Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Op 2 september was het eindelijk zover en mochten we aan boord van de Magnifique IV voor onze fiets-vaarvakantie van Amsterdam naar Brugge; vier dames die er veel zin in hadden! Eenmaal aan boord werden we hartelijk ontvangen. Bij het ontvangst werden de speciale coronamaatregelen aan ons uitgelegd. Iedereen hield zich hier keurig aan en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Hierdoor hebben we een heerlijk vakantiegevoel gehad.

Plan de trip Amsterdam – Brugge

 

Goed georganiseerd

Iedere ochtend genoten we van een uitgebreid en goed verzorgd ontbijt. Normaal gesproken wordt het als lopend buffet aangeboden, maar in verband met corona kregen we dit aan de tafel geserveerd. Alle gasten zaten netjes 1,5 meter van elkaar af en de bediening serveerde met een mondkapje op. Hetzelfde geldt voor het avondeten: was ook zeer goed georganiseerd.

Deels lui, meest actief

Overdag hebben we heerlijk gefietst langs dorpjes waar ik soms nog nooit van had gehoord. Onze reisleidster Anneke bracht daar snel verandering in: bij iedere stad of dorp die wij passeerden, wist zij iets interessants te vertellen. Over deze route, Amsterdam – Brugge, is al veel gesproken en geschreven door anderen, maar voor ons was dit een ervaring die wij nog niet eerder hadden meegemaakt. Het was deels een luie, maar het meest een actieve vakantie, met heerlijk varen naar verschillende steden, zoals Vianen, Dordrecht, Willemstad, Bergen op Zoom, Gent en Brugge.

Zoveel van Nederland gezien

Helaas door code oranje in Antwerpen, konden we daar geen stop maken. In plaats van Antwerpen zijn we naar Bergen op Zoom gegaan. Dat mocht de pret niet drukken, Bergen op zoom is een heel leuk stadje, waar we de dag heerlijk hebben kunnen vertoeven en een mooie rondleiding hebben gekregen. We waren erg verrast wat Nederland ons te bieden had! We zijn dan wel Nederlanders, maar we zijn nu op plekken geweest, waar we nog nooit eerder waren. Ons land heeft heel veel mooie plekken! Door deze fiets-vaarvakantie hebben zoveel gezien waarvan we het bestaan niet wisten.

Je weet niet waar je moet kijken

Naast het fietsen hadden wij ook genoeg tijd om steden te bezoeken zoals Gent en Brugge. Omdat onze reisleidster Anneke niet van onze zijde week, heeft ze veel kunnen vertellen over deze prachtige steden. Weetjes en plekjes van zowel Gent als Brugge waarvan je anders geen weet had. Mijn persoonlijke favoriet was het graffiti straatje in Gent; een smal steegje met alleen maar straatkunst. Echt prachtige kunstwerken van graffitikunstenaars; je weet gewoon niet waar je moet kijken! Naast het steegje hebben we ook genoten van de rondvaart in Gent.

In de watten gelegd

Naast de goede zorgen onderweg op de fiets zijn we aan boordook erg in de watten gelegd. De crew die ons veilig van Amsterdam naar Brugge bracht, was geweldig. Iedere dag na een lange fietstocht kwamen we echt ‘thuis’. In ieder geval, zo voelde dat. De Magnifique IV en haar bemanning wachtte ons altijd braaf op, in de haven. En terug aan boord werden we iedere dag verwend met een snack of een drankje, en waren de hutten weer brandschoon. Tot slot nog de kok: die heeft de sterren van de hemel gekookt, iedere avond weer!

Als u twijfelt, laat het ons weten! Vergeet niet dat wij er voor u zijn en als u vragen hebt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Of bekijk onze FAQ-pagina met o.a. antwoorden op vragen over het Coronavirus.
We kunnen niet wachten om u en alle andere gasten weer aan boord te verwelkomen. Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden m.b.t. de maatregelen rondom het Corona-virus, lees dan onze Coronavirus-update pagina.
Blijf veilig en hopelijk tot gauw aan boord!

Meer informatie over deze reis