25% voorjaarskorting en nu boeken en toch flexibel blijven Bekijk onze acties
Sluiten
Terug naar het overzicht
Nederland

Veluwe en Hanzesteden

IJsseldal en NW-Overijssel
Arnhem Rondreis.
Vanaf € 799 €599 p.p.
Fietsen in de Ijsseldelta

Hoogtepunten van deze reis

Holterberg en Achterhoek

Sallandse Heuvelrug en Veluwezoom

Historische Hanzesteden

Schip met max. 66 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 7 dagen

Rijkdom in steden én natuur
Landhuizen, kastelen en Hanzesteden; het oosten van Nederland heeft volop rijkdom. Niet alleen dat. Tijdens deze fiets- en vaarvakantie komt u door een veelzijdig landschap, met de heuvels in Salland, de Achterhoek, de Kop van Overijssel, de Veluwe en het dal van de IJssel. Het ene moment is de weg vlak, het andere moment heuvelachtig. U start en eindigt in studentenstad Arnhem, met parken en leuke boetiekjes.

Nu en dan een colletje
Een deel van het gebied dat u doorkruist, is in de ijstijd gevormd. Er zijn volop heuvels, zoals de Holterberg. Leuk voor wie eens een Nederlands ‘colletje’ wil pakken op een gewone fiets of de e-bike. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een gebied met on-Nederlandse vergezichten, waar u, net als in de Veluwe, heidevelden en bossen ziet. Heeft u geen zin in heuvels, dan kunt u voor de vlakkere routes kiezen.

Ontdek de Hanzesteden
Toen de IJssel een belangrijke handelsroute was, sloten veel steden zich aan bij het Hanzeverbond. In Hanzesteden als Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen ziet u de rijkdom uit die tijd. De fietstochten gaan langs oude stadsmuren, imponerende poorten en elegante grachtenpanden. Eenmaal in het groen ziet u landhuizen en kleine kastelen. Ook de moeite waard is Bronkhorst, officieel het kleinste plaatsje met stadsrechten van Nederland.

Bos- en waterrijke landschappen
Gedurende de week ontdekt u een hoop waterrijke natuurgebieden. In de Achterhoek gaat de route door een coulisselandschap met goudgele roggeakkers, houtsingels, slingerende beekjes en bossen. Afgewisseld door dorpen en oude boerderijen. De IJsseldelta bij Kampen biedt op zijn beurt prachtige weidse landschappen. Een pareltje is het Kampereiland, met eeuwenoude terpboerderijen, kronkelende dijken en grazende koeien.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u van tips en informatie voorziet. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo, met behulp van een gedetailleerde fietskaart, de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij/zij is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Dag tot dag programma

Dag 1: Arnhem | Arnhem – Doesburg

De bemanning verwelkomt u graag vanaf 14.00 uur aan boord in Arnhem voor de check-in. Rond 15.00 uur vertrekt het schip voor een vaartocht over de Rijn en IJssel naar Doesburg, waar u rond etenstijd aankomt. De eerste nacht aan boord is aan de IJsselkade in het oude Hanzestadje Doesburg. Een wandeling na het diner door dit fraaie stadje raden we van harte aan.

Dag 2: Doesburg – Vorden – Lochem (43 of 56 km)

Na het ontbijt vertrekt u op de fiets uit Doesburg. Fietsend langs de IJssel bereikt u Bronkhorst, officieel het kleinste plaatsje met stadsrechten van Nederland. Daarna fietst u de Achterhoek in. Geniet van het typische coulisselandschap, waar bossen en houtsingels overgaan in weilanden en akkers. U ziet dorpen, oude boerderijen, landhuizen en kleine kastelen. Het schip ligt net buiten Lochem afgemeerd, aan de voet van de Lochemseberg.

Dag 3: Lochem – (Holterberg) – Deventer (42 of 65 km)

Na het ontbijt aan boord kunt u beginnen aan de kortere en vlakkere route, of de langere fietstocht met wat hoogteverschillen. Kiest u voor de lange variant, dan geniet u van het glooiende Achterhoekse en Overijsselse landschap. Via Markelo koerst u naar de hogere Holterberg (60 meter boven NAP), waarna de route verdergaat door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Vervolgens daalt u af naar vlakker terrein. Door landelijk gebied bereikt u de Hanzestad Deventer. Kiest u voor de kortere route, dan fietst u door bossen en agrarische gebieden met kleine dorpen naar het IJsseldal. Het schip ligt in Deventer aan de rand van de prachtige binnenstad, waar u overnacht.

Dag 4: Deventer – Zwolle (48, 57 of 66 km)

Vandaag kunt u uit maar liefst drie routes kiezen om van Deventer naar Zwolle te fietsen. De korte tocht voert door het prachtige dal van de kronkelende IJssel. In Wijhe neemt u het pontje naar de overkant, waarna u via de Hanzestad Hattem naar Zwolle rijdt. Bij de middellange fietsroute steekt u met het pontje in Olst de IJssel over. Het meer heuvelachtige deel van deze rit voert via Heerde, de Veluwe en Hattem naar Zwolle. Tijdens de langste – en vlakke – rit blijft u in Overijssel en fietst u door landelijk gebied via Wesepe en Raalte naar kasteel en beeldentuin Het Nijenhuis bij Heino. Langs de Overijsselse Vecht bereikt u tenslotte Zwolle. De drie fietsroutes lopen allemaal via de historische binnenstad naar de ligplaats van het schip.

Dag 5: Zwolle – Kampereiland – Kampen (37 of 57 km)

Vandaag heeft u tijd om een kijkje te nemen in de twee grootste Hanzesteden: Zwolle en Kampen. Beide fietstochten starten in het oude centrum van Zwolle en voeren door het uitgestrekte rivierengebied van Noordwest-Overijssel. De lange rit loopt langs het Zwarte Water en via Hasselt naar Zwartsluis. Via Genemuiden fietst u het mooie Kampereiland op, onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta. De kortere route voert via Genemuiden naar het Kampereiland. Het schip ligt aan de IJsselkade, aan de rand van de oude binnenstad van de Hanzestad Kampen: een uitgelezen kans voor een mooie wandeling na het diner.

Dag 6: Kampen – Deventer | Deventer – Zutphen (36 of 47 km)

’s Morgens kunt u even relaxen. Al vóór het ontbijt worden de touwen losgegooid en vertrekt het schip voor een vaartocht over de IJssel naar Deventer. Geniet tijdens en na het ontbijt van het voorbij glijdende landschap. Vanuit Deventer maakt u een fietstocht over de Veluwe via Twello, Wilp en het recreatiegebied Bussloo, of volgt u de oostelijke IJsseloever, waarbij u nog een extra stukje door de Achterhoek fietst. Uw etappe eindigt vandaag in Zutphen, een stad die al meer dan zeventienhonderd jaar wordt bewoond. De ommuurde binnenstad ligt op slechts een steenworp afstand van de ligplaats.

Dag 7: Zutphen – Doesburg | Doesburg – Arnhem (25 of 30 km)

Ook op uw laatste reisdag kunt u tijdens het ontbijt van een vaartocht genieten. De fietstocht start rond 10.00 uur in Doesburg en eindigt in Arnhem. In De Steeg steekt u met het pontje de IJssel over. Als u deze variant kiest, zit het ‘venijn’ een beetje in de staart. Via Rheden gaat de route door het Nationaal Park Veluwezoom richting Rozendaal, waarbij wat hoogtemeters worden gemaakt. Via de parken Zypendaal en Sonsbeek bereikt u de binnenstad van Arnhem. Als u liever een vlakke etappe rijdt, blijft u op de oostelijke IJssel-oever en volgt u de rivier. Vanaf 14.00 uur ligt het schip in Arnhem aan de Rijnkade en uiterlijk om 16.30 uur begint u – na een hartelijk afscheid van de bemanning – aan uw thuisreis.

Goed om te weten
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • De cursief geschreven routesecties in het programma worden per schip gedaan.

 

Goed om te weten – drie versies reisleider

 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Reisleider (individueel + upgrade)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar.
 • De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood. Wilt u de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider maken, dan kunt u de reis ‘upgraden’.
 • Reisleider (semi)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.

Prijzen en informatie

Ontvang 25% Voorjaarskorting op deze reis als u boekt voor 30 Juni 2021 en vertrekt voor 31 juli 2021. De korting geldt alleen op nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen. Voer de kortingscode OPENUP21 in bij uw reservering.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Periode A Periode B
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 799 € 929 Superior 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 869 € 999 1-persoonshut benedendek 1 pers. € 1019 € 1149 2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. € 1198,50 € 1393,50 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 869 € 999 3-persoonshut bovendek (max. 1) 3 pers. € 849 € 979
Inbegrepen in deze reis
 • 7 dagen/ 6 nachten
 • 6 x ontbijt
 • Lunchpakket voor fietstocht
 • 6 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Dagelijkse bespreking van fietstochten
 • Fietskaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • Gebruik van de navigatie-app RideWithGPS
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Huur van een fietshelm
 • Gebruik van Wi-Fi aan boord
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerpontjes
 • Reis van en naar de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021
 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde fiets €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie over deze twee producten.
 • Meenemen van uw eigen fiets: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal oplaadpunten beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip De Nassau Nederland

Lounge met panoramaramen

Ramen die open kunnen

Deels overdekt zonnedek

Individueel regelbare airconditioning

max. 68 gasten
34 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
korting
Hanzeroute Prachtige steden aan de IJssel

Fietsen langs de Rijn & IJssel

Hanzesteden Deventer & Kampen

Afwisseling van bos en polders

Schip met max. 68 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
8 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Arnhem Rondreis.
Nederland Rivierenland Langs Rijn, Linge, Waal en Maas

Prachtige rivierlandschappen

Betuwe, Biesbosch en Brabant

Heuvelland rondom Nijmegen

Schip met max. 66 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 7 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Veluwe en Hanzesteden

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?