Over dit schip: De Nassau

De Nassau is een sierlijk, middelgroot passagiersschip dat al jaren zeer populair is op verschillende fiets-vaarvakanties in Nederland. In de winter van 2018/19 zijn de salon en het restaurant op het bovendek en de voorste (premium) hutten op het benedendek volledig gerenoveerd. Dus nu is zij nóg mooier en biedt meer comfort. Het schip vaart met Nederlands management onder Nederlandse vlag.

De hutten
Het benedendek heeft 21 tweepersoonshutten. In het achterste gedeelte en in het midden van het benedendek bevinden zich twaalf gewone tweepersoonshutten (9m²), elk met twee enkele lage bedden (200x80cm).

Aan de voorkant van het benedendek bevinden zich de negen gerenoveerde hutten (9,5m²). Twee van deze luxere hutten zijn voorzien van een tweepersoonsbed (200×160 cm), de andere zeven hutten hebben twee losse bedden die als tweepersoonsbed zijn geplaatst (200×160 cm). Op aanvraag kunnen deze bedden als twee losse eenpersoonsbedden (200×80 cm) worden opgesteld. Alle hutten op het benedendek hebben een klein raam dat kan worden geopend.

Op het bovendek zijn nog eens twaalf hutten met elk twee losse bedden (9m²): tien daarvan hebben twee enkele lage bedden (200x80cm) en twee met een tweepersoonsbed (200x140cm). Eén hut op het bovendek biedt de mogelijkheid voor een derde bed (boven een van de bedden). Alle hutten op het bovendek hebben een raam dat kan worden geopend.

Alle 33 hutten aan boord van De Nassau hebben een individueel klimaatcontrolesysteem, een kluisje, een kleine kledingkast, föhn, 230V stopcontacten en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

Aan boord van het schip
Op het bovendek van De Nassau is een grote salon met panoramische ramen, waar het restaurant, de bar en een loungegedeelte samenkomen. Dit is een van de beste plekken om te zitten voor een praatje met de overige gasten, te genieten van smakelijke maaltijden en verkoelende drankjes. Ook is hier wifi beschikbaar; handig voor wie graag zijn of haar ervaringen deelt met het thuisfront, op de hoogte blijft van het nieuws, of naar muziek luistert.

Op het gedeeltelijk overdekte zonnedek is genoeg plek om te ontspannen, iets te drinken en te genieten van het landschap tijdens het varen. Of van het uitzicht wanneer het schip ligt afgemeerd in een van de gezellige havens op uw reis. De fietsen staan op een apart gedeelte van het dek.

Scheepsweetjes
Lengte:               72 m
Breedte:             8,6 m
Hutten:              33
Passagiers:         67 (max.)
Crew:                 12