Over dit schip: Fluvius

De Fluvius verzorgt al vele jaren fiets-vaarvakanties tussen Amsterdam en Brugge. Het voormalige vrachtschip werd in 2003 volledig verbouwd en uitgebreid tot een luxe passagiersschip. In de winter 2017-2018 werden vier extra tweepersoonshutten op het bovendek gerealiseerd, waarmee het maximaal aantal gasten op 44 personen komt. Roy van der Veen en Johan ten Kate zijn sinds 2020 de trotse eigenaren van dit fraaie schip.

In de winter van ‘23/’24 zullen de hutten op het benedendek en de 3 standaard tweepersoonshutten op het bovendek voorzien worden van nieuwe vloeren en plafonds, matrassen, airconditioning units en compleet nieuwe badkamers. De salon krijgt ook een make-over met een nieuwe vloer, gordijnen en lampen.

Beschrijving van de hutten
De Fluvius heeft 22 tweepersoonshutten. Op het bovendek zijn er drie standaard tweepersoonshutten (11 m²) met twee aparte eenpersoonsbedden en vier tweepersoonshutten (12 m²) met een tweepersoonsbed (160 x 200 cm) en een groot panoramisch raam. Op het benedendek vindt u veertien standaard hutten met twee eenpersoonsbedden (11 m²) en een kleinere hut met twee eenpersoonsbedden (10 m²), die allemaal twee aparte eenpersoonsbedden hebben. Op verzoek kan een kinderbedje worden geplaatst in twee van de standaard tweepersoonshutten.

Elke hut heeft een en-suite badkamer met douche, toilet en wastafel. Alle tweepersoonshutten hebben een vast raam, het panoramaraam in de 4 tweepersoonshutten op het bovendek kan worden geopend. Elke hut heeft een individueel regelbare airconditioning, een ventilatiesysteem, een flatscreen-tv en een föhn.

Beschrijving van het schip
De Fluvius heeft een grote lounge (voorzien van airco) met TV, bar en een semi-afgescheiden restaurantgedeelte. Wifi is beschikbaar. Het schip heeft ook een groot zonnedek met zitjes (tafels en stoelen) en een stalling voor de fietsen. Tijdens het varen kunt u vanaf hier genieten van het uitzicht.

Feiten over dit schip
Lengte:            69,9 m
Breedte:          5,6 m
Hutten:            22
Passagiers:      44 (max.)
Crew:               7