Veilig én comfortabel reizen in tijden van het coronavirus

Maatregelen rondom en tijdens onze reizen

Update: 8 november 2021

De Covid-19 pandemie zette de hele wereld op zijn kop. Ondanks de nieuwe obstakels heeft Boat Bike Tours de afgelopen twee jaar snel en met succes de reisconcepten aangepast aan de nieuwe situatie en gerichte maatregelen ontwikkeld om onze gasten onvergetelijke en veilige vakanties te kunnen blijven bieden. Deze zijn vastgelegd in ons veiligheids- en hygiëneconcept “Corona-protocol voor fiets-vaarvakanties 2021″. Dankzij deze maatregelen konden we reizen op een veilige, maar ook aangename manier weer mogelijk maken.

Op basis van dit duidelijke protocol hebben de autoriteiten het Boat Bike Tours na de lockdowns in 2020 en 2021 toegestaan om als eerste cruiseoperator de activiteiten in Nederland en België weer te hervatten.

Zo hebben we bewezen dat het kan: Veilig én ontspannen reizen ondanks Corona! En we zijn erg trots dat onze gasten onze reizen op het onafhankelijke Trustpilot-platform hebben beoordeeld met gemiddeld 4,7 van maximaal 5 sterren.

Reizen en vakantie zijn weer mogelijk!

Sinds medio 2021 is internationaal reizen weer mogelijk. De mogelijkheid om tegen Covid-19 te worden ingeënt speelde daarbij een doorslaggevende rol. In de zomer van 2021 was circa 98% van onze gasten volledig gevaccineerd tegen Covid-19, zodat zij – met inachtneming van de geldende hygiënemaatregelen – zorgeloos vakantie konden vieren.

Hier ziet u hoe rondom tevreden gasten veilig én ontspannen reisden tijdens onze fietscruises met Corona-maatregelen.

Wat zijn de regels in 2022?

Gezondheid, veiligheid en welzijn staan bij Boat Bike Tours ​​voorop. We zijn ons ervan bewust dat we voorlopig allemaal nog voorzichtig moeten zijn. Daarom blijven we ons houden aan alle noodzakelijke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen die door de overheid zijn vastgesteld voor cruises in de afzonderlijke reislanden.

Voor de meeste van onze reizen geldt dat alle reizigers moeten voldoen aan de regels die op het moment van de reis van overheidswege gelden in het reisland. Momenteel (per 1 nov. 2021) is dit voor bijna alle reizen binnen de EU voor EU-burgers de zogenaamde 3G-regel (gevaccineerd, genezen of getest). Kortom: Als je een land in mag en gezond bent, kun je ook bij ons aan boord inchecken en kan de vakantie meteen beginnen.

Voor enkele zogenaamde “partnerreizen” geldt de bepaling dat alleen gevaccineerde dan wel genezen personen (de zogenaamde 2G-regel) deze reis mogen maken*.

Welke veiligheidsmaatregelen worden er in 2022 genomen?

Op dit moment (november 2021) is het nog niet geheel duidelijk of het Corona-protocol voor fiets-vaarvakanties 2021 ook in het seizoen 2022 in zijn huidige vorm gebruikt kan worden voor door Boat Bike Tours georganiseerde reizen. De hygiëne- en beschermingsmaatregelen ter voorkoming van besmetting (de zogenaamde “Outbreak Prevention“) die in 2022 voor uw reis gelden, worden in 2022 voor dat specifieke reisgebied geactualiseerd. Bij verdenking van infectie (“Outbreak Management”) wordt gehandeld conform de procedures uit 2021 (zie Corona Protocol 2021).

Boat Bike Tours zorgt ervoor dat de maatregelen aan boord van haar schepen ook in 2022 voor het hoogst mogelijke niveau van veiligheid én tegelijkertijd voor maximaal comfort en vakantieplezier zullen zorgen..

Boat Bike Tours raadt vaccinatie tegen Covid-19 aan

In alle gevallen hebben de ervaringen uit 2021 geleerd dat een volledige vaccinatie in figuurlijke zin bijna alle deuren opent en eventuele belemmeringen voor veilig en comfortabel reizen wegneemt. Om de bovengenoemde redenen raadt Boat Bike Tours alle reizigers dringend aan, voor hun eigen veiligheid en de veiligheid van anderen, hun reis in 2022 alleen te beginnen met volledige Covid-19-vaccinatiebescherming. Dan staat niets een veilige en ontspannen fietscruise meer in de weg!

Als de situatie of de eisen aanzienlijk veranderen wordt deze pagina bijgewerkt.

Wilt u meer weten?

Hebt u vragen voor Boat Bike Tours over reizen en Corona? Kijk dan op onze pagina “veelgestelde vragen”. Staat uw vraag daar niet bij of is het antwoord onduidelijk? Neem dan even contact met ons op.

Actuele reisinformatie over het coronavirus vindt u op de website van de Nederlandse overheid, op de speciale overheidswebsite met reisadviezen, op de ANWB Reiswijzer en op de websites van de regering van uw reisland. Reist u naar het buitenland, bezoek dan beslist ook de officiële overheidswebsites van die landen.

 

*: Partner-reizen waarop de 2G-regel van toepassing is (deelname alleen mogelijk voor volledig gevaccineerde en genezen mensen) zijn momenteel (per 8 nov. 2021) de fietscruises langs de Donau met MS Carissima en MS Fortuna, evenals de nieuwe reis in Duitsland tussen Münster en Keulen met het schip Quo Vadis.