Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Boat Bike Tours is al jaren actief bezig om haar activiteiten, zowel op kantoor als aan boord van de schepen te verduurzamen. Om dit proces te versnellen is in 2024 een stichting opgericht met de naam Greenway. Deze stichting bestaat uit een enthousiaste groep doendenkers en streeft de volgende doelen na:

  • Het stimuleren van projecten die de ecologische voetafdruk kleiner maken
  • Het stimuleren van projecten om kennis op het gebied van duurzaamheid te vergroten
  • Ontwikkelen van duurzame ligplaatsvoorzieningen voor fiets-vaar schepen

In 2024 krijgen alle schepen die op biodiesel varen, zoals HVO, de meerprijs tov reguliere diesel, vergoed.
Ook financiert de stichting een pilot, waarbij op 2 schepen meetapparatuur wordt geplaatst om het brandstof verbruik en intake walstroom nauwkeurig te meten. Deze data zal geïmporteerd worden in Net Zero Cloud.

De Stichting Greenway nodigt rederijen uit om innovatieve projectplannen in te dienen die de voetafdruk van Boat Bike Tours kunnen verkleinen. Het bestuur bepaalt of het fonds aan deze plannen een financiële bijdrage levert. Het bestuur bestaat uit 2 scheepseigenaren, 2 medewerkers van BBT en iemand die belangen van de Beroepschartervaart behartigt.

Boat Bike Tours reserveert jaarlijks een deel van de inkomsten voor deze stichting, ook kunnen subsidiegelden in dit fonds worden gestort.