Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenBourgondië: Auxerre – Moret of Moret – Auxerre
All tours in Frankrijk

Bourgondië: Auxerre – Moret of Moret – Auxerre

Het land van het goede leven

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2
Moeilijkheidsgraad 2
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Zelfstandig Begeleid

Noord-Bourgondië wordt ook wel “Het land van het goede leven” genoemd en dat laten we u graag ervaren. Denk aan de prachtige landschappen, middeleeuwse dorpjes, kronkelende rivieren in combinatie met de beste wijnen, kazen en cider en u waant zich als een God in Frankrijk. De streek staat bekend om zijn relaxte levenstempo en het milde, aangename klimaat. Het bezoek aan de gotische kathedraal in Sens en de prachtige kunst- en cultuurcentra in Auxerre en Joigny bieden volop culturele hoogtepunten. De fietstochten zijn afwisselend, de ene keer over vlakkere delen […]

Vanaf €1729 p.p.

Fietsen door een schitterend landschap

Kunst en cultuur in Sens en Auxerre

Geniet van heerlijke Bourgondische wijnen

Premiumschepen met max. 24 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Bourgondië: Auxerre – Moret of Moret – Auxerre

Over deze reis

Noord-Bourgondië wordt ook wel “Het land van het goede leven” genoemd en dat laten we u graag ervaren. Denk aan de prachtige landschappen, middeleeuwse dorpjes, kronkelende rivieren in combinatie met de beste wijnen, kazen en cider en u waant zich als een God in Frankrijk.

De streek staat bekend om zijn relaxte levenstempo en het milde, aangename klimaat. Het bezoek aan de gotische kathedraal in Sens en de prachtige kunst- en cultuurcentra in Auxerre en Joigny bieden volop culturele hoogtepunten. De fietstochten zijn afwisselend, de ene keer over vlakkere delen langs de rivier de Yonne, de andere keer meer uitdagend bergopwaarts met een spectaculair uitzicht als beloning.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. 2024: Er zijn huurfietsen aan boord. 2025: Er zijn E-bikes te huur, deze tour zal worden aangeboden als een E-bike only tour.

Begeleide fietstochten
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt.

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag-tot-dag programma Auxerre - Moret-sur-Loing

Onderdelen die cursief gedrukt staan, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
De geplande route is onderhevig aan veranderingen als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Als er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden gevaren, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis terugtrekking).

Dag 1: Auxerre

Onze reis door de Bourgogne begint met inschepen en inchecken om 14.00 uur. Uw kapitein, bemanning en reisleider heten u hartelijk welkom, daarna wordt voor iedereen een passende fiets geregeld. Na een heerlijk diner aan boord is er voldoende tijd om een wandeling te maken door de prachtige rivierstad Auxerre met haar majestueuze kerktorens, straten met houten huizen uit de 16e eeuw en de kathedraal van Saint-Etienne, een waar meesterwerk van de gotische kunst.

 

Dag 2: Auxerre (30 km of 44 km)

Vandaag heeft u de mogelijkheid om aan boord te blijven en meer van Auxerre te bekijken, ofwel uw fietsavontuur te beginnen met uw gids die u langs de rivier de Yonne leidt op weg naar “Caves be Bailly”. Deze wijngaard is beroemd om zijn sprankelende Cremant de Bourgogne en zijn kalksteengrotten. De nabijgelegen wijngaarden van St Bris en Irancy zijn ook zeker een bezoek waard, net als de schilderijen van George Hosotte in de Chapelle de Bailly.

 

Dag 3: Auxerre – Joigny (28 km of 43 km)

Vandaag gaan we naar het noorden, door de vallei van de Yonne richting Joigny. Als u de langere fietsroute kiest, rijdt u door het charmante landschap van Brienon-sur Armencon. De kortere optie volgt de prachtige rivier de Yonne. In Migennes, waar het Bourgondische kanaal de rivier de Yonne kruist, gaat u weer aan boord om mee te varen naar Joigny, een pittoresk stadje met een lange en legendarische wijngeschiedenis en verschillende historische monumenten, oude kerken en herenhuizen met gebeeldhouwde renaissance gevels uit de 16e en 17e eeuw.

 

Dag 4: Joigny – Villeneuve-sur-Yonne (23 km of 46 km)

Wat is een betere manier om de dag te beginnen dan met een fietstocht door de lokale wijngaarden voor een proeverij van authentieke lokale wijnen uit de Bourgogne? U keert terug naar Joigny voor de lunch, waarna u weer op de fiets stapt voor een middagtocht naar de Saint-Julien-du-Sault. Daar kunt u de 13e eeuwse Saint-Pierre kerk met haar prachtige glas-in-loodramen bezoeken. We meren aan voor de nacht in het mooie Villeneuve. Dit minder bekende stadje heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden, zoals een aantal middeleeuwse poorttorens.

Dag 5: Villeneuve-sur-Yonne – Sens (28 km of 52 km)

Dag vijf biedt ook weer twee fietsopties – de korte optie volgt de rivier de Yonne, via de langere route bereikt u de heuvels waar het museum ‘de la Pomme et du Cidre’ (de appel en de cider) is gevestigd, waar u uiteraard een slokje van de heerlijke cider kunt proeven. De  volgende stop is Sens, een van de oudste steden van Frankrijk. Daar is er genoeg tijd om te winkelen, over de markt te wandelen of in de stad rond te kijken om kennis te maken met de vele restaurants die Sens te bieden heeft, want vandaag is er geen diner aan boord.

Dag 6: Sens – Pont-sur-Yonne (20 km of 42 km)

Voordat we gaan fietsen brengen we nog wat tijd door in Sens. Hier bezoekt u met een lokale gids de eerste van de grotere gotische kathedralen in Frankrijk, de kathedraal Saint-Etienne.

Als u besluit de langere fietsroute te maken, leidt deze door de prachtige vallei van de Oreuse. De kortere optie biedt meer tijd om Sens op uw gemak te verkennen voordat u doorfietst naar Pont-sur-Yonne, een charmant stadje aan de rivier.

Dag 7: Pont-sur-Yonne – Vinneuf | Vinneuf – Moret (35 km of 40 km)

Op onze laatste fietsdag zullen we van de rivier afwijken voor een fietstocht door het bos. Een kort bezoek aan een struisvogelboerderij staat op het programma. Het laatste stuk brengt ons naar Moret-sur-Loing, een schilderachtig middeleeuws stadje dat bekend staat om zijn eenvoudige charme. De beroemde schilder Sisley vond hier ooit inspiratie. Verken zijn historische straten en de 12e-eeuwse Notre-Damekerk, een aangenaam einde van onze fietsreis

Dag 8: Moret-sur-Loing

Na het ontbijt neemt u afscheid van uw kapitein, bemanning, reisleider en medepassagiers. Ontschepen tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Dag-tot-dag programma Moret-sur-Loing - Auxerre

Onderdelen die cursief gedrukt staan, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
De geplande route is onderhevig aan veranderingen als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Als er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden gevaren, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis terugtrekking).

Onderdelen die cursief gedrukt staan, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
De geplande route is onderhevig aan veranderingen als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Als er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden gevaren, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis terugtrekking).

Dag 1: Moret-sur-Loing

De eerste dag van uw tour begint met inscheping en check-in om 14.00 uur. Na een warm welkom door de kapitein, de bemanning en de reisleider, wordt er voor iedereen passende fiets gekozen. Het diner wordt aan boord geserveerd, waarna u kunt genieten van een wandeling door Moret-sur-Loing, een charmante middeleeuwse vestingstad, gelegen aan de oever van de Loing, waar de schilder Sisley inspiratie vond voor zijn prachtige, impressionistische schilderijen.

Dag 2: Moret – Montereau – Pont sur Yonne (37 of 41 km)

Dag twee begint met een ontbijt terwijl het schip naar de stad Montereau-fault-Yonne vaart, daar waar de Yonne en de Seine samenkomen. In Montereau heeft u de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de kerk Notre-Dame-et-Saint-Loup. Dit historisch monument is gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw.

Vanaf Montereau fietst u naar Montmachoux waar u een struisvogelboerderij bezoekt. Bestemming voor vandaag is Pont-sur-Yonne, een schilderachtige, vriendelijke stad waar we overnachten.

Dag 3: Pont sur Yonne – Sens (20 km of 42 km)

Vandaag heeft u de mogelijkheid om door de vallei te fietsen en de rivier te volgen naar de stad Sens of een langere rit over het platteland te maken. Sens is een van de oudste steden van Frankrijk, hier bezoekt u de eerste van de grotere gotische kathedralen in Frankrijk, de kathedraal Saint-Etienne. Daarna is er genoeg tijd om te winkelen, over de markt te struinen of een stadswandeling te maken.

Net buiten de stad is het grote ‘Parc du moulin a Tan’ te vinden, zo’n 10 hectare groot. Het park is vernoemd naar een onbekend type molen, daterend uit 1887. De molen werd gebruikt om eikenschors te vermalen dat gebruikt werkt voor de leerlooierij. Het ‘Parc du moulin a Tan’ omvat onder meer een rozentuin en een tropische kas. Vandaag de dag is er geen diner aan boord, dus u bent vrij om zelf restaurant te kiezen voor het diner.

Dag 4: Sens – Villeneuve sur Yonne (28 km of 52 km)

Wederom een dag met twee fietsmogelijkheden. De kortere blijft dichter bij de rivier. Via de langere optie fietst u door de heuvels naar het museum ‘de la Pomme et du Cidre’ (de appel en de cider), waar u natuurlijk een slokje van deze fijne cider kunt proeven, die hier geproduceerd wordt. We meren aan voor de nacht in Villeneuve;  dit mooie, minder bekende Franse stadje herbergt een aantal prachtige gebouwen, die zeker het bekijken waard zijn.

Dag 5: Villeneuve sur Yonne – Joigny (23 km of 47km)

Vandaag begint de ochtend met een prachtige fietstocht langs de rivier naar de stad Saint-Julien-du-Sault waar u de 13e eeuwse Saint-Pierre kerk met haar prachtige glas-in-loodramen kunt bezoeken. Vervolgens gaat u verder naar Joigny, waar u ‘s middags een tour kunt maken langs de lokale wijngaarden. Vervolgens (een van de hoogtepunten van de rondleiding voor wijnliefhebbers!) zal de reisleider u enkele plaatsen laten zien waar u enige authentieke lokale Bourgondische wijnen kunt proeven.

Joigny, een schilderachtig stadje met een zeer lange en succesvolle wijngeschiedenis, heeft verschillende bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn, waaronder talrijke historische monumenten, unieke herenhuizen uit de 16e tot 17e eeuw, met gebeeldhouwde renaissance gevels, en oude kerken.

Dag 6: Joigny – Auxerre (28 km of 44 km)

Tijdens het ontbijt varen we naar Migennes, gelegen op het kruispunt van het Bourgondische kanaal, ooit het centrum van de scheepvaartindustrie. Vanuit Migennes fietst u zuidwaarts langs de prachtige rivier de Yonne met Auxerre als bestemming.
Deze stad is echt een bezienswaardigheid met haar majestueuze kerktorens, straten met houten huizen uit de 16e eeuw en de kathedraal van Saint-Etienne, een waar meesterwerk van de gotische kunst. U kunt ook een wandeling maken langs de oude haven of de 15e eeuwse klokkentoren bezoeken.

Dag 7: Auxerre (30 km of 42 km)

Op dag zeven van uw reis, kunt u kiezen wat u liever doet. De prachtige stad Auxerre wandelend verkennen of toch liever fietsend samen met de gids de omgeving verkennen. Langs de rivier de Yonne kunt u wijngaard ‘Caves be Bailly’ bezoeken, bekend om de sprankelende Cremant de Bourgogne en de kalksteengrotten. De nabijgelegen wijngaarden van St Bris en Irancy zijn ook zeker een bezoek waard, net als de schilderijen van George Hosotte in de Chapelle de Bailly.

Dag 8: Auxerre

Geniet op deze dag nog een keer van een heerlijk ontbijt aan boord, ontschepen tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal elf versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden. Vanaf 2025 is dit fietstype niet meer beschikbaar.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het meenemen van een eigen fiets/e-bike is niet mogelijk, vanwege ruimtegebrek aan dek. Uitzonderingen worden gemaakt voor speciale fietsen, maar alleen nadat deze vooraf zijn aangemeld en bevestigd.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.

Op geselecteerde afvaarten ontvang je 200 euro korting per persoon. De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingen. In de kalender zijn de kortingsdata oranje gemarkeerd.


Prijzen en informatie

Op geselecteerde afvaarten ontvang je 200 euro korting per persoon. De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingen. In de kalender zijn de kortingsdata oranje gemarkeerd.

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B
Tweepersoonshut 2 pers. € 1899 € 1799 2 Pers.hut voor alleengebruik 1 pers. € 2848.50 € 2698.50
Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor alle data
Tweepersoonshut 2 pers. € 1729 1 persoon in 2 pers.hut 1 pers. € 2593,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • lunch voor onderweg
 • 6 x 3-gangen diner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van handdoeken en beddengoed
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Airco in uw hut
 • Dagelijkse routebespreking
 • Volledig gegidste reis (vanaf 18 gasten: 2 reisleiders en 2 groepen)
 • Enkele avondwandelingen
 • BBT fietskaart (1 per hut)
 • GPS routes
 • Kosten voor pontjes
 • Gebruik van een fietshelm
 • Gebruik van een fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Toegang bijenmuseum
 • Bezoek kathedraal Sens
 • Wijnproeverij
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1 x diner in Sens
 • Drankjes
 • Huur fiets of e-bike | 2025: Huur E-bike
 • Verzekeringen
 • Fooi (op eigen verzoek)
 • Entreegelden en excursies (niet genoemd onder ‘Inbegrepen’)
 • Vervoer naar en van de haven
 • Parkeergelden
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/e-bikes

Zwaantje

 • Onze fietsen zijn moderne uniseks fietsen met 21 versnellingen, een gemakkelijke en lage instap, twee handremmen, een slot en een fietstas.
 • De e-bikes hebben handremmen, 3 versnellingen en 3 ondersteuningsniveaus, een slot en fietstas. Ze zijn beperkt beschikbaar, alleen op aanvraag.
 • Het is niet mogelijk om uw eigen fiets/e-bike mee te nemen, vanwege ruimtegebrek aan dek. Uitzonderingen worden gemaakt voor speciale fietsen, maar alleen nadat deze vooraf zijn geregistreerd en bevestigd.
 • Extra E-bikes (max. 5) zijn mogelijk op aanvraag en tegen meerprijs (incl. transportkosten).
 • Kinderen tot 12 jaar zijn in Frankrijk verplicht een fietshelm te dragen.

 

Fleur

 • De fietsen zijn van het merk Gudereit met 11 versnellingen, handremmen, slot en fietstas.
 • De e-bikes zijn van het merk Gudereit EC-4 met 8 versnellingen, handremmen, slot en fietstas (alleen op aanvraag, beperkt aantal beschikbaar).
 • Het meenemen van een eigen fiets/e-bike is niet mogelijk, vanwege ruimtegebrek aan dek. Uitzonderingen worden gemaakt voor speciale fietsen, maar alleen nadat deze vooraf zijn aangemeld en bevestigd.
 • Kinderen tot 12 jaar zijn in Frankrijk verplicht een fietshelm te dragen.
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

 • Huur E-Bike Premium (incl. helm): €266 per reis
 • Eigen fiets/E-bike parkeren: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/e-bike mee te nemen op deze schepen, vanwege ruimtegebrek op het dek.

 

Hoe bereikt u het schip?

Transfer tussen Parijs en Moret: Er is een regelmatige treinverbinding tussen Parijs (Gare de Lyon) en Moret – Veneux-les-Sablons. De treinreis duurt ongeveer 45 min. Vanaf het Gare de Lyon in Parijs is er elke 30 minuten een busdienst beschikbaar, Le Bus Direct nr. 4 (shuttle) naar de luchthaven Charles de Gaulle, die u daar in ca. 50 minuten brengt.

Transfer tussen Parijs en Auxerre: Er is een continue treindienst tussen Parijs (Gare de Bercy) en Auxerre. De treinen vertrekken regelmatig en de reis duurt ongeveer 2,5 uur. Vanaf het Gare de Lyon (vlakbij Bercy) in Parijs is er elke 30 minuten een busdienst beschikbaar, Le Bus Direct nr. 4 (shuttle) naar de luchthaven Charles de Gaulle, die u in ca. 50 minuten naar de luchthaven brengt.

Kijk op sncf voor meer informatie over dienstregelingen en tickets.

 

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • Huur fiets Premium: €104 per reis
 • Huur E-Bike Premium: €256 per reis (alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar)
 • Eigen fiets/E-bike parkeren: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/e-bike mee te nemen op deze schepen, vanwege ruimtegebrek op het dek.

 

Hoe bereikt u het schip?

Transfer tussen Parijs en Moret: Er is een regelmatige treinverbinding tussen Parijs (Gare de Lyon) en Moret – Veneux-les-Sablons. De treinreis duurt ongeveer 45 min. Vanaf het Gare de Lyon in Parijs is er elke 30 minuten een busdienst beschikbaar, Le Bus Direct nr. 4 (shuttle) naar de luchthaven Charles de Gaulle, die u daar in ca. 50 minuten brengt.

Transfer tussen Parijs en Auxerre: Er is een continue treindienst tussen Parijs (Gare de Bercy) en Auxerre. De treinen vertrekken regelmatig en de reis duurt ongeveer 2,5 uur. Vanaf het Gare de Lyon (vlakbij Bercy) in Parijs is er elke 30 minuten een busdienst beschikbaar, Le Bus Direct nr. 4 (shuttle) naar de luchthaven Charles de Gaulle, die u in ca. 50 minuten naar de luchthaven brengt.

Kijk op sncf voor meer informatie over dienstregelingen en tickets.

 Beoordelingen

gebaseerd op 1 beoordelingen op
17 jul 2022

Harrie van Iersel

Schip(Fleur) op leeftijd, goed onderhouden, goede accomodatie: 8. Fietsen: positief 9. Schipper en bemanning: positief 9. Kok, maaltijden en overig eten en drinken: positief (let op tht/tgt-datum) 9. Gidsen en programma: positief 10. Boat&Bike positief 8. Per saldo: 9. Wij (NL echtpaar 78/77) zijn enthousiast.


Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Fleur België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Deels overdekt zonnedek

Gratis koffie en thee gekoeld (bruisend) water 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 20 gasten
10 hutten
6 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Zwaantje België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Ruim zonnedek

Gratis koffie en thee 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 24 gasten
12 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Parijs Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Montargis
korting
Parijs - Montargis of Montargis - Parijs Koninklijke pracht en praal

Fietsen door de bossen van Fontainebleau

Geschiedenis van het kasteel van Fontainebleau

Impressionist Barbizon & Moret-sur-Loing

Premiumschip met max. 20 gasten

Reisduur
travel time 8 dagen
5 stars
2 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Parijs Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Epernay
Parijs - Epernay of Epernay - Parijs Geniet van de prachtige Champagnestreek

E-Bike tochten door de Champagnestreek

Beroemde champagnekelders in Epernay

Parijs, een must voor Europese bezoekers

Premiumschip met max. 24 gasten

Reisduur
travel time 7 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Brugge Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Parijs
Brugge - Parijs of Parijs- Brugge Per fiets door Vlaanderen & Frankrijk

Prachtig fietsen in België en Noord-Frankrijk

Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog

Geniet van Parijs, de Lichtstad

Premiumschepen met max. 20 tot 24 passagiers

Reisduur
travel time 15 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2

Uw gekozen reis:

Bourgondië: Auxerre – Moret of Moret – Auxerre

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.