Over dit schip: Magnifique I

Het nieuwe premiumschip Magnifique I komt in 2024 bij onze vloot. De afgelopen jaren bouwde de ervaren scheepsbouwer, schipper en exploitant Walter van Berkum de schepen Magnifique II, III en IV. Zijn nieuwste project is het verlengen en restylen van een bestaand passagiersschip. Er wordt een nieuwe sectie van 12 meter in het schip geplaatst, waardoor het 57 meter lang en 6,6 meter breed wordt. Dankzij deze afmetingen kan het schip op kleinere waterwegen varen en vaak in het centrum van steden aanmeren. Het schip zal onder Nederlandse vlag varen en verschillende reizen maken in Nederland, België en Duitsland.

Beschrijving van de hutten
De Magnifique I zal een capaciteit hebben van max. 32 gasten in 16 hutten. Twaalf tweepersoonshutten zijn ca. 11 m² groot en voorzien van twee eenpersoonsbedden; vier junior suites hebben twee aparte bedden, die naast elkaar staan als een bed in hotelstijl (200 x 160 cm) en zijn ca. 15 m² groot. Alle prachtig ingerichte hutten bevinden zich op het benedendek en hebben een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel, airconditioning, minikluis en een haardroger; de ramen kunnen om veiligheidsredenen niet worden geopend.

Beschrijving van het schip
Het bovendek heeft een smaakvol ingerichte salon met een restaurantgedeelte, een leuke bar en een loungegedeelte met zithoeken, airconditioning, tv en grote panoramische ramen. Wi-Fi is beschikbaar. Grote glazen deuren openen naar het prachtige gedeeltelijk overdekte teakhouten zonnedek met stoelen en tafels tussen de salon en de stuurhut. Fietsen kunnen op het voordek worden gestald.

Feiten over het schip
Lengte: 57 m
Breedte: 6,6 m
Crew: 5
Hutten: 16
Passagiers: 32 (max.)