Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Beste partner,

Het fiets- en vaarseizoen 2023 kende eind maart een vliegende start en loopt nu op volle toeren! In de eerste maanden van het jaar werden we overspoeld door een enorm aantal boekingen en die golf is nog niet voorbij. Vanwege de grote vraag hebben wij nog enkele extra reisdata voor 2023 kunnen toevoegen.

Bijna al onze reisprogramma’s 2024 zijn nu beschikbaar. Vanwege groot succes blijft veel hetzelfde, maar wij hebben ook een aantal interessante nieuwtjes te melden. U vindt hieronder nieuws over alle nu al boekbare reizen voor 2024 en een korte beschrijving van onze nieuwe reizen, routes en schepen.

Extra reisdata in 2023 toegevoegd

Op onze populaire reis Het beste van Nederland en België” met de Fluvius hebben we op 30 september en 7 oktober twee afvaarten toegevoegd. Van zaterdag 30 september t/m zaterdag 7 oktober 2023 voert de reis van Amsterdam naar Brugge. Van zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober 2023 (LET OP: 7 dagen/6 nachten!) voert de Fluvius een iets kortere variant van de reis uit van Brugge naar Amsterdam. Omdat de laatste reis 1 dag korter is dan normaal is de prijs gereduceerd.

Op de Premium-variant van deze reis is er met de Magnifique IV van do. 12 t/m do. 19 oktober 2023 een extra reisdatum van Brugge naar Amsterdam toegevoegd.

En op onze populaire reis “Zuid-Holland en omgeving” door het Groene Hart voert De Amsterdam een extra reis uit van za. 14 t/m za. 21 oktober 2023.

Voor alle bovenvermelde reizen gelden de laag-seizoen-prijzen. Alle details en prijzen vindt u op onze website via de bovenvermelde links (zie bij elke reis: “Prijsoverzicht 2023”).

LAST MINUTE: Wegens annulering van een charter is de prachtige reis in Frankrijk van Parijs naar Montargis (Boven-Seine, incl. kasteel Fontainebleau en impressionistisch Barbizon) met de gezellige kleine Fleur van 12 tot 19 augustus 2023 nu weer beschikbaar. Onze 20% korting is van toepassing op boekingen voor deze vertrekdatum.

Onze “Zomeractie 2023” geldt nog voor nieuwe boekingen voor 2023 die t/m 31 mei 2023 worden gemaakt. Boek een van de laatste beschikbare hutten en ontvang 10% korting bij boeking van een van de Boat Bike Tours reizen met vertrekdatum in juli of augustus 2023. Let op: de actie loopt eind mei af en geldt zolang er beschikbaarheid is. Voer de kortingscode SUMMER23 in bij uw online reservering of vermeld deze code als u telefonisch of per email boekt.

Reisprogramma’s 2024 beschikbaar – reizen vanaf nu boekbaar

Alle reisprogramma’s van Boat Bike Tours voor 2024 met alle reisdata, prijzen en details zijn in 3 talen (NL-ENG-D) beschikbaar en kunnen worden gedownload vanuit Dropbox 2024. Als er wijzigingen, aanvullingen of andere updates zijn, voegen we die onmiddellijk toe aan Dropbox.
Scheepswissel: In 2024 wordt onze Hanzeroute wekelijks uitgevoerd met De Nassau. Dit schip is even groot als De Holland, het schip dat deze reis t/m eind 2023 uitvoert.

Onze beeldbank met foto’s en enkele korte video’s van onze reizen en schepen, waaronder enkele “white label” versies, zijn beschikbaar in de Boat Bike Tours albums op FLICKR. Onze partners kunnen deze (met bronvermelding – zie ook bestandsnaam) gebruiken bij publicatie van onze reizen. Zodra er nieuwe foto’s en video’s beschikbaar zijn, worden deze toegevoegd.

Geregistreerde partners kunnen gebruik maken van onze “Online Partner Booking Tool“: Zo kunt u de beschikbaarheid in real time controleren en direct in ons reserveringssysteem opties en boekingen maken. Deze Tool is beschikbaar via DEZE LINK. Indien u (nog) niet over inloggegevens beschikt of als u een vraag heeft, meld dat dan svp bij: partner (at) boatbiketours (punt) com.

Twee nieuwe schepen in 2024!

Zeilschip Leafde Fan Fryslân wordt verlengd: 4 upper deck suites , 4 masten, 38 passagiers

In de winter 2023-’24 wordt het grote zeilschip in twee stukken gesneden en met een nieuwe sectie van 14 meter verlengd. Ook wordt een extra vierde mast geplaatst. Hierdoor zal de Leafde Fan Fryslân in 2024 met 64 meter lengte de enige viermast-schoener in de Nederlandse wateren zijn. Benedendeks worden 3 nieuwe hutten toegevoegd en op het bovendek komen vier prachtige bovendeksuites, elk met een dubbele glazen schuifdeur en klein privé balkon. In het hele schip zal airconditioning worden geïnstalleerd. De passagierscapaciteit wordt daarmee verhoogd van 25 naar 38 gasten. Het schip heeft dan 13 tweepersoonshutten, twee eenpersoonshutten en een junior suite op het benedendek en vier unieke nieuwe suites op het bovendek. Op onze website vindt u enkele “artists impressions” en de reizen die de Leafde Fan Fryslân uitvoert.

Nieuw Premium schip Magnifique 1 wordt verlengd en gerestyled: 32 passagiers

Het nieuwe premium schip Magnifique 1 versterkt onze vloot in 2024. Walter van Berkum bouwde in de afgelopen jaren de Magnifique 2, 3 en 4. Zijn nieuwste project is het uitbreiden en restylen van een bestaand schip. Er wordt een nieuwe sectie van 12 meter in het schip geplaatst waarmee het 57 meter lang wordt. Het schip kan op kleinere waterwegen varen en vaak in het centrum van steden aanmeren. Op het benedendek zijn 12 comfortabele tweepersoons hutten en vier fraaie junior suites met badkamer, airco, minisafe en haardroger. Het bovendek bevindt zich de smaakvol ingerichte salon met een restaurant, bar en een loungegedeelte met zithoeken. De salon heeft airco, tv, grote ramen en glazen deuren naar het gedeeltelijk overdekte teakhouten zonnedek tussen de salon en de stuurhut. Op onze website vindt u enkele “artists impressions” en de reizen die dit schip uitvoert.

 

VOORAANKONDIGING

Nieuwe reizen 2024 – binnenkort op onze website en in Dropbox

Sicilië en de Eolische Eilanden
In 2024 organiseert Boat Bike Tours voor het eerst unieke fiets-vaarvakanties vanuit de haven van Milazzo in het Noorden van Sicilië naar vijf Eolische (of ook: Liparische) Eilanden. Dit is een prachtige reis met een intiem klein schip voor slechts 12 passagiers onder leiding van een ervaren gids / reisleider. Ontdek tijdens fietstochten en enkele wandelingen de unieke natuur en landschappen van o.a. Lipari, Vulcano en Stromboli met zijn altijd actieve 900 meter hoge vulkaan. Reisdata (vertrek op zaterdagen) van deze achtdaagse reis in mei, juni, september en oktober 2024. Zodra deze reis boekbaar is zullen wij dat in een nieuwe Partner Update aankondigen.

Sail + Bike Langs de kusten van Denemarken en Zweden met het grote zeilschip Atlantis
Een andere prachtige reis op zout water is de nieuwe achtdaagse Sail & Bike reis Denemarken en Zweden. De reizen in mei, juni en juli starten en eindigen in Kopenhagen. U ontdekt prachtige en afwisselende landschappen en eilanden langs de Deense en Zweedse kust ten Oosten en Westen van de Øresund. Het prachtige Tall Ship Atlantis biedt comfortabele accommodatie aan 36 gasten in 18 tweepersoons hutten. De ervaren bemanning van deze driemaster en de reisleiding tonen u tijdens de afwisselende zeil- en  fietstochten niet alleen bekende highlights, maar ook verborgen juweeltjes. Tijdens enkele uitstapjes worden gasten en fietsen met de dinghy veilig aan land gebracht en weer opgehaald. Zodra deze unieke reis boekbaar is kondigen wij dat in een Partner Update aan.

Veertiendaagse reis door Zuid-België en Noord-Frankrijk tussen Brugge en Parijs met de Fluvius
Deze bijzondere, maar liefst veertiendaagse fiets-vaarvakantie door het Zuid van België en het Noorden van Frankrijk wordt al enkele jaren uitgevoerd door de twee kleinste premium schepen Fleur en Zwaantje. In 2024 vaart de grotere Fluvius deze reis in nagenoeg ongewijzigde vorm. Eind augustus vaart het schip deze reis van Brugge naar Parijs en in september van Parijs terug naar Brugge. De fietstochten worden door twee ervaren reisleiders begeleid. Kijk voor een impressie op onze website naar de reis die Fleur en Zwaantje in 2023 uitvoeren. Details volgen in onze volgende Partner Update.