Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Deze zomer bleek reizen weer mogelijk. Ook al waren er nog wat restricties, konden ons fiets-vaarvakanties doorgaan en ontvingen we veel enthousiaste reacties van gasten. Op het moment ziet het ernaar uit dat we in 2022 weer op volle toeren kunnen draaien. We kijken enorm uit naar het nieuwe seizoen. Wat kunt u komend jaar verwachten bij Boat Bike Tours? In dit interview vertelt onze bedrijfsbaas Laurens Winkel meer over ons reisaanbod in 2022.

Vraag gratis prijsopgave aan

 

Het reisprogramma voor 2022 is klaar. Wat is er nieuw bij Boat Bike Tours?

We hebben een mooi programma samengesteld voor 2022. Zo besloten we de bestaande reizen verder te verbeteren en werkten we aan enkele nieuwe projecten. Er zijn twee nieuwe schepen in onze vloot verschenen, waarmee ons aanbod in Nederland nog uitgebreider wordt. En in 2022 kunnen we beginnen aan onze nieuwe Frankrijk-reis door het noorden van Bourgondië. Hiervoor gebruiken we twee kleinere, fijne premium schepen met plek voor maximaal 24 gasten.

Is de situatie nu anders dan vorig jaar?

Ja, dat is hij zeker. De uniforme reisregels die sinds de zomer in de EU gelden, werken goed. Dat schept vertrouwen. Daarom zien we dat mensen hun vakantie nu al durven te plannen en dus verder vooruit boeken. Vorig jaar hadden we rond deze tijd nauwelijks boekingen. Nu ziet de situatie er heel anders uit. Omdat er ook (vooral buitenlandse) gasten zijn die hun reis naar volgend jaar hebben omgeboekt, zijn de plekken op sommige schepen al bijna uitverkocht. Dus als u er zeker van wilt zijn dat u uw droomreis kunt maken, overweeg dan zeker om te reserveren!

Er zijn twee nieuwe schepen aan de vloot van Boat Bike Tours toegevoegd. Kunt u daar iets meer over vertellen?

Het gaat om twee moderne en royaal gebouwde schepen: De Willemstad en Poseidon. Naar onze maatstaven zijn het beide vrij grote schepen met ruimte voor 96 passagiers. De Willemstad is een bijzonder ruim en breed schip. De hutten zijn groot en ook in de gemeenschappelijke ruimtes is er veel plek. Beide schepen zijn in een klassieke stijl, maar modern, ingericht en bieden accommodatie van een hoge kwaliteit. Ze vormen een geweldige aanvulling op onze vloot, varend op de Noord- en Zuid-Hollandse tochten. Samen met de Hansetour zijn dit onze belangrijkste routes door Nederland.

De twee schepen varen op onze drie belangrijkste routes in Nederland: Noord-Holland en Friesland en de Zuid-Holland en omgeving. Een geweldige toevoeging.

Waarom zijn deze drie reizen de belangrijkste voor u in Nederland?

Op elk van de drie routes maken de gasten kennis met een andere kant van Nederland. Noord-Holland en Friesland richt zich op de natuur, de zee, het strand, vissersdorpjes en historische havensteden. Tijdens de reis Zuid-Holland en omgeving ziet u alles wat bij de Nederlandse cultuur en het landschap hoort: tulpen en molens, maar ook architectuur en kunst uit de Gouden Eeuw. De Hanzereis – dit is trouwens de favoriete route van onze reisleiders – gaat door een iets minder bekend deel van Nederland, met zijn oude Hanzesteden, heidelandschappen, bossen en de prachtige IJsselvallei. De verschillende routes zijn ook heel goed te combineren!

Hoe zit het met de nieuwe reis naar Frankrijk?

We gaan er vanuit dat we, dankzij de gestandaardiseerde Europese regels, volgend jaar weer met onze reizen naar Frankrijk kunnen beginnen. Door de pandemie zijn de afgelopen twee jaar veel reizen buiten Nederland opgeschort. Nieuw in ons programma voor Frankrijk is de rondreis van Moret-sur-Loing naar Auxerre door het noorden van Bourgondië. Echt genieten: zowel landschappelijk als culinair!

Achter de schermen heeft Boat Bike Tours zich ook ingezet voor meer duurzaamheid.
Wat heeft u al bereikt?

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor Boat Bike Tours. We hebben hier de afgelopen jaren intensief aan gewerkt en enkele beslissende stappen gezet. Sinds seizoen 2021 zijn onze reizen klimaatneutraal. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk verkleind. Om de resterende CO2-uitstoot te compenseren, zijn we dit jaar samen met non-profit Justdiggit gestart om bijna 7000 hectare land in Kenia te bewerken zodat er weer iets groeien kan en zo CO2 kan onttrekken uit de lucht.

De coronapandemie heeft het leven moeilijk gemaakt voor de reisindustrie en ook voor Boat Bike Tours. Hoe ziet u de toekomst?

Zeer optimistisch. Aan de ene kant hebben we bij Boat Bike Tours superhard gewerkt om onze reizen mogelijk te maken. Ik ben daarom erg trots op mijn team en de bemanning aan boord. Aan het einde van het seizoen zie ik hoeveel obstakels we uit de weg hebben geruimd. En: we zijn er nog!

Aan de andere kant sluit ons concept perfect aan bij de huidige reistrends. Door corona is het massatoerisme op zijn retour. Wij richten ons altijd al op kleine groepen, een persoonlijke benadering, vertrouwen en duurzaamheid. Daarom zie ik de toekomst zeker positief in.

 

Plan uw reis voor 2022