Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Tegenwoordig is groter is niet altijd beter, zeker niet als het gaat om reizen. De voortdurende impact van het coronavirus betekent dat grootschaligheid in reizen, zoals grote cruiseschepen en massatoerisme, niet meer kunnen. Terwijl reizen op een veel kleinschaligere manier juist steeds meer worden aangeboden. Door het coronavirus zal de gehele reisindustrie moeten veranderen. Het dwingt ons allemaal om na te denken over ‘hoe en waarom’ we reizen.

Vraag gratis prijsopgave aan

 

Bij Boat Bike Tours hebben we het geluk dat we deze kleinschaligere aanpak al omarmen. Voor ons betekent dit, dat we in een langzamer tempo en op een meer lokale schaal kunnen genieten van de wereld. We zijn er daarom ook trots op dat we deze ‘nieuwe manier van reizen’ al hebben ontwikkeld. Vraagt u zich af hoe we deze waarden belichamen? Hier zijn zeven redenen waarom onze fiets-vaarvakanties zeker niet behoren tot de ‘normale cruise’.

1. Binnenvaartschepen op rivieren en kanalen

Als je ‘cruise’ zegt denken de meeste mensen aan een gigantisch cruiseschip in het midden van het Caribisch gebied. Soms worden onze reizen ook wel ‘cruises’ of ‘fietscruises’ genoemd. Maar in tegenstelling tot onze kolossale neven en nichten zijn onze ‘cruises’ een heel ander verhaal, omdat ze zich in het binnenland afspelen op enkele van de meest pittoreske rivieren, meren en kanalen van Europa.

Onze cruises bieden daarnaast ook dagelijks een schitterende fietstocht. Dus in plaats van de hele week vast te zitten op een schip met 3.999 andere mensen, stappen onze gasten elke dag van het schip en brengen ze het grootste deel van hun tijd van boord door. Er is geen betere manier om te genieten van het beste van beide werelden: van gezond leven op een actieve fietsvakantie tot het comfort van een drijvend hotel dat met u meereist.

2. Gezondheid en veiligheid: onze prioriteit

We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn met het beschermen van de gezondheid van uzelf en van anderen. Daarom hebben we op al onze reizen een Corona Protocol geïmplementeerd. Deze set van procedures en richtlijnen volgt overheidsmaatregelen om een veilige omgeving te garanderen op alle aspecten van onze reizen. Met deze aanpak willen we zorgen voor gemoedsrust, maar dan zonder het plezier en de ontspannen sfeer van uw vakantie te verstoren.

3. Klein is mooi

Onze schepen worden steeds kleiner! De laatste jaren zijn de nieuwste toevoegingen aan onze vloot vooral hotelschepen met een capaciteit van 35-40 passagiers. De prachtige Magnifique IV, gelanceerd in het voorjaar van 2020, is daar een perfect voorbeeld van. Met 10 royale suites op haar bovendek biedt ze plaats aan niet meer dan 36 passagiers. Sommige van onze meest populaire schepen zijn nog kleiner! De charmante Fleur neemt niet meer dan 20 gasten mee, terwijl de gezellige Sarah plaats biedt aan maximaal 22 passagiers.

Reizen in een kleine groep levert u niet alleen een ontsnapping aan de drukte op grotere schepen, het geeft u ook meer persoonlijke aandacht van onze toegewijde medewerkers en een betere kans om in contact te komen met medepassagiers. Aan het einde van de reis kent u vrijwel iedereen bij naam, en vertrekt u met mooie herinneringen aan gedeelde avonturen.

4. Uitstekende keuken

Zodra u hebt genoten van een van onze driegangendiners geserveerd met onze fijne selectie van wijnen en lokale bieren bent u voor goed verwend. We zijn er trots op dat we uitstekend voor onze gasten zorgen, wat – als het op hongerige fietsers aankomt – betekent: genoeg, gezond en lekker eten!

Op onze Premium reizen zijn de maaltijden een belevenis op zich. Van het witte tafellinnen tot de getalenteerde chef-koks die aan boord van een echte horeca keuken werken: u zult genieten van de heerlijke smaken van kunstzinnig bereide streekproducten. Eet smakelijk!

5. Persoonlijke ruimte? Genoeg!

In dit nieuwe tijdperk heeft ‘ruimte’ een nieuwe betekenis gekregen. We weten hoe belangrijk het is voor reizigers om persoonlijke ruimte te hebben om zich comfortabel te voelen. Daarom hebben alle hutten op onze schepen een eigen badkamer en hebben de grotere suites extra zitruimte.

Buiten de hutten bieden onze schepen veel aangename ruimtes om te socialiseren, te ontspannen en tot rust te komen. Of u nu praat onder het genot van een biertje aan de scheepsbar, leest in de loungehoek of met een drankje in de hand aan dek zit te kijken hoe het landschap voorbij drijft, er is ruimte voor iedereen om zich te ontspannen en op zijn gemak te voelen. En tot slot: vergeet niet dat u elke dag buiten bent, om op te gaan in de uitgestrekte schoonheid van de natuur.

6. Premium reizen met een persoonlijk tintje

Ook als het om luxe gaat, is groter niet gelijk beter. Onze kleinschalige Premium reizen aan boord van luxe hotelschepen zijn enkele van onze meest populaire reizen. Deze reizen bieden een intieme en persoonlijke ervaring die u zich nog jaren zal herinneren dankzij kleine groepen van max. 40 gasten, een uitzonderlijke keuken en een uitstekende service van onze toegewijde medewerkers. U zal niet alleen genieten van het verkennen van Nederland, maar u zal de reis ook als één grote familie eindigen. Om zo’n unieke reiservaring te krijgen en daarbij zoveel mogelijk hoogtepunten van Nederland te bezoeken, adviseren wij om onze Beste van Holland Premium reis te proberen.

7. We staan op groen

Tot slot, maar zeker niet in de laatste plaats, hebben we een aantal spannende ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gang gezet. We kunnen met trots zeggen dat we aan een duurzaamheidsreis zijn begonnen en stappen hebben ondernomen om onze impact te verminderen en onze mooie planeet te helpen beschermen. We streven er naar om vanaf 2021 in een zo kort mogelijke tijd volledig CO₂-neutraal te zijn. Lees hierover meer in het blog van onze collega Margriet.

Hebt u ook zin in een ontspannende fiets-vaarvakantie?

Onze reisexperts helpen u graag de perfecte reis voor u te vinden. Neem gewoon contact op en vraag meer informatie aan!

 

Boek uw reis