Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenCochem – Aschaffenburg of Aschaffenburg – Cochem
All tours in Duitsland

Cochem – Aschaffenburg of Aschaffenburg – Cochem

Langs de rivieren Moezel, Rijn en Main

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1
Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Begeleid

Wat Europese fietstochtbestemmingen betreft, zijn er weinig betere dan het Rijn- en het Maindal in Duitsland. Tijdens deze fiets-vaarvakantie kunt u het zelf ervaren. Kortom, het is een prachtige regio, met een betoverend landschap, sprookjesachtige kastelen, bekroonde wijngaarden en historische middeleeuwse steden en dorpen. We beginnen op de Moezel en bezoeken Burg Eltz, een van de meest indrukwekkende middeleeuwse forten van West-Europa. Vervolgens volgen we de Rijn stroomopwaarts vanaf Koblenz langs talloze forten, prachtige wijngaarden en de legendarische en gevaarlijke Lorelei rotswand. Met een beetje fantasie kun je er bijna […]

Vanaf €1949 p.p.

Ontdek drie prachtige rivieren per fiets

Geniet van de heerlijke wijnen uit de regio

Ontdek drie prachtige rivieren per fiets

Premiumschip met max. 31 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Cochem – Aschaffenburg of Aschaffenburg – Cochem

Over deze reis

Wat Europese fietstochtbestemmingen betreft, zijn er weinig betere dan het Rijn- en het Maindal in Duitsland. Tijdens deze fiets-vaarvakantie kunt u het zelf ervaren. Kortom, het is een prachtige regio, met een betoverend landschap, sprookjesachtige kastelen, bekroonde wijngaarden en historische middeleeuwse steden en dorpen.

We beginnen op de Moezel en bezoeken Burg Eltz, een van de meest indrukwekkende middeleeuwse forten van West-Europa. Vervolgens volgen we de Rijn stroomopwaarts vanaf Koblenz langs talloze forten, prachtige wijngaarden en de legendarische en gevaarlijke Lorelei rotswand. Met een beetje fantasie kun je er bijna een sirene horen zingen. Naast het prachtige landschap ziet u culturele hoogtepunten, kunstschatten en kunt u genieten van regionale culinaire specialiteiten. Vanuit Mainz volgen we de rivier de Main, die zich door het Beierse landschap slingert, langs oude stadjes en steden vol historische bezienswaardigheden. Fietsen door charmante wijngaarden, boomgaarden en mooie weiden langs de oevers van de Main is een mooie afsluiting van deze tocht.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Begeleid fietsen
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en onze BBT fietskaart (beschikbaar aan boord).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma Cochem - Aschaffenburg

 • Parts of the journey written in italics will be traveled aboard the ship.
 • All daily cycling distances are approximate calculations.
 • The tour details are excluding any changes as a result of (for example) nautical, technical or meteorological conditions.

Dag 1: Cochem

Inschepen en inchecken is om 14.00 uur in Cochem. Na de kennismaking met de reisleider en de bemanning is er tijd voor een kort testrondje.

Dag 2: Cochem – Karden | Karden – Koblenz (38 km)

Vandaag vaart u per schip naar Karden, vanwaar u de koningin der Duitse burchten bezoekt, de indrukwekkende Burg Eltz. U bevindt zich nog steeds midden in het wijngebied en rijdt onder andere langs Klotten, Pommern en Alken. Allemaal typische Moezelstadjes, met mooie vakwerkhuizen en natuurlijk hun eigen wijnen. De “Pommerner Sonnenuhr” is een aanrader. De bestemming van vandaag is Koblenz. Deze fascinerende en historische stad is eeuwenlang een belangrijk verdedigings- en economisch centrum geweest. Hoogtepunten zijn het oude kasteel Ehrenbreitstein, dat de rechteroever van de Rijn domineert, het 12e-eeuwse kasteel Alte Burg en de oude stad Koblenz.

Dag 3: Koblenz – St. Goar (37 km)

De fietstocht van vandaag gaat eerst naar het kasteel Stolzenfels. Daarna volgt de historische stad Boppard. Hier maakt de Rijn een verbazingwekkende bocht, bijna 180 graden. Boppard, ook wel de ‘parel aan de Rijn’ genoemd, herbergt de beroemdste uitkijkplaats op de rivier die via een stoeltjeslift te bereiken is. Boppard is altijd al een trekpleister voor bezoekers geweest met haar steile wijngaarden en een van de mooiste oeverpromenades aan de Midden-Rijn en de oudste bewaard gebleven Romeinse vestingmuren ten noorden van de Alpen.

Uw bestemming is St. Goar, tegenover de beroemde Loreley-rots. Een veerboot en een bus brengen u naar de Loreley. Een wandelpad leidt naar deze mooie plek en biedt een prachtig uitzicht op het smalste deel in het romantische Rijndal. De Loreley is een 433 meter hoge leisteenrots in het Werelderfgoed Boven-Midden-Rijndal. Het uitzicht op St.Goarshausen, vanaf het Loreley uitkijkpunt, laat een prachtige indruk achter.

De eerste sporen van menselijke nederzettingen zijn zichtbaar vanaf het moment dat het plateau van de Loreley gelijk lag met de Rijn (600.000 jaar geleden). In de Middeleeuwen stond de Loreley samen met het Binger Loch bekend als het gevaarlijkste deel van de Rijn. Veel zeelieden in hun houten sloepen liepen hier vast. In St. Goar, recht tegenover de Loreley, vestigde zich de Sint Goar om schipbreukelingen te redden en weer gezond te maken. Na het diner kunt u deelnemen aan de stadswandeling.

Dag 4: St. Goar – Oberwesel | Oberwesel – Rüdesheim (Bingen) (23 of 30 km)

Tijdens het ontbijt gaan we met het schip door deze beroemde passage. Vanuit Oberwesel fietsen we verder langs de mooie oevers van de Midden-Rijn naar Rüdesheim. Onderweg lokken imposante kastelen. We overnachten in Rüdesheim, een historische stad van wijnboeren. De Romeinen verbouwden hier al wijn. De oude stad, daterend uit de middeleeuwen, en delen van de vestingwerken van de stad zoals de Adlerturm (adelaarstoren) zijn bewaard gebleven. Hier vindt u gezellige traditionele wijnlokalen in historische vakwerkhuizen. Geen toerist verlaat deze internationaal bekende stad zonder een bezoek aan de wereldberoemde Drosselgasse. De Drosselgasse is het hart van de oude binnenstad van Rüdesheim, een “hotspot” voor gasten uit alle continenten. Na het diner kunt u deelnemen aan de stadswandeling door Rüdesheim.

Dag 5: Rüdesheim (Bingen) – Mainz (35 of 43 km)

Deze prachtige etappe voert ons door glooiende wijngaarden en bekende wijndorpjes. De Rijn stroomt rustig, soms rond eilandjes, en verbreedt zijn bedding op sommige plaatsen tot wel 800 meter breed! Onze bestemming vandaag is Mainz, waar de Main in de Rijn uitmondt. In de middag is er tijd om deze interessante stad te verkennen. De prachtige binnenstad van Mainz is gevuld met ruime pleinen, liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen en prachtige kerken in barokstijl. De ‘Oude Stad’ heeft een zeer charmante en warme sfeer. Vandaag de dag is er geen diner aan boord. U kunt een van de lokale restaurants uitkiezen.

Dag 6: Mainz – Frankfurt-am-Main (40 km)

Vandaag volgen we de rivier de Main, langs enkele kleine dorpjes om aan te komen in Frankfurt, het financiële hart van Duitsland. Een uniek kenmerk van Frankfurt is het aanzienlijke aantal wolkenkrabbers in het stadscentrum die de skyline van Frankfurt vormen. Frankfurt is een van de weinige steden in de Europese Unie met een dergelijke skyline, de andere zijn Londen, Warschau, Madrid, Rotterdam en La Défense in de regio Parijs. Vanwege de skyline van de stad noemen Duitsers Frankfurt am Main soms op humoristische wijze “Mainhattan”. Na het diner kunt u deelnemen aan de stadswandeling door Frankfurt.

Dag 7: Frankfurt-am-Main – Aschaffenburg (50 of 54 km)

De fietstocht van vandaag gaat langs kasteel Philippsruhe en voert eerst naar Hanau, de geboorteplaats van de gebroeders Grimm, beroemd om hun sprookjes. We steken de rivier over en gaan verder naar het kleine, romantische stadje Seligenstadt met zijn kronkelende steegjes, vakwerkhuizen en basiliek. U vindt het schip terug in Aschaffenburg, met het Johannisburg kasteel, gelegen aan de oever van de Main. Dit kasteel is het eerste wat u ziet als u Aschaffenburg binnenkomt, want het is het grootste van alle renaissance paleiscomplexen. We bezoeken het kasteel in de namiddag. En na het diner kunt u deelnemen aan de stadswandeling.

Dag 8: Aschaffenburg

Begin de dag met een stevig ontbijt voordat u om 9.30 uur in Aschaffenburg hartelijk afscheid neemt en van boord gaat.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst) Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Dag tot dag programma Aschaffenburg - Cochem

 • Parts of the journey written in italics will be traveled aboard the ship.
 • All daily cycling distances are approximate calculations.
 • The tour details are excluding any changes as a result of (for example) nautical, technical or meteorological conditions.
 • Parts of the journey written in italics will be traveled aboard the ship.
 • All daily cycling distances are approximate calculations.
 • The tour details are excluding any changes as a result of (for example) nautical, technical or meteorological conditions.

Dag 1: Aschaffenburg

Individuele aankomst en inscheping vanaf 14.00 uur in Aschaffenburg, waar u overnacht. Na een ontvangst door de kapitein, bemanning en reisleider is er tijd voor een stadswandeling. De rustige universiteitsstad ligt aan de voet van de Spessart en biedt tal van prachtige gebouwen. Kasteel Johannisburg, gebouwd met rode zandsteen, is een van de belangrijkste en mooiste renaissancegebouwen van Duitsland. Het levendige centrum met smalle straatjes biedt vele vakwerkhuizen en talrijke wijnbars en cafés.

Dag 2: Asschaffenburg – Frankfurt-am-Main (50 of 54 km)

De fietstocht van vandaag voert door Kleinostheim en Dettingen. Nadat we met een kleine veerboot de Main zijn overgestoken, gaat de tocht verder naar de romantische stad Seligenstadt met zijn kronkelende steegjes, vakwerkhuizen en basiliek. We fietsen verder langs de rivier naar Hanau, de stad waar de beroemde gebroeders Grimm werden geboren. U vindt het schip terug in Frankfurt-am-Main, het financiële hart van Duitsland. Een uniek kenmerk van Frankfurt is het aanzienlijke aantal wolkenkrabbers in het stadscentrum, die de skyline van Frankfurt vormen. Frankfurt is een van de weinige steden in de Europese Unie met een dergelijke skyline; de andere zijn Londen, Warschau, Madrid, Rotterdam en La Défense in de regio Parijs. Vanwege de skyline van de stad noemen Duitsers Frankfurt am Main soms op humoristische wijze “Mainhattan”. Na het diner kunt u deelnemen aan de stadswandeling door Frankfurt.

Dag 3: Frankfurt-am-Main – Mainz (40 km)

Vandaag fietst u van Frankfurt naar Mainz, nog steeds langs de prachtige vallei van de rivier de Main. Onze bestemming is Mainz, waar de Main en de Rijn samenkomen. In de middag is er tijd om deze interessante stad te verkennen. De prachtige binnenstad van Mainz is gevuld met ruime pleinen, liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen en prachtige kerken in barokstijl. De ‘Oude Stad’ heeft een zeer charmante en warme sfeer. Vandaag de dag is er geen diner aan boord. U kunt een van de lokale restaurants uitkiezen.

Dag 4: Mainz – Rüdesheim (Bingen) (35 of 43 km)

Deze prachtige etappe voert door glooiende wijngaarden en bekende wijndorpjes. De Rijn stroomt vrij rustig, vormt eilandjes en verbreedt zijn bedding tot 800 m breed! Voordat u Rüdesheim bereikt, kunt u het bezienswaardige vakwerkstadje Eltville en het klooster Eberbach bezoeken.
We overnachten in Rüdesheim, een historische wijnstad. De Romeinen verbouwden hier al wijn. De oude stad, daterend uit de middeleeuwen, en delen van de vestingwerken van de stad zoals de Adlerturm (adelaarstoren) zijn bewaard gebleven. Hier vindt u gezellige traditionele wijnlokalen in historische vakwerkhuizen. Geen toerist verlaat deze internationaal bekende stad zonder een bezoek aan de wereldberoemde Drosselgasse. De Drosselgasse is het hart van de oude binnenstad van Rüdesheim, een “hotspot” voor gasten uit alle werelddelen.

Dag 5: Rüdesheim (Bingen) – St. Goar (40 km)

Vandaag fietsen we langs de mooie oevers van de Midden-Rijn naar St. Goar. Onderweg lokken imposante kastelen. We passeren de Loreley, het smalste stukje in het romantische Rijndal. Een wandelpad leidt naar deze mooie plek en biedt een prachtig uitzicht op het smalste deel in het romantische Rijndal. De Loreley is een 433 meter hoge leisteenklif in het Werelderfgoed Boven-Midden-Rijndal. Het uitzicht op St.Goarshausen, vanaf het Loreley uitkijkpunt, laat een prachtige indruk achter.

De eerste sporen van nederzettingen zijn zichtbaar vanaf het moment dat het plateau van de Loreley gelijk lag met de Rijn (600.000 jaar geleden). In de Middeleeuwen stond de Loreley samen met het Binger Loch bekend als het gevaarlijkste deel van de Rijn. Veel zeelieden in hun houten sloepen liepen hier vast. In St. Goar, recht tegenover de Loreley, vestigde zich de Sint Goar om schipbreukelingen te redden en weer gezond te maken. Na het diner kunt u deelnemen aan de stadswandeling.

Dag 6: St. Goar – Koblenz  (45 km)

De fietstocht van vandaag gaat eerst naar de oude stad Boppard. Hier maakt de Rijn een verbazingwekkende bocht van bijna 180 graden. In Boppard, ook wel de parel aan de Rijn genoemd, bevindt zich de beroemdste uitkijkplaats op de rivier, die via een stoeltjeslift bereikbaar is. Boppard is altijd al een trekpleister voor bezoekers geweest met haar steile wijngaarden en een van de mooiste oeverpromenades aan de Midden-Rijn en de oudste bewaard gebleven Romeinse vestingmuren ten noorden van de Alpen. Later gaat u verder naar de mooie stad Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen.

Dag 7: Koblenz – Alken | Alken – Moselkern – Cochem (40 km)

We beginnen de dag door naar Alken te varen waar u per fiets op weg gaat naar Moselkern. Het dorp Moselkern is beroemd om zijn kasteel Burg Eltz. Dit bolwerk is een van de meest indrukwekkende middeleeuwse gebouwen van West-Europa. Het is echter niet gemakkelijk te bereiken, je moet het laatste stuk wandelen om de burcht te bereiken. Na het bezoek aan Burg Eltz vervolgt u de fietstocht naar Cochem, een van de meest bezochte wijnstadjes van het Moezelgebied. Cochem is een gezellig traditioneel stadje vol wijnkelders en vakwerkhuizen.

Dag 8: Cochem

Laatste ochtend van uw reis: ontschepen na het ontbijt en hartelijk afscheid tot 9.30 uur in Cochem.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst) Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden. Als alle e-bikes van het schip geboekt zijn, is het mogelijk om een beperkt aantal extra e-bikes via een externe fietsverhuurder bij te huren. Dit is op aanvraag en tegen een meerprijs (incl. transportkosten).

Eigen fiets mee

Het is mogelijk uw eigen fiets of e-bike mee te nemen, mits er geen spiegels of andere uitstekende elementen aan zitten. Aan boord is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor eigen fietsen beschikbaar. U kunt een parkeerplaats hiervoor reserveren tegen een kleine meerprijs. Boat Bike Tours is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van meegebrachte fietsen.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor alle data
2-Persoonshut benedendek 2 pers. € 2099 Premium 2-Persoonshut benedendek 2 pers. € 2419 1-Persoonshut benedendek (max. 1) 1 pers. € 2729 2-Pers.hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 3148,50
Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Juni
2-Persoonshut benedendek 2 pers. € 1949 Premium 2-Persoonshut benedendek 2 pers. € 2199 1-Persoonshut benedendek (max. 1) 1 pers. € 2549 2-Pers.hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 2923,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 6 x 3-gangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Volledig gegidste fietstochten (vanaf 22 gasten: 2 reisleiders , 2 groepen)
 • Een aantal korte avondwandelingen
 • BBT-fietskaart (1x per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een helm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Kosten van pontjes
 • Entree voor de burcht in Eltz
 • Lokale wijnproeverij
 • Bezoek aan Slot Johannisburg
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1x diner
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur van een e-bike
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies (niet vermeld bij “Inbegrepen”)
 • Transfer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen
 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen van het merk Batavus Dinsdag, met een lichtgewicht frame en normale instap (damesmodel), met 7 makkelijk te bedienen versnellingen (Shimano Nexus), handremmen, een in hoogte verstelbaar gel-zadel, een slot op het frame en fietstas. Alle fietsen hebben 28 inch wielen. Aan boord zijn enkele kleinere frames beschikbaar en voor grote heren (vanaf 1,90 m en groter) hebben we enkele traditionele herenmodellen (met horizontale stang) beschikbaar.
 • De e-bike is een Velo de Ville CEB 200 (of een vergelijkbaar merk/model) met 7 versnellingen (Shimano Nexus), 4 ondersteuningsniveaus en handremmen. E-bikes zijn alleen beschikbaar op aanvraag (beperkte voorraad).
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

 • Huurfiets: €105 per week
 • Huur e-bike: €266 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Parkeren eigen fiets: €14 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: €28 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • Huurfiets: €104 per week
 • Huur e-bike: €256 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 25,20 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)


Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Princesse Royal
Premium schip Princesse Royal Duitsland, Nederland

Klassieke stijl

Jacuzzi

Piano

Individueel regelbare airconditioning

max. 35 gasten
16 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Koblenz Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Merzig
Koblenz - Merzig of Merzig - Koblenz Riesling wijnen en Romeinse geschiedenis

Rustig fietsen door wijngaarden

Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de beste Rieslingwijnen van de regio

Schip met max. 20 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Cochem Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Metz
Cochem - Metz of Metz - Cochem 3 landen moezelreis

Rustig fietsen langs wijngaarden in 3 landen

Leer over Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de fijne Rieslingwijnen van de regio

Premiumschepen met max. 31 – 40 passagiers

Reisduur
travel time 8, 9 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis. Cochem
Amsterdam – Cochem Reis stroomopwaarts langs de Rijn en Moezel

Rustig fietsen langs de Rijn & Moezel

Ontdek de rijke geschiedenis van de regio

Proef uitstekende wijnen uit de Rijnvallei

Premiumschip met max. 30 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Cochem – Aschaffenburg of Aschaffenburg – Cochem

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.