Over dit schip: De Amsterdam

De Amsterdam is een zeer goed uitgerust schip, gebouwd in 1991 en later ingezet voor riviercruises (4 sterren categorie) in Duitsland. In 2017 is het schip volledig gerenoveerd en verzorgt sinds 2018 fiets-vaarvakanties in Nederland. Het schip vaart onder Duitse vlag en Nederlands management. De bemanning is een internationaal team bestaande uit zeer gastvrije en behulpzame dames en heren.

De hutten
Op het benedendek bevinden zich 30 tweepersoonshutten (11 m²) en op het bovendek zijn 18 tweepersoonshutten (11 m²) en 8 ruime suites (15 m²). Alle tweepersoonshutten hebben twee losstaande bedden (200 x 80 cm). De bedden in de suites staan standaard als tweepersoons bed (200 x 160 cm) naast elkaar, maar kunnen op verzoek als twee losse eenpersoonsbedden worden geplaatst.

Alle hutten van De Amsterdam hebben een individueel klimaatsysteem (airco), digitale tv, een kledingkast, kluisje, föhn, 230V stopcontacten en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. De tweepersoonshutten hebben een groot raam (140 x 90 cm) dat gedeeltelijk kan worden geopend. De suites hebben dezelfde voorzieningen als de tweepersoonshutten, maar zijn groter en hebben bovendien een bureau met opbergruimte, een minibar, en een Frans balkon (glazen schuifdeuren van vloer tot plafond) in plaats van een raam.

Aan boord van het schip
De Amsterdam heeft een ruim restaurant op het benedendek. De ruime salon op het bovendek heeft grote ramen rondom, waardoor u een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Ook is er een bar, goede geluidsinstallatie, een vleugel en een dansvloer. Dus voor wie graag een dansje waagt, een ideaal schip. Er is ook wifi beschikbaar, dus u kunt ook uw eigen muziek streamen. Of gewoon de krant lezen, social media checken en contact houden met het thuisfront.

Op het gedeeltelijk overdekte zonnedek staan stoelen en ligstoelen, voor wie echt wil ontspannen en genieten van een drankje en de omgeving tijdens het varen. De fietsen worden op een apart gedeelte van het bovendek gestald.

Scheepsweetjes
Lengte:             94.8 m
Breedte:           11 m
Hutten:             56
Passagiers:       112 (max.)
Crew:                21