Bekijk onze laatste acties op onze aanbiedingen pagina! Alle aanbiedingen
Home » Veilig én comfortabel reizen in

Veilig én comfortabel reizen in

Maatregelen rondom het coronavirus tijdens onze reizen

Update: 2 maart 2022

Reizen en vakantie zijn weer mogelijk

Sinds medio 2021 is internationaal reizen weer mogelijk. De mogelijkheid om nu tegen Covid gevaccineerd te worden, speelde daarbij een doorslaggevende rol. In de zomer van 2021 was ongeveer 98% van onze gasten volledig ingeënt tegen Covid-19, zodat zij zonder zorgen aan hun vakantie konden beginnen en ervan konden genieten – met inachtneming van de geldende hygiënemaatregelen.

Zie hier hoe veilig en ontspannen er werd gereisd tijdens onze reizen met Corona-maatregelen met alom tevreden gasten.

Wat zijn de regels voor 2022?

Gezondheid, veiligheid en welzijn komen op de eerste plaats. We weten dat we voorlopig allemaal nog voorzichtig moeten zijn. Daarom blijven wij ons houden aan alle noodzakelijke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen die de autoriteiten voorschrijven in elk land van bestemming.

Op alle reizen zijn de voorschriften van toepassing die op het moment van de reis zijn uitgevaardigd door de bevoegde autoriteiten van het land van bestemming. Op dit moment (vanaf 1 maart 2022) betekent dit dat volledig gevaccineerde reizigers zonder de verplichting tot zelfquarantaine naar alle landen mogen reizen waar Boat Bike Tours reizen aanbiedt. En het betekent ook dat als u een land binnen mag en gezond bent, u ook bij ons aan boord kunt inchecken en aan uw reis kunt beginnen en ervan kunt genieten.

Als u ziek, positief getest bent of symptomen vertoont die op een Covid 19-infectie zouden kunnen wijzen, mag u uw reis niet beginnen of voortzetten. Mocht een dergelijke situatie zich onverhoopt voordoen, neem dan onmiddellijk contact op met Boat Bike Tours, uw boekingskantoor of de verantwoordelijke aan boord, om een passende oplossing te vinden.

Geen quarantaine meer voor volledig gevaccineerde reizigers

Als gevolg van de gunstige ontwikkeling van de pandemie versoepelen alle EU-landen nu snel de beperkende maatregelen. Enkele belangrijke regels zijn echter nog steeds van toepassing, vooral voor reizigers uit niet-EU-landen. Belangrijk voor alle reizigers: Volledig gevaccineerde reizigers die niet uit een hoog-risicogebied komen, kunnen naar elk EU-land reizen als zij volledig zijn gevaccineerd met een door de EU (EMA) goedgekeurd vaccin: Zij hoeven dan bij aankomst niet in quarantaine. Afhankelijk van de landen van herkomst en bestemming kunnen nog wel enkele speciale vereisten gelden, zoals een PCR-test en/of een gezondheidscertificaat.

Om elke reiziger uit elk land een zo goed mogelijk beeld te geven van de regels die gelden voor internationaal reizen, heeft Boat Bike Tours belangrijke informatie van diverse overheidswebsites van verschillende landen geïnventariseerd. U vindt deze uitgebreide informatie door op DEZE LINK te klikken.

Als de omstandigheden in de loop van 2022 veranderen en de autoriteiten de eisen wijzigen, dan zullen wij ons daaraan aanpassen. Indien het vereiste bewijs bij aanvang van de reis niet door de gast kan worden overgelegd en de gast daardoor niet tot het land wordt toegelaten en/of niet aan de reis kan of mag deelnemen, wijzen wij er uitdrukkelijk op dat wij gerechtigd zijn annuleringskosten in rekening te brengen overeenkomstig onze reisvoorwaarden. Wij raden alle gasten ten zeerste aan om ook in de tussentijd te controleren of er wijzigingen zijn in de overheidsvoorschriften. Het naleven van de overheidsvoorschriften is de plicht en verantwoordelijkheid van elke reiziger.

Hoe is het in 2020 en 2021 tijdens Covid gegaan?

Na het uitbreken van de pandemie heeft Boat Bike Tours snel en succesvol manieren gevonden om zich aan te passen en het reizen te hervatten om zo onze gasten een onvergetelijke en veilige vakantie te kunnen blijven bieden. In de afgelopen twee jaar hebben wij onze reisconcepten aan de nieuwe situatie aangepast en gerichte maatregelen ontwikkeld. Wij hebben deze vastgelegd in ons veiligheids- en hygiëneconcept ”  Corona-protocol voor fiets-vaarvakanties 2021“. Dankzij deze maatregelen aan boord hebben wij reizen op een veilige maar ook aangename manier weer mogelijk kunnen maken.

Op basis van dit duidelijke protocol hebben de autoriteiten Boat Bike Tours in 2020 en 2021, als eerste exploitant van passagiersschepen toestemming gegeven om de cruises in Nederland en België te hervatten.

Op deze manier hebben wij bewezen dat het mogelijk is: veilig en ontspannen reizen ondanks Corona! En we zijn er erg trots op dat onze gasten onze tours op het onafhankelijke platform Trustpilot hebben beoordeeld met een gemiddelde van 4,7 van de maximaal 5 sterren.

Lees hier ervaringen van gasten

Welke maatregelen zullen er in 2022 worden genomen?

Voor de reizen georganiseerd door Boat Bike Tours in 2022, zullen de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen ter voorkoming van infecties (de zogenaamde “Outbreak Prevention“) in overeenstemming zijn met de voorschriften van de overheid in het land van bestemming op het moment van de reis. In geval van een vermoeden van besmetting (“Outbreak Management“) zullen maatregelen worden genomen overeenkomstig de procedures voor een vermoeden van besmetting met Covid-19 (zie Protocol 2021). Het protocol, dat in 2020 en 2021 met groot succes is toegepast en uitgevoerd, blijft dus op de achtergrond actief.

Voor bepaalde reizen die door onze buitenlandse partners worden georganiseerd, kunnen enigszins afwijkende regels en/of protocollen gelden, afhankelijk van de overheidsvoorschriften van het desbetreffende land.

Boat Bike Tours zorgt ervoor dat de veiligheids- en hygiënemaatregelen aan boord van haar schepen ook in 2022 het hoogste niveau van veiligheid en recreatieve waarde zullen bieden.

Boat Bike Tours raadt vaccinatie en booster tegen Covid-19 aan

In alle gevallen hebben de ervaringen uit 2021 geleerd dat een volledige vaccinatie in figuurlijke zin bijna alle deuren opent en eventuele belemmeringen voor veilig en comfortabel reizen wegneemt. Om de bovengenoemde redenen raadt Boat Bike Tours alle reizigers dringend aan, voor hun eigen veiligheid en de veiligheid van anderen, hun reis in 2022 alleen te beginnen met volledige Covid-19-vaccinatiebescherming. Dan staat niets een veilige en ontspannen fietscruise meer in de weg!

Als de situatie of de eisen aanzienlijk veranderen wordt deze pagina bijgewerkt.

Wilt u meer weten?

Hebt u vragen aan Boat Bike Tours over reizen en Corona? Kijk dan op onze pagina “veelgestelde vragen”. Staat uw vraag daar niet bij of is het antwoord onduidelijk? Neem dan even contact met ons op.

Actuele reisinformatie over het coronavirus vindt u op de website van de Nederlandse overheid, op de speciale overheidswebsite met reisadviezen, op de ANWB Reiswijzer en op de websites van de regering van uw reisland. Reist u naar het buitenland, bezoek dan beslist ook de officiële overheidswebsites van die landen.

Update: 2 maart 2022