Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Het oude centrum van Amsterdam, het hippe Rotterdam; Nederland heeft volop hotspots. Maar er zijn ook genoeg leuke plaatsen die nog niet zijn platgelopen. Fiets door eeuwenoude straten of drink een cappuccino, met uitzicht op het water.

Het mooie van een fiets-vaarvakantie met Boat Bike Tours is dat u vanzelf langs de fraaiste plekken komt! Of u nu op zoek bent naar mooie geschiedenisverhalen of meer interesse hebt in een leuke kledingboetiek of bijzonder cadeauwinkeltje.

We hebben vijf verborgen parels voor u uitgekozen, die we aandoen op onze reizen.

Vraag e-boek aan over de onontdekte plekjes in Nederland

 

1. Schoonhoven – Zilversmeden aan de Lek

Schoonhoven

Op een fraaie locatie aan de Lek ligt Schoonhoven, een monumentaal vestingstadje met een poort, die bij extreem hoogwater nog altijd dichtgaat. Genietend van een ijsje kunt u de schepen voorbij zien varen. Ooievaars en ganzen vliegen over, een enkele keer worden zelfs bevers gespot. De vestingstad maakte deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en groeide in de negentiende eeuw uit tot een zilverstad. Nog altijd zijn er veel zilver- en goudsmeden, die u aan het werk kunt zien in hun ateliers. Het veenweidegebied met zijn vele boerderijen is Schoonhovens achterland. De veerpont brengt u naar de overzijde, waar het charmante vestingstadje Nieuwpoort ligt.

Onze reizen die hier komen: Door het Groene Hart van Holland, Zuid Holland en omgeving,
Amsterdam – Brugge, Het beste van Nederland en België

2. Alkmaar – De Waag en stille hofjes 

Het Noord-Hollandse Alkmaar staat bekend als kaasstad, maar heeft ook een schitterend centrum. Verscholen achter poorten liggen zes hofjes, die een oase van rust zijn. Fietst u een rondje door de stad, dan komt u langs grachten en monumentale gebouwen, zoals het oude stadhuis in gotische stijl en de Waag met zijn fraaie carillon. Veel kunstenaars en schrijvers lieten zich hier inspireren. Zo haalde Joost Zwagerman in zijn gedichten graag herinneringen op aan het Alkmaar van zijn jeugd. De stadsgracht is goed bewaard gebleven. Vaart u langs de stad, dan hebt u mooi zicht op de accijnstoren, die vroeger een soort belastingkantoor was.

Onze reizen die hier komen: Noord-Holland en Friesland, Tulpen 8 daagse

3. Heusden – De sfeer van vroeger

Het vestingverleden van het Brabantse Heusden is in bijna elk straatje voelbaar. In de zeventiende-eeuwse steegjes en langs de vestingwallen komt de geschiedenis vanzelf tot leven. Aan de panden hangen ouderwetse uithangborden, terwijl gevelstenen meer vertellen over de vroegere bewoners. De verf ziet u bijna glimmen. Niet voor niets won de stad de prestigieuze Europa Nostra-restauratieprijs. Heusden is een van de eerste Nederlandse steden die werd omringd door een stadsmuur, waarvan een deel nog altijd te bezichtigen is. Het Gouverneurshuis vertelt meer over de historie, maar er zijn ook volop kunstgaleries, winkels en gezellige restaurants.

Onze reizen die hier komen: Amsterdam – Maastricht

4. Zutphen – Monumenten met de leukste winkels

Zutphen is een van de oudste steden van Nederland, met maar liefst vierhonderdvijftig rijksmonumenten. U fietst er langs historische pakhuizen, koopmanshuizen en hofjes. In de middeleeuwen stond Zutphen bekend als een eigenzinnige Hanzestad. Vandaag de dag bent u hier aan het juiste adres voor de leukste en origineelste winkels. Denk aan een boetiek vol schitterend papier, vogelspulletjes of Amerikaans snoep. Ook barst het er van de koffiehuizen en eettentjes. “Hier komen echte bourgondiërs, die houden van lekker eten, een goed glas wijn of een whisky,” aldus winkelier en maître pipier Willem Schimmel. De ligging is ook nog eens fraai, aan de IJssel.

Onze reizen die hier komen: Hanzeroute, Historische Hanzesteden

5. Hindeloopen – Een eigen Friese taal

Hindeloopen

Het lijkt net alsof u een schilderij in fietst, als u Hindeloopen aan het IJsselmeer bereikt. De vroegere rijkdom van het Friese stadje kunt u zien aan de rijkversierde tuitgevels en prachtige interieurkunst. Boven de grachten hangen houten bruggen en ook de haven met zeilboten is een plaatje. Hindeloopen dreef al vroeg handel met Engeland, Scandinavië en de Baltische landen. Omdat de bewoners vooral in opdracht van Amsterdamse kooplieden werkten, hielden ze zich weinig bezig met het Friese achterland en ontwikkelden ze hun eigen taal en klederdracht. Hindeloopen is een van de steden waar de Elfstedentocht doorheen voert, maar ook bij mooi weer zeker een bezoekje waard!

Onze reizen die hier komen: Noord-Holland en Friesland

Fiets-vaarvakantie met Boat Bike Tours

Zin gekregen om zo’n onontdekte plaats te bezoeken? Per schip en fiets is het des te leuker om op verkenning te gaan! Tijdens een fiets-vaarvakantie met Boat Bike Tours komt u namelijk nog veel meer verborgen parels tegen. Wat dacht u van het Hanzestadje Hattem, tussen het Veluwse bosgebied en de uiterwaarden van de IJssel? Oudewater, de oudste stad van het Groene Hart, is ook al zo toverachtig, net als het Noord-Hollandse Enkhuizen en het Friese Sneek. De lijst is lang! Onze fiets- en vaarvakanties komen langs de mooiste plaatsen.

Om u extra te inspireren, hebben we een e-book gemaakt, met daarin de leukste reisverhalen van onze gasten. Het e-book is gratis en kunt u hier aanvragen:

Vraag ons gratis e-book

 

Wij helpen u graag

Hebt u nog vragen over ons reisaanbod, mail of bel ons op +31 (0) 20 72 35 400. We geven graag advies over uw perfecte fiets-vaarvakantie en kunnen een vrijblijvend voorstel doen.