Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Wat is het ieder voorjaar toch prachtig om langs kleurrijke velden vol tulpen te rijden. Een reden voor veel toeristen om ons land te komen bezoeken, met als must see de Keukenhof. Elke lente bloeien in deze welbekende trekpleister een spectaculaire 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten. Dit maakt de Keukenhof tot een van de grootste bloemenparken ter wereld! Maar naast deze wereldberoemde topattractie, biedt vooral de omgeving van Alkmaar, de gebieden langs de Noordzeekust en op diverse plekken in Flevoland ook een aantal unieke bloemenplekjes. In dit blog vertellen we u er graag meer over.

Bekijk onze tulpenreizen

 

1. Hortus Bulborum: een levend bloemenmuseum

Hortus Bulborum is een stichting die een unieke collectie historische tulpen-, narcissen- en hyacintenrassen in stand houdt. De museumtuin bij Alkmaar is de enige plek ter wereld waar u eeuwenoude tulpenrassen kunt bewonderen. Sommige zijn zelfs afkomstig uit de 16e eeuw, toen de Nederlanders voor het eerst kennismaakten met de tulp. U kunt de Hortus Bulborum bezoeken tijdens onze 8-daagse Tulip Tour, onze Premium Tulip Tour en onze Sail & Bike Tulip Tour.

2. Een echte bloemenzee bij Flevoland

Waar 100 jaar geleden de golven van de Zuiderzee nog stroomden, golft nu een ware bloemenzee over het landschap. Flevoland is met zijn 5.000 hectare aan bloemenvelden een van de grootste teeltgebieden van Nederland. Elk jaar in april en mei kunt u te voet, op de fiets of met de auto de tulpenroute volgen om te genieten van de mooiste uitzichten over de kleurrijke velden. Onze Sail & Bike reis over het IJsselmeer doet Flevoland aan.

3. Tulpen aan de kust

Achter de duinen langs de Noordzeekust liggen ook prachtige tulpenvelden verscholen. En dat is niet gek, want de bollen doen het goed in deze zandgronden. Zo strekt zich een kleurrijk bloemenveld uit van Den Haag tot Den Helder. Sommige van deze kleurrijke velden liggen dicht aan het spoor, zodat de dagelijkse rit naar uw werk in het voorjaar verandert in een ware bloemenshow. Bij de historische haven van Enkhuizen, vindt u ook vele schitterende bloemenvelden. Een keertje bewonderen op een spectaculaire manier? Ga mee met onze Sail & Bike Tulpentour!

4. Weidsheid in de Kop van Noord-Holland

Voor liefhebbers van typisch Nederlandse landschappen en nóg meer bloeiende tulpen is de Kop van Noord-Holland de plek om te zijn. Boven Amsterdam bevindt zich een groene, landelijke omgeving, waar elke lente de immense tulpenvelden een feest van kleur geven. Tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen wordt u instant vrolijk van de gigantische velden vol tulpen. Prachtig om langs te fietsen, even met de auto te stoppen en zelfs vanuit de trein is het genieten!

Dromen van een tulpenreis?

Hebt u door al deze verhalen over tulpen al zin gekregen in het voorjaar? Kijk dan vooral even deze video! Geniet van de gezelligheid en van de prachtige kleuren. Of bekijk al onze Tulpen fietsvaarvakanties of vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

 

Bekijk onze tulpenreizen