Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Ook het seizoen 2021 stond helaas in het teken van Covid. Na het einde van de lockdowns kon Boat Bike Tours in juni opnieuw als een van de eerste operators van cruises van start gaan. Als gevolg van de pandemie moesten wij helaas wel een aantal routes aanpassen en schepen wisselen, wat van ons en onze partners extra inspanningen vergde. Onze hartelijke dank voor jullie medewerking en begrip! We kunnen vol trots vaststellen dat alles uitstekend is verlopen, er geen incidenten zijn geweest en dat onze gasten over hun reis zeer tevreden waren.

Vanaf nu kijken wij vooruit en bereiden wij ons samen met jullie voor op een hopelijk normaal seizoen 2022. In de nasleep van de Coronaplanning 2021 moesten wij voor 2022 helaas toch nog een aantal wijzigingen doorvoeren die allemaal wel leiden tot meer continuïteit en extra reisdata. Deze wijzigingen willen wij hier met jullie delen. Wij hopen (samen met jullie) van harte dat dit de enige programmawijzigingen voor 2022 zullen zijn.

Twee nieuwe schepen in Nederland

Het oorspronkelijk voor 2021 geplande schip De Willemstad (96 pass.) wordt vanaf eind mei 2022 wekelijks (za.-za.) op onze Noordroute (Noord-Holland & Friesland) ingezet. De nieuwe Poseidon (94-96 pass.) vaart in het hele seizoen 2022 afwisselend van zondag t/m zondag de Noordroute en de Zuidroute. De Holland vaart in het hele seizoen 2022 (za.-za.) de Hanzeroute en De Amsterdam vaart als vanouds van begin april tot medio oktober wekelijks op zaterdagen de Zuidroute.
Door de toevoeging van twee schepen is de seizoensplanning voor de Noordroute, de Zuidroute en de Hanzeroute wat gewijzigd ten opzichte van onze eerdere publicaties. Check daarom aub jullie websites en andere uitingen.

Extra reisdata

Voor de korte, vijfdaagse Tulpenreizen zijn drie extra data met het premium schip Magnifique II beschikbaar, nl. met vertrekdata op 9, 13 en 17 april.
Op de route tussen Amsterdam en Maastricht hebben wij extra afvaarten met de Gandalf toegevoegd, namelijk op 16, 23 en 30 juli en 6 augustus.

Op de (gegidste) reis “Historische Hanzesteden” hebben we op dezelfde data ook vier afvaarten met de Sarah toegevoegd: 16, 23 en 30 juli en 6 augustus.

Voor de bijzondere Sail & Bike Tulpenreis met de Mare Fan Fryslan is een reis vanaf 9 april toegevoegd.

De reis Sail & Bike Waddenzee met de Leafde Fan Fryslân heeft een extra afvaart op zondag 1 mei en met de Mare Fan Fryslân op zaterdag 23 en 30 juli.

Daarentegen is de vroegste afvaart op 26 maart van De Amsterdam op de Zuidroute vervallen: de eerste afvaart van het seizoen 2022 is op 2 april.

“Het beste van Nederland en België” met de Fluvius

Deze reizen tussen Amsterdam en Brugge met de Fluvius en op 2 data in september met de Lena Maria worden als vanouds aangeboden met begeleide fietstochten, waarbij de gasten dagelijks samen met onze reisleiding op pad gaan. Deze reizen worden echter in 2022 op alle data en tegen een iets lagere prijs ook aangeboden in een variant waarbij de gasten individueel fietsen, dus zonder reisleiding. Wij verzoeken alle partners bij boeking duidelijk aan te geven of de begeleide of de individuele variant wordt geboekt.

Moedertaal van de gasten

Verder verzoeken wij alle partners om bij boeking de moedertaal (in de Partner Login: “native language”) van de gast te vermelden. Zo weten wij onder meer in welke talen (NL-D-ENG) de dagelijkse briefing aan boord plaats moet vinden.

Reisprogramma’s en beeldmateriaal
Alle geüpdatete reisprogramma’s voor 2022 met data, prijzen en alle andere details staan als pdf-bestanden (Nederlands- Engels- en Duitstalig) in onze Dropbox, van waaruit ze kunnen worden gedownload:
https://www.dropbox.com/home/PDF%20EXCEL%20WORD/Boat%20Bike%20Tours%20programs%20all%20tours%20for%20partners/2022

Check de bovenvermelde gewijzigde planning svp met de weergave op jullie eigen website.

Beeldmateriaal van de nieuwe schepen, maar ook nieuwe beelden van andere schepen en van alle reizen is te vinden op ons Flickr-account. Partners die onze reizen publiceren mogen dit materiaal gratis gebruiken: Download foto’s en videoclips op: https://www.flickr.com/photos/boatbiketours/albums

Covid-maatregelen in 2022:

Binnenkort sturen wij een speciale Partner Update waarin wij dieper zullen ingaan op de Covid-gerelateerde maatregelen en policy die in 2022 gelden voor reizen waarvan Boat Bike Tours de organiserende touroperator is. In het algemeen geldt dat Boat Bike Tours ook in 2022 uiteraard alle overheidsmaatregelen voor het land / de landen waarin de reis plaatsvindt zal naleven. Op dit moment stelt Boat Bike Tours echter geen extra eisen die strenger zijn dan de officiële overheidseisen om (internationaal) te reizen en/of horecagelegenheden e.d. te bezoeken.

 

LAATSTE UPDATE: 19 OKTOBER 2021