Over dit schip: Atlantis

Over dit schip: Atlantis
De imposante driemastbarkentijn Atlantis is dankzij zijn afmetingen en 14 zeilen – met een zeiloppervlak van bijna 750 m² – een gegarandeerde blikvanger in elke haven. Het schip telt 16 comfortabele tweepersoonshutten met douche, toilet en airconditioning. De Atlantis werd in 1905 gebouwd en gedoopt als Elbe 2, waarna het ruim 70 jaar dienstdeed als lichtschip in het Duitse deel van de Noordzee. In 1984 kreeg het een tweede leven toen het werd omgebouwd tot zeilschip. Het schip werd voorzien van de tuigage van een barkentijn. Dit betekent dat de voorste mast van het zeilschip dwarsscheeps is getuigd en de overige masten langsscheeps. Vervolgens werd de barkentijn in 2005 uitvoerig gerestaureerd en gemoderniseerd en qua inrichting en comfort geschikt gemaakt voor fraaie zeilcruises met passagiers.

 

Beschrijving van het schip
Dankzij de renovatie ontstond een prachtige salon in nautische stijl, een ruim bovendek inclusief zitplaatsen en een cocktailbar. In de royale salon worden de maaltijden geserveerd als het weer het niet toelaat om buiten te dineren. De salon beschikt over een geluidsinstallatie en een beamer. Aan de bar zijn drankjes verkrijgbaar. Zelfs bij volledige bezetting van het schip is er voldoende ruimte om rustig een boek te lezen. Op het ruime dek van de Atlantis vinden gasten zowel in de schaduw als in de zon genoeg ruimte om zich heerlijk te ontspannen en van het zeilen te genieten. Highlight en middelpunt van de Atlantis is de buitenbar, waar de bemanning – passend bij de sfeer – graag lekkere drankjes en cocktails voor de gasten mixt. Bovendien is het dek perfect voor elke maaltijd; er is tenslotte niets lekkerder dan een met liefde bereid diner aan dek van een driemaster bij zonsondergang. De unieke charme van dit schip is te danken aan het stijlvolle interieur en een behulpzame en zeer ervaren bemanning.

Beschrijving van de hutten
De Atlantis heeft 16 comfortabele gastenhutten, elk met een eigen badkamer met douche en toilet. Alle hutten bevinden zich benedendeks en zijn uitgerust met twee aparte eenpersoonsbedden, centrale verwarming en airconditioning. De hutten zijn praktisch en elegant, bieden voldoende ruimte voor bagage en stralen een maritieme sfeer uit.

Gasten mogen zich aan boord van de barkentijn verheugen op een ervaren en enthousiaste bemanning en uitstekende catering. En natuurlijk op een geweldige nautische belevenis op een authentieke driemaster. Met een gedreven zeilcrew, de modernste navigatieapparatuur en volledig voorgeschreven veiligheidsuitrusting voor de wereldwijde vaart, is een zeilreis met de stoere Atlantis een fantastisch avontuur.

Feiten over dit schip

Lengte: 57 m
Breedte: 7,5 m
Diepgang: 4,5 m
Masten: 3
Masthoogte: 31 m
Zeiloppervlak: 742 m2
Hutten: 16
Passagiers: 32
Crew: 6-8