Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenFriesland en Terschelling
All tours in Nederland

Friesland en Terschelling

IJsselmeer en Waddenzee en Friese meren

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1
Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Zelfstandig

De fraaie mix van Friesland Tijdens deze fiets- en vaarvakantie fietst u door meerdere Natura 2000 natuurgebieden, waar meren, moerasbossen en rietvelden elkaar afwisselen. Onderweg ziet u historische vissersdorpen en bruisende steden als Leeuwarden. Ook vaart het schip op en neer naar Terschelling. Met een beetje geluk spot u tijdens de overtocht zeehonden in het getijdengebied, dat UNESCO Werelderfgoed is. Meren, moerasbossen en polders Water en land liggen op bijna hetzelfde niveau in Friesland. Daardoor fietst u door een uniek open landschap, met een fraai staaltje waterbeheer. Het land staat […]

Vanaf €1229 p.p.

Karakteristieke Friese stadjes

NP De Alde Feanen

UNESCO – werelderfgoed

Schepen met max. 24 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Friesland en Terschelling

Over deze reis

De fraaie mix van Friesland
Tijdens deze fiets- en vaarvakantie fietst u door meerdere Natura 2000 natuurgebieden, waar meren, moerasbossen en rietvelden elkaar afwisselen. Onderweg ziet u historische vissersdorpen en bruisende steden als Leeuwarden. Ook vaart het schip op en neer naar Terschelling. Met een beetje geluk spot u tijdens de overtocht zeehonden in het getijdengebied, dat UNESCO Werelderfgoed is.

Meren, moerasbossen en polders
Water en land liggen op bijna hetzelfde niveau in Friesland. Daardoor fietst u door een uniek open landschap, met een fraai staaltje waterbeheer. Het land staat vol sluizen, dijken, pompen en gemalen, waartussen sloten, vaarten en kanalen zijn gegraven. Soms ziet u boven een dijk nog net de zeilen of stuurhut van een boot uitsteken. Een fraai gezicht. Spectaculair is het Nationaal Park De Alde Feanen, een natuurgebied met meren en meer dan vierhonderd verschillende plantensoorten.

Fiets langs schitterende stadjes
De fietsroute gaat langs vissersdorpen en historische plaatsen, waarvan sommigen op de schaatsroute van de Elfstedentocht liggen. Onderweg ziet u volop monumenten, zoals de ‘Friese toren van Pisa’ in Leeuwarden en de sierlijke Waterpoort van Sneek. Aan historie geen gebrek. Zo herinneren de gevels in het dorp Heeg aan de oude palinghandel met Londen. Ook een bezoek waard is het Eise Eisinga Planetarium in Franeker, met het oudste planetarium van de wereld.

Echt Fries: oranjekoeken en suikerbrood
De Friezen zijn een trots volk. Op terrasjes kunt u vlagen Fries horen; de officiële tweede taal van Nederland. Stopt u ergens voor een kop koffie, vraag dan eens om een typisch lokale lekkernij, zoals oranjekoeken en suikerbrood. Onderweg leert u heel wat over de Friese cultuur. Zo staat in Workum een museum over kunstenaar Jopie Huisman, wiens schilderijen een hommage aan het eenvoudige Friese leven zijn.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

U fietst zelfstandig
Dagelijks zal de bemanning van het schip de fietsroutes van de volgende dag met u bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). In geval van nood of bij problemen kunt u de bemanning bellen.

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Enkhuizen – Stavoren

Uw drijvende hotel ligt ’s middags in de haven van Enkhuizen voor u klaar. Na de kennismaking met de bemanning vertrekt het schip. Tijdens uw eerste vaartocht steekt u de voormalige Zuiderzee over, de beruchte en wilde zee die na de komst van de Afsluitdijk is getransformeerd tot het IJsselmeer. U vaart het kleine Hanzestadje Stavoren binnen voor uw eerste overnachting aan boord.

Dag 2: Stavoren – Makkum (32 of 49 km)

Vandaag staat uw eerste fietstocht op de agenda. De route volgt de Friese kust in noordelijke richting. Onderweg passeert u de historische havens van Hindeloopen en Workum, allebei kleine pittoreske vissersdorpen. In Workum staat een museum gewijd aan schilder Jopie Huisman, een kunstenaar bij wie de menselijke maat de rode draad vormt. Als u verder fietst naar uw bestemming Makkum, ziet u in de verte de enorme hal van een scheepswerf waar superjachten worden gebouwd.

Dag 3: Makkum – Terschelling

De kapitein manoeuvreert het schip in de vroege ochtend door zeesluizen naar de Waddenzee. In ongeveer vier uur tijd vaart u door het waddengebied, dat op de UNESCO-werelderf-goedlijst staat, naar het eiland Terschelling. Naast vogels kunt u met een beetje geluk zeehonden tijdens de overtocht spotten. Er is genoeg tijd om het eiland te verkennen. Er is op deze dag geen vastgelegde fietsroute, dus u kunt zelf op ontdekkingstocht. Het oostelijk deel van Terschelling heeft kleine dorpen, zandstranden en duinen.

Dag 4: Terschelling – Harlingen (ongeveer 3 uur varen) | Harlingen – Franeker – Leeuwarden (35 of 45 km)

Het schip vaart ’s morgens weer terug naar het vasteland. U begint met fietsen in de histori-sche vissersplaats Harlingen, waarna u de kust verlaat. De fietsroute doet eerst Franeker aan, een van de Friese elf steden. Zeker de moeite waard is een bezoek aan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Daar valt het oudste planetarium van de wereld te zien. Het bewegende schaalmodel van het zonnestel werd eind achttiende eeuw gebouwd door Eisinga en bevindt zich in het plafond van de woonkamer.

De bestemming van vandaag is Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland; een bruisende stad waar veel valt te beleven. De kerktoren van Oldehoeve is een van de hoogtepunten. Niet voor niets heeft die de bijnaam ‘Friese toren van Pisa’. Het diner vanavond (niet inbegrepen) is in de stad in een restaurant van uw keuze (aanbevelingen beschikbaar aan boord).

Dag 5: Leeuwarden – De Alde Feanen – Grou (40 km)

Na het ontbijt begint de fietstocht richting Nationaal Park De Alde Feanen. In de zeventiende eeuw werd het gebied afgegraven voor turf, een belangrijke brandstof. Nu vind je er een spectaculair natuurgebied met kleine meren en meer dan vierhonderd verschillende plantensoorten. Het ene moment heeft u een weids uitzicht over uitgestrekte graslanden en wuivende rietvelden, het andere moment fietst u door sprookjesachtige moerasbossen. Daarna rijdt u naar Grou, waar het schip voor de nacht ligt aangemeerd.

Dag 6: Grou – Sneek (30 of 45 km)

’s Morgens fietst u vanuit Grou in westelijke richting, voor een dag vol rustige fietspaden en weidse uitzichten. De bestemming van vandaag is Sneek, de oudste vestingstad van de provincie. Sneek, oftewel Snits in het Fries, speelde een sleutelrol in de Fries-Hollandse oorlogen van de dertiende tot vijftiende eeuw, toen de graven van Holland de vrije Friese gebieden probeerden te veroveren. Een van de hoogtepunten van de stad is de historische Waterpoort, die stad en haven met elkaar verbindt. ’s Avonds ligt het schip in Sneek aangemeerd.

Dag 7: Sneek – Stavoren (38 of 48 km) | Stavoren – Enkhuizen (ongeveer 2,5 uur varen)

De laatste fietsroute brengt u van Sneek naar Heeg, een achttiendeeeuws dorp dat bekendstaat om de palinghandel met Londen. Tot 1938 gingen de traditionele houten boten vanuit Heeg het Noordzeekanaal over en de Theems op. De palingen werden levend getransporteerd in de bodem van de boten, met speciale gaten om het water in en uit te laten stromen. Vanuit Heeg fietst u langs het meer Fluessen door het klassieke Friese landschap. De lange route gaat ook door de bossen van Gaasterland.

Dag 8: Enkhuizen

Geniet van uw laatste ontbijt aan boord voordat u uitcheckt en van boord gaat om 09.30 uur. Einde van de tour.

Goed om te weten
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Een gedetailleerde fietskaart, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor de individuele fietstochten. De bemanning is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het is mogelijk uw eigen fiets of e-bike mee te nemen, mits er geen spiegels of andere uitstekende elementen aan zitten. Aan boord is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor eigen fietsen beschikbaar. U kunt een parkeerplaats hiervoor reserveren tegen een kleine meerprijs. Boat Bike Tours is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van meegebrachte fietsen.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor Flora Lena Maria
2-Persoonshut 2 pers. € 1329 € 1499 1-Persoonshut (max. 2) 1 pers. Niet beschikbaar € 1949 2-Persoonshut voor alleengebruik 1 pers. € 1993,50 € 2248.50
Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Flora Lena Maria
2-Persoonshut 2 pers. € 1249 € 1369 2-Persoonshut voor alleengebruik 1 pers. € 1873,50 € 2053,50 3-pers.hut, prijs 3de pers. (3de bed alleen voor een kind, max. 2) 3 pers. € 1149 Niet beschikbaar
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • 6 x verpakte lunches
 • 6 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Dagelijkse briefings door de bemanning
 • BBT fietskaart en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut, op het eiland alleen GPS-routes)
 • GPS-routes
 • Lena Maria: Gebruik van een fietshelm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1 x diner
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Flora: Huur fietshelm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerpontjes
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/e-bikes
 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen van het merk Gazelle Chamonix en van het merk Velo de Ville C100, beide met een lichtgewicht frame en normale instap (damesmodel), met 7 makkelijk te bedienen versnellingen (Shimano Nexus), handremmen, een in hoogte verstelbaar gel-zadel, een slot op het frame en fietstas. Alle fietsen hebben 28 inch wielen. Aan boord zijn enkele kleinere frames beschikbaar en voor grote heren (vanaf 1,90 m en groter) hebben we enkele traditionele herenmodellen (met horizontale stang) beschikbaar.
 • De e-bike is een Velo de Ville CEB 200 (of een vergelijkbaar merk/model) met 7 versnellingen (Shimano Nexus), 4 ondersteuningsniveaus en handremmen. E-bikes zijn alleen beschikbaar op aanvraag (beperkte voorraad).
 • Fietshuur is optioneel. U mag ook uw eigen fiets of e-bike meenemen (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar). U kunt een parkeerplaats voor uw fiets of e-bike reserveren tegen een kleine meerprijs. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. De bemanning of reisorganisatie zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van uw meegebrachte fiets of e-bike.
 • Prijzen van andere fietsen (bijv. kinderfietsen, slip streamers/aanhangfietsen, tandemfietsen, fietskarretjes etc. en (achterop) kinderzitjes) zijn op aanvraag.
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

Flora:

 • Huurfiets: €91 per week
 • Huur e-bike: €245 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €14 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €28 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie

 

Lena Maria:

 • Huurfiets Premium: €105 per week
 • Huur e-bike Premium: €266 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.

 

BEIDE SCHEPEN:

 • Parkeren eigen fiets: € 14 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar:  vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 28 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen  beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op deze link voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

FLORA:

 • Huurfiets: €96 per week
 • Huur e-bike: €232 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie

 

LENA MARIA:

 • Huurfiets Premium: €104 per week
 • Huur e-bike Premium: €256 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.

 

BEIDE SCHEPEN:

 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar:  vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 25,20 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen  beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op deze link voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes


Beoordelingen

gebaseerd op 10 beoordelingen op
21 aug 2022

Wim van Beek

Hele leuke en verrassende boot/ fietsvakantie naar Friesland en Terschelling met een geweldige crew op de Lena Maria en hele leuke mede reizigers.

10 jul 2022

Mieke van der Avoird

Voor de tweede keer hebben wij een vakantie met Boat Bike gedaan. Opnieuw hebben wij het zeer naar ons zin gehad. Prima verzorging, geweldige kok en mooi weer als bonus. Zeker een aanrader voor een actieve vakantie in prettig gezelschap.

7 jul 2022

Geertrui van der Kroft

Een geweldige combinatie, varen en fietsen. Wij hadden al eerder gevaren met Boat Bike Tours, maar dit jaar met de ‘Lena Maria’. Een fijn klein schip voor max. 24 passagiers. De maaltijden waren heerlijk. Pluim voor de kok! De hutten waren comfortabel met genoeg ruimte voor je bagage. Alle reden voor nog een vakantie met Boat Bike Tours, zeker met deze boot!

7 jul 2022

J.K.

Fantastische reis. Deskundige en vriendelijke bemanning. Een mooi en goed toegerust schip met prima slaapplekken. Gezellig internationaal gezelschap. Erg mooi afwisselend landschap. Wij hebben weer genoten.


Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Lena Maria België, Nederland

Familiaire sfeer

Ramen die open kunnen

Panoramaramen

Individueel regelbare airconditioning

max. 26 gasten
14 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Boutique schip Flora Duitsland, Nederland

Ramen die open kunnen

Gratis koffie en thee 24/7

Bergruimte onder de bedden

Derde bed beschikbaar

max. 24 gasten
11 hutten
6 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Enkhuizen Rondreis.
last-minute
Sail & Bike Waddenzee Belevenissen op en rond het Wad

Ontdek de Waddenzee per fiets & zeilschip

Bezoek havensteden Enkhuizen & Stavoren

Prachtige fietstochten op Texel & Terschelling

Zeilschepen met max. 38 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
5 stars
48 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
Historische Hanzesteden Afwisselend landschap, prachtige steden

Fietsen langs de Rijn & IJssel

Arnhem, Doesburg, Zwolle, Kampen

Bosrijk gebied en polderland

Premiumschepen met max. 20 – 40 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
De kustlijn van Noord-Holland Stadjes, duinen en polder

De polders en duinen van Noord-Holland

Prachtige stranden van het eiland Texel

Schilderachtige havendorpen incl. Enkhuizen

Schepen met max. 24 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Friesland en Terschelling

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.