u weer te zien! Team Boat Bike Tours
5 stars

Christine Stork

Deze beoordeling is vertaald vanuit het Duits: Een zeer goede organisatie, zelfs tijdens de Corona-tijd. Wij waren rondom zeer tevreden, Ook de keuze van de dagelijkse routes, uitstekende service en het avond eten zeer goed. Alleen het terugkerende lunchpakket was altijd hetzelfde. Wat meer afwisseling zou fijn zijn.

Reactie van Boat Bike Tours Dank u voor het genieten van uw verblijf aan boord van De Holland. Voorheen konden gasten hun eigen lunchpakket maken. Helaas is dat nu niet praktisch. Als de Corona-maatregelen volgend seizoen nog nodig zijn, kunnen we kijken of het lunchpakket op een andere manier kan worden geregeld. Zodat de lunchpakketten net als de fietsreisen zijn: dagelijks wisselend.
5 stars

Papayo

Deze beoordeling is vertaald vanuit het Duits: We waren op de “De Holland”. De restauratie heeft zijn vruchten afgeworpen. Prachtige ambiance, zeer vriendelijk personeel en een chef (Kiril uit Letland) die elke dag een menu tevoorschijn toverde, dat ons steeds weer verraste! De huurfietsen op het schip zijn van zeer goede kwaliteit. Een klein minpuntje, dat we ook in ons…

Reactie van Boat Bike Tours Dank u voor uw enthousiaste recensie en uw complimenten aan de chef. Jammer dat u het eiland Texel niet kon bezoeken vanwege de zomerstorm. Dank u voor uw suggestie om een beschrijving van de fietscomputer te delen. Misschien een leuk klusje voor de wintermaanden om toe te voegen aan de informatiefolders Team Boat Bike Tours
Lees alle beoordelingen op Trustpilot

Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip De Willemstad Nederland

Restaurant en aparte lounge

Dansvloer

Ramen die open kunnen

Individueel regelbare airconditioning

max. 96 gasten
48 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip
Motorschip Poseidon Nederland

Aparte lounge en restaurant gedeeltes

Deels te openen raam in de hut

Individueel regelbare airconditioning

max. 96 gasten
48 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
Zuid-Holland en omgeving Grote steden, lieflijke dorpjes

Het Groene Hart van Holland

Zilverstad Schoonhoven en kaasstad Gouda

Windmolens bij Kinderdijk & Zaanse Schans

Schip met max. 112 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
17 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Noord-Holland en Friesland

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?