Veilig én comfortabel reizen in tijden van het coronavirus

Een terugblik op het reisseizoen 2020

De reisindustrie heeft het in 2020 zwaar gehad. Toch kunnen wij met tevredenheid terugkijken op het vaarseizoen. Met kleinere reisgezelschappen en nóg scherpere hygiënemaatregelen bleek dat het gewoon kan: reizen in coronatijd. Wij zijn enorm trots wat we ondanks alles hebben kunnen bieden aan onze gasten. En tot slot zijn we dankbaar voor het vertrouwen dat wij van iedereen hebben ontvangen!

Een terugblik op seizoen 2020

Bij Boat Bike Tours kwamen de gevolgen van het coronavirus aan het begin van het jaar hard aan. Slechts een paar dagen voor de start van het seizoen moesten we alle reizen afzeggen. Natuurlijk was dit een enorme schok, maar we gingen direct aan de slag om ons reisconcept aan te passen aan de nieuwe coronaregels, met een speciaal coronaprotocol voor fiets-vaarvakanties, zodat we – zodra het weer zou kunnen – onze gasten veilig op reis konden laten gaan. Ook werden er een aantal nieuwe, kortere reizen in Nederland en België toegevoegd, want ‘ver weg’ kon nog niet.

Terwijl grote cruisegiganten nog in de havens lagen, mochten in juni onze schepen als eerste door heel Nederland en een select aantal andere Europese landen varen. Zo fijn om na zoveel maanden binnen zitten weer op pad te mogen: reisleiders, scheepsbemanning en vooral onze gasten. Iedereen genoot!

Wat zeggen onze gasten?

Wij zijn ongelooflijk trots dat onze gasten ons op het (onafhankelijke) recensie platform, Trustpilot een beoordelingscijfer van 4,6 van de 5 sterren hebben gegeven.

“We waren de eerste gasten die de reis mochten maken ondanks corona en kunnen de reis ten zeerste aanbevelen. De hygiënemaatregelen waren overtuigend, wij voelden ons te allen tijde veilig zonder noemenswaardig gehinderd te worden. ’t Wapen fan Fryslân is een geweldig schip met veel comfort. De kok Alex is uitstekend, ze verraste ons steeds weer met haar creatieve gerechten. Hartelijk dank voor een heerlijke week!”
Helga en Frank, Sail & Bike Waddenzee reis

Wij zijn klaar voor 2021

Ons concept past bij de nieuwe manier van reizen die is ontstaan: dichtbij huis, relatief kleine reisgezelschappen, veel persoonlijke aandacht en service, en buiten lekker actief zijn. En dat proberen we zo duurzaam mogelijk te doen. Vanaf eind maart 2021 staan onze eerste fiets-vaarvakanties gepland: onze klassiekers + een aantal nieuwe routes.

Coronaprotocol voor fiets-vaarvakanties

Wij zijn ons ervan bewust dat we voorlopig voorzichtig moeten blijven en daarvoor blijven we alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen. Ons coronaprotocol biedt een belangrijke bijdrage aan gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op al onze reizen. Alles is zorgvuldig doordacht, en om ook in 2021 veilig te kunnen varen, blijven we nauw samenwerken met lokale autoriteiten en de overheid.

Vragen?

Hebt u nog vragen met betrekking op reizen in coronatijd? Bekijk dan onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of is het antwoord voor u niet geheel duidelijk? Neem dan contact met ons op! Updates van de Nederlandse regering vindt u op de site van de Rijksoverheid.

Prijsopgave aanvragen

  • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
  • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
  • Hoe kunnen wij u bereiken?