Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Met honderden kilometers aan fietspaden, prachtige landschappen en zoveel culturele bezienswaardigheden om te bekijken, is Nederland een waar fietsersparadijs. Geen wonder dus dat veel fietsgroepen ervoor kiezen om een reis per fiets en per schip te maken. Ze kunnen zich uitleven in wat ze het liefste doen – lekker fietsen! – met de extra geneugten van het varen en het ontdekken van nieuwe gebieden. We interviewden Mary Maraggio, een lid van Bay Area Senior Cyclists in Cape Cod, Verenigde Staten, over hun ervaringen met fietsen en varen door Nederland met Boat Bike Tours.

Bekijk de reis

 

Wanneer ontdekte u fiets-vaarvakanties?

Mijn eerste fiets-vaarvakantie ging van Amsterdam naar Brugge. Ik vond het geweldig! Het was zo’n mooie route en je fietst door leuke stadjes. Ik ben nu acht keer met de seniorenfietsclub waar ik lid van ben, meegereisd. We zijn met een klein clubje begonnen, maar het werd zo populair dat al mijn vrienden inmiddels meewillen. Het is een traditie geworden! Mensen organiseren zelfs extra uitstapjes in kleinere groepen. Als je eenmaal bent meegeweest, ben je verslaafd!

Hoe is het om met een groep te reizen?

Als je als groep reist, dan betekent dit dat er geen taalbarrière is en dat je gezamenlijke interesses hebt. Iedereen gaat overdag zijn of haar eigen weg en ‘s avonds voor het diner ontmoeten we elkaar. We zijn niet de hele tijd samen, maar het is wel een gemeenschappelijke aangelegenheid.

Het tempo is afgestemd op de groep en de reisleider kan zich goed aanpassen aan de verschillende gasten. Mensen die hard willen fietsen, stuurt hij of zij vooruit of maken een extra lange route. We kunnen allemaal met gemak rond de 20 km per dag fietsen, maar als je eens een dag geen zin hebt om op pad te gaan, dan kun je aan boord blijven en ontspannen of lezen aan dek of in de salon.

Hoe verloopt de planning en organisatie van de reis?

Als ik een reis plan, kies ik een bestemming waar ik naartoe wil, zoals Frankrijk, België of Duitsland en stuur dan een e-mail aan Jossie (productmanager bij Boat Bike Tours) om haar te laten weten dat ik een schip wil huren. Dan stuur ik een mailtje naar de fietsclub met de vraag of er iemand geïnteresseerd is. De reis is altijd binnen een week uitverkocht! Doordat we de kosten delen, maakt het dat de reis zeer betaalbaar blijft. Alles is inbegrepen en de maaltijden zijn heerlijk!

We moeten ongeveer een jaar vooruit plannen, vooral als we in de zomer wegwillen. De volgende reis die we gaan doen, is in augustus en die hebben we afgelopen juli geboekt.

Wat zijn voor u de hoogtepunten van de reizen?

We maken deze fiets-vaarvakanties zo graag, omdat we allemaal van reizen houden. En op deze manier is alles georganiseerd. Terwijl je aan het fietsen bent, zie je prachtige landschappen en leer je nieuwe plaatsen kennen. Ik heb ooit eens geprobeerd om een vaar- en wandelreis te organiseren, maar dat is niet hetzelfde. Met de fiets kun je echt veel kilometers afleggen en veel van het land zien.

Wat ik ook erg leuk vind, zijn de avondwandelingen die we soms na het eten maken en die de reisbegeleider een ‘spijsverteringswandeling’ noemt. Als het schip in de buurt van een stad of dorp ligt afgemeerd, gaan we op verkenning, waarbij we soms stoppen voor een glas wijn.

We vinden het geweldig! Het eten is fenomenaal, het personeel is altijd erg aardig en gastvrij, en alles wordt voor je georganiseerd.

Wat zijn uw favoriete bestemmingen?

We hebben de reis langs de Moezel twee keer gemaakt, in de herfst. Dit is mijn absolute favoriet! Met die prachtige gekleurde blaadjes is het er zo mooi. En de wijngaarden! We hebben ook verschillende reizen gemaakt in Frankrijk en we zijn naar Italië geweest. Een van de geweldige reizen die we in Italië hebben gemaakt, vertrok vanuit Venetië. Dat was de eerste keer dat we een vrouwelijke kapitein hadden.

Een van mijn favoriete schepen is de Fleur. Ik vind het geweldig dat je op het overdekte dek kunt zitten.

Bent u geïnspireerd en klaar om uw eigen groepsreis te plannen?

Bij Boat Bike Tours chartert u met veel gemak én voordelig uw eigen schip. Lees hier alle details over het ‘boeken van uw bubbel’.

 

Plan uw groep reis