Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Kort nadat we weer zijn gestart met het aanbieden van onze reizen, vertrekt Els van der Drit op onze fiets-vaarvakantie van Brugge naar Amsterdam. Ze werkt in de gezondheidszorg en heeft een heftige periode achter de rug in de eerste maanden van de coronatijd. Els is toe aan vakantie, maar wat ga je doen ‘in deze tijd’?

Vliegen durf ik nog niet, een strandvakantie? Geen zin in. Dan valt mijn oog op een advertentie van Boat Bike Tours; een week fietsen en varen van Brugge naar Amsterdam. Maar wat kan en mag ik verwachten van een weekje varen en fietsen in Coronatijd? Na overleg met de werkgever die me graag gezond ziet terugkomen én een prettige duidelijke telefonische uitleg van een medewerker van Boat Bike Tours hak ik de knoop door. Ik laat me verrassen!

Reis von Brugge naar Amsterdam

 

Warm welkom in woorden

Op een zonnige zaterdag in juli stap ik wat onwennig aan boord van het schip de Fluvius. Direct wordt me duidelijk dat er hard is gewerkt aan de door de overheid gestelde maatregelen. Ik krijg een warm welkom in woorden, geen handen schudden en ga zelf met bagage op zoek naar mijn hut. Er zijn ‘looplijnen’ en hygienevoorschriften overal duidelijk zichtbaar aangebracht. De tafels en bar zijn voorzien van schermen, de crew draagt mondmaskers en handschoenen en de buffetten zijn vervangen door keuzemenu’s.

Afstand houden

In de loop van de middag druppelen de andere deelnemers binnen, vanwege Corona een kleine groep van veertien Nederlandse en Duitse gasten. Na kennismaking met de bemanning, de eigenaren van het schip én een heerlijk diner volgt de eerste ‘briefing’ door reisbegeleider Corrie. Ze legt het programma uit van de week die voor ons ligt en, ze wijst ons op de anderhalve meter afstand en hoe ermee om te gaan, op het schip maar ook onderweg, tijdens een wandeling en de rustmomenten. Het dragen van mondkapjes is verplicht op de pont en in de (Belgische) café’s en winkels. Het is even wennen! We gaan gelijk op stap voor een avondwandeling door het prachtige Brugge en ook dat is wennen, maar wel heel gezellig.

Verrassingen en uitdagingen

Wat volgt, is een week vol verrassingen en uitdagingen. In dagelijkse etappes fietsen we  via Gent, Dendermonde, Tholen, Dordrecht, Kinderdijk en Vianen terug naar Amsterdam. Verrast door de pracht van het landschap, de tuintjes vol bloemen en ook door de historie van de plaatsen die we aandoen – zo duidelijk uitgelegd door Corrie. De uitdaging van het ‘in een sliert’ achter elkaar aan fietsen, het ‘nemen’ van de pontjes, de bruggen en fietstunnels . Corrie zorgt ervoor, dat we elkaar fietsend door het centrum van de steden niet kwijtraken.

Gezellig en gemoedelijk

Dagelijks, terug aan boord na de fietstocht staat er koffie met wat lekkers klaar. De maaltijden zijn uitstekend; er wordt goed voor ons gezorgd! De onderlinge sfeer is gezellig en gemoedelijk. Ik verbaas me erover hoeveel je in een week tijd naar elkaar kunt toe groeien. En dan ineens is het zomaar weer voorbij en liggen we afgemeerd in Amsterdam, mijn thuishaven, en het afscheid volgt.

Wederom geen handen schudden, maar lieve woorden en adressen uitwisselen. Bedankt iedereen, ik heb ervan genoten. En heel graag tot ziens!

Wij helpen u graag

Hebt u nog vragen over ons reisaanbod, mail of bel ons op +31 (0) 20 72 35 400. We geven graag advies over uw perfecte fiets-vaarvakantie en kunnen een vrijblijvend voorstel doen.

 

Plan uw Brugge – Amsterdam reis