25% zomerkorting en nu boeken en toch flexibel blijven Bekijk onze acties
Sluiten
Terug naar het overzicht
Nederland - Duitsland

Amsterdam – Cochem

Reis stroomopwaarts langs de Rijn en Moezel
Amsterdam Enkele reis. Cochem
Vanaf €1229 p.p.
nieuw

Hoogtepunten van deze reis

Rustig fietsen langs de Rijn & Moezel

Ontdek de rijke geschiedenis van de regio

Proef uitstekende wijnen uit de Rijnvallei

Premiumschip met max. 30 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Tijdens deze fiets-vaarvakantie volgt u de Rijn en de Moezel van Amsterdam tot Cochem. U ziet en ervaart de rijke geschiedenis van de omgeving langs deze majestueuze rivieren; van de Romeinse tijd tot de Industriële Revolutie en van de Tweede Wereldoorlog tot de Duitse hereniging.

In Nederland fietst u door het vlakke, rustige, boerenland en onderweg passeert u vele windmolens. Later, in Duitsland, volgt u de Rijn stroomopwaarts, door steden als Remagen en Bonn. De volgende stop is Keulen, thuisbasis van de monumentale Domkerk en ooit een van de belangrijkste centra van het Heilige Roomse Rijk. Vervolgens fietst u langs een romantischer deel van het Rijndal, met middeleeuwse bolwerken, statige herenhuizen en de eerste wijngaarden die op de heuvels verschijnen.

Halverwege de reis komt u aan in Koblenz, een levendige en interessante stad, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Op de laatste fietsdag van uw reis volgt u het rustige zusje van de Rijn, de Moezel. U fietst van het ene schilderachtige dorp naar het andere. Fietsend en varend door deze magische regio’s bezoekt u cultuurrijke steden, bezienswaardigheden, en ongerepte natuur, en proeft u de producten van de plaatselijke wijnbouwers. In dit rustige reistempo krijgt u alle mogelijkheden om u onder te dompelen in de rijke geschiedenis van het gebied – een reis die u niet mag missen!

Tip voor een reis van twee weken:
Het is mogelijk om twee prachtige reizen te combineren tot een bijzonder gevarieerde 15-daagse fiets-en vaarvakantie op de Princesse Royal. De week na deze tocht vaart het schip verder door het prachtige Moezeldal tot in Frankrijk. Deels in Duitsland, deels in Luxemburg en deels in Frankrijk, langs eindeloze wijngaarden en de betoverende oude steden zoals Bernkastel, Trier, Saarburg en Metz.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleiding
Tijdens deze reis is er deskundige en ervaren reisleiding aan boord. Hij of zij zal dagelijks de fietsroutes van de volgende dag bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). Uiteraard kan de reisleider tijdens de fietstocht worden gebeld bij problemen of in geval van nood. Het is mogelijk om tijdens deze reis de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider te maken. U kunt in dit geval de reis “upgraden”.

Dag-tot-dagprogramma Amsterdam - Cochem

Dag 1: Amsterdam-Nigtevecht | Nigtevecht – Breukelen (17 km) | Breukelen – Wijk bij Duurstede

De inscheping in Amsterdam is om 13.00 uur. Zorg ervoor dat u op tijd arriveert! Na een korte kennismaking met de bemanning zal het schip direct vertrekken naar Nigtevecht. Hier maakt u een proefritje naar Breukelen. Geniet van het Hollandse platteland en de meanderende rivier de Vecht. Het diner wordt geserveerd tijdens de vaartocht over het Amsterdam-Rijnkanaal, op weg naar Wijk bij Duurstede; een van de oudste nederzettingen van de Lage Landen.

Dag 2: Wijk bij Duurstede – Wageningen | Wageningen – Arnhem (35 km of 52 km) | Arnhem – Rees 

Geniet van het ontbijt tijdens de vaartocht naar Wageningen. Vanaf hier fietst u een route over de Hoge Veluwe. U rijd door verschillende landschappen zoals heidegrond en bossen. De fietstocht van vandaag heeft een zeker hoogteverschil (naar Nederlandse maatstaven!). U fietst door een overvloedig bos. In de middag rijdt u naar Arnhem waar u het schip weer terugvindt. Tijdens het diner brengt het schip u naar Duitsland. De bestemming van vandaag is Rees, een stad met indrukwekkende vesting-ruïnes.

Dag 3: Rees – Wesel | Wesel – Duisburg (40 km) | Duisburg – Düsseldorf

Het schip vertrekt vanochtend vroeg en tijdens het ontbijt vaart u naar Wesel, waar u van boord gaat. Vandaag richten we ons op het Ruhrgebied, waar Duitsland’s grootste industrieën – en mogelijk zelfs van heel Europa – gevestigd zijn. Steden als Essen, Duisburg, Oberhausen en Dortmund zijn door een doolhof van snelwegen, spoorwegen en waterwegen met elkaar verweven. Deze regio was ooit zeer welvarend en daarom een doelwit in 1923, toen Franse en Belgische troepen het probeerden te bezetten, om de herstelbetalingen uit de Eerste Wereldoorlog van Pruisen af te dwingen. Van 1944-45 was het Ruhrgebied ook een doelwit voor de geallieerden. Na zoveel conflicten en industrie is het moeilijk voor te stellen dat je hier kunt fietsen, maar het kan! De Duitse regering heeft na de sluiting van vele fabrieken alle moeite gedaan om het gebied te herontwikkelen. Het is misschien niet altijd even mooi, maar het is een indrukwekkend en evoluerend post-industrieel landschap dat u niet mag missen bij een bezoek aan de Rijn.

Omdat we niet te lang langs fabrieken willen fietsen, haalt het schip ons op bij Duisburg en neemt ons mee naar Düsseldorf. We dineren tijdens het varen. ’s Avonds is er tijd om de Altstadt te bezoeken, waar u het beroemde lokale donkere bier, Altbier, kunt proeven. U zal versteld staan hoe internationaal Düsseldorf is: bijna een vijfde deel van de inwoners komt uit het buitenland.

Dag 4: Düsseldorf – Zons | Zons – Keulen (28 km of 54 km)

Alweer tijdens het ontbijt, vaart het schip u naar de oude stad van Zons. We laten het Ruhrgebied achter ons als we naar Keulen fietsen. Vandaag volgen we de Rijn om vroeg genoeg in Keulen aan te komen voor een middagje verkennen. Keulen is door de Romeinen gesticht en is de oudste van de grotere steden van Duitsland. Al in 50 na Christus kreeg het de status van stad, als geschenk van de Romeinse keizerin Agrippina. Later werd Keulen een van de belangrijkste centra van het Heilige Roomse Rijk. Het herkenningspunt is natuurlijk de Domkerk, die direct naast het centraal station en de spoorbrug over de Rijn ligt. De bouw van de Dom begon in 1248 en werd pas in 1880 voltooid! De stad werd bijna volledig verwoest bij geallieerde bombardementen in 1944-1945. Het stadhuis, daterend uit 1330, is echter prachtig gerestaureerd.

Dag 5: Keulen – Bonn (38 km)

Vandaag fietst u weer verder langs de rivier, op weg naar Bonn, wat van 1945 tot 1990 de hoofdstad van West-Duitsland was. Na de hereniging van Duitsland werd Berlijn opnieuw als hoofdstad opgericht, maar in Bonn zijn nog steeds zes overheidsdepartementen gevestigd. Net als Keulen werd Bonn rond het jaar 10 voor Christus door de Romeinen gesticht, omdat het een goede plek was om de Rijn te overbruggen. Een bezoek waard zijn het oude stadhuis, de Münster-basiliek en het geboortehuis van Beethoven. Na het diner kunt u een stadswandeling door Bonn maken.

Dag 6: Bonn – Remagen | Remagen – Koblenz (44 km)

Tijdens het ontbijt varen we naar Remagen. Hier begint uw fietstocht, maar eerst is er tijd om het rijke historische verleden van deze stad te verkennen. Tegenwoordig is de stad vooral bekend om de ooit beroemde Ludendorffbrug, de enige functionele Rijnbrug die in maart 1945 door de Amerikanen in Operatie Lumberjack werd veroverd. Het bruggenhoofd herbergt een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de stad.

Na Remagen begint een romantischer deel van het Rijndal met burchttorens, herenhuizen en de eerste wijngaarden aan de voet van Midden-Duitsland. We passeren de geliefde badplaats Bad Breisig en ook Burg Rheineck. Dit bolwerk, gelegen in een prachtig landschap, dateert uit 1100. We bezoeken Andernach, ooit een Romeinse nederzetting. Het is nog steeds een prachtige stad met veel historische bezienswaardigheden. Kort na Andernach komen we aan in Koblenz. De naam komt van het Latijnse ‘confluentes’, wat de samenvloeiing van twee rivieren betekent (de Rijn en de Moezel). Het standbeeld van keizer Wilhelm van Pruisen op het kruispunt van de twee rivieren is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Koblenz is een gezellige stad die na de schade van de Tweede Wereldoorlog werd herbouwd. Vandaag de dag is er geen diner aan boord. U kunt een van de lokale restaurants in Koblenz uitkiezen.

Dag 7: Koblenz – Alken | Alken – Moselkern – Cochem (40 km)

We beginnen de dag met een vaartocht naar Alken, waarvandaan u op de fiets naar Moselkern rijdt. Het dorp Moselkern is beroemd om zijn Burg Eltz. Deze burcht is een van de meest indrukwekkende middeleeuwse gebouwen van West-Europa. Het is echter niet gemakkelijk te bereiken, u moet het laatste stuk wandelen om bij de burcht te komen. Na een bezoek vervolgt u de fietstocht naar Cochem, een van de meest bezochte wijnplaatsen van het Moezelgebied. Cochem is een gezellig, traditioneel stadje vol wijnkelders en vakwerkhuizen.

Dag 8: Cochem

Vandaag is alweer het einde van uw reis. Na een stevig ontbijt kunt u tot 9.30 uur afscheid nemen en van boord gaan.

Goed om te weten
 • Reisleider (individueel + upgrade)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar.
 • De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood. Wilt u de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider maken, dan kunt u de reis ‘upgraden’.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2022
Hutsoort Voor Juni
2-Persoonshut 2 pers. € 1229 Premium 2-Persoonshut 2 pers. € 1429 1-Persoonshut 1 pers. € 1729 2-Pers.hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1843,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 6 x 3-gangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Hut met verwarming en airco
 • Dagelijkse briefings
 • Kaarten voor fietstochten (1x per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een helm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Bidon
 • Wi-Fi
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit

 

Alleen bij upgrade begeleide fietstochten (meerprijs):

 • Volledig gegidste fietstochten (vanaf 18 gasten: 2 reisleiders , 2 groepen)
 • Een aantal korte avondwandelingen
 • Kosten voor pontjes
 • Entree museum Remagen
 • Entree Burg Eltz
 • Wijnproeverij in een lokale wijnmakerij
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1x diner
 • Drankjes
 • Verhuur fiets of e-bike
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Vergoedingen voor veerboten
 • Entreegelden en excursies
 • Vervoer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2022

2022

 • Huurfiets: €95 per week
 • Huur e-bike: €210 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes
 • Upgrade: begeleide fietstochten: € 170 p.p. Het is mogelijk om tijdens deze reis alle fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider te maken. Kiest u hiervoor, dan rijdt u samen met de reisleider naar interessante plaatsen en verrassende bezienswaardigheden. Bij grote groepen gaat er een tweede reisleider mee. Hierbij zijn enkele entreeprijzen en de kosten voor veerpontjes onderweg inbegrepen.
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Princesse Royal Duitsland, Nederland

Klassieke stijl

Jacuzzi

Piano

Individueel regelbare airconditioning

max. 35 gasten
16 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Brugge
Amsterdam – Brugge of Brugge - Amsterdam Het mooiste van 2 landen

Fietstochten door Holland & Vlaanderen

Bekende steden Antwerpen & Brugge

Mooie vaartocht door de grachten van Gent

Premiumschepen met 20 tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
13 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Cochem Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Metz
Cochem - Metz of Metz - Cochem 3 landen moezelreis

Rustig fietsen langs wijngaarden in 3 landen

Leer over Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de fijne Rieslingwijnen van de regio

Premiumschip met max. 31 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Koblenz Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Merzig
Koblenz - Merzig of Merzig - Koblenz Riesling wijnen en Romeinse geschiedenis

Rustig fietsen door wijngaarden

Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de beste Rieslingwijnen van de regio

Schip met max. 20 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Amsterdam – Cochem

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?