Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze aktiepagina! Zie alle aanbiedingen
Terug naar het overzicht

Sail & Bike Denemarken en Zweden

Prachtige gebieden en steden rondom de Øresund
Kopenhagen Rondreis.
Vanaf €1999 p.p.
Ga snel naar
Sail & Bike Denemarken en Zweden
Beschikbaarheid tonen

Hoogtepunten van deze reis

Tijdens deze verrassende Sail & Bike reis ontdekt u met de barkentijn Atlantis fraaie steden, kleine dorpen en enkele eilanden rondom en in de Øresund. Dit is de zee-engte die de grens aangeeft tussen Denemarken en Zweden. De nauwe Øresund is – evenals de Straat van Gibraltar en de Bosporus – als zeestraat een oude handelsroute die al eeuwenlang van groot strategisch en economisch belang is. Er liggen schitterende oude havens en vestingstadjes langs zijn kusten. Langs de Deense Rivièra De reis start en eindigt in Kopenhagen en onderweg wordt […]

Bezoek onder andere Kopenhagen en Malmö

Helsingborg en Landskrona, eilanden Ven en Møn

Begeleide fietstochten, internationale groep

Driemast zeilschip met max. 32 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 3 Moeilijkheidsgraad 3
Reisduur
tijd2 Created with Sketch.
8 dagen

Over deze reis

Tijdens deze verrassende Sail & Bike reis ontdekt u met de barkentijn Atlantis fraaie steden, kleine dorpen en enkele eilanden rondom en in de Øresund. Dit is de zee-engte die de grens aangeeft tussen Denemarken en Zweden. De nauwe Øresund is – evenals de Straat van Gibraltar en de Bosporus – als zeestraat een oude handelsroute die al eeuwenlang van groot strategisch en economisch belang is. Er liggen schitterende oude havens en vestingstadjes langs zijn kusten.

Langs de Deense Rivièra
De reis start en eindigt in Kopenhagen en onderweg wordt ook Malmö bezocht: twee van de meest fietsvriendelijke steden van Europa. U zeilt eerst naar Helsingør en fietst dan langs de kust van de ‘Deense Rivièra’ met zijn uitgestrekte zandstranden, waarna u verder trekt door het licht heuvelachtige landschap van Nordsjælland (Noord-Seeland). Helsingør, gelegen aan het smalste deel van de Øresund, werd rond 1420 gesticht. De stad wordt gedomineerd door het kasteel Kronborg, dat het toneel vormt van Shakespeares drama Hamlet.

Skåne, Ven en Malmö
Aan de Zweedse zijde van de zee-engte ligt Helsingborg, een juweeltje aan de kust. Van hieruit voert een fietstocht langs de kustlijn van de provincie Skåne naar de vestingstad Landskrona. Het schip brengt u vervolgens naar het idyllische eilandje Ven, dat als een plateau boven de zee uitsteekt, slechts 7,5 km2 groot is en nog geen 400 bewoners telt. Bekend zijn de steile kalkrotsen, bevallige boerderijtjes en het observatorium van de zeventiende-eeuwse astronoom Tycho Brahe. Op Ven wonen en werken veel kunstenaars en ambachtslieden. U zeilt daarna verder naar Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden. Geniet hier van de unieke combinatie van moderne architectuur en de oude binnenstad, met onder andere het kasteel Malmöhus en de veertiende-eeuwse Sint Pieterskerk (Sankt Petri kyrka).

Fietsen langs kalkrotsen op Møn
Dan is het tijd voor een lange zeiltocht naar het Deense eiland Møn, het zuidelijkste punt van de reis, dat net als Dover en het Duitse eiland Rügen bekend is vanwege zijn steile, witte kalkrotsen met vele fossielen. Møn is een dunbevolkt gebied en tijdens heldere nachten is de sterrenhemel hier uitstekend te zien. De fietstocht op Møn voert u via een lange klim langs de kalkrotsen en door het mooie binnenland. De volgende ochtend vaart u van Møn naar Rødvig. Hier start de laatste fietsetappe langs de kust: over rustige landwegen en fietspaden rijdt u naar het middeleeuwse stadje Køge, waar het schip in de haven op u wacht. ’s Middags vaart u tijdens de laatste zeiltocht naar de Deense hoofdstad terug, waar het schip weer bij het oude stadscentrum aanlegt.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u etappes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en wordt u een prachtige fietstocht aangeboden, soms met een optie om meer kilometers te maken. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn toerfietsen en e-bikes aan boord; gezien de beperkte ruimte aan dek kunt u alleen in bijzondere gevallen en na akkoord uw eigen fiets meenemen.

Wie wil, mag aan boord – met instructies van de ervaren bemanning – natuurlijk een handje helpen bij het navigeren en het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is hiervoor niet nodig. Natuurlijk mag u ook gewoon lekker ontspannen en genieten van het zeilen en het uitzicht vanaf het schip.

Bijzonder op de Atlantis is dat u op sommige locaties – uiteraard veilig, maar ook een beetje avontuurlijk – door de bemanning met de dinghy (een grote rubberboot) aan land wordt gebracht en/of weer wordt opgepikt. Dit gebeurt wanneer het schip vanwege zijn diepgang niet in een kleine haven kan liggen, maar vlak voor de kust voor anker gaat. Tijdens deze reis is dat het geval op de eilanden Ven en Møn en in Rødvig.

Begeleid fietsen
Onder begeleiding van twee ervaren reisleiders bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de briefings en onderweg hoort u hier alles over. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig en in uw eigen tempo te fietsen met behulp van de gratis Ride with GPS navigatie-app en onze Boat Bike Tours-fietskaart (beschikbaar aan boord). De fietstochten tijdens deze reis zijn niet lang, maar kennen wel wat hoogteverschillen: korte stukjes kunnen pittig zijn en korte trajecten voeren over half-verharde gravelpaden. Vandaar moeilijkheidsgraad 3.

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma

Dag 1: Kopenhagen

Inschepen en inchecken. De bemanning verwelkomt u vanaf 17.30 uur aan boord van het schip, dat dichtbij het centrum, vestingwerk Kastellet en de Kleine Zeemeermin ligt afgemeerd. Nadat u uw bagage in de hut hebt gezet, nodigen schipper, bemanning en reisleiding u uit voor een welkomstdrankje. Aansluitend vindt het diner aan boord plaats. Tijdens de eerste briefing hoort u wat u kunt verwachten tijdens de reis, en krijgt u details over het schip en de veiligheidsmaatregelen aan boord. ’s Avonds of de volgende ochtend worden de fietsen verdeeld.

Dag 2: zeilen Kopenhagen – Helsingør | Helsingør – Hornbaek – Esrum – Helsingør (45 km)

Al voor het ontbijt vertrekt het schip uit Kopenhagen. Tijdens uw ontbijt zeilt u noordwaarts naar Helsingør, waar het schip rond 11.00 uur aankomt. U fietst eerst langs de kust van de ‘Deense Rivièra’ met zijn uitgestrekte zandstranden, naar het haventje Hornbaek. Dan fietst u door het licht heuvelachtige landschap landinwaarts; richting Esrum voor een stop bij het middeleeuwse klooster aan het Esrum Meer (Esrum Sø). U fietst door de korenvelden en langs enkele mooie kasteeltjes en landhuizen naar Helsingør, waar u de historische binnenstad na een lange afdaling bereikt. De haven wordt gedomineerd door het imposante kasteel Kronborg, toneel van Shakespeares drama Hamlet. Oude havengebouwen zijn luisterrijk gerestaureerd en bieden onder andere onderdak aan de street food market.

Dag 3: zeilen Helsingør – Helsingborg | Helsingborg – Landskrona (28 km)

Ook vandaag vaart u tijdens uw ontbijt en al na ongeveer een uur hebt u de haven van Helsingborg aan de Zweedse zijde van de Øresund bereikt. In de ochtend kunt u de mooie binnenstad van Helsingborg bezichtigen. De stad wordt beschouwd als een van Europa’s meest innovatieve steden. Hierna fietst u langs de kust van de provincie Skåne naar de vestingstad Landskrona. Onderweg passeert u enkele stranden en het voormalige vissersdorpje Borstahusen met prachtige oude vissershuisjes. De zestiende-eeuwse citadel van Landskrona met twee grachten is nog vrijwel intact. Geniet alvast van het uitzicht op het eiland Ven, enkele kilometers voor de kust.

Dag 4: zeilen Landskrona – Ven | eiland Ven (15 km) | zeilen Ven – Malmö

Vanochtend brengt het schip u naar het kleine eilandje Ven, dat op een plateau van zandsteen voor de kust van Landskrona ligt. U wordt, inclusief fiets, met de dinghy (een grote rubberboot) aan land gebracht. Om te beginnen fietst u over het slechts 7,5 km2 grote eilandje, dat nog geen 400 inwoners telt en een klein pareltje in de Øresund is. Hierna hebt u tijd om per fiets het eilandje rond te rijden en naar keuze kunstenaars, edelsmeden, cafeetjes, de whiskydestilleerderij of het zestiende-eeuwse observatorium van astronoom Tycho Brahe te bezoeken. Nadat u met de rubberboot weer aan boord bent gebracht, zeilt de Atlantis zuidwaarts naar Malmö, waar u de avond en nacht doorbrengt.

Dag 5: fietsen Malmö (20 km) | zeilen Malmö – Møn

Na het ontbijt maakt u per fiets een rondrit door Malmö, een van de meest fietsvriendelijke steden van Europa. De stad, die al rond 1200 werd gesticht en tegenover Kopenhagen aan de Øresund ligt, biedt een perfecte mix van ouderwetse charme en ultramoderne kosmopolitische vibes. De Turning Torso, een spiraalvormige wolkenkrabber en het hoogste gebouw van Zweden, doemt op boven drukke, eeuwenoude pleinen, en bescheiden bakstenen gevels herbergen een schat aan moderne artistieke creaties. Ontdek historisch en nieuw Malmö tijdens een fietstocht door de stad. ’s Middags begint de langste zeiltocht, naar het Deense eiland Møn, de meest zuidelijke bestemming van de reis. Hier gaat het schip ’s nachts voor anker. Møn ligt in een dunbevolkt gebied en geldt als ‘dark sky area’: in heldere nachten is hier de sterrenhemel – vroeger essentieel voor het navigeren op zee – prachtig te zien.

Dag 6: fietsen Møn (30 km) | zeilen Møn – Rødvig

Ook vandaag brengt de dinghy u met uw fiets aan land. Vanuit Klintholm Havn fietst u in een geleidelijke, maar niet zware klim naar de top van de 130 meter hoge, steil uit zee oprijzende witte krijtrotsen van Møns Klint. Ze zijn vergelijkbaar met die in Dover en op Rügen. Het GeoCenter op deze plek toont de zeventig miljoen jaar oude geschiedenis van de klippen, die bekend zijn om de talloze fossielen die er kunnen worden gevonden. Via het fraaie kasteeltje Liselund fietst u door bossen en velden door het glooiende landschap naar het dorpje Borre en daarna terug naar het haventje van Klintholm. ’s Middags zeilt de Atlantis naar Rødvig, waar het schip opnieuw voor anker gaat.

Dag 7: Rødvig – Køge (37 km) | zeilen Køge – Kopenhagen

In de haven van Rødvig start de laatste fietsetappe langs de kust. Over rustige landwegen en fietspaden volgt u de langeafstandsfietsroute EuroVelo 10 en rijdt u door het glooiende landschap langs Denemarkens oudste middeleeuwse kasteel Gjorslev en kasteel Vallø. De etappe eindigt in het middeleeuwse stadje Køge, waar het schip in de haven op u wacht. Bezoek het oude centrum voordat u weer aan boord gaat. ’s Middags vaart u tijdens de laatste zeiltocht terug naar de Deense hoofdstad, waar het schip weer bij het oude stadscentrum aanlegt.

Dag 8: Kopenhagen

Einde van de reis. Afscheid en van boord, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 15 uur ’s middags uw bagage aan boord te brengen.
 • Een gedetailleerde fietskaart en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor de individuele fietstochten. De bemanning is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.

 

Belangrijke opmerkingen voor de zeil- en fietsreizen (Sail & Bike):

Een beetje avontuur hoort bij iedere zeil- en fietsreis. Het weer hebben we nu eenmaal niet in de hand. Op de vertrek- en aankomstdag is de locatie altijd hetzelfde, maar verder hangen de vaarroutes van de windsterkte en windrichting af.

De schipper bepaalt per dag de beste route en bespreekt de mogelijkheden met zijn gasten. De bemanning doet er alles aan om het programma zoveel mogelijk volgens plan te laten verlopen. Maar het kan dus voorkomen dat de vertrek- en vaartijden veranderen. Soms moet ook de volgorde van het programma worden aangepast. Het kan zijn dat u meer of minder tijd op het water doorbrengt dan gepland.

Ons advies: laat u leiden door de elementen en vergeet vooral niet te genieten! Het wordt zeker een boeiende, afwisselende en actieve week, met volop natuur en cultuur. Waar mogelijk wordt op meerdere afstanden volledig gezeild. Iedereen die dat wil, mag de bemanning een handje helpen bij het varen en sturen van het schip. Zeilervaring is niet nodig, zolang er maar goed naar de instructies van de bemanning wordt geluisterd.


De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het meenemen van een eigen fiets/e-bike is niet mogelijk, vanwege ruimtegebrek aan dek. Uitzonderingen worden gemaakt voor speciale fietsen, maar alleen nadat deze vooraf zijn aangemeld en bevestigd. Houd er rekening mee dat de fietsen op sommige dagen met de rubberboot vervoerd moeten worden.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Mei - Juni Juli
2-persoonshut 2 pers. € 2099 € 1999 2-persoonshut voor alleengebruik 1 pers. € 3148,50 € 2998,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen / 7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • 6 x lunchpakket
 • 7 x 3-gangendiner aan boord
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Volledig begeleide fietstochten
 • BBT fietskaart (1 per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • Drankjes
 • Fietshuur of e-bike huur
 • Helm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Transfer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • Huurfiets: €90 per week
 • Huur e-bike: €225 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.


Beschikbare schepen voor deze reis

Sail & Bike schip Atlantis Denemarken

Individueel regelbare airconditioning

Cocktailbar/Buitenbar

Zeiloppervlakte 742m2

Deels overdekt zonnedek

max. 32 gasten
16 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Uw gekozen reis:

Sail & Bike Denemarken en Zweden

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.